Hotel spełnił moje oczekiwania pod wzgledem spokojnego wypoczynku z dala od miejsckiego zgiełku I w jak najbliżej morza I plaży. Byliśmy w Bułgarii 30 lat temu w podróży poślubnej I wyjeżdżaliśmy przysięgając że nasza noga więcej tam nie postanie (brud, karaluchy na kwaterze, brak toalet publicznych I czekanie godzinami na jedzenie). Teraz wszystko się zmieniło na plus I to bardzo!!! Hotel \"Costa Bulgara\" w standardize identycznym jak w Hiszpanii czy Włoszech, pokój jasny, czysty z cichą, sprawnie działającą klimatyzacją. Śniadania dobre, dużo owoców, pyszne bułeczki (baniczki bułgarskie, mniam!), tylko dlaczego jajecznica podawana na zimno??? Do plaży 250m przez łąkę, na plaży płatne parasole I leżaki (20 lewa za komplet) lub obok można się rozłożyć za darmo. Kupiłam sobie materac I parasolkę w pobliskim sklepiku za 30 lewa I byłam samowystarczalna - mogłam przenosić mój \"obóz\" plazowy tam gdzie było wygodniej I sympatyczniej. Bar \"Laguna\" na plaży - pyszne posiłki z kuchni bułgarskiej I nie tylko - bardzo tanie :). Można wypozyczyć deski do windsurfingu I rowery wodne - zatoka jest spokojna, fale nie są tak duże jak na pełnym morzu. Nieco dalej widziałam kite surfery a zlewej strony zatoki - coś w rodzaju \"wyciągu orczykowego\" dla narciarzy wodnych :). Hotel jest mały I kameralny, wieczorami dzieci hałasują na basenie, jesli zapragnie sie odrobiny atmosfery kurortu, sklepów, apteki lub bankomatu trzeba iść pieszo 2 km do Czernomorca (miała być w hotelu wypożyczalnia rowerów ale nie było :/). Mimo tych drobnych niedogodności na pewno tam wrócę!!!
Hotel kameralny, blisko plaży, duże czyste pokoje, cicha, sprawnie działająca klimatyzacja, niekrępujące wejście do pokoju z osobnego korytarza, parking, miła uczynna obsługa
wieczorne hałasy dzieci pod oknem od strony basenu, brak wyposażenia aneksu kuchennego w pokoju (czajnik I jeden (!) talerz dostarczony dopiero na wyraźną prośbę na recepcji. Warto zabrać ze soba patelnie I mały garnek oraz campingowe talerzyki I sztućce :) jeśli chce sie coś przygotwoać I zjeść samemu. Do najbliższego bankomatu, apteki I większych sklepów 2 km szosą pieszo do Czernomorca. Brak wypożyczalni rowrów mimo,ze jest w reklamie