Defne Defnem

Pobyt w hotelu fajny , natomiast kuchnia kiepska. Monotonna praktycznie jarska : mięso pałeczki z kurczaka w kilku odmianach (ale mało) i czasem jagnięcina. Wędlina w dwóch rodzajach: czerwona i biała . Ogólnie szału nie było - obsługa miła i uczynna , aquapark niezły , plaża piaszczysta , drinki południowe - niczym nie zasługuje na 5 gwiazdek

Cześć. Największym plusem tego hotelu jest lokalizacja, 0k. 3 km od Side , piękną promenadą lub plażą ok.40 minut pieszo. Minusem jest wyżywienie, niby smaczne , ale mało urozmaicone, codziennie praktycznie to samo. Tygodniowy pobyt można przeżyć, ale przy dłuższym pobycie " monotonia żywieniowa". Do plaży ok. 300 m brzydką, brudną trasą, ale plaża cudowna, szeroka, piaskowa i morze czyste i cieplutkie . Transfer do hotelu ok 1 godziny. Atmosfera w hotelu przyjazna i ciepła. Minusem jest bardzo duża ilość /90 %/ gości narodowości rosyjskiej. Polecam hotel, wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni. Dziękujemy za miły i przyjazny pobyt. Planujemy powrót w następnym roku.

Plusy: czystość, bliskość Side, bliskość pięknej , piaszczystej plaży. Minusy: monotonne, mało urozmaicone jedzenie, brak animacji.

Hotel bardzo fajny poza sezonem, jednak w wysokim sezonie może być tłoczno. Wypożyczenie sprzętu do tenisa oraz kije do bilarda bezpłatne. Jedzenie bardzo dobre. Do plaży około 300m wzdłuż zabudowań. Przejście służy głównie gościom hotelowym. Na plaży bar, w którym jest serwowany skromny obiad (brak takiej informacji w opisie).

Hotel Ok, ale bióro podróży nie dba o wygodę i dobro klienta. Przyjazd do hotelu o 20:50 ledwo załapaliśmy się na kolację. Wyjazd z hotelu na lotnisko o 5:00 rano przed śniadaniem. Celowe skracanie doby.

Nazwa  Defne Defnem
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jarosław

Zalety

Lobby przepiękne z przepychem , aquapark fajny , kort i infrastruktura sportowa na dość dobrym poziomie

Wady

Kuchnia słabiutka , słodycze wyglądają pięknie ale smakują wszystkie tak samo i zdecydowanie nie jest to smak który zwala z nóg

Maria

Zalety

Piękna czysta, szeroka , piaszczysta plaża. Bliskość Side.

Wady

Monotonne, mało urozmaicone wyżywienie. Animacje tylko dwie w ciągu tygodniowego pobytu, słabo.

Andrzej

Zalety

Piękna piaszczysta plaża( ok.300 m od hotelu), piękna promenada do Side( ok.40 minut pieszo)

Wady

Monotonne jedzenie, brak animacji

Hania

Zalety

Jedzenie, animacje, atrakcje dla dzieci i dorosłych, blisko plaży i centrum.

Dariusz

Zalety

Nie ma bitwy o leżaki. Cztery baseny pod indywidualne potrzeby klienta. Basen na górze 18+, obsługa ok, posiłki ok, hotel czysty

Mateusz

Hotel czysty i zadbany. My mieliśmy pokój family 2+2, więc mieliśmy dwa duże pokoje. Pokoje klimatyzowane i dodatkowo w jednym pokoju wiatrak na suficie.

Zalety

5 basenów, z czego 4 na zewnątrz oraz jeden w środku. Kilka stołów do bilarda, piłkarzyki, sala kinowa. Bardzo dużym plusem jest to, że w restauracji można poprosić o postawienia numerka pokoju i wtedy ma się wybrany stolik na cały pobyt.

Wady

Jedynym minusem jest to , że plaża jest 400 metrów od hotelu i trzeba na nią dojść przez tunel lub przez ulicę.

Hotel co najwyżej zasługuje na 3* !!! Pierwsze co: pokój jest bez drzwi do łazienki , dla niektórych może to być istotne Po drugie: jeżeli nie dasz napiwków barmanowi, kelnerowi itd to nie traktują Cię dobrze... my mieliśmy problem np z naszym stolikiem w restauracji , co przychodziliśmy nie było naszego stolika z nr pokoju , stwierdzili że dzieci biegają i zabierają , później po 3 dniach stwierdzili wgl że ten numerek zaginal, w ten sam dzień wieczorem mój partner dał barmanowi napiwek , następnego dnia ku mojemu wielkiemu zdziwieniu przychodzi kelner stawia numerek przy stoliku przy którym siedzieliśmy i jeszcze pytał czy może chcemy coś do picia , od razu zrozumielismy o co chodzi bo numerek był już do końca naszego pobytu , żenada!!! Po trzecie: obrzydliwe, te same śniadania , na ciepło codziennie były tylko pancakes lub jaja sadzone Po czwarte: do plaży jest dużo dalej niż obiecują w biurze jeszcze droga przy śmierdzącej kanalizacji Po piąte: rezydentka... Była tylko jeden raz w hotelu , sprzedać nam wycieczki do tego dużo droższe niż jak sobie samemu znaleźliśmy !! Po szóste: animacje dla dzieci baaardzo ubogie Ogólnie bardzo nie polecam tego hotelu i co rozmawialiśmy z innymi osobami będących w tym hotelu wtedy co my to mieli takie samo zdanie . Nasz pobyt koniec lipca początek sierpnia 2024

Wspaniały hotel, byłam z rodziną na wakacjach, obsługa cudowna, jedzenie pyszne. Gorąco polecam

Zalety

Lokalizacja, wysoki standard, miła obsługa

Hubert

Hotel na wysokim poziomie, pokoje ładne, codziennie sprzątane. Leżaki przy basenie dostępne bez problemu.

Zalety

Lokalizacja jak najbardziej na plus, blisko do plaży. Miła obsługa.

Wady

Jedynym minusem jest brak przekąsek pomiędzy głównymi posiłkami.

Tomasz

Bardzo fajny hotel ,wszystko co trzeba jest ,miła obsłługa oraz bardzo dobre jedzenie oraz wiele atrakcji ,każdy znajdzie coś dla siebie polecam z czystym sumieniem 😃

Wady

Wady to brak vi-fi w pokoju ,może na nirzszych piętrah jest niewiem na 4 nie było i lobby do 24

Defne Defnem