Crystal Sunset (ex Crystal Sunset Luxury Resort)

Wszystko ok. Hotel ładny. Dobra lokalizacja. Obsługa trochę sł.aba

Bardzo ładny hotel jedzenie dobre polecam do wypadów rodzinnych

Hotel dosyć czysty obsługa w nim była super bardzo pomocna

Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Jedynym mankamentem o tej porze roku była zimna woda w brodziku dla dzieci

Wspaniały hotel, super obsługa, pyszne jedzenie. Codzienne animacje, występy. Centrum Spa świetne. Dyskoteka. Idealny dla młodych oraz rodzin z dziećmi blisko centrum, wszędzie chodziliśmy piechotą. Polecam za rok tam wracamy

Nazwa  Crystal Sunset (ex Crystal Sunset Luxury Resort)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Rafał

Wszystko ok. Hotel ładny. Dobra lokalizacja. Obsługa trochę sł.aba

Zalety

Lokalizacja, wygląd

Wady

Obsługa, trochę kamieni na plaży

Bardzo ładny hotel jedzenie dobre polecam do wypadów rodzinnych

Zalety

Dobra lokalizacja

Wady

Słano sprzątają na jadalni

Ewelina

Hotel dosyć czysty obsługa w nim była super bardzo pomocna

Jakub

Zalety

Miła obsługa, świetna kuchnia, super zjeżdżalnie, łatwy dostęp do leżaków, super plaża z barem i przekąskami w ramach hotelowego all.

Wady

Zimna woda w brodziku dla dzieci

Zalety

Blisko centrum rewelacyjny obiekt

Wady

Wszystko

Dawid

Na wstępie zaznaczę, że to był nasz pierwszy pobyt w Turcji. Rodzina z dzieckiem 3 lata. Hotel oceniam bardzo dobrze! Pokoje czyste, w nowoczesnym stylu, sprzątane codziennie. W każdym z pokoi barek z wodami coca-cola i innymi smakowymi napojami, uzupełniany codziennie. Jedzenie jak to all inclusive, mega duży wybór, jednak większość podobnie przyprawiana. Ogromne baseny, aquapark ze zjeżdżalniami - polecam zjazd na kobrze 😊 Animacje to mega super plus, każdego dnia o każdej porze się coś dzieje. Ale najlepsze czeka na nas wieczorem w amfiteatrze lub ogrodzie, imprezy w różnych stylach, pokazy, śpiew na żywo. Często równolegle działo się tyle, że nie wiadomo było co wybrać. Dwie plaże, pierwsza bliżej, mniejsza i druga trochę dalej większą. Na obie dowozi bus, na obu bar z drinkami, napojami i przekąskami. Woda w morzu we wrześniu bardzo ciepła. Jedyny minusik o jakim mogę wspomnieć to bardzo zimną wodą w strefie wodnej dla maluchów, za bardzo nie da się korzystać w momencie, gdy uruchomione są fontanny. Kolejną zaletą to oryginalne serwowane alkohole, butelkowane piwo.

Zalety

Duże baseny, dwie plaże, super atrakcje, bardzo ładne i zadbane pokoju, teren hotelu, irish pub.

Wady

Zimna woda w strefie basenowej.

Dorota

Hotel dla rodzin z fziecmi,jak i dla par,cudowne otoczenie,nie można się tam nudzic

Zalety

Blisko morza,jak i miasta,czuć tam ten klimat

Wady

Nie było kebabow

Adrianna

Najlepszy Hotel w jakim byłam. Idealny dla rodzin z dziećmi jak i dla singli. Zacznę od samego wyglądu hotelu i wyposażenia w środku. Byłam zachwycona, architektura i wykończenie hotelu wprawia w bajkowy nastrój. Pokoje są czyste, schludne i nowoczesne. Lodówka w pokoju jest codziennie wypełniana napojami. Baseny: Mamy kilka basenów. Jeden duży basen główny dla wszystkich. Są tam też zadaszenia pod którymi można usiąść i odpocząć w wodzie. Jedną bardzo dużą strefę wyznaczoną na wodny plac zabaw dla dzieci (jest tam na prawdę sporo zjeżdżalni oraz leżaki dla rodziców. Jest on również ogrodzony dzięki czemu łatwiej jest mieć pociechę na oku. Mamy także strefę 16+. Jest ona umieszczona na wyspie basenu ogólnego. Znajdują się tam leżaki, drinkbar oraz basen w środku wyspy. Dla dorosłych bardzo szeroki wybór zjeżdżalni. Możemy podnieść lekko adrenalinkę. :) Jeśli chodzi o jedzenie. Każdy znajdzie coś dla siebie. Do wyboru mamy kilkanaście restauracji, kawiarni i barów. Jedzenie dostępne 24h. Nigdy nie spotkałam się z tak ogromnym wyborem. Niektóre dania są łagodne (na każdym stoliku znajduje się sól i pieprz), normalnie doprawione i pikantne. Kilka przykładów co możemy zastać w restauracjach : pieczone ryby, kurczak pieczony, pizza, tortilla, frytki, hamburger, zupy, jajka w różnej postaci, owoce, lody gałkowe, lody na patyku, szeroki wybór ciast, spaghetti i różnego rodzaj makarony, baranina. Sugeruję aby na początku brać małe porcje i sprawdzać co nam smakuje aby nie marnować żywności, a na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli chodzi o bary. Mamy szeroki wybór alkoholi. Możemy prosić o drinki z whisky, wódką, tequile, wino, szampan, piwo. Barmani nie żałują alkoholu. Drinki robią takie o jakie poprosimy. Malibu, sex on the beach etc. Pani przy barze przy ogrodzie była najcudowniejsza i robiła piękne kolorowane drinki i dodatkowo była przesympatyczna. Warto wspomnieć, że bar jest praktycznie na każdym rogu. Plaża: Mamy do wyboru 2 plaże. Ja byłam tylko na tej położonej bliżej hotelu. Mamy do niej 7 minut spacerem lub możemy wykorzystać busa, który jeździ tam co 15-20min. Plaża piaszczysta, woda ciepła, bardzo dużo leżaków, drinkbar oraz wifi dostępne również na plaży. Atrakcje dla dzieci i oddech dla rodziców: Pozytywne zaskoczenie to mini Club dla dzieci, który ma harmonogram zabaw od 9-23 . Możemy pozostawić tam dziecko pod opieką pań. Moja córeczka była zachwycona. Znajduje się tam sala kinowa, sala zabaw, plac zabaw. Panie o wyznaczonych godzinach prowadzą z dziećmi zajęcia. Dzieci m.in. miały dzień ciasteczek, dzień pizzy, wykonywały korony czy torebki i wiele innych aktywniości, Córka nie chciała wychodzić. Mamy tam też codziennie wieczorem mini disco. Atrakcje: Atrakcje hotelowe są dostosowane dla każdego. Wieczorne występy odbywają się albo w amfiteatrze albo na ogrodzie. Jeden dzień zrobiony jest pod dzieci (np. występ postaci z bajek, drugi dzień dla wszystkich np. występ Michaela Jacksona, a kolejny dzień dla dorosłych czyli dyskoteka w ogrodzie z tancerkami "motylami"). Wieczorami muzyka na żywo w ogrodzie. W nocy dostępna dyskoteka na samym dole hotelu. W pokojach nic nie słychać więc wygłuszenie jest bardzo dobre. W Lobby mamy możliwość w wybrane dni posłuchać Pana który przepięknie gra na pianinie. Dodatkowe plusy: Siłownia bardzo dobrze wyposażona, Wifi na terenie całego hotelu, Punkt medyczny (w naszym przypadku bardzo przydatny, opieka cudowna). Obsługa znająca angielski, bardzo miła, pomocna i wyrozumiała. Jedynym minusem był zbyt szybki wyjazd z hotelu. Dotarliśmy na lotnisko 3 godziny przed wylotem. Odprawa zaczęła się dopiero 2 godziny przed odlotem więc godzinę bez sensu siedzieliśmy na lotnisku. Z Hotelu mieliśmy wyjazd już o 4:30 rano a wylot przed 10. Poza tym nie mam się do czego przyczepić. Złota rada: Jeśli traficie do szpitala pamiętajcie, aby poprosić o raport, na którym będzie napisane, że jesteście zdolni do lotu samolotem. Inaczej na lotnisku może być problematycznie. Jestem pewna, że zapomniałam napisać o wszystkim. Jestem zachwycona pobytem i zdecydowanie chciałabym tu wrócić .

Zalety

- wifi na plaży i w hotelu za darmo wszędzie - drinkbar na każdym kroku - duży wybór jedzenia i restauracji - mini club dla dzieci - animacje - wygląd hotelu i czystość - obsługa mówiąca po angielsku bardzo sympatyczna - duża ilość leżaków - atrakcje i dla dzieci i dla dorosłych - piaszczysta plaża - zjeżdżalnie - atrakcje

Wady

BRAK

Waldemar

Było fantastycznie , pełen luxus . Córeczka była zachwycona miniklubem dla dzieci i opiekunkami. Bardzo dobre jedzenie , duży wybór. Pokój był codziennie sprzątany z pięknie ułożonymi ręcznikami. Lodówka uzupełniana na bieżąco, wszystko w cenie. Fantastyczny Aquapark z jedyną chyba w Turcji zjeżdżalnią w stylu węża Cobry , gdzie start na oponach jest na wysokości dachu hotelu. Krótko mówiąc , trudno będzie znaleźć drugi taki rodzinny hotel w Turcji z takimi możliwościami

Zalety

Duży luxusowy z bardzo miłą obsługą. Od pierwszego dnia najpierw dwóch Panów z obsługi wniosło bagaże do pokoju a potem cokolwiek było potrzebne to dostępne dla gości osoby w biurze udzielały wszelkiej pomocy

Wady

Jedyną uwagę , nawet nie wadę tylko prośbę aby na siłowni były dostępne ręczniki od 7:00 rana ( lokalnego czasu) bo korzystaliśmy również z tego przywileju podczas pobytu.

Sebastian

Mega polecam hotel, obsługa, jedzenie,,animatoży Super Jedyny minus Rezydent sprzedał nam wycieczkę po upustach za 60€ na mieście te same wycieczki były za 25-30 € .

Pobyt - Maj 2024

Spędziliśmy w maju 2024 r. wakacje w hotelu Crystal Sunset Luxury i muszę przyznać, że była to wyjątkowa przygoda. Lokalizacja tego hotelu jest jednym z jego największych atutów - bliskość do okolicznych bazarków i sklepów sprawia, że można łatwo zanurzyć się w lokalnej atmosferze i zakupić autentyczne pamiątki. Bogata oferta animacji zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorem, zapewnia rozrywkę dla wszystkich gości. Dodatkowo, możliwość serwowania lokalnych alkoholi do późnych godzin nocnych jest dużym plusem dla tych, którzy lubią spędzać wieczory przy drinkach i tańcach. W hotelu znajduje się również wiele barów, w tym fast food bary, gdzie można delektować się dobrą pizzą czy innymi przekąskami. Dla rodzin z dziećmi są dostępne liczne zjeżdżalnie, co sprawia, że pobyt jest również atrakcyjny dla najmłodszych Minusem jest, że fakt, że hotel znajduje się daleko 4 km plaży z serwisem plażowym w cenie, codziennie dowozi na plaże autobus hotelowy. Jeśli chodzi o pokoje, my mieliśmy rodzinny. Pokoje ładnie urządzone, z mini barem codziennie uzupełnianym o oryginale napoje (cole, fanta, sprite, wodę). Polecam pokoje od strony basenu za dodatkową opłatą. Nasz był od ulicy i przy otwartym oknie jest bardzo głośno ponieważ hotel znajduje się przy bardzo ruchliwej ulicy. Wi-Fi działa rewelacyjnie na terenie całego hotelu co jest dużym atutem. Obsługa sympatyczna, uśmiechnięta i pomocna. Jedzenie smaczne i różnorodne, zarówno w restauracji głównej jak i barach typu fast food każdy znajdzie coś dla siebie. . Mini club dla dzieci od 10-23, bardzo miłe i zaangażowane animatorki. Hotel bardzo ładny czysty i zadbany, być może jeszcze kiedyś tu wrócimy.

Zalety

-ładne pokoje, -darmowe wifi na terenie całego hotelu, -smaczne i różnorodne jedzenie, -dużo atrakcji dla dzieci, -

Wady

-plaża 4km od hotelu i słaby bar.

Ilona

Pobyt - Październik 2018

Dostaliśmy przepiękny pokój z tarasem, taki jak na zdjęciu, także duży plus,ogólnie w hotelu jest wszystko czego potrzeba, łącznie ze sklepami, spa, siłownia itp.... niczego nie brakuje. Hotel robi bardzo dobre wrażenie, zarówno z zewnątrz jak i w środku. Spędzaliśmy urlop z małym dzieckiem, widać że hotel jest dobrze przystosowany dla dzieci, a obsługa bardzo miła i pozytywnie nastawiona na maluchy ???? Jedzenie jest bardzo różnorodne i z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie, niestety nie mieliśmy przyjemności skorzystać z restauracji ala karta. Co do jedzenia na stolowce, wygląda przepięknie ale.... brakuje smaku, najlepsze są dania przygotowywane na świeżo, bo niestety z podgrzewaczy to już nie to samo ale to chyba mankament większości wielkich hoteli. Jedenie nie było zle, ale nie było się też czym zachwycić... Po za tym duża część obsługi hotelowej mówi słabo po angielsku. W hotelu nie można się nudzić, co wieczór są rozne animacje, w dzień baseny o zjezdzalnie... Wkolo hotelu mnóstwo stoisk na zakup pamietek, ciuchów itp...do centrum Side ok 10 min taxowka, warto podjechać i zwiedzić stare miasto.

Zalety

pokoj, polozenie, dużo restauracji (niestety po za sezonem nie wszystkie są czynne), czysto, super baseny , dużo barów, obsługa ktora uwielbia małe dzieci.

Wady

Jedzenie, słaba znajomość angielskiego wśród obsługi hotelowej (oprócz recepcji)

4.2

Pobyt - Październik 2018

Ogólnie , bród i syf niestety, myślisz sobie 5* i hotel z sieci Crystal, ale niestety. Na sam początek dostaliśmy pokój z dosłownie SMRODEM Z KIBLA . Śmierdziało z kanalizacji, przy otwartym oknie nie dało rady spać hotel, położony przy bardzo ruchliwej drodze. Po \" wielkich mękach i wyproszeniu od rezydenta pomocy przy zmianie \" Po dwóch nocach w tz. kiblu zmienili na pokuj od strony basenu i ten już był ok. Opcja Ultraallin po przylocie lodówka pusta, po zgłoszeniu w recepcji, powiedzieli ktoś uzupełni ale tego ktośia nie było. Dopiero po zmianie pokoju była lodówka pełna, ale uzupełniona 2 razy na nasz pobyt czyli 10dni, parodia. A cała reszta, brudno, w restauracji uwalone ściany, nie domyte sztućce, po ziemi walają się kawałki jedzenie, upier...... pojemniki na serwetki. Co do reszty brudne, dywany na korytarzu , do pokoi, Schody jak schodziło to klapki się przyklejały. A sprzątanie w pokoju , nie porozumienia, kończyło się na pościeleniu łóżka, i zamiecenie nie umycie podłogi i tyle, a napiwek był zostawiony. A i tak o ręczniki trzeba było iść zgłaszać żeby koś doniósł. Na plaże prowadzi ścieżka , po drodze kilka studzienek kanalizacyjnych i wiadomo super aromat nie opuszcza nas do samej plaży. No i jak by tego mało na plaży też studzieńka kanalizacyjna. Teraz rzeczy lepsze restauracje allcarte, jest ich kilka ale można tylko z dwóch skorzystać potem płatne 10E za łeb, A czy warto, nie bardzo. W orientalnej no ok, A w Tureckiej zamawiasz kurczaka a dostajesz wołowinę bo brak kury, oczywiście do nich to to samo, no i wiadomo nikt o tym nie informuje. A taki fajne info, dobre jedzenie , jest w czym wybierać, butelkowe piwo, na każdym kroku woda butelkowa, fajne baseny, czyste, gorzej już z obejściem, i nawalone leżaków 0 swobody. Więcej pozytywów brak. Ogólnie nie polecam i odradzam, Ogromny Syf

Zalety

Jedzenie

Wady

Wszech obecny bród, i na pewno nie 5*,zniszczony, i zaniedbany hotel.

Crystal Sunset (ex Crystal Sunset Luxury Resort)