Ok. 50 m od żwirowo-piaszczystej plaży
25 km od lotniska w Heraklionie i 6 km od Hersonissos
Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Ogólne wrażenie pozytywne.Hotel skromny,ale czysty.Przemiła obsługa-komunikatywna i b.pomocna.Jedzenie urozmaicone i świeże. Jedynie napoje bezalkoholowe jak dla mnie kiepskie.Śniadania soki-b.słodkie,a do obiadu i kolacji tylko gazowane lub piwo/wino. Jeżeli ktoś nie pije alkoholu i gazowanych to poza śniadaniem ma do wyboru wodę.(ciut słoną)Mam nadzieję,że to zmienią po naszych sugestiach.W hotelu są zawsze jakieś schody do pokonania,więc osoby niepełnosprawne lub rodziny z niemowlakami mają problem.Basen ok.Polecam plaże na lewo od hotelu ok. 400m-należy do hotelu Stella villige koszt 5Euro,gratis woda.Zadbana i bez kamieni.cdn
cd.Polecam wynająć samochód np. w wypożyczalni Perseas na lewo od hotelu ok.300m sprawdzona,pełne casco ok 30-35E/dzień.Spokojna okolica-w pobliżu CretaAqwarium-warto odwiedzić i wziąć informator na miejscu-po polsku-super.Ogólnie miłe wrażenie-polecam.
2 tyg = super! jedzenie: sniadania: jajka na 3 sposoby, wędlina, ser, dżemy i ~nutella obiad: 4 rodzaje mięs (drób, jagnięcinia, wołowina), 10 surówek/sałatek, makarony, ryże, zapiekanki kolacja: j/w ale jeszcze bardziej urozmaicone. AllInc - lokalne piwo - ok, wino cz/b - ok, brandy, ouzo, raki - średnio, napoje gazowane i soki - ok gdy zimne... cdn...
...cd okolica cudowna! przepiękna kreteńska wioska gdzie na ulicach przesiadują \"czarne\" kobiety i ciekawscy emeryci :) za kilka lat straci swój urok z powodu zwiększającej się liczby turystów. zdecydowanie trzeba wynając samochód na min.3 dni (Chania, Rethymnon, Moni Arkadi, Vai, Agios Nikolaos, Elounda i Spinalonga) oraz skuter (Iraklion i Knososs. okolica ładna, górzysta, plaża przy hotelu kiepska ale 200-300m dalej przy Hotelu Caldera bajecznie! woda w morzu kryształ (rybki, koralowce, \"roślinki\") - obowiązkowo maska z rurką ;) cdn...
...cd hotel czyścutki, skromny, w cudownej miejscowości, idelany dla chcących uciec od codziennego zgiełku w PL. zdecydowanie polecam! jak za 3100zł/os 2 tyg w sierpniu. Alfa Star - profi, 0 problemów, 100% zadowolenia! wypożyczalnia aut: summer time na lewo od hotelu przy zatoczce, pytać o Janisa (albańczyk), uczciwy człowiek dający dobrą cenę z full ubezpieczeniem.
hotel poniżej oczekiwań, brudny, stary z okropnym jedzeniem. Okolica nudna , wydaje się być opustoszała,żadnych atrakcji turystycznych- NIE dla Mlodych ludzi!.Zdecydowanie nie polecam-wakacje przepłacone!!!
hotel o bardzo niskim standardzie - nie zasługuje na 3*. wyzywienie bardzo niskiej jakości, posiłki niesmaczne a napoje słone. w hotelu brudno, sprzatany pobieżnie, widok z pokoju/balkonu na ściernisko okolica nieciekawa - młodzi ludzie mogą sie zanudzić. radze wypożyczyć auto i uciekać w głąb wyspy, która jest piękna. zdecydowanie nie polecam!!
polecam wypożyczenie samochodu poza hotelem - ceny ok 20 - 30 EUR niższe od cen oferowanych przez rezydenta, podobnie z wycieczkami - polecam zewnętrze biura podróży w których również pracują Polacy.
hotel ma niewiele zalet: położenie blisko morza oraz dobrą obsługę - pracownicy na naszą prośbę odtwarzali naszą muzykę.
hotel brudny, stary, zaniedbany z wysłużonymi meblami. Łazienka mała z mikroskopijnym prysznicem, nieustanny odór szamba z toalety - masakra. widok z pokoju na ściernisko, balkony malutkie, drzwi balkonowe zamykane z dużym wysiłkiem. hotel sprzatany pobieżnie - w pokojach wymieniana pościel i ręczniki co jakiś czas.Jedzenie okropne - rozgotowane, zimne, niesmaczne, do tego nieduży wybór. bardzo niskiej jakości. zdarzyło sie, ze nie jedliśmy śniadań przez 3 dni, a kolega jadł jedynie cebule!( mówił, że dobra). Kolacje, obiady monotonne, niemające nic wspólnego ze smaczym jedzeniem. Napoje bardzo słodkie z dziwnym słonym posmakiem, czuć było chemiczny smak.hotel i miejscowośc skierowana do ludzi starszych, ceniących spokój, strasznie nudno. w hotelu i poza nim cisza jak makiem zasiał. plaża brudna, w wodzie duze kamienie
Hotel bardzo zaniedbany,stary, swoje lata świetności ma dawno za sobą. Pokoje małe o bardzo niskim standardzie. Widok z balkonu na wypalone trawy. Posiłki niesmaczne,zimne,rozgotowane i mało urozmaicone/napoje nie nadające się do picia. Położenie mało ciekawe,brak jakichkolwiek atrakcji turystycznych/rozrywek.Hotel/położenie pozostawia dużo do życzenia- wakacje zdecydowanie nie polecane ludziom młodym chcącym zażyć odrobinę rozrywki i życia nocnego.
Właśnie wróciłam z wakacji w tym hotelu i nie ma się czego przyczepić, pokoje czyste, jedzenie dobre, hotel lekko przewyższa 3*. Fajna obsługa, basen i bardzo blisko plaży. Okolica spokojna ale wszystko co jest potrzebne na wakacjach jest w zasięgu 5 minutowego spaceru.
Hotel niewielki,kameralny z super basenem-1,30 do 3,10m głębokości.Obsługa bardzo dobra.Pokoje dość duże z dużymi balkonami w części drugiej(połączone, piętrowe bungalowy) i dużo mniejszymi w cześci pierwszej(Polaków w niej nie było więc nie wiem,ale chyba i mniejsze tam pokoje były).Łazienka taka sobie ale wystarczająca.Klima bez zarzutu,lodówka,mały telewizor z TV Polonia,meble dość leciwe ale funkcjonalne.Dziennie sprzątany.Jedzenie jak dla mnie wybór wystarczający-dwa rodzaje mięs,kilka dań na ciepło innych,kilka sałatek,jakieś owoce,lody,ciasto(te same),kawa(dobra),napoje kilka rodzajów też dobre(ktoś poniżej napisał że słone-kosztowałem wszystkie i nie zauważyłem nic takiego).Piwo bardzo dobre-do obiadu i kolacji samoobsługa,również z winem(białe i czerwone).Z pozostałych alkocholi w all tylko ouzo,raki i brendy-mało ale nam brendy wystarczało w zupełności.Plaża naprzeciw hotelu,tylko przejść przez promenadę-od mola w prawo rozszerzająca się coraz bardziej,głównie piaszczysta,wejście naprzeciw hotelu do morza piaszczyste z nielicznymi kamiennymi wypukłościami,czyste,plaża mniej bo niesprzątana-pierwsze wrażenie było niezbyt ale potem nam się podobało.Wokół hotelu piękna roślinność,poza hotelem otoczenie nieciekawe.Posiłki można jeść na zewnątrz-super sprawa.Zadnych problemnów w barze-pijesz ile chcesz i jak często chcesz.Pobyt bardzo udany-polecam.
Brak w formie All inclusive drinków alkoholowych (nie chodzi o upijanie się ale o wypicie jednego dobrego drinka wieczorem po kolacji). Napoje gazowane rozcieńczone, soki owocowe tylko do śniadania. Posiłki dobre, ale mało urozmaicone. Ciepła woda w bungalowach wieczorem po ok. 30 min. Nie polecam tego hotelu.
Hotel raczej mały. Zdecydowana większość gości z Polski, pozostali to Rosjanie i sporadycznie inne nacje. Pokoje niezbyt duże, ale czyste, w miarę urządzone, meble i wyposażenie pokoju raczej leciwe. Wygląd recepcji, baru, restauracji raczej nie budzi większych zastrzeżeń. Obsługa na wysokim poziomie. Jedzenie w restauracji niskiej jakości, mały wybór, ciągle powtarzające się dania. Napoje również niskiej jakości i do tego strasznie słone. Rzeczą, która jest nie do przyjęcia, to zapach, jaki był podczas spaceru jedną z alejek przez ogród do naszego pokoju. Morze w odległości kilkunastu metrów od hotelu, plaża raczej kamienista, ale można było i kawałki piaszczyste. Warto wypożyczyć samochód i pojeździć po wyspie, szczególnie w góry - wspaniałe widoki.
Kameralny obiekt, położony w cichym zakątku Analipsi. Z letniego wypoczynku wróciliśmy bardzo zadowoleni, i to chyba jest najważniejsze. Polecamy ten obiekt. ps. to nie jest hotel dla tych co przesiadują cały pobyt w barze i oczekują szampana i kawioru.
Hotel w pełni spełnił nasze oczekiwania.
Hotel bardzo dobry jako baza wypadowa i do spokojnego wypoczywania. Do Hersonisosu imprezowego miasta około 5 km 1.6 Euro busem (kursują średnio co 30 minut) , powrót taksówką około 12 Euro , lub pieszo bulwarami nad samym morzem. 50 metrów od hotelu lokalne biuro turystyczne , około 30 wycieczek fakultatywnych (skorzystaliśmy z dwóch , trzecią dostaliśmy gratis) ceny średnio 20 % niżej niż na wycieczce u Tosi :) , przystanek na fakultety jest pod samym hotelem. Nie prawda że hotel zamykany o 23 , jest otwarta recepcja i można spokojnie wracać tak jak my np o 4 rano Plaża na przeciw hotelu jak dla bywalca Bałtyku fatalna , dużo kamyczków przy brzegu fafołów skał i ostrzeżenie przed jeżowcami , na szczęście około 300 metrów w lewo od hotelu jest zatoczka zbudowana z betonowych murów i jest bardzo czysto , brak wyżej wymienionych problemów , plaża jest darmowa za leżaki się płaci około 6 euro za dzień Jedzenie uff przytyłem 3 KG , w miarę zróżnicowane sporo mięs , zazwyczaj 5 rodzai sałatek , w all z alkoholi jest za darmo wino białe i czerwone , Raki , Ouzo i Brendy . Basen jest czynny tylko do godziny 18:30 , zazwyczaj ludzie przesiadywali jeszcze do 19. Bardzo miła obsługa / w razie pytań piszcie na maila lukas497@interia.pl
Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziećmi.Obsługa super.Jedzenie trochę mały wybór ale idzie przeżyć.Rezydentka z biura Alfa pani Tosia duży plus.Dobre miejsce wypadowe na zwiedzanie Krety.Nie bać się wypożyczalni aut na miejscu,dużo taniej niż przez biuro podróży.Polecam wypożyczalnie jakieś 200 metrów na lewo od wyjścia z hotelu no proplem ubezpieczeni ful.Rezerwacja auta dzień wcześniej cena promocyjna.Pozdrawiam wszystkich z Polski co byli w tym czasie co my. Pobyt 02.06.2013-16.06.2013.Dla wtajemniczonych Makłowicz
Byłem w 2012 z córką. Hotel jest "w porządku" i to tyle co można o nim powiedzieć. Plaża najbliżej hotelu średnia ale jak się przejdzie deptakiem 500-1000 m na prawo zaczyna się ciąg bardzo ładnych plaż (spacerek przyjemny). Miasteczko nieduże, spokoje ale już 5-10 km dalej na wschód inne miasteczko agios Nikolaos 9bodajże) bardzo ładne z atrakcjami. Genaralnie i hotel i sama miejscowośc Analips do spokojnego palżowania. Do Iraklionu nie warto jechać jest obrzydliwy, juz lepiej na wschód lub na południe.
Hotel dla klientów ze średnimi wymaganiami. Bardzo czysto i miła obsługa. Jedzenie na dobrym europejskim poziomie, każdy znajdzie coś dla siebie. Otoczenie niezbyt atrakcyjne, plaża raczej brudna i mała. Do czystej i większej trzeba przejść około 300 m.
Tydzień temu wróciliśmy z wakacji w Cretan Filoxenia. Spędziliśmy prawie 2 tygodnie w pięknym miejscu z cudowną pogodą. Hotel położony bardzo blisko plaży, jest czysty, zadbany, z miłą obsługą. W pokoju wszystko co potrzeba na wakacjach, z balkonem lub tarasem, codziennie sprzątane. Polecamy pokoje na piętrze z widokiem na morze :) Jedzenie nieco mało zróżnicowane, ale zawsze można się było spokojnie najeść. Dużo pysznych owoców, nieco za słodkie soki i napoje. Podsumowując polecamy wszystkim chcącym spędzić udane wakacje :)
Wszystkie dobre opinie jakie przed wyjazdem przeczytaliśmy o tym hotelu potwierdziły się, spokojne kameralne miejsce, bardzo dobra obsługa mili ludzie, zawsze uśmiechnięci pomocni, jedzenie bardzo dobre, miejsce odwiedzane głównie przez Polaków i Słowaków, nam zdarzyło się nawet rozpoznać osobę z Polskiej sceny kabaretowej.