Crown Resort Horizon

Cypr jest piękny i to zrekompensowało nam cały pobyt. Hotel wymaga remontu, jest brudny, zaniedbany, położenie hotelu jest nieciekawe, daleko do plaży, która jest brudna i głośna. Wokół hotelu parę knajpek, sklep i nic więcej, wszędzie daleko, komunikacja na Cyprze kuleje, bez wypożyczonego samochodu byliśmy uziemieni. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, bardzo miła obsługa.

Cypr przepiękny i bardzo przyjazny dla turystów, super bezpiecznie. Warto zwiedzić, u rezydenta są wycieczki objazdowe z przewodniczką cypryjką mówiącą po angielsku (bardzo komunikatywnie i ciekawie opowiada o mijanych okolicach) (za 30-parę EUR prawie cała wyspa).

W lutym spędziłam tydzień w hotelu, wszystkim serdecznie polecam. Miałam wyżywienie HB jedzenia było pod dostatkiem, myślę, że nawet największy niejadek wybrał, by coś dla siebie. Pokoje są zadbane i czyste - codziennie Panie z obsługi w nich sprzątają, wokół hotelu jest bardzo zielono, teren jest ogrodzony, sporo animacji, boisko do siatkówki, plac zabaw dla dzieci, parasole i leżaki przy basenie. Świetna lokalizacja do centrum kilka kroków, do marketu 5 minut spacerkiem, autobusy do Pafos kursują co 15 minut.

Spędziłam tydzień w hotelu i bardzo mile wspominam pobyt. Duży wybór jedzenia, każdy może znaleźć cos dla siebie. Czysto, codziennie wymieniane ręczniki. Cisza i spokój, podczas pobytu przeważała duża cześć osób starszych-Brytyjczyków. W hotelu pracują Polacy co myślę,że jest pomocne dla osób nie posługujących się dobrym angielskim. W hotelu znajduje się basen , sauna, siłownia. Polecam. Na recepcji pracuje zawsze uśmiechnięta i pomocna Pani Gosia-pozdrawiam:)

To był krótki pobyt z grupą znajomych z pracy i całe szczęście ponieważ nie dał bym rady jeść więcej tych śniadań .Wszystko jak w All ale dla ubogich.

Nazwa  Crown Resort Horizon
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Peja
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, golf, parking

Bogata oferta rekreacyjna: sauna, masaże wodne, SPA, jacuzzi, łaźnia turecka, strzelanie z łuku, program zajęć animacyjnych.

Udogodnienia dla najmłodszych: program animacyjny, plac zabaw.

Dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicy: w pobliżu przystanek autobusowy, postój taksówek, wypożyczalnia samochodów.

Tylko 300 m do piaszczystej plaży.

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.2
Kinga Rutowska

Pobyt - Sierpień 2020

Zalety

Doskonałe jedzenie i miła obsługa.

Wady

Hotel wymaga remontu, brudne ściany, brudne wykładziny, zniszczone sprzęty, daleko od plaży,plaża miejska, brudna.

Paweł

Pobyt - Sierpień 2020

Zalety

Duży ogród hotelowy, ciekawy i ciepły basen z piękną roślinnością wokoło, dużo miejsca, przestronnie, części wspólne i pokoje zadbane, codziennie sprzątane, choć faktycznie - nienajnowsze, ale też nie PRL. Obsługa wspaniała, ciężko pracująca, a mimo to bez focha. Drinki w All w dużych kubkach jednorazowych, lane od serca z dobrych składników. Wszyscy barmani weseli i mili - szczególnie Pani Vania, która mówi po polsku i robi pyszne drinki. Potrawy smaczne, urozmaicone, dobre mięsa i sałatki. Do plaży publicznej kilka minut na piechotę, do ulicy ze sklepami, knajpkami i przyst. autobusu miejskiego - wystarczy wyjść za bramę hotelu. Ogólnie - polecam na wypoczynek i jako baza wypadowa.

Wady

wykładziny dywanowe w pokojach hotelowych - ale jeśli ktoś lubi angielskie klimaty, to OK. Sposób dystrybucji napojów w restauracji hotelowej - do poprawki

Paulina

Pobyt - Luty 2020

Zalety

Blisko centrum i plaży Dużo zieleni Hotel, pokoje zadbane i czyste Darmowy basen i sauny Dużo animacji organizowanych przez obsługę hotelową

Wady

Brak wad

Aga

Pobyt - Styczeń 2020

Zalety

Blisko morza, Miła obsługa

Leszek

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Dobra lokalizacja przy kapitalnym klubie z muzyką na żywo

Wady

Hotel duży przestronny ,niezłe baseny ale jego świetność już dawno minęła .Wszystko przestarzałe i niby wszystko było a jednak standard bardzo słaby .Hotel to takie sanatorium dla Brytyjskich emerytów których jest 90% .Nie polecam

Pobyt - Październik 2018

Hotel godny polecenia , codziennie sprzątane pokoje , często wymieniana pościel, zadbane i duże obejście , gdzie mozna polezec w cieniu palm, 5 min. do morza.

Zalety

Zadbany , czysty , dużo zieleni , miła atmosfera ( obsługa).

4.8
Aleksandra Bialic-Sieńkowska

Pobyt - Październik 2018

Jedzenie monotonne, mały wybór dań dla wegetarian, plaża niedaleko hotelu piaszczysta ale mała i zatłoczona nawet po sezonie, malutko atrakcji turystycznych, brak ładniejszych krajobrazów w pobliżu, nudno. Jeśli ktoś lubi tylko leżeć nad basenem i pić rozwodnione drinki to polecam.

Zalety

Bardzo miła obsługa, pokój sprzatany prawie codziennie, ładny i przestronny pokój z widokiem na morze i góry jednocześnie, zadbany ogród i basen

Wady

Jedzenie, położenie

Natalia

Pobyt - Październik 2018

Spędziłam z mężem w hotelu Crown Resorts Horizon tydzień w październiku. Nie było tłoczno, bardzo dużo starszych ludzi. Jedzenie smaczne, na kolację bardzo duży wybór, codziennie coś innego. W basenie orzeźwiająca woda. Bardzo mila obsługa. Jeśli chodzi o Cypr i Coral Baby to jest to typowo turystyczne miejsca ceny są wysokie. Polecam wycieczkę na półwysep Akamas jeepem z rejcem na Blue Lagoon ;)

Zalety

Dobre położenie, smaczne posiłki, widok z pokoju, przestronny pokój, fajny basen, mila obsługa, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników

Wady

Pokoje zdecydowanie potrzebują odswiezenia, basen również powinien przejść remont, ceny w barze bardzo wysokie (duże piwo 4.75e!!!), Słabe wifi, co chwilę przerywa i bardzo wolny internet., Stary telewizor szumiące kanały, materaca o ostrych kantach.

Maria

Pobyt - Październik 2018

Byliśmy z mężem przez 7 dni z opcją śniadań i obiadokolacji. Pogoda piękna, około 30 stopni codziennie. Dojście do plaży zajmuje 10 minut. Przy hotelu baseny. Od poniedziałku do piątku od 9.00. do 10.00 aerobik w wodzie. Codziennie wieczorem animacje typu Bingo, Karaoke i inne. Przed hotelem od strony morza uliczka z mnóstwem restauracji, w których każdego wieczoru jest grana muzyka na żywo. Dla wybierających się tam na wczasy polecam restaurację Ocean Basked, w której serwują cudowne i świeże owoce morza. Dodatkowa opcja pokoju z widokiem na morze dostarcza cudownych widoków na zachody słońca. Posiłki dobre i urozmaicone. W hotelu mnóstwo starszych turystów, co gwarantowało ciszę i spokój. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z wczasów w tym hotelu.

Zalety

Bliskość morza, miła obsługa.

Magdalena

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel fajny ale mamy duże zastrzeżenia do biura podróży Exim Tours. Jeżeli nie znasz angielskiego to się nie wybieraj. Na lotnisku brak opiekuna, tylko informacja w języku angielskim gdzie mamy iść do autobusu (dla osób jadących po raz pierwszy lub nie znających języka to może być duży stres). Kierowca to Cypryjczyk, na recepcji nikt nie mówił po Polsku. Rezydent był dopiero w następnym dniu o godz. 20:00 przez 15min i to na dodatek z innego biura.

Zalety

Duże i czyste pokoje, wygodne łóżka, dobre kolacje

Wady

brak lodówki i czajnika w pokoju, wanna zamiast prysznica, 800m do plaży

Grażyna

Pobyt - Lipiec 2018

POLECAM. Hotel bardzo fajnie położony, z dużą przestrzenią koło hotelu, można korzystać z leżaków nie tylko koło basenu, Klimatyzacja w pokojach działa cichutko i bardzo dobrze, co przy lipcowych upałach było niezbędne. W lobby już nie, bo wszędzie są stale otwarte okna. Jedzenie niby stałe, a jednak urozmaicone, obiadokolacja zawsze tematyczna np. śródziemnomorska, meksykańska. Blisko sklep Phillipos, w którym można wszystko kupić. Przy hotelu jest przystanek autobusowy. Można dojechać na najbliższą plażę Coral Beach jak też dalszą Coralia beach (dla nas lepsza). Komunikacja w Pafos bardzo dobrze zorganizowana i tania. Bilety dzienne po 5euro za osobę, jednorazowe po 1,5 euro. Po dniu nad morzem można na ten sam bilet pojechać wieczorem do Pafos. Polecam wycieczki jeepem z Exim Tours. Kierowcą i przewodnikiem jest Stawas, Cypryjczyk, który mówi po polsku (ma żonę Polkę) sympatyczny i zabawny facet. W restauracji i recepcji pracują też Polacy co czasem bardzo pomaga.

Zalety

dobre położenie, pokoje o dobrej wielkości, bardzo smaczne kolacje (mieliśmy HB), potraw nie było jednorazowo dużo, ale to akurat był plus, bo nie było pokus do przejedzenia.

Wady

brak włączonych lodówek co przy lipcowym upale było ogromnym minusem. plaża znacznie dalej niż 300 m

4.2

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie hotel na pewno nie ma czterech gwiazdek. Przede wszystkim bardzo odradzam ten hotel osobom, którym zależy na dobrym i zdrowym jedzeniu. Jeśli chodzi o jakiekolwiek zalety hotelu to położenie. Blisko do dwóch plaży: Coral Bay (10 min.) i o wiele ładniejszej Corallia Beach (15-20 min). Zaraz obok hotelu jest przystanek autobusowy, gdzie zatrzymuje się nr 615, który kursuje co 15 minut między Coral Bay a samym portem w Paphos (trasa od hotelu do Paphos trwa jakieś 20-25 min.). Blisko są również różne lokalne tawerny, bary i sklepiki. Takie małe Las Vegas. Zaletą była również czystość w pokoju. Standard pokoi oceniłabym raczej na podstarzałe 3 gwiazdki. Ogólnie hotel jest dość podstarzały i wyeksploatowany więc obecnie nie ma 4 gwiazdek. Natomiast dla tych co spędzają czas głównie poza hotelem - pokoje przyzwoite. Jest co trzeba by się przespać, ogarnąć i wybyć :) Gośćmi hotelowymi są głównie Anglicy i Rosjanie. Jednak hotel zdominowany jest przez dość obleśnych anglików, których jedyną ambicją jest przebywanie na hotelowym basenie i dojenie z niskiej jakości all inclusive\'a ;P :/ Może dla kogoś będzie zaletą, że codziennie ok. 20:30 są prowadzone zabawy i tańce dla dzieci tzw. mini disco. Basen i jego okolice zadbane, są leżaki i parasole. Prawie nie korzystaliśmy z basenu więc więcej nie napiszę. Najgorszą wadą hotelu jest jedzenie. Zwłaszcza śniadania. Wszystko robione jest z produktów najgorszej jakości, najtańszych. Na śniadanie codziennie jest to samo. Śniadania były dla mnie i męża katorgą. Jedliśmy tylko jajka, pomidory, ser halloumi (który z tym prawdziwym nie ma nic wspólnego) oraz pancake\'i z dżemem pomarańczowym. Tylko to było dla nas zjadliwe. Kawa tragiczna, nie piliśmy. Poza tym do picia dostępny w dystrybutorze \"sok pomarańczowy\", który naprawdę jest najtańszym nektarem czy oranżadą. Były też jogurty, oczywiście najtańsze o sztucznie aromatyzowanym smaku. No i kilka rodzajów jajek. Wszystko takie jakieś bez smaku. Cieszyłam się, że jesteśmy w tym hotelu tylko 7 dni bo inaczej bym się załamała. Na pudełeczkach z masłem do chleba był napis \"butter\", a w środku jednak zwykła margaryna. Na kolację był większy wybór i czasem zdarzyło się coś nawet dobrego, ale większość dań mało doprawiona i taka nijaka. Za to wszystko zawsze pływało w tłuszczu, podejrzewam, że w tym najgorszym. Naprawdę bardzo dużo tłuszczu w tych daniach, człowiek co chwila musiał toalety szukać po tym jedzeniu. Kilka razy zdarzył się dobry deser czy ciasto. My ogólnie na 7 dni pobytu chyba ze 3 razy \"olaliśmy\" kolację w hotelu i stołowaliśmy się poza nim. Żałowaliśmy nawet tego, że nie wzięliśmy opcji bez wyżywienia. Naprawdę nie jesteśmy zbyt wymagający, po prostu lubimy smacznie zjeść na urlopie i żeby to jedzenie miało jakikolwiek wyraz. No, ale cóż. Podsumowując, osobom którym zależy na smacznym i zdrowym jedzeniu ODRADZAM. Obsługa hotelu w porządku. W restauracji przewodzi polak. Na recepcji też podobno pracuje jedna polka. Podsumowując hotel nie jest wart ceny za jaką sprzedają go biura podróży. Zdecydowanie nie. Cała ocena dotyczy jedynie hotelu, bo sam Cypr jest cudowną wyspą i krajem i bardzo polecam zwiedzenie go. Cypr jest cudowny. Jest co zobaczyć i poczuć ten klimat, ale trzeba być bardzo aktywnym poza hotelem ;)

Zalety

położenie, miła obsługa, czystość w samym pokoju, basen i jego okolice

Wady

JEDZENIE, brak darmowego wifi, wszystko płatne dodatkowo nawet waga do bagażu przy recepcji, dość brudne i obleśne windy i drzwi na korytarzach i holach

Grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2018

Byliśmy w hotelu na początku czerwca. Cypr ładny ale szału nie ma. Zwiedzaliśmy na własną rękę. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Do piaszczystej plaży 5 min. Leżaki na plaży płatne. Obok hotelu przystanek autobusowy do Pafos oraz liczne sklepiki i knajpki. Duży market w odległości 400m. Turyści to głównie Anglicy i Rosjanie. Ruch lewostronny. Kontakty na prąd - angielskie. W hotelu są zatrudnieni Polacy - 3 osoby na recepcji, szef kelnerów oraz kucharz. Miła i pomocna obsługa.

Zalety

dobre posiłki, obsługa mówi po polsku, dobre położenie, miła obsługa

Wady

brak w pokoju lodówki i czajnika, monotonne śniadania

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2018

Lokalizacja super, blisko plaży, pokoje schludne może łazienki do odnowienia ale jak najbardziej polecam :) byliśmy z mężem 7 dni na początku czerwca pogoda boska woda ciepła. Okolica dość tętniąca życiem - jest gdzie wyjść wieczorem na drinka :) Basen przy hotelu dla dorosłych jak i również dla dzieci - 3 poziomy wody. Z chęcią wrócilibyśmy jeszcze raz !

Zalety

blisko do plaży, restauracji, przystanku autobusowego, nie ma problemu z leżakami przy basenie, miła obsługa, posiłki ok

Alena Mynářová

Pobyt - Maj 2018

Pobyt bardzo udany, bylismy bardzo zadowoleni. Jestesmy wczasowicze z Czeskiej republiky, wylot z Krakowa.

Elżbieta Kowalska

Pobyt - Kwiecień 2018

Hotel w miarę nowoczesny, brak bidetu w łazienkach, częsta wymiana pościeli i ręczników, przemiła obsługa. Jedzenie bardzo do0bre zwłaszcza kolacje - urozmaicone, gorące,dużo warzyw, śniadania monotonne.Dobra lokalizacja,plaża piaszczysta.

Zalety

Położenie,obsługa

Wady

Czystość, paskudny zapach mydła i szamponu,brak bidetu

Janusz

Pobyt - Kwiecień 2018

Super pobyt.Cena adekwatna do jakości. Saunę lepiej omijać szerokim łukiem Drinki aż za mocne :) Kupować tylko opcje All Inclusive

Zalety

80% to Angielscy emeryci . To Wada czy Zaleta ? :)

paweł

Mile spędzony czas , Cypr wiosną jest piękny , kolorowy, polecam

Zalety

bardzo dobra komunikacja , przemiła obsługa, polska obsługa w recepcji oraz w restauracji i bardzo pomocna. dla opcji All jacuzzi , sauna mokra i sucha i basen kryty w cenie , bardzo blisko przystanek , świetna komunikacja do Paphos i okolice , dużo anglików ale taki jest Cypr, jedzenie monotonne lecz każdy może dla siebie znaleźć coś dobrego, my spędziliśmy bardzo fajny tydzień .Pozdrawiamy obsługę , dziękujemy za mile spędzony czas !!!!

Wady

Niech każdy sam oceni

Wojtek

Pobyt - Lipiec 2017

Czyste pokoje, hotel ogólnie czysty, ładne duże baseny, jedzenie urozmaicone i w zasadzie \"kto co lubi\", wielu rodaków w obsłudze i kuchni. Wybierając sie pamiętajcie o \"przejściówce\" do gniazdek które sa typu bodajże angielskiego. Ogólne wrażenie - b.dobre i korzystne.

Zalety

Czysty, ładnie położony, rodzinny ze spokojną atmosferą.

Wady

Trochę daleko do plaży, nie było to 300m a raczej 600 może nawet 800m.

Marzena P.

Pobyt - Czerwiec 2017

Pobyt jak dla mnie był rewelacyjny. Czysto, dobra obsługa, dobre jedzenie...przy tym piękna pogoda. Czego chcieć więcej na urlopie. Przy tym w bliskim położeniu mnóstwo pięknych miejsc do zobaczenia. Dzika plaża z pięknie wymytymi skałkami, które robią super wrażenie. Można tam przejść piechotką lub przejechać 3 przystanki autobusem i jeszcze kawałek podejść. Jak już wspomniałam przystanek autobusowy jest tuż za hotelem. Autobus kosztuje 1,5 euro w jedną stronę. Warto sobie wykupić bilet całodzienny za 5 euro. Wtedy można podjechać do portu w Pafos. Jest tam piękna promenada, kilka fajnych knajpek tuż przy morzu. W pobliżu jest też do zobaczenia sporo historycznych miejsc. Wysiadając przystanek wcześniej zwiedzić można piękne jaskinie i katakumby. Rozciąga się stamtąd piękna panorama Pafos. Z przystanku w Pafos można przesiąść się w ramach tego samego biletu do autobusu linii 611 i pojechać do końca. Tam po przeciwnej stronie ulicy jest cudowna część wybrzeża. Jest tam najbardziej słoneczny punkt Cypru zaznaczony kamiennym obeliskiem. Polecam kontakt z Panem Tomkiem, który również tam pracuje. Pokazał nam piękne miejsca...część Półwyspu Akamas, plażę Lara Beach, wąwóz Avakas i wzgórze skąd roztacza się panorama na całe Coral Beach. Niezapomniane widoki!!!

Zalety

Hotel bardzo dobrze położony. W pobliżu mnóstwo sklepów, barów i restauracji. Bardzo blisko jest przystanek autobusowy, z którego można udać się do pobliskiego Pafos wartego zobaczenia. Pokoje hotelowe wyposażone dobrze, codziennie sprzątane.Obsługa hotelowa bardzo miła. Pracuje tam sporo Polaków i można zasięgnąć informacji na temat miejscowych atrakcji. Zawsze chętny i służący pomocą to Pan Adrian, który jest managerem restauracji. Jedzenie dobre i urozmaicone...szczególnie obiadokolacje.

Wady

Nie wiem jak w innych pokojach, ale jak dla mnie wanny warte wymiany i trochę ciemne światło w łazience...i tyle wad.

Crown Resort Horizon