Cotillo Beach

Jesteśmy świeżo po pobycie w Hotelu Cotillo Beach. Pokój na pierwszym piętrze z balkonem super- czyściutko,ręczniki wymieniane,sprzątane.Posiłki bardzo urozmaicone,pyszne(mieliśmy opcję HB) napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo np. woda mineralna 1,50 eur,sok 1,70 eur. Obsługa fantastyczna, pomocna. Nam wyżywienie HB wystarczyło,ponieważ chcieliśmy spróbować lokalnych specjałów. Polecamy knajpkę Bagus,Bar Central El Chiringuito de Yolanda,Piedra Playa i oczywiście piekarnio-cukiernię El Goloso del Cotillo( pyszna kawa leche leche 1,40 eur, kanapki 1,50 eur, ciastka od 1 eur pycha).Blisko hotelu jest sklep Hiper Dino a troszkę dalej Super Dino( ceny przystępne).Polecamy też sklepik z pamiątkami po lewej stronie z kaktusikami i innymi pamiątkami.Plaża przy hotelu z zatoczkami przepiękny widok na skały lawowe. Jednak dla nas najlepsza okazała się lekko oddalona Piedra Playa- super fale,cieplejsza woda.Polecamy wycieczkę objazdową po wyspie z Biura Rainbow(przewodnik Pani Bożena fantastyczna),pieszą wycieczkę do latarni morskiej lub właśnie na plażę Piedra Playa czy przejazd do Corralejo. Miejscowość El Cotillo kameralna,spokojna,idealna na wypoczynek.Plaże praktycznie puste.Jeśli ktoś szuka szaleństw musi wybrać Corralejo ( nam się nie spodobała głośno, pełno sklepów i mnóstwo ludzi).Fuerteventura jest specyficzna ma surowy klimat,brak zieleni,ale nadrabia pięknymi plażami.Polecamy w 100 %

Jesteśmy zachwyceni pobytem w Cotillo Beach. Jest to mała,spokojna rybacka miejscowość z pięknymi plażami i uroczymi lagunami. Hotel bardzo czysty i zadbany. Pokoje codziennie sprzątane ,bardzo często wymieniana pościel i ręczniki. Jedzenie urozmaicone,każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam również wegetarianom-mnóstwo warzyw smakowicie przyrządzonych,pyszne desery(ciasta,torty,owoce lody,galaretki ,leguminy i inne deserki),po prostu raj dla podniebienia. Obsługa bardzo sympatyczna. Dobra komunikacja autobusowa. Polecam odwiedzenie Oasis Park-prawdziwą dżunglę na pustynie z niezliczoną ilością zwierząt i roślin.Bezpłatny autobus odjeżdża spod hotelu i wieczorem odwozi turystów z powrotem. Warto również wybrać się na nieczynny wulkan Calderon Hondo gdzie na spotkanie wybiegną oswojone śliczne wiewiórki oraz skorzystać z wycieczek proponowanych przez biuro podroży Itaka. Na wyspie panuje przyjemna temperatura ok. 25C z lekkim orzeźwiającym wiatrem. Pobyt oceniam na maksymalną liczbę punktów, właściwie nie było się do czego przyczepić. Wypocząć tutaj może każdy, dorośli i dzieci.

Hotel świetnie położony, możliwość wypożyczenia auta w budynku hotelu, pokoje czyste, jedzenie zbyt mało urozmaicone, ale smaczne. Obsługa bardzo miła. Minusy to kiepskie animacje (w zasadzie to ich brak w ciągu dnia), nieuprzątnięte (od razu po dezynfekcji) karaluchy na terenie wewnętrznym hotelu (zrobiono to dopiero po dwóch dniach) oraz obiad za dodatkową opłatą w dniu wyjazdu. Generalnie pobyt całkiem fajny.

Idealne miejsce na relaks i wypoczynek. Pierwszy kontakt z hotelem mieliśmy poprzez miłego młodego recepcjonistę. Zjawiliśmy się już po czasie wydawania kolacji. Schodząc na dół i oddając klucz chcieliśmy iść gdzieś na kolacje, ale recepcjonista powiedział że przygotowano dla nas posiłkiem. To było bardzo miłe. Pokój był bardzo cichy, żadnych hałasów dobiegających od sąsiadów lub z korytarza. Z okien mogliśmy zobaczyć basen. Najbardziej pomocni ludzie w tym miejscu to główno dowodzący animacjami i barman.

Nazwa  Cotillo Beach
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / El Cotillo
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, windsurfing, tenis, rowery, golf, parking

Długie, piaszczyste plaże idealne do relaksu i kąpieli słonecznych

Świetne warunki do surfingu i kitesurfingu dzięki stałym wiatrom

Spokojne miasteczka z białymi domkami i lokalnym rzemiosłem

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Nina

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Super lokalizacja,bliskość plaży,sklepików

Wady

Brak lodówki w pokoju przy opcji wyżywienia HB

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Dobre położenie, blisko oceanu a zarazem blisko sklepów.

Wady

Brak lodówki w pokoju.

t

Pobyt - Lipiec 2016