db Seabank Resort & Spa (ex RIU Seabank)

Byliśmy w tym hotelu na tydzień w marcu, położenie hotelu na ogromny plus, super baza wypadowa. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne-codziennie owoce morza i potrawy z całego świata. Niektóre potrawy takie jak pizza robiona przez pracowników na oczach gości, owsianka czy frytki były codziennie. Hotel ma duży teren, kilka basenów, z czego jeden wewnętrzny i podgrzewany, a dookoła basenów duża ilość leżaków. W rezerwie jest także kilka boisk do gry i wydzielone strefy dla dzieci. Obsługa bardzo miła, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Pokoje były sprzątane codziennie, w hotelu było czysto i przyjemnie

Wszystko super, bardzo duży wybór jedzenia, na miejscu dużo atrakcji, w tym super bawialnia dla dzieci, 4 kolacje tematyczne.

Hotel bardzo dobrze położony i skomunikowany z całą wyspą,blisko na prom na wyspę Gozo.Pokoje czyste ,codziennie sprzątane Jedzenie urozmaicone,dużo miejsca wokół hotelu.Obsluga bardzo miła i pomocna. Polecam Wszystkim ten hotel.

Wybraliśmy ten hotel, sugerując się dobrymi opiniami i dobrą lokalizacją. I chyba pierwszy raz wystawiam negatywną opinię hotelowi, do czego zmusiło mnie kilka istotnych czynników. W hotelu mocno zawodzi logistyka, co zapewne spowodowane jest tym, że to naprawdę ogromny moloch. By dotrzeć np. do restauracji potrzeba naprawdę sporo kroków. Naszych znajomych umiejscowili na zupełnie innym piętrze, mimo że zamawialiśmy razem wakacje. Na dokładkę przypisali nam mniejszy pokój, mimo że mamy liczniejszą rodzinę. Do restauracji kolejki tak długie, z jakimi jeszcze nigdzie indziej się nie spotkałam. Nie wpuszczają mimo że w środku są wolne miejsca. Klimatyzacja nie działa, zaczęła dopiero po naszej interwencji w recepcji. Raz nie było również prądu. Mieliśmy też spore problemy z kartami hotelowymi. Przez ściany absolutnie wszystko słychać. A w hotelowym sklepie karaluchy. Pierwszy raz pobyt w hotelu mnie po prostu zmęczył.. Na plus: ciepła woda w basenie, naprawdę dobre jedzenie i duży wybór w restauracji, przemiła obsługa sprzątająca i lokalizacja.

za mało basenów jak i na zewnątrz jak i wewnątrz poza tym nie mam zastrzeżeń

Nazwa  db Seabank Resort & Spa (ex RIU Seabank)
Miejsce  Malta / Wyspa Malta / Mellieha
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, parking

Piaszczysta plaża tylko ok. 50 m od hotelu.

Do najbliższego miasta - Mellieha ok. 1 km, gdzie możemy nacieszyć się niesamowitym widokiem na wyspę Gozo.

Hotel przyjazny dzieciom: specjalny program animacyjny, plac zabaw, brodzik.

W pobliżu: Valletta (20 km), lotnisko MLA (25 km) i Mdina (15 km)

Wyświetlono 324 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Amelia

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

-lokalizacja -czystość -jedzenie -obsługa

Adam

Zalety

Wady

Brak wad

Ela

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Lokalizacja.

Wady

Brudno na stołówce.

Marysia

Pobyt - Luty 2025

Zalety

- dobre jedzenie, - przyjemny basen z ciepłą wodą, - bardzo miła i uśmiechnięta obsługa sprzątająca, - dogodna lokalizacja.

Wady

- bardzo duże kolejki do restauracji, - mnóstwo problemów technicznych: problem z kartami, brak prądu, problem z klimatyzacją, - problemy z logistyką: dostaliśmy znacznie mniejszy pokój na czteroosobową rodzinę od mniej licznej rodziny znajomych, - w pokojach bardzo cienkie ściany, - suszarki na wyczerpaniu - by dosuszyć włosy potrzeba około 15-20 minut, - karaluchy w sklepie hotelowym, - wielkość hotelu.

AGNIESZKA

za mało basenów jak i na zewnątrz jak i wewnątrz poza tym nie mam zastrzeżeń

Zalety

za bardzo nie wiem co wyróznic mogłoby ten hotel

Wady

inne standardy pokoi grupy uczestników jedenj wycvieczki

Jowita

Pobyt - Luty 2025

Pierwszy raz na Malcie i jestem zadowolona. Hotel spełnił moje oczekiwania - stosunek jakości do ceny oki. Jedzonko dobre - każdy znajdzie coś dla siebie (dużo warzyw, owoców, lody, desery etc.), pokoje sprzątane codziennie przez miłych Pakistańczyków. Jedna z pań recepcjonistek to Polka więc bez znajomości języka można o wszystko zapytać. Ręczniki na plaże kaucja 10e/szt., szlafroki kaucja 40e/szt. (można je dostać w sklepiku w hotelu). Drinki z all standardowe, słodkie, dobre - jest przygotowana gotowa karta drinków w ramach all ale oczywiście można przy barze zamawiać zamienniki limoncello/aperol/martini. Wódka/whisky nam nie smakowała ale w pobliżu hotelu jest sklepik i można sobie kupić co kto lubi (średnio 40e/butelka). W zasięgu spaceru z hotelu red tower oraz popeye village. Na Malcie poruszaliśmy się boltem (droższy niż autobus ale dociera do celu najszybciej, zamawiamy z apklikacji BOLT, dostępny praktycznie od ręki). W Mellieha prom na Gozo, szybko i bez problemu. Cała wyspa bardzo urokliwa. Polecam zwłaszcza Vallettę - miasto i zabytki zapierają dech w piersiach! Pogoda nam dopisała, wróciliśmy opaleni, nawet dwa dni plażowaliśmy! W lutym na Malcie dosyć wieje ale słoneczko i 15 st. C wynagradza wszystko.

Zalety

Hotel umiejscowiony przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży. Samo miasto Mellieha warte do odwiedzenia, można spokojnie spacerkiem wszystko obejrzeć (spacerowaliśmy z wózkiem i wszędzie można dojechać). W hotelu są tematyczne restauracje - polecam orientalna (byliśmy też w pozostałych ale średnio nam smakowało). Zapisy do restauracji dokonuje się elektronicznie przy pulpicie obok schodów (obok restauracji głównej). W ramach all korzystaliśmy z wszystkich restauracji - bez ograniczeń.

Wady

Woda w basenach wewnętrznych bardzo ciepła, wręcz gorąca ale czy to wada? co kto lubi. Dzieci były zachwycone! Nawet zauważyliśmy inne dzieci, które kąpały się w zewnętrznych basenach ale dla mnie była tam za zimna woda.

Pobyt - Luty 2025

Super hotel, bardzo miła obsługa! Pyszne jedzenie, tematyczne restauracje, mnóstwo atrakcji dla dzieci: animacje, tańce. Ładne wnętrza! Bardzo polecam :)

Zalety

Miła obsługa, różnorodność w jedzeniu, atrakcje dla dzieci i dorosłych

Wady

Słaba kawa, reszta super :)

Julia

Pobyt - Luty 2025

Pokoje dość małe, ale w porządku. Codziennie sprzątano nasz pokój. Pokoje wyposażone w lodówkę i wannę. Przy widoku na basen mielismy piekny widok na wzgórza. Duży wybór posiłków. Mimo dużej ilości gości zawsze daliśmy radę dostać się do głównej restauracji. Strefa spa mała w stosunku do wielkości hotelu, a w łaźni parowej unosił się "zapach" kanalizacji. Lokalizacja hotelu trochę daleko od sklepów, aptek i bankomatu bez prowizji. W hotelu jest sklepik, ale dość drogi. Pod hotelem przystanek autobusowy z którego można jechać do stolicy, lub portu.

Zalety

Szeroki wybór posiłków i drinków. Strefa spa w cenie. Sprawnie pracująca obsługa. Blisko przystanek autobusowy. Dużo leżaków i kilka basenów na zewnątrz. Wielka plaza przed hotelem.

Wady

Dużo ludzi w restauracjach. Mimo różnorodności posiłków codziennie było praktycznie to samo poza deserami. Strefa spa mała i "zapach" kanalizacji w łaźni parowej. Pokoje dość małe.

Barbara

Pobyt - Luty 2025

Hotel ze świetną lokalizacją. Blisko piaszczysta plaża. Bezpośredni bus do Valetta oraz na prom Cirrkewa na Gozo. Jedzenie dobre, choć ciągle to samo. Pokoje ładne, sprzątane codzień.

Zalety

Lokalizacja Baseny Spa

Wady

Windy często „out of serwis”.. Skrzypiące drzwi balkonowe w sąsiednich pokojach były uciążliwe Podłoga w pokoju - kafelki ruszające się „trzeszczące” , popękane. Mydło/szampon z SLS , DEA - skład płynu do mycia podłóg. Lepiej zabrać własne.

5.1
NATALIA

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo średni. Nie wiem skąd tak dużo pozytywnych opinii. Rodzina 2+2, pokoj z widokiem na basen. Zaczynając od pokoju - łazienka bardzo zużyta wymagająca remontu, ciągły problem z mrówkami, sprzątający codziennie przychodzili ze sprayem na mrówki. Sama infrastruktura hotelu ok, duży teren w sezonie letnim na pewno lepiej gdy można korzystać z zewnątrznych basenów, bo 1 mały basen wewnątrz nie jest w stanie obsłużyć tak dużej ilości gości. Jedzenie- każdy coś dla siebie znajdzie ale jakość nie powala. Codziennie jajecznica z proszku i wszystkie dania smakują tak samo. Czasami trafiało się coś dobrego. Na plus alkohole i napoje samoobsluga z nalewaka, wygodna opcja. Udało nam się kupić wakacje w bardzo promocyjnej cenie, ale gdybym miała zapłacić więcej to nie wybrałabym tego hotelu ponownie.

Zalety

Ładny teren, blisko do morza i wioski popeye village. Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki na życzenie. Wieczorne występy na plus.

Wady

Konieczne odświeżenie łazienek. All inclusive przeciętne. Kaucja za ręczniki basenowe 10 euro- Ręcznik.

Natalia

Pobyt - Luty 2025

Fajne miejsce dla rodzin z dziećmi. Dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie.

Pobyt - Luty 2025

Hotel ładny, blisko plaży, czysty. Fajne baseny zewnętrzne. Dużo zieleni. Animacje wieczorne, codzienne bardzo fajne. Hotel w skali na 10 daje 8.

Zalety

Przepyszne jedzenie, dwie Polki w recepcji, pokoje codziennie sprzątane, woda do picia pod dostatkiem,czysto, duży pokój i łazienka, mnóstwo półek w pokoju.

Wady

Kolejki do restauracji

Pobyt - Luty 2025

Nasz pobyt w tym hotelu był pełen kontrastów, ale w ogólnym rozrachunku – bardzo udany. Przede wszystkim lokalizacja to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Z okien roztaczał się przepiękny widok na morze, a bliskość plaży sprawiała, że każdego dnia mogliśmy cieszyć się spacerami przy szumie fal. Dodatkowym atutem była nieduża odległość do malowniczej Wioski Popeye’a, co okazało się świetnym pomysłem na urozmaicenie pobytu. Sam hotel prezentował wysoki standard – komfortowe pokoje, czystość na dobrym poziomie, a także przyjazny personel. Jednak pobyt w lutym ujawnił pewne organizacyjne niedociągnięcia. Wydawało się, że hotel dopiero budzi się z zimowego snu – czasem brakowało spójności w obsłudze i pojawiały się drobne niedopatrzenia logistyczne. Nie wpłynęło to znacząco na naszą satysfakcję, ale można było odczuć lekki chaos, który zapewne znika w pełni sezonu. Podsumowując – hotel z ogromnym potencjałem, świetną lokalizacją i cudownymi widokami, który z pewnością zasługuje na uwagę. Jeśli organizacja zostanie dopracowana, to może stać się miejscem wręcz idealnym!

Zalety

Hotel zachwyca lokalizacją – blisko plaży, promu na Gozo i Wioski Popeye’a. Oferuje szeroki wybór restauracji à la carte z doskonałym jedzeniem. Wieczorne show na wysokim poziomie gwarantuje świetną rozrywkę. Idealne miejsce na komfortowy wypoczynek i zwiedzanie!

Wady

Hotel ma potencjał, ale brak mu spójności – łączy strefy rodzinne i tylko dla dorosłych, co utrudnia dostęp do basenów i barów. Chaos organizacyjny: zmienne godziny posiłków, bary raz otwarte, raz zamknięte. Drobne niedogodności można by łatwo wyeliminować. Niestety, zauważyliśmy karalucha w części wspólnej.

Edyta

Pobyt - Luty 2025

Absolutnie fantastyczny hotel. Czysto a pokoj family naprawdę duży. Dwa telewizory i rozsuwane drzwi pozwalają dzieciom mieć swoją przestrzeń. W pokoju lodówka oraz czajnik kaamwa herbata. Na korytarzu dystrybutor z filtrem osmozy. My mielismy pokoj z własnym tarasem i prywatnym wyjściem na basen. Wieszaliśmy na drzwiach zawieszkę o sprzątaniu wiec ręczniki wymieniano co drugi dzień i uzupełniano kawę. W pokoju także takie drobiazgo jak zestaw do szycia, czyściki do butów czy zestawy kosmetyczne. Lokalizacja przy plaży, więc jeśli komuś zależy na bliskości przyrody to jest idealny wybór. Blisko hotelu sklepiki a także bardzo dobrze wyposażony sklep w hotelu. Jedzenie pyszne i praktycznie dostępne cały czas. Śniadanie do 11tej, obiad 12-15ta, pizza i przekąski 16-17ta i od 18tej kolacja. U nas niektórzy wstawali na 10tą na śniadanie a niektórzy dopiero na obiad :) Atrakcje wieczorne - MEGA. Zespół fantastycznych tancerzy i piosenkarzy - wieczór musicalowy, romantyczny, Disney. Oczywiście potem można zrobić sobie zdjęcie z Księżniczkami Disneya! Basen dla dorosłych z własnym barem - fajna opcja, także basen kryty ma godziny dla dorosłych. My byliśmy akurat z dzieckiem ale mimo to doceniamy takie opcje. Ogólnie baseny super i nawet w lutym można się kąpać bo czesc basenowa jest osłonięta od wiatru z każdej strony. Fajne animacje m.in minigolf, łucznictwo, kurs tańca, siatkówka plażowa, małpi gaj dla dzieciaków. 7 restauracji w hotelu - My akurat zwykle korzystaliśmy z dwóch bo dziecko ceniło sobie bufet. Obok hotelu przystanek a w sklepiku można kupić karty autobusowe- 7 dni ważna kosztuje 25 euro dorosły i 7 euro dziecko. Super sprawa bo autobusy kursują co kilka minut. W pobliżu hotelu też Poppeye Village oraz wieża Agaty - fajne na krótkie wycieczki. W 10 min autobusem di promu na Gozo. Drinki ok. Obsługa fantastyczna. Wrócimy tam napewno

Zalety

Świetny hotel dla rodzin ale też dla osób które cenią sobie czas dorosłych i przyrodę, trekkingi itp

Wady

Byliśmy tylko 6 dni i to stanowczo za krótko :)

Ewelina

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo duży, ale miły. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, obsługa miła, jedzenie dobre, kilka restauracji dostępnych dla gości, wiec można sobie wybierać i zawsze zjeść coś innego i smacznego.

Pobyt - Luty 2025

Pobyt oceniam na czystą przyjemność, piękne otoczenie bezpiecznie dla rodzin z dziećmi śliczne widoki na morze z szeroką piaszczysta plaża zabrać ze sobą tylko dobry humor

Zalety

Dużo przestrzeni do relaksu i odpoczynku świetna organizacja zajęć dla dzieci

Wady

Nic takiego nie było.

Mirek

Pobyt - Luty 2025

Wspaniały i miły pobyt w tym hotelu. Obsluga idealna

Zalety

Wyżywieni, pokoje i animacje

Wady

Brak dyskotek

Asia

Pobyt - Luty 2025

Bardzo fajny hotel. Wszystko na wysokim poziomie. Bardzo dobre posiłki, czysto. Miła obsługa.

Zalety

Wysoki poziom uslug

Grzegorz

Pobyt - Luty 2025

Bardzo dobre jedzenie, czyste pokoje, fajne zaplecze, bary, animacje, ogólnie bardzo polecam

Pobyt - Luty 2025

Hotel położony blisko pięknej, piaszczystej, dużej plaży. Blisko jest także do przeprawy promowej na wyspę Gozo. W recepcji jest Pani z Polski, niestety mało pomocna, nie chce przyznawać się skąd pochodzi (pomimo, iż wie, że ktoś jest z Polski rozmowy prowadzi tylko w języku angielskim). Może wstydzi się naszego języka. Pozostała obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna. Zakwaterowanie od godziny 15.00. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie przepyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Do kolacji także w wersji HB, piwo, 3 rodzaje wina a także soki. Szampan do śniadania. Korzystaliśmy z wersji "śniadania i obiadokolacje HB", gdyż cały dzień spędzaliśmy na zwiedzaniu wyspy - ten wariant okazał się dla nas najlepszy. Jedyny minus to mała restauracja, przed otwarciem codziennie stała kolejka. Hotel nie wydaje lunch boksów, ale w dniu wyjazdu można zamówić wczesne śniadanie. Obok hotelu jest mały sklep spożywczy, w którym można kupić wszystkie potrzebne rzeczy. W hotelu także jest sklepik ale ceny oczywiście są wyższe. Samochód można zarezerwować w hotelu z niskim depozytem. Fajny basen wewnętrzny i siłownia. Na zewnątrz także duże baseny z których nie korzystaliśmy. Dodatkowo duży zadbany teren na którym są boiska do piłki plażowej i bary. Codziennie wieczorem organizowane były występy artystyczne.

Zalety

• Pyszne posiłki • Piękna okolica, blisko do twierdzy Świętej Agaty, wioski Papaja i przeprawy promowej na Gozo. • Czyste pokoje sprzątane codziennie. W pokoju czajnik (kawa,herbata). Dystrybutory z wodą pitną na korytarzu (na Malcie nie pije się wody z kranu). • wypożyczalnia samochodów w hotelu (dla gości parking podziemny w cenie wypożyczenia samochodu) • Przystanek autobusowy na przeciwko, ale do stolicy jedzie się autobusem ok.1,5 do 2 h.

Wady

• daleko do Valetty; • codzienne kolejki do restauracji (problem ze znalezieniem wolnego stolika)

db Seabank Resort & Spa (ex RIU Seabank)