Creta Star

Hotel położony niedaleko Rethymno, przystanek na bus jest pod hotelem, koszt 2 euro. Wokół hotelu nie ma żadnych atrakcji, więc albo leżysz albo jeździsz i zwiedzasz. Sam hotel czysty i zadbany, pokoje wysokiej klasy, a obsługa na wysokim poziomie. Jedzenie dobre, trzeba próbować, bo nie wszystko nam podchodziło, ale co ważne nigdy go nie brakowało. Kawa dobra tylko w barze przy basenie, bo robiona z ekspresu, a nie z automatu. Turyści oczywiście rzucają techniki na leżaki z rana, nie wyobrażam sobie jak to wygląda w pełnym sezonie.

Kalimera! :) To były wakacje idealne – Creta Star to najlepszy hotel w jakim mieliśmy przyjemność spędzić czas. Przed wyjazdem mieliśmy sporo pytań, ale obsługa wakacje.pl pomogła nam na każdym etapie (zarówno mailowo i telefonicznie). Po przylocie na Kretę czekał na nas rezydent, który wskazał transport do hotelu. Trasa była przyjemna i urokliwa. Już od chwili pojawienia w recepcji byliśmy w pełni zaopiekowani przez fantastyczną obsługę hotelu. Nasz pokój był świeżo wyremontowany, nowoczesny i elegancki. Duże, wygodne łóżko, świetnie rozplanowane oświetlenie i elektronika. Wyposażenie bez zastrzeżeń - sejf, lodówka, kącik kawowo herbaciany, duża przestronna szafa i lustra. Miłą niespodzianką był szampan i tort z okazji rocznicy ślubu. Dodatkowym atutem był piękny widok z balkonu na morze i góry. Dzięki temu, że jest to hotel tylko dla dorosłych, atmosfera była niesamowicie relaksująca i wyciszająca. Brak głośnych atrakcji typowych dla większości hoteli rodzinnych sprawiły, że wypoczęliśmy jak nigdy dotąd. Do dyspozycji mieliśmy piękną kameralną plażę przy samym hotelu z darmowymi leżakami i parasolami, duży basen zewnętrzny oraz basen kryty. Część plaży jest kamienista, dlatego polecamy zabrać ze sobą buty do wody. Hotel otoczony jest pięknym, zadbanym ogrodem. Codziennie do wyboru mamy sporo dodatkowych zajęć takich jak joga, aqua areobik, stretching, łucznictwo, ping pong, mini golf czy koszykówka. Za dodatkową opłatą możemy skorzystać ze strefy spa i masaży. Na szczególną pochwałę zasługują animatorzy, którzy wkładają całe serce w swoją pracę i codziennie organizują wyjątkowe wieczore przepełnione atrakcjami, bawiliśmy się z nimi doskonale!  Na miejscu znajduje się sklep z piękną biżuterią oraz mini market w którym znajdziemy wszystkie niezbędne rzeczy, kremy do opalania, pamiątki, stroje kąpielowe i ubrania. Ogromną zaletą hotelu jest część restauracyjna i barowa. Każdy posiłek to mistrzostwo. Ilość dań, przystawek, dodatków i deserów była imponująca i przede wszystkim przepyszna. Codziennie możemy próbować zupełnie nowych potraw - lokalnych i z całego świata. Na fanów śniadań czeka szeroki wybór omletów, lokalnych wędlin, francuskich wypieków, owoców, bakalii, jogurtów. Do picia możemy wybrać zarówno pyszną, aromatyczną kawę, świeżo wyciskane soki i różne napoje. Eleganckie kolacje tematyczne codziennie przenoszą nas w inny zakątek świata. Przez cały dzień czekają na nas przekąski i napoje. Na pochwałę zasługują również bary w których możemy kosztować bez ograniczeń przeróżne drinki i lokalne alkohole. Dla wszystkich, którzy cenią turystykę kulinarną ten hotel będzie prawdziwym rajem!  Ilość atrakcji na miejscu gwarantuje rozrywkę przez cały pobyt, nie ma konieczności opuszczania hotelu, ale bardzo nam zależało, żeby pozwiedzać okolicę, zobaczyć kilka wąwozów (na Krecie jest ich kilkadziesiąt!) i poznać lokalne perełki, dlatego zdecydowaliśmy się na wynajęcie auta - w bliskiej okolicy hotelu mamy do wyboru kilka atrakcyjnych cenowo wypożyczalni. Dla osób, które nie czują się pewnie za kółkiem polecamy transport autobusowy - zaraz przy hotelu znajduje się przystanek z którego bez problemu dostaniemy się między innymi do Rethymno, niezwykle urokliwego miasta oddalonego tylko 12 km. Dodatkowo w hotelu możemy skorzystać z wycieczek fakultatywnych do każdego zakątka Krety. Serdecznie polecamy odwiedzić chociaż jeden kanion i większe miasto w którym bez pośpiechu pochodzimy między pełnymi uroku uliczkami. Z całą pewnością tak, jak my zakochacie się w Krecie i hotelu Creta Star! :) Z całego serca polecamy przyjazd tutaj każdemu kto szuka spokojnego wypoczynku w wyjątkowych okolicznościach. To miejsce przerosło nasze oczekiwania, z wielką radością wrócimy tu w przyszłym roku!

Bardzo fajne miejsce na odpoczynek. Hotel jest fajnie usytuowany tuż przy plaży, wokół przepiękny i bardzo zadbany ogród. Basen jest jeden, ale znakomicie zaprojektowany i do zabawy i do pływania. Bardzo dobre jedzenie, znakomite drinki i miła obsługa. Polecamy gorąco

Wszystko bylo tak jak w rezerwacji. Super pokój jedzenie czystość okolica.

Właśnie wróciliśmy z żoną z udanych wakacji, Hotel Creta Star położony blisko miasteczka {12 Km.} ładnie położony wśród bogatej roślinności, spokojna i bezpieczna okolica, obok hotelu 2 markety dobrze zaopatrzone, leżaki darmowe, opieka ratowników bardzo aktywna. Jedynym poważnym mankamentem to transfer z lotniska, w naszym przypadku 3, 50 min. do hotelu a wyjazd ponad 2,5h.

Nazwa  Creta Star
Miejsce  Grecja / Kreta / Scaleta
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie sauna, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Tuż przy hotelu plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Tylko ok. 12 km do Rethymnon (przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu).

Szeroki wachlarz rozrywek dla dzieci i dorosłych.

Przestronny kompleks hotelowy, malowniczo położony przy piaszczystej plaży.

5.3

Wyświetlono 91 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Spokój i czystość.

Wady

Leżaków w sezonie może być mało

Sandra

Zalety

- piękne wnętrza - przepyszna kuchnia z całego świata - szeroki wybór atrakcji - rozbudowany pakiet all inclusive dla najbardziej wymagających gości - wspaniała obsługa i animatorzy

Wady

Niewielka ilość leżaków na plaży, jednak dla nikogo ich nie zabraknie w ogrodzie hotelowym i przy basenie.

Ania i Szymon

Zalety

Położenie tuż przy plaży, fajny basen, pyszne jedzenie, wypasione drinki, miła obsługa, świetne animacje

Wady

Brak wydzielonych miejsc dla palących. Palacze przy basenie, przy stolikach, wszędzie.

Pobyt - Maj 2024

Wszystko bylo tak jak w rezerwacji. Super pokój jedzenie czystość okolica.

Zalety

Spokój bliskość morza jedzenie

Marek

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Do zalet: czysty , spokojny, miła obsługa, dobre urozmaicone wyżywienie dużo owoców i słodkości dania mięsne różne. Bar przy basenie zaopatrzony w różne drinki, alkohole, smaczne lody a nawet kanapki.

Wady

Brak regionalnej muzyki która dodała by klimatu greckiego, żadnej informacji w języku polskim, poza jak się masz.. drażniły nas za to komunikaty w języku rosyjskim. Jesteśmy Krajem Unijnym i informacje i komunikaty mogły też być nadawane w naszym języku ! Trochę dobrej woli i będzie dobrze. Ala z Markiem Maj/2023

Zbigniew

Pobyt - Maj 2023

Bardzo dobry hotel w świetnej lokalizacji. Jedzenie zróżnicowane każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Miła ki kompetentna obsługa. Czysto

Zalety

Wokół hotelu bardzo ładnie zagospodarowane. Plaża czysta.

Hotel 17+ zasługuje na 5* Polecam ,rewelacja Jesteśmy bardzo zadowoleni

Zalety

Hotel pierwsza linia brzegowa ,piękne widoki Czysto !!! na zewnątrz jak i wewnątrz Personel profesjonalny Jedzenie,świeże soki,kawy różnego gatunku ,porządne alkohole dostępne do północy Basen ,plaża z wystarczającą ilością leżaków Płatne SPA Na terenie hotelu sklep ,jubiler ,fryzjer,pralnia,lekarz Piękne miejsce

Wady

Dla nas brak wad Nic ująć nic dodać raj na ziemi

Gosia

Pobyt - Maj 2023

Bardzo dobry hotel, pyszne zróżnicowane jedzenie, miła i pomocna obsługa, w hotelu czysto, ładna piaszczysta plaża przy samym hotelu. Gorąco polecam!

Zalety

Jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo zajęć sportowych z animatorami i ciekawych występów wieczorem, np. wieczór grecki.

Wady

Za dużo gości z Niemiec ;)

Mr. Luk

Pobyt - Październik 2018

BARDZO POLECAM. Hotel duży z pięknym i dużym terenem wokół. W samym hotelu bary, bilard, kino/scena, sklepy, SPA (płatne i drogie w stosunku do jakości). Do hotelu przynależy dość długa plaża, lecz stosunkowo wąska, wejście do wody miejscami mocno kamieniste, ale nawet z dzieckiem można wejść. Na plaży leżaki (ponoć płatne), prysznice, ratownik, boisko do siatkówki. Wokół hotelu duży teren z piękną trawą i leżakami (bezpłatnymi) wśród palm i przy basenie. Ponadto boisko do koszykówki, pole do minigolfa, stół pingpongowy, atrakcje dla dzieci, amfiteatr, kilka barów i basen (duży ze słoną wodą o głębokości od 0,5 m do ponad 2 m). Bardzo dobra kuchnia, zróżnicowana, codziennie (przez tydzień pobytu) na obiad i kolację pojawiały się nowe potrawy kuchni z całego świata. NAJWIĘKSZĄ zaletą hotelu była jego obsługa z ekipą animatorów na czele. Obsługa w recepcji, kuchni, barach bardzo miła i pomocna, zawsze uśmiechnięta. Wielkie brawa dla grupy animatorów, ich występów i zaangażowania w umilanie czasu gościom. Przez cały dzień zajęcia sportowo-rekreacyjne: rozciąganie, ćwiczenia w wodzie, siatkówka wodna, siatkówka plażowa, aquadance, bule, łucznictwo, zajęcia dla dzieci i inne. Wieczór zaczynał się od dyskoteki dla dzieci prowadzonej przez animatorów. Następnie główna atrakcja, czyli prowadzone przez animatorów konkursy dla gości (bardzo zabawne) lub występy animatorów (bardzo widowiskowe). Jeszcze raz owacje na stojąco i pokłon za zaangażowanie i profesjonalizm. Jedyną wadą hotelu jest jego starość - widać to zwłaszcza po wyposażeniu pokoi i \"zapachu\" z szafy. Niemniej jednak w hotelu dbają o czystość, więc mieszkało się wystarczająco dobrze. Hotel jest położony ok.1,5 h od lotniska, więc dojazd nieco nużący, lecz przy okazji można podziwiać widoki z okien autobusu. Najbliższa atrakcja (12,5 km) to miasteczko Retymno z uroczą starówką i ogromną twierdzą nad brzegiem morza. Polecam - można dojechać autobusem spod hotelu za 1,80 EUR.

Zalety

teren wokół hotelu animatorzy i animacje obsługa jedzenie atrakcje przy plaży

Wady

wiekowy

Kasia i Tomek

Pobyt - Październik 2018

Byliśmy z mężem w październiku 2018 r., pobyt uważam za bardzo udany. Posiłki dosmaczone i urozmaicone, drinki na bogato (kilkuskładnikowe), dużo owoców i świetne ciasta, lody, posiłki przyrządzane na oczach gości, (pozdrawiamy pana , który robił świetną pizzę)! Położenie hotelu trochę na uboczu nam nie przeszkadzało, bo nastawiliśmy się na wypoczynek. Polecam pokój z widokiem na morze! świetny widok, no i znacznie lepiej wyposażony (czajnik, filiżanki, kawa, herbata, cukier śmietanka), większy i z większą łazienką. Dla mnie jedynymi mankamentami był lekki zapach stęchlizny w pokojach (przydałoby się odświeżenie) i lekko słonawy smak wody w automatach z gorącą wodą do herbaty. A wybór herbat naprawdę imponujący i gatunkowo bardzo dobry (lipton chyba z 10 smaków), do obiadu i kolacji piwo i wino. Mocna strona hotelu, to na pewno wyżywienie i alkohole. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, z czystym sumieniem polecam hotel, byliśmy w końcówce sezonu i trochę się obawialiśmy o jakość pobytu, ale niepotrzebnie.

Zalety

smaczne i urozmaicone posiłki, świetne drinki, profesjonalna obsługa

Wady

nieprzyjemny zapach stęchlizny w pokoju, przydałby się remont i odświeżenie hotelu.

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt uważamy za bardzo udany i pobyt w tym hotelu mogę ze szczerym sercem polecić wszystkim. Byliśmy bardzo miło zaskoczeni jakością, obfitością i różnorodnością posiłków. Piękny ogród palmowy, w którym można wypocząć...Animatorzy, rezydent p.Tomasz - właściwe osoby we właściwym miejscu.

Zalety

Wspaniałe, zróżnicowane posiłki, przemiła obsługa a animatorzy wychodzili z siebie aby zachęcić jak największą liczbę gości do aktywnego wypoczynku.

Wady

Najbliższe miasteczko w odległości ok 10 km, wąska plaża

Ryszard

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel czysty , ręczniki zmieniane codziennie . Posiłki bardzo dobre , duży wybór . Owoce , ciasta , lody pod dostatkiem . Basen wielkość wystarczająca . Plaża na wyciagniecie ręki . Wprawdzie piaszczysta ale do kapieli zalecam buty ochronne . Leżaki i parasole na plaży płatne . Animatorzy bardzo sympatyczni choć poziom występów powinien być wyższy . Najblizsze miasteczko Rythymno godne polecenia . Bilet 1,8 euro mozna nabyć w hotelowym sklepie . Naprzeciw hotelu jest market w którym pracuje Polka , bardzo pomocna . Hotel godny polecenia .

Zalety

Hotel godny polecenia . Czystość , posiłki super , pomocna i miła obsługa .

Wady

Brak .

Pobyt - Sierpień 2018

Polecamy :) w szczególności dla Par oraz ludzi nastawionych na wypoczynek !!!

Zalety

* położenie nad samym morzem * świetni animatorzy Rocco pozdrawiamy :) * dobre jedzenie * obsługa w hotelu fenomenalna !!! * ekstra basen i miejsca plażowe * house kipping na dobrym poziomie

Wady

* niby 70 km od lotniska w Chania ale przez rozwozenie gości pi hotelach droga dluzy sie w nieskonczonosc :( zatem z dziećmi troche slabo to widze * rezydenci slabo nastawieni na wycieczki fakultatywne, ale dobra opieka zaraz po przylocie. Brak rezydenta przy wylocie. * pokoje czyste ale slabe. Jak na 4 **** ale nasz pokój nadeabial frontalnym widokiem na morze :)

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel jest duży, 6 pięter, 3 szybkie windy, położony na uboczu. Główna droga obok hotelu co daje możliwość szybkiej komunikacji z resztą wyspy (wynajęcie auta to podstawa, im dłużej tym taniej). Pokoje czyste, sprzątane codziennie, jedzenie bardzo dobre, zróżnicowane, nawet największy głodomór wyjdzie najedzony. Słona woda w basenie, morze ciepłe, buty do wody wskazane. W okolicy kilka hoteli i sklepów (w tym po drugiej stronie drogi pracuje Polka), ale ceny w nich typowo pod turystów - polecam market w miejscowości Perama z normalnymi cenami. Ogólnie po 1-2 dniach wszystko wiesz co i gdzie dlatego hotel jest znakomita bazą wypadową. Do zobaczenia polecam Rethymno, Chania, Knossos, Matala, Plakias, Margarites, Spili, Elafonissi Beach, Balos Beach, Zoniana - jaskinia Sfendoni, droga do Chora Sfakion, wąwozy: Topolia, Kourtaliotiko, oraz klasztor w Arkadi. Polecam w szczególności dla tych nastawionych na wypoczynek jak i na zwiedzanie.

Zalety

*spokój *położenie *jedzenie *czystość *obsługa *animacje

Wady

*brak

Mig

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel położony trochę na uboczu, ale taki wybraliśmy, ładny pokój na 6 pietrze z bocznym widokiem na morze. Wyśmienite jedzenie :) bardzo miła i uczynna obsługa, szczególnie kelnerzy :) Bez problemu można było znaleźć wolne leżaki przy basenie jak i na plaży. Szczerze polecam ten hotel :)

Jer

Pobyt - Wrzesień 2017

Szukaliśmy miejsca, hotelu trochę na uboczu aby złapać trochę odpoczynku i słońca. Ten hotel taki jest, kilkanaście kilometrów od Rethymno. Przystanek przed hotelem. Markety też \"dwa kroki\", a także kilka wypożyczalni sprzętu jeżdżącego. Obok tylko jeden hotel, za płotem. :) Jakiś pokoje do wynajęcia i hotel po drugiej stronie drogi. Plaża niezbyt zatłoczona. Leżaki zajmowane chyba w nocy, albo bardzo wczesnym rankiem. Jest trochę fajnych miejsc zacienionych przez cały dzień. Można ze sobą zabrać sprzęt do pływania powierzchniowego. Dość sporo rybek, czasami jak się stoi w wodzie to potrafią skubać po nogach. Ogólnie przy pełnym obłożeniu jest ciasno. Jeśli ktoś się zastanawia czy będzie chodził głodny, to raczej nie. Zawsze coś można sobie znaleźć. Mi brakowało sałatki greckiej - takiej typowej. Tam tego nie ma, gotowiec taki sobie, a we własnej kompozycji brakowało mi zawsze jakiś składników. Już kilka razy byłem w Grecji i z tym nie miałem problemów. :) Za to naleśniki na końcu restauracji bardzo smaczne na śniadanie. Time show wg mnie takie ubogie. Dziwnie wyglądało jak prowadzący ten spektakl był jednocześnie uczestnikiem konkurencji w której powinni uczestniczyć widzowie.

Zalety

spokój w miarę dobre jedzenie i urozmaicone położenie - niezła plaża, dobra komunikacja szybka obsługa dbają o czystość

Wady

drugie piętro - dla tych co lubią dzielić przestrzeń z kilkoma balkonami dziwne, że wszelkie informacje są w j. innych niż polski. choć rodaków bardzo dużo wrzesień - przy pewnie pełnym obłożeniu leżaków brakuje a w niektórych miejscach jest dość tłoczno time show :)

nowożeńcy

Pobyt - Wrzesień 2017

Wszystko zgodnie z opisem. Jedzenie przepyszne - jedna z największych zalet.

Zalety

jedzenie, obsługa, animacje, organizacja, odległość od plaży

Beata

Pobyt - Sierpień 2017

Pomimo dużej ilości pokoi w hotelu nie było \\\\\\\" tłumu\\\\\\\", wolne leżaki, stoliki przy posiłkach, mila obsługa kelnerska. polecam

Zalety

Czystość, przestronność

Marcin

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel spełnił nasze oczekiwania w 100%. Personel bardzo miły i pomocny, zawsze uśmiechnięty. Grupa animatorów dawała radę, nie byli nachalni i nie narzucali się. Jak ktoś mówił, że woli sobie odpocząć , to szli dalej. Codziennie wieczorem o 21.45 show w amfiteatrze przy hotelu, ewentualnie wieczór grecki przy basenie. Hotel położony na uboczu z dala od zgiełku i hałasu. Polecam pokój z widokiem na morze, dopłata niewielka, a warto budzić się w takich okolicznościach przyrody i do tego słuchać szumu morza :-) Hotel ma chyba 7 pięter, ale tylko 3 windy, z czego podczas naszego pobytu działały tylko dwie, więc trzeba nastawić się na częste wchodzenie i schodzenie schodami albo długie oczekiwanie, aż winda przyjedzie. Nam to nie przeszkadzało, bo mieszkaliśmy na drugim piętrze, ale myślę, że dla gości z 5,6 czy 7 piętra może to być uciążliwe. W hotelu znajduje się wszystko czego potrzeba tak naprawdę do udanego odpoczynku. Jedzenie różnorodne, codziennie inne wieczory tematyczne i przysmaki z różnych stron świata. W restauracji stacja z mięsem, stacja z makaronami i pizzą + trzecia stacja z deserami + do tego niezliczona masa najprzeróżniejszych przekąsek, dań , nie sposób spróbować wszystkiego... Jeśli chodzi o alkohol, to dostępny jest w dwóch barach , głównym w hotelu oraz przy basenie. Dodatkowo jest jeszcze mini bar przy zejściu na plażę z piwem i napojami bezalkoholowymi. Warto podkreślić, że bary są czynne do 24. Do 24 można również zjeść późną kolację w głównej restauracji, gdzie zawsze jest zupa i dużo przekąsek. 3x w tygodniu(poniedziałek, środa, piątek) o 23 disco w barze przy basenie. Nic specjalnego ale można trochę potańczyć i generalnie jest bardzo przyjemnie. Hotel położony jest na dużej przestrzeni, ma bardzo ładny i zadbany ogród. Właśnie w tym ogrodzie znajdują się leżaki, jest ich bardzo duża liczba, dla wszystkich spokojnie wystarczy, na plaży komplet leżaków 7 EUR, warto bo przyjemniej niż przy basenie. Generalnie bardzo polecam.

Zalety

Położenie, infrastruktura, dużo leżaków, ogród

Wady

mało wind, słona woda w basenie

Edyta i Kamil

Pobyt - Lipiec 2017

Bardzooo polecam! Hotel nie jest nowy ale za to bardzo zadbany, czysty i z przyjemnym zapachem. My mieliśmy pokój z bocznym widokiem na morze i również wszystko w porządku, widok po części na morze i po części na ogród. Koleżankom nie spodobała się jakaś kratka i bez problemu wymieniły od raz pokój na inny! Plaża jest od razu przy hotelu, wąska, ładna zadbana ale niestety wejście do morza kamieniste (proponuję specjalne buty). Na plaży jaki i przy basenie każdy znajdzie dla siebie miejsce! Wszędzie do dwóch leżaków jest dostawiony stolik z parasolem - super! :-) Nasze najlepsze wakacje! Dziękujemy firmie Grekos! Rezydent super!

Zalety

Pyszne, różnorodne jedzenie; świetne drinki różnego rodzaju; obsługa super; duży bardzo dobrze skonstruowany basen; śmieszne i za każdym razem inne animacje wieczorne dla gości

Wady

Słona woda w basenie, wejście do morza jest kamieniste (ale raczej tak jest na wszystkich plażach blisko hotelu)

Creta Star