Crystal De Luxe

Wszystko na wysokim poziomie. Piękny pokój, bardzo smaczne i różnorodne posiłki, miła i pomocna obsługa. Drinki w barze super. Strefa basenów , spa i plaża bardzo fajne.

Hotel wart polecenia. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie. Fajna strefa SPA (warto skorzystać z hammamu i masaży). Blisko plaża. Obsługa hotelowa bardzo się stara (dotyczy zarówno barmanów, kelnerów, jak i ekipy sprzątającej). Jedyne co może przeszkadzać to głośna muzyka wieczorami - no ale tu wszystko zależy, od umiejscowienia pokoju.

Był to nasz 7 pobyt w Turcji - w tym 2 razy w Kemer. Hotel w pełni zasługuje na pozytywną opinię. Był to jeden z lepszych hoteli w którym byliśmy. Chcielibyśmy jeszcze raz tam wrócić .Świetna strefa spa- wykupiliśmy sobie po 4 masaże plus hamman .Basen mineralny , sauna i dr fish -też super. Rewelacyjne masaże robili nam-Elif i Aden( dziękujemy było super !).Na basenach fajny areobik , gimnastyka na trampolinach i rowerkach.Baseny duże-można swobodnie popływać bez ścisku.Nie było cyrków z leżakami na basenach i nad morzem. Pokoje czyste -codziennie uzupełniany barek , wymiana ręczników i pościeli.

Hotel w pięknym miejscu , bardzo czysty , codziennie zmieniana pościel i ręczniki , lodówka zapełniana napojami, jedzenie pyszne , desery doskonałe , obsługa uśmiechnięta i bardzo pomocna

BARDZO UDANY POBYT! HOTEL Z PRZEPYSZNYM JEDZENIEM, DOBRYMI WIECZORNYMI KONCERTAMI I ZABAWĄ ,BARDZO MIŁĄ I NIE NACHALNĄ OBSŁUGĄ I W PRZEPIĘKNYM POŁOZENIU BLISKO CENTRUM KEMER-NIE MOŻNA SIĘ NUDZIĆ.

Nazwa  Crystal De Luxe
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Izabela

Zalety

Absolutnie wspaniały hotel. W pełni zasługuje na 5*.Wszystko zgodnie z ofertą, pokój, restauracje, bary , otoczenie, baseny plaża.. Bardzo miła i pomocna obsługa, szczególnie Mr Ismet .Oferta wyżywienia i drinki na najwyższym poziomie. Z pewnością tam wrócę. Polecam

Maria

Zalety

-detox bar ( serujący zdrowotne drinki) - świetne i urozmaicone jedzenie( w tym dwa razy w tygodniu mieliśmy sushi i owoce morze. Urozmaicone owoce , desery. Od 11 do 24 dostępne w lobby lody -5 rodzajów , oprócz tego od 14 na basenie również bez ograniczeń. Barmani uprzejmi , kelnerzy to samo. Nie było się do czego przyczepić. Na basenie w barze super rybki panierowane ,kurczaczki panierowane , frytki z hamburgerami itp .Nie dało rady wszystkiego popróbować. Hotel w centrum-wszędzie blisko.

Wady

Nie mamy żadnych zastrzeżeń ani uwag.

Wioletta

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Położenie, obsługa i czytosc

Wady

Malutka wada to słabo działa Wi-fi

HANNA

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

CZYSTOŚĆ,BARDZO DUŻE I DOBRZE WYPOSAŻONE POKOJE , SZYBKIE WI-FI, MIŁA OBSŁUGA, BARDZO DOBRE WYŻYWIENIE, KILKA RESTAURACJI , DOSKONAŁA STREFA SPA Z PODGRZEWANYM BASENEM, ANIMACJE, BLISKOŚĆ MIASTA

Wady

PRAWIE BEZ WAD -MALUTKI MINUSIK ZA PLAŻĘ , ZA BRAK WEJŚCIA NA POMOST I OGÓLNY WYGLĄD /ALE TO PO SEZONIE WIĘC PEWNIE W SEZONIE WYGLADA PIĘKNIE/ -DRUGI MINUSIK ZA NIERAZ SŁYSZALNĄ PÓŹNYM WIECZOREM GŁOŚNĄ MUZYKĘ Z OKOLICZNYCH MODNYCH W KEMER DYSKOTEK

Beata

Pobyt - Październik 2023

Niezły, ale nie wyjątkowy hotel w centrum Pięknego kemer

Zalety

W centrum Kemer Codziennie sprzątane pokoje Dosyć dobre jedzenie Brzydka plaża Brudne leżaki

Wady

Mało leżaków i Mało miejsca przy basenach i nad morzem Mało zieleni Brzyska plaża i brudne leżaki na niej

Jacek

Pobyt - Październik 2023

Rewelacyjny hotel ze wspaniałą załogą, warunkami pobytu, infrastrukturą i położeniem. Wiem co mówię bo to mój 17 pobyt w Turcji w okresie 25 lat. Niewiele miejsc wypoczynku w tym kraju ma tak przyjazny turystom klimat za naprawdę rozsądne pieniądze. Cała nasza szóstka przyjaciół spędzająca tygodniowy urlop w tym hotelu ma wyłącznie bardzo dobre wspomnienia. I to mimo konieczności skorzystania z pomocy lekarza o dziwo rezydującego codziennie w obiekcie ! Jeśli nie do tego obiektu to na pewno wrócimy do jednego z hoteli tej sieci. Szczerze polecam wszystkim spragnionym dobrego wypoczynku w świetnych warunkach, morzem przed oczami i górami za plecami.

Zalety

Czystość, załoga z uśmiechem na twarzy gotowa życzliwie pomagać, przebogata oferta restauracji i barów

Wady

Taki drobiazg tylko - dwa cudowne żyrandole długie na półtorej piętra ani razu nie ucieszyły nas swym światłem. Cóż, pewnie oszczędności...

Aleksandra

Pobyt - Październik 2023

Hotel zlokalizowany 3 min spacerem od centrum. Pokoje czyste, ładne, codziennie sprzątane. Jedzenie zdecydowanie na plus. Bar na plaży jak i przy basenie serwuje przekąski i owoce. Jeśli chodzi o sam teren wokół hotelu to czysto. Zdecydowanie polecam

Zalety

Blisko centrum, czysty, smaczne jedzenie , fajne animacje

Aneta

Pobyt - Październik 2023

Super hotel, pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane, obsługa przemiła, dbają o gości, codziennie wieczorem animacje dla dzieci, a później występy dla dorosłych, jedzenia bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie, mega wybór deserów, w hotelu dodatkowo trzy restauracje włoska, meksykańska i turecka. Hotel blisko centrum, spacerkiem przez park 5 minut. Kemer urokliwe, otoczone górami, piękne widoki. Temperatura w ostatnim tygodniu października 30 stopni :)

Zalety

Wszystko na plus! Przede wszystkim mega miła, uśmiechnięta, pomocna obsługa. Basen kryty, spa z masażami

Wady

Nie znalazłam żadnej wady

Darek

Super hotel, szczególnie obsługa, bardzo polecam, nie wykluczone że wrucę

Zalety

Dość ciasny teren ale wszystko przemyślane

Wady

We wrześniu basen już trochę zimny

Krystyna

Hotel świetny. Pokoje, jedzenie, położenie oraz animacje. Polecam wybrać się do tego hotelu.

Zalety

Miła atmosfera oraz czystość

MONIKA

Hotel nie zgodny z opisem w biurach podruzy .Hotel miał być 24h .a o 2 w nocy nie można było juz wypic drinka .i tak samo z posiłkami wieczorem chcieliśmy tylko frytki to powiedzieli ze niema .Hotel nastawiony na rosjan 80% obłorzenia było widac przy samym przyjezdzie ich witali szampanem .reszta to turcy .polaków było bardzo mało . jedzenie dobre ale monotonne animacje wieczorami fajne. .choć tak szczerze kelnerzy w barze bardzo niemili o 12 w nocy był problem z posiedzeniem na dworze bo niby cisza a hotel 24h no to czegoś nie rozumie ,.pokoje duże sprzatane codziennie i wymieniane reczniki , plaża mała z kamienistym zejśćiem bez chorwatek jest problem

Zalety

Blisko centrum .pokoje duże sprzątane codzienne spa rewelacja

Wady

minus dla niektórych kelnerów

JACEK

Pobyt - Maj 2023

Witam po raz kolejny byliśmy klientami Crystalu. Opinia podobna do tej z 2022 roku, więc nie będę się powtarzał. Zmiany na plus - prosecco codziennie do śniadania przy wejściu do restauracji głównej. Posiłki dla przyjeżdżających w godzinach nocnych w restauracji tureckiej otwarte od 22,00 do 6,00. Doskonały pomysł, zawsze można zjeść coś gorącego. Zmiana plastikowych naczyń w barze przy basenie na bardziej eleganckie, nadal jednak plastikowe - wymogi sanitarne. Ubogie animacje, ale to dopiero początek sezonu więc nie można oczekiwać zbyt wiele. Dużo klientów z Holandii, Turków i niestety Rosjan, głównie kobiety z dziećmi lub tatusiowie którzy nie mieszczą się w czołgach. Można przeżyć. Szczególne wyrazy wdzięczności dla Leyli za opiekę oraz Ramazana za profesjonalną obsługę w barze.

Zalety

położenie w centrum miasta, profesjonalna obsługa, czystość

Wady

animacje

Martyna

Pobyt - Wrzesień 2022

Super hotel, blisko plaży, blisko centrum, bardzo pozytywnie!!

Zalety

Hotel na wysokim poziomie, czysto, obsługa świetna, animacje dla dzieci też fajne:)

JUSTYNA

Pobyt - Czerwiec 2022

Właśnie jestem w hotelu 5 ,6 albo 7 raz.Ogolnie Ok 20 razy w Turcji.Uciekac.....dla tych którzy szukają wypoczynku, elem.standardu..Nie spotkałam się z takim poziomem bywając w 2 * hotelach ...na swiecie.Nie śpię 7 noc,chciałam zmienić hotel ,tui.pl nie raczy odpowiedzieć na zapytanie...0 opieki....Jestem w pojedynkeę,zapłaciłam za 2 osoby ponad 10 tys. Zdecydowanie bardziej tolerują prymitywne,pijane i zygajace głównie polsko_ ruskie towarzystwo niż spokój normalnych gości...

JACEK

Pobyt - Kwiecień 2022

Trzeci pobyt w tym hotelu. Transfer z lotniska około 40 minut do 1 godziny. Obsługa w recepcji kompetentna i szybka. Pokój nr 1427 z centralnym widokiem na morze i góry - widok jak w Kalifornii. Pokój sprzątany codziennie, codzienna wymiana ręczników i uzupełnianie kosmetyków. Na wyposażeniu szlafroki i kapcie toaletowe, zestaw do parzenia kawy. Mini bar napoje gazowane i woda - uzupełniane codziennie. Restauracja czysta ale z uwagi na ograniczoną wielkość w sezonie mogą ale nie muszą powstawać "korki" przy obsłudze. Kelnerzy nienachalni, pomocni i mili. Duży wybór potraw, szwedzki stół. Potrawy mięsne, ryby, owoce morza, warzywa, owoce - asortyment ograniczony - początek sezonu. Kawa herbata, soki, ayran, do obiadu i kolacji piwo i wino. Wifi bezpłatne miernej jakości. Możliwość jednokrotnego w tygodniu skorzystania z restauracji a la carte - włoska lub turecka. Rezerwacja trudna ze względu na fakt konieczności pobrania aplikacji na telefon - vide wifi. Drobny minus. Spa na wysokim poziomie aczkolwiek tanie nie jest. Lobby bar serwuje napoje w szkle - wysoki poziom, niezły wybór alkoholi w opcji all inclusive, szacunek dla Ramazana za obsługę. Basen stosunkowo niewielki, szkoda że w maju nieczynny był "grzybek" - początek sezonu. Basen ze zjeżdżalnią dla dzieci osobny, otwierany w określonych godzinach. Bar przy basenie czynny całodobowo, serwuje napoje w plastiku. Grillbar przy basenie serwuje przekąski, pizzę, frytki, burgery, sałatki i wyśmienite pieczone, nadziewane ziemniaki - uwaga uzależniają!!!! Obok basenu gozleme niesamowite nadziewane placki robione na "oczach" turystów - niepowtarzalny smak. Plaża kamienista, nieodzowne buty plażowe. Stosunkowo niezłe zejście do morza, aczkolwiek w ubiegłym roku obsługa ułożyła worki wypełnione piaskiem, które w sposób znaczący ułatwiały wchodzenie do morza. Bar na plaży serwuje piwo i napoje oraz przekąski. Leniuchy nie muszą chodzi do restauracji. Animacje niezłej jakości codziennie wieczorem zwłaszcza pokazy ludowych tańców tureckich. Następnie muzyka na żywo lub dj. Miasto niewielkie, ładne. Bazar odzieżowy oddalony ok. 300 m od hotelu czynny w każdy czwartek, ceny niskie, jakość towarów dyskusyjna. Masa towarów typu "original copy". Wyśmienita jakość wyrobów skórzanych w sklepach na deptaku. Polecam sklep Aleksader, ceny wyższe niż na bazarze ale jakość nieporównywalna. Oczywiście ostre negocjacje ceny, opierające się nawet o demonstracyjne wychodzenie ze sklepu. Doskonała kawa w restauracji Tower na placu centralnym. W hotelu niewielu Polaków ale z całej Europy, trochę Litwinów, Estończyków, Serbów i Niemców. Mas Turków. Niewielu Rosjan - jak miło.

Zalety

położenie, poziom usług, czystość

Wady

wifi, zejście do morza

Marek

Pobyt - Październik 2021

Mieliśmy okazję gościć przez tydzień w październiku. Jestem pod mega wrażeniem miłej, działającej szybko i sprawnie obsługi, wyborem smacznych dań w kuchni oraz położeniem blisko centrum Kemer. Pamiętali o moich urodzinach - w pokoju czekał na mnie schłodzony szampan, słodycze, mini tort oraz kartka z życzeniami od hotelu. Gorąco polecam.

Zalety

lokalizacja, obsługa, menu.

Robert

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Czerwiec 2019

Duża liczba basenów sprawi, że każdy znajdzie kawałek i do popływania w basenie a po basenie znajdzie się leżak z parasolem. Duża restauracja z wyśmienitym jedzeniem. Dla chcących spędzić swój wypoczynek aktywnie są przygotowane animacje dla dorosłych i dla dzieci.

Zalety

Luksusowy ale bez przepychu Według mnei brak Hotel dla każdego, chcącego wypocząć, wyszaleć dla par i singli.

Wady

Według mnei brak

Robert

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Luksusowy ale bez przepychu Hotel dla każdego, chcącego wypocząć, wyszaleć dla par i singli.

Pobyt - Grudzień 2018

Hotel wart odwiedzenia. Nie jest to prawdziwe 5 gwiazdek ale nie można narzekać. W okresie zimowym nie działa sala z kręglami ani z bilardem - co zapewne nie jest winą hotelu tylko opisu na stronie oferty. Nie są również podawane lody. Poza tym dużo plusów: położenie hotelu to jego mocna strona, drinki i piwo bez zarzutu choć importowanych trunków w all..... brak. Jedzenie dobre i urozmaicone. Bardzo miła obsługa komunikująca się w języku angielskim. Średniej jakości animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel o ile cena zakupu wycieczki nie jest zbyt wygórowana.

Zalety

Doskonała lokalizacja, miła obsługa, dobre jedzenie, czysto.

Wady

Wymiana detali wyposażenia np. zniszczone abażury w lampach, wypłowiałe sztuczne kwiaty w Lobby oraz korytarzach.

Crystal De Luxe