Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Hotel brudny a plaża kiepska. Bardzo daleko do miasta ok 5 km. Bez wynajętego samochodu to koszmar.
Nie polecam. Hotel stary brudny. Wokół mało atrakcji. Na pewno nie za tą cenę :/
Jeśli już traficie do Henipy, to ważne jest, by wiedzieć, ze są takie różnice co do standardu pokoi, że aż się wierzyć nie chce. Część to stare, brzydkie nory z tragicznym wyposażeniem w stylu obgryzione łóżeczko i grat telewizor odbierający tylko jakieś ich kanały, a inna łazienki w marmurach, piękne komody.. Jeśli nie spodoba się Wam cokolwiek, to natychmiast proście o zmianę pokoju. Hotel zdecydowanie nie dla niepalących. Odradzam też osobom z dziećmi i niepełnosprawnym. Wszędzie schody, zero podjazdów. Hotel tuż przy drodze. Basen hotelowy tragedia... Robactwo i chłodnia. W pokoju dogrzewaliśmy się nocą grzejnikiem... Nikt tu nie patrzy na pieszych, na sygnalizację świetlną tez nie zwraca się uwagi. Cypryjczycy bardzo uczynni i mili.
Hotel jest tani ale stosunek jakości do ceny jest taki jak w innych hotelach na Cyprze. Owszem przydałby się remont ale wtedy wzrosłaby cena więc jak ktoś chce mieszkać w wyremontowanym niech wybierze droższy hotel. Jedzenie dobre. Karaluchów nie widzieliśmy, inni wycieczkowicze też nie.
Tani !!! Bardzo ładne baseny Dobre jedzenie Blisko plaży Blisko przystanki autobusowe do Larnaki i Aya Napa
Tylko 1 sklepik w pobliżu Przydałby się remont
Sympatyczny mały i spokojny hotelik, mieszczący się nieco na uboczy, przez co jest spokojnie, cicho i relaksacyjnie. Przepiękna okolica. Sam hotel skromny, lecz bardzo zadbany i czysty. Obsługa sumpatyczna, trafiliśmy nawet na częściowo polską obsługę. Polacy są wszędzie :) Kuchnia bez zarzutów. Wrunki na basenie też nienaganne. Generalnie ocena bardzo pozytywna jak na hotel tej kategorii to wypada naprawdę bardzo dobrze. Wrócimy tu z mężem na pewno, spędzilismy przepiękne wakacje. Zachęcam do skorzystania z tej oferty. Grażyna z mężem Karolem
Katastrofa - hotel położony w przemysłowej cześci Larnaki - wokół rafinerie i drogi komunikacyjne - do plaży 200 m dojście przez skrzyżowanie dwóch głównych ulic bez chodnika! Poza tym plaża nie nadaje się do kąpieli - żwir i kamienie oraz pełno śmieci - do najbliższej normalnej plaży około 5 km - jedzenie średnie - obsługa OK bo w większości z Polski (rdzenni Cypryjcyczy nie są zbyt gościnni - nic się dla nich nie liczy poza kasą i zabawą a wokół pełno śmieci, których nikt nie sprząta)
W pokojach można spotkać karaluchy.
Ludzie byłem w tym hotelu w styczniu 2008. Jest koszmarny. Na śniadanie podawali codziennie to samo, był nawet spleśniały chleb i po interwencji go wymieniono. Biuro podróży już go na szczęście wycofało z oferty po przesłaniu materiału zdjęciowego. Może kiedyś był fajny, ale teraz to dno, no fakt można było wylądować gorzej np. w Mariadny, gdzie nawet pościel była popalona od papierosów. Hotel fajnie wygląda w folderach, ale wszystko się sypie grzyb, mrówki w łazience. Co warto polecić: wycieczki ze swietną rezydentką z Itaki. Północny Cypr, wyjazd do Pafos - rewelacja. Babeczka zna ten kraj i ciekawie opowiada. Samochodu nie radzę brać, bo na ulicach wolna amerykanka - tylko dla odważnych. Co do hotelu, pracują tam świetni Polacy i gdyby nie oni i ich towarzystwo to bym umarł z nudów. Uwaga - nigdy nie bierzcie jacuzzi. To nie to o czym myślicie - zresztą nalali mi taka wodę że nogi miałem poparzone. Dużo podróżuję wiec znam hotele na całym świecie, ale ten ma lata świetności za sobą. Na pewno tam nie wrócę.
Szkoda słów. Nie polecam tego hotelu.
Wlasnie przebywam na wakacjach w tym hotelu. Mialam jechac do Egitpu so Sharm el sheikh, ale niestety jestem tu. Nikomu nie polecam tego beznadziejnie polozonego, przygnabiajacego hotelu z przypominjaca komunistyczne stolowki jadalnia. Z niepryzjemnym personelem, z polozniem z dala od wszytskiego, nie ma nawet jak pieszo dojsc do drogi w Larnace! Poza tym w ogole odradzam Larnake, reszty Cypru jeszcze nie widzialam, ale to co jest tu to odstraszajaca drozyzna i nuda. Jeszcze jak sie porowna np. do Egiptu....;(
Odradzam!!!
Byłam w tym hotelu w 2001 r. Dziwne, hotel bardzo mi się podobał, ciche spokojne miejsce, jedynie komunikacja beznadziejna, jedzenie pycha, obsługa rewelacyjna! W porównaniu z hotelem na Teneryfie ten hotel dostaje ode mnie 10 pkt. Najważniejsze, że plażę mieliśmy tylko dla siebie(zero ludzi), na basenie też spokój. Pojechałabym tam jeszcze raz!