Creta Maris Beach Resort (ex Terra Maris)

Spędziliśmy w hotelu Creta Maris Resort 2 tygodnie na przełomie czerwca i lipca 2024r. Był to pobyt rodzinny 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci. Resort jest bardzo rozległy podzielony na część z bungalowami i budynkami hotelowymi. My mieliśmy pokój rodzinny tak zwany „open plan” na trzecim piętrze w pobliżu małego akwaparku dla dzieci z centralnym, pięknym widokiem na morze! Zarówno pokoje jak i cały teren hotelu, czyściutkie, doskonale sprzątane - dziękujemy naszej pani sprzątającej! Baseny czyste, zadbane . Ilość leżaków wydaje się być wystarczająca. Jedzenie najwyższej jakości ( no może z wyjątkiem nieco monotonnych śniadań z małym wyborem wędlin). Polecamy zamówić stolik w restauracji kreteńskiej. Zdecydowaną siłą hotelu jest niezwykle uprzejmy personel, począwszy od witających w bramie hotelu, panów ubranych w regionalne stroje, poprzez recepcję, kelnerów, barmanów, panie sprzątające czy opiekunów w „Kids klubie”. Tu szczególnie dziękujemy Owenowi, Michaelowi, Charlotte i Sarah, którzy potrafili zająć się również dziećmi z Polski mimo bariery językowej. Po raz pierwszy dzieci nie chciały opuszczać klubu!

Hotel Creta Maris - Jest ogromny, na szczęscie w niskiej zabudowie :) Projket inspirowany kreteńską wioską niezbyt jednak udany. Mimo ogromnej przestrzeni jest w nim dośc tłoczno i głośmo. Basenów jest aż 13, w tym małe "prywatne" dla kilkunastu pokoi oraz jeden kryty podgrzewany. Goście mają dostęp do siłowni jednak jest ona otwarta od 10.00 więc trochę późno. Przy hotelu jest słaba, wąska plaża, a zasadzie jej nie ma bo do linii morza jest obstawiona zajętymi przez cały dzień leżakami. Nie wyobrażam sobie co tam musi się dziać w szycie sezonu :) Jedzenie bardzo przeciętne jak na 5* ale dużym atutem jest stacja z regionalnymi produktami. Sama miejscowość Hersonissos jest przytłaczająca - raczej polecałabym ją studentom, ktorzy chcą na wyspie imprezować.

Byłem z Alfa Star i mieszkaliśmy w domkach. Mnie się b. podobały, takie greckie klimaty, uliczki w których łatwo się pogubić. Mieliśmy fammily room (2 oddzielne pokoje w pełni wyposażone) Z tarasu wyjście na basen, taki dla rodzin z dziećmi, mało kto o nim wiedział, bo był między domkami.Plaż hotelowa jak na kretę rewelacyjna. Dwie małe plaże między skałami i duża piaszczysta. Polacy z Itaki których spotkałem mieli rzeczywiście pokoje w kiepskich miejscach.

Rewelacyjny pobyt z Itaki !! Pokój czyściutki z widokiem na ogród i wcale nie hałaśliwą ulicę. Co do kaucji nie była obowiązkowa. Wystarczy znajomość angielskiego i stwierdzenie ze wszystko będzie regulowane \\\"with cash\\\". Jedzenie wyśmienite, plaża super, obsługa bardzo pomocna i profesjonalna, wszystko było można załatwić. Polecam każdemu !! W przypadku pytań proszę o kontakt

Rewelacyjny resort dla rodzin z dziećmi, ogrom animacji i atrakcji do wyboru. Tu nikt nie ma prawa się nudzić. Resort położony na ogromnym terenie. Pokoje duże, przestronne i stylowo urządzone. W hotelu znajduję się nawet amfiteatr w którym wyświetlają filmy tzw? kino letnie? cieszy się to bardzo dużą popularnością. Jedna wizyta w takim kinie podczas pobytu jest w cenie za kolejne trzeba płacić. Hotel położony jest bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży oczywiście z bezpłatnym serwisem plażowym. Blisko do centrum Hersosnissos

Nazwa  Creta Maris Beach Resort (ex Terra Maris)
Miejsce  Grecja / Kreta / Hersonissos
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, nurkowanie, parking

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 34 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mariusz

Zalety

Personel, Personel, Personel! Czystość! Jedzenie! Baseny! Kids club!

Wady

Mały minus to przeciętna jakość wędlin do śniadania (dobra szynka dopiero na lunch - nieco dziwne!) i często rozwodniony sok do śniadania co przy tak drogim hotelu nie powinno mieć miejsca!

gosia

Pobyt - Wrzesień 2022

Radek

Tomasz

Elwira

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Położenie Szeroki wybór atrakcji

Izabela

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2018

Duży,gustownie urządzony hotel. Jego wielkość może być dla niektórych wadą- zdarzyło się nam czekać na wolny stolik w restauracji. Na pewno plusem jest położenie- bezpośrednio plaży,blisko centrum Hersonissos z wieczornymi rozrywkami. Hotel zapewnia wiele atrakcji,zarówno dla dzieci jak i dorosłych- animacje,miniclub,zjeżdzalnie czy możliwość uprawiania sportu.

Zalety

położenie,bezpłatne wi-fi

Wady

obłożenie hotelu,długi transfer

Luki

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel możemy polecić :) Cena za pokoje trochę wygórowana ale po za tym wszystko oki :)

Zalety

pyszne jedzenie, blisko morza, obsługa bardzo miła itd :)

Wady

pokoje na folderach oczywiście niby odświeżone nowe :( a w rzeczywiści pamiętają lata 80

Kamila

Pobyt - Wrzesień 2015

Zdecydowanie polecam ten hotel. Super pokoje, blisko plaży przyjazna obsługa. Polecam wszystkim nawet najbardziej wymagającym.

Zalety

- all inclusive do końca pobytu -blisko plaży -położenie

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2013

Bardzo duży hotel dobrze położony nad samą plaża plaża piaszczysta wejście do morza momentami kamieniste na terenie hotelu kilka basenów duża ilość leżaków i parasoli, która nie wymaga rannego wstawania w celu rezerwacji ładne zadbane otoczenie hotelu wraz z roślinnością

Pietro Podróżnik

Pobyt - Maj 2013

Spędziłem w Creta Maris weekend majowy. To jeden z lepszych hoteli jakie widziałem na Krecie. Fajne położenie, bardzo ładny, pełni zieleni, rozłożysty Resort. Czysto, schludnie, prywatna, czysta, piaszczysto żwirkowa plaża, co nie jest regułą w tej części Krety. Animation Team niby miły i uśmiechniety, ale bez wielkiego drygu. Mam nadzieję, że to przez sam początek sezonu i później się rozkręcą. Obsługa ok. Opieka rezydentki Itaki bez zarzutów. Hotel wart polecenia. Spotkaliśmy na wycieczkach wielu Polaków z innych hoteli, którzy obiektach 5* mieli tak kiepskie warunki, że trudno dać wiarę. W Creta Maris wypoczynek pewny na 100%

Tomek K

Pobyt - Czerwiec 2011

Pokoje od Itaki z widokiem na bardzo ruchliwą nawet w nocy drogę(prowadzącą do promenady, masa jeżdżących skuterów i quadów, nawet o 3 w nocy). Brak możliwości ich zamiany. Obsługa bardzo miła, wszyscy rozmawiają po angielsku, co jest olbrzymim plusem. Jedzenie w miarę OK, natomiast wszystko co płatne jest bardzo drogie(woda do kolacji np. 3 EUR). Plaża ruchliwa, mało leżaków, żeby zarezerwować wstawałem przed godziną 7, a co najgorsze nie jest całkowicie hotelowa, gdyż mają dostęp ludzie \"z ulicy\". Oprócz tego hotel oficjalnie wypuszcza ścieki na plażę, tworzy się nawet rzeczka. Ogólnie hotel nie zasługuje na miano 5 gwiazdek, na pewno nie za tą cenę.

andrzej

Pobyt - Czerwiec 2011

Ogólnie polecam hotel. podstawowe mankamenty to chroniczny brak leżaków na plaży - potwierdza, należy wstać przed godz. 7 rany aby zarezerwować leżak, jedzenie takie sobie - mało urozmaicone, brak szansy na zmianę pokoju - w przypadku pokoju od strony ulicy całą noc słychać samochody i skutery. Nie bardzo jakość odpowiada cenie.

Ul_aaa

Pobyt - Czerwiec 2011

Naprawdę piękny hotel - basen, restauracja, plaża, recepcja. Mieszkaliśmy w bungalowach z widokiem na morze, jednak ich standard na pewno nie odpowiadał 5 gwiazdkom. Najgorzej wyglądały łazienki - małe i zapuszczone. Niestety nie były nawet porządnie sprzątane. Gdyby nie to, bylibyśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu. Zastanawiam się, czemu zawsze wyjazd na urlop - nawet bardzo drogi - wiąże się z loterią - jaki pokój tym razem wygramy? Czemu nie możemy przed wyjazdem mieć gwarancji, co kupujemy? I co najgorsze - nie ma mowy o zamianie pokoju. Za co zatem się płaci - za utrzymanie hotelu? Ja wolałabym mieć komfortowy pokój, w którym czuję się tak, jak lubię.

Kazimierz

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel w super standardzie - naprawdę bardzo dobre 4*! Pokoje naprawdę ładne i zadbane, a obsługa wymarzona - pomocna i kompetentna! Hotel zdecydowanie polecam :)

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel bardzo luksusowy, urzadzony nowoczesnie, z gustem i przy samej plazy, ale niestety rozczarowujacy jak na swoja cene i swoje 5 gwiazdek. Calkiem ladna plaza przy samym hotelu, ladny ogrod, ladne baseny, cisza i spokoj oraz szum fal to bajka, ale do centrum trzeba sie ok 20min przejsc, co bywalo niewygodne. Co nam sie nie podobalo to przede wszystkim fakt, ze byl to ogromny moloch - w restauracji trzeba bylo czekac na stolik, jak sie przyszlo chwile przed koncem, to bywalo ze juz nie wpuszczali, cofali mezczyzn w spodniach do kolan na kolacji, nawet jesli oznaczalo to, ze po przebraniu sie juz nie zdarza. Obsluga byla w tym bezczelna i bezwzgledna, codziennie konczylo sie aferami z goscmi z roznych krajow i w rezultacie niemila atmosfera i wrogim nastawieniem oraz stresem zamiast wypoczynku. Aby dojsc do restauracji z pokoju trzeba bylo sie sporo przejsc, a jesli sie czegos zapomnialo to juz sie robila wyprawa;) Obsluga i w restauracji i w recepcji b.niemila i nieuprzejma. Trzeba bylo im przypominac kilka razy i zrobic afere, zeby w koncu cos z laska zalatwili tak jak powini - np. kolacja do pokoju przy poznym powrocie z wycieczki - miala czekac wg rezydentki i pani z recepcji, a okazala sie ogromnym problemem, byl tez problem z lozeczkiem dla malego dziecka dla inych gosci z naszego turnusu. Maja na przeciwko recepcji osobne stanowisko z pania, ktore wysluchuje skarg i rozdaje w ramach rekompensaty kupony na kolacje w pobliskiej restauracji - chyba nie dajai sobie rady z iloscia gosci. Basenow za malo jak na ilosc pokoi, wczesnie rano wszystkie lezaki byly juz pozajmowane. Sama wyspa przepiekna, polecamy wypad do stolicy, plazy z palmami i calodniowa na Santorini. A Hersonissos nie jest szczegolnie blisko hotelu - trzeba sie spory kawalek przejsc promenada, zeby dojsc do portu, a w samym centrum duzo dyskotek i knajp, zadbane ale nie szczegolnie urokliwe miasto. Generalnie hotel dobry dla osob ceniacych luksus. Tym, ktorym zalezy na milej atmosferze i b.dobrym polozeniu radzilabym wybrac inny.

Edyta

Pobyt - Maj 2011

Urlop spedzony w tym hotelu uważam za wspaniały personel miły uprzejmy pokoje czyste codziennie sprzatane polecam animacje również w jezyku polskim miła obsługa jedzenie przepyszne w duzych ilosciach hotel godny polecenia wycieczke zamawialismy w biurze podróży alfa star wszystko super zorganizowane rezydent pani Tosia wspaniała i miła polecam napewno tam wrócimy!

Pobyt - Maj 2011

Sam hotel na zdjeciach wyglada rewelacyjnie, natomiast duzo do zyczenia pozostawiaja pokoje. Itaka rezerwuje chyba ich najtanszy wariant, z widokiem na parking, ulice, smietnik i wjazd dla zaopatrzenia. Jest glosno, a proby zamiany pokoju spelzy na niczym. Niby jest mozliwosc pokoju z widokiem na morze, ale nawet pomimo checi i nie malej doplaty (40 euro za noc) nie mielismy takiej mozliwosci. Konieczna kaucja przy rejestracji 250 euro (Itaka o tym nie informuje). Na plus obsluga i czystosc, oraz okoliczne knajpki wraz z tubylcami :-). Ogolne wrazenia odnosnie hotelu to 3.

Dorota

Pobyt - Kwiecień 2011

Chcialam napisac cala prawde o tym hotelu ale niestety limit tylko 750 znakow, bardzo sprytnie. Zatem krotko...nie jedzcie z ITAKA...pokoje straszne, widok na parking...rewelacja, brak mozliwosci zamiany nawet za doplata 40 euro za noc. Podobno takie pokoje wykupila ITAKA i innych nie dadza. Poszukajcie lepiej innego lepszego biura, oferujacego naprawde ciekawa oferte. NIGDY WIECEJ Z ITAKA!!!!!

Fryzjer Eugeniusz

Pobyt - Kwiecień 2011

Czytając tak odmienne opinie zmuszony jestem dodać przysłowiowe trzy grosze od siebie. Hotel jak na 5 gwiazdek słabiutki. Małe pokoje z widokiem na bardzo głośną ulice a dodatkowo mając za sąsiadów angielską młodzież nie ma co liczyć na ciszę i spokój.Plaża jak na Kretę rewelacyjna. Baseny obstawione przez gości z byłego ZSRR. Hotelu nie polecam, tak samo jak i ITAKI, która powrót zorganizowała tak, że 18 godziń siedzieliśmy na walizkach z czego 6 na lotnisku. Szkoda było małych dzieciakczków. Za takie pieniążki oczekiwałem czegoś lepszego. Natomiast sama Kreta jak najbardziej na tak.

seba1-gorzów

Pobyt - Kwiecień 2011

Witam wszystkich wczasowiczów . Opinie wystawiam na HOTEL TERRA MARIS : hotel dla emerytów i rencistów , jedzenie ok. Ściema z dojściem do plaży ok.400m a nie tak jak piszą że 50m . Plaża mała leżaków na niej ok. 20 szt. a w hotelu 200 osób . Żeby nie tylu polaków z którymi zawarło się znajomości i z nimi jezdził na wypady to człowiek by wrócił bardziej zmęczony niż wypoczęty . DZIECI WAM SIĘ ZANUDZĄ . POZDRAWIAM i zastanówcie się nad wykupieniem wczasów w TERRA MARIS .

Creta Maris Beach Resort (ex Terra Maris)