Costa Bitezhan

Hotel kameralny, mały, ze swoją plażą. Obsługa sympatyczna. Stan hotelu do gorzej niż hotel robotniczy w najgorszej dziurze w Polsce. Bród, smród, okna wypadające, drzwi również, że o widokach nie wspomnę. Jedzenie to jakaś porażka, po jednym dziwnym daniu i to średnio dobrym. Na bufecie słodkim zwykłe wafelki i herbatniki petitki. Hotel wymaga remontu. Na pewno nie są to 4* jak oceniają nasze biura, nad 2* bym się nawet zastanawiała. Po obejrzeniu kilku pokoi, sprawdzenia posiłków zmieniliśmy hotel.

BRAK MINIKLUBU I ANIMACJI DLA DZIECI!!! (A MIAŁY BYĆ WG OFERTY). absolutnie nie na wyjazd rodzinny. bardzo głośna muzyka do 1 w nocy. jak na all inklusive częsty brak przekąsek i podwieczorku. mało leżaków (trzeba je zajmować wcześnie rano). Za to piękna okolica, bardzo czysty basen.

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki, pokoje z balkonem francuskim wychodzą na zaśmiecony kanał i częściowo zasłonięty jakąś szmatą budynek, po sejfie pozostały dziury w ścianie. Łazienka zaniedbana, niedoczyszczona z wadliwie działającą suszarką. Sprzątanie bardzo niedbałe, często nie zostawiano wody ani papieru toaletowego. Ręczniki niedoprane. W restauracji dużo talerzy było z ubytkami, dziurawe krzesła przestawiano od stolika do stolika. Brak reakcji kierownictwa hotelu na zgłaszane mankamenty. Leżaki na plaży wyeksploatowane, brudne, zaplamione. Jedynie załoga kuchni zasługuje na duży plus, jedzenie smaczne, różnorodne i świeże.

hotel wymaga dużego remontu,brak animacji,animatorka nie ma pojęcia o swojej pracy,z całym szacunkiem nie polecam,

Hotel nie spełnia deklarowanego w ofertach standardu 4 ani 3 gwiazdek. Infrastruktura jest przestarzała, hotel wymaga inwestycji. Na plus smaczne i świeże posiłki oraz ładna plaża z czystą wodą w zatoce

Nazwa  Costa Bitezhan
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bitez
Udogodnienia  basen odkryty, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

6.5
5.9
1.0
1.0

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.1

Pobyt - Maj 2022

Zalety

W fajnym miejscu i z własną plażą. Obsługa miła.

Wady

W zasadzie wszystko, stan hotelu, jedzenie. Nie polecam, chyba że ktoś potrzebuję bardzo budżetowej wersji.

igi

4.8

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Położenie, smaczne posiłki

Wady

Wyeksponowane pokoje, zaniedbane łazienki, niestaranne sprzątanie, brak reakcji kierownictwa hotelu na zgłaszane mankamenty. W restauracji dużo talerzy z ubytkami, krzesła zepsute. Leżaki na plaży wyeksploatowane, poplamione, brudne.

beata

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

bezpośrednio przy plaży

Wady

małe pokoje,kiepska okolica,marne jedzenie ,a o drinkach to już nie ma co mówić

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

dostęp do plaży w zatoce z płytką wodą, wspaniałe posiłki, niezwykle grzeczny i życzliwy zespół Kuchni

Wady

sąsiedztwo sali weselnej - głośna muzyka do późnych godzin nocnych, pokoje o dramatycznym standardzie - wypadające ze ścian kontakty elektryczne, spuchnięte od wilgoci meble, pleśń i rdza w łazienkach, brak sejfu (deklarowany w opisie), brak ręczników plażowych (deklarowane w opisie w momencie zakupu oferty), widok z pokoju na zaśmiecony rów

Magdalena

Pobyt - Maj 2018

Hotel, mały, około 80 pokoi, nie moloch! Nie ma problemu z leżakami przy basenie. Bezpośrednie położenie przy plaży, wystarczy przejść przez deptak. Obsługa fantastyczna. Z uwagi na fakt, iż hotel jest rodzinnym biznesem, wszyscy się znają, codziennie te same twarze, super podejście do gości. Na brak znajomości języka angielskiego w zupełności nie narzekam, z każdym pracownikiem można było się dogadać. Alkohole wysokiej jakości. Jedzenie wyśmienite. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. Czyste! Ktoś może stwierdzić, że hotel dla mało wymagających, nie zgadzam się z tą opinią. Może pokoje są wysłużone i czekają na remont, ale jadąc na urlop nie spędzam całego dnia w pokoju i nie należę do tych osób co robią zdjęcia brakującej fugi między płytkami. Pokoje małe, ale wystarczające dla 2 osób. Dla tych co szukają \"Kokosów\" nie polecam bo będą narzekać, dla nas, osób szukających super widoków, spokoju, wypoczynku i ciszy, bez narzucających się animatorów i sprzedawców wycieczek strzał w 10!!!

Zalety

Cudowna lokalizacja, hotel kameralny, z niewielką liczbą pokoi, nie moloch! Nie ma problemu z leżakami przy basenie. Bezpośrednie położenie przy plaży. Obsługa fantastyczna. Kuchnia wyśmienita!

Wady

Jak dla mnie brak.

Maciej

Pobyt - Maj 2017

Poza brakiem znajomosci ang w recepcji ocena ogólna dobra

Zalety

Czysto, spokojnie, blisko morza

Wady

Recepcja w skali 0-10 znajomość języka ang wynik 3.5.

Izabela

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel dla nie wymagających turystów.Położenie bardzo dobre,ładna promenada.Dolmusz spod hotelu do Bodrum 3,5 lira.Spokój i bardzo dobre jedzenie.Bardzo kameralnie.Jedyne do czego mogłabym się doczepić to pokoje,ale za tą cenę warto,tym bardziej ,że w pokoju tylko się spi.Po zostawieniu dolara lub 3 lirów pokój pachnie i jest w miarę ogarnięty.Osobiscie polecam.

Zalety

Dobre położenie,ładna plaża.Kameralny hotel.

Wady

Pokoje wymagają remontu,brak animacji,za głośno puszczana muzyka przy posiłkach.

Jacek Cz.

Pobyt - Wrzesień 2015

Bardzo przyjemny hotel jak za te pieniądze. Pięknie położony. W sumie przez tydzień ruszyliśmy się tylko do Bodrum na zakupy. Polecam dla par.

Zalety

położenie, miła obsługa (za dolarki)

Wady

trochę mały basen

Beata

Pobyt - Sierpień 2015

Cudowny hotel.Wróciłam z córką kilka dni temu.Wakacje można zaliczyć na najcudowniejsze.Byłyśmy z biura podróży Itaka.Rezydentka miła i sympatyczna.Hotel położony przy plaży.Jedzonko pyszne.Polecam.

Zalety

Hotel przy plaży Blisko sklepów i targowisk Cisza i spokój Przy plaży

Pobyt - Styczeń 2011

Hotel kameralny i uroczy- tak jak na zdjeciach. Pokoje male, ale codzienie sprzatane, reczniki wymieniane. Trudna komunikacja z obsluga-nie znaja jezykow obcych( pare zwrotow po angielsku, niemiecku, rosyjsku). Jedynie z wlascicielka mozna sie bylo dogadac po angielsku. Jedzenie dla niewybrednych- monotonne, ale da sie przetrwac. Alkohole w barze cieple i limitowane ;/ Plaza blisko, nie za czysta. Materace, lezaki , parasole na plazy bezplatne. Widoki piekne, hotel piekny- tylko nie polecam mlodym ,bo brak rozrywek. Ale i tak mi sie podobalo, bo urokliwy hotel i piekne widoki rekompensowaly niedostatki :)

marteen

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel już na początku zrobił dobre wrażenie i takie pozostawił do samego końca. Zacznę od samej miejscowości- spokojna, raczej nieduża. Dla szukających nocnych przygód radzę się wybrać do sąsiedniego Gumbet na Bar Street- tętniące życiem (i głośną muzyką) aż do samego rana. Sam hotel raczej kameralny, czysty i zadbany. Bardzo blisko morza, a raczej płytkiej zatoki (hotelowa plaża, niestety dość twarda, ale za to są darmowe leżaki z miękkimi materacami). Pokoje małe, ale czyste i ładne. Codziennie sprzątane, zmieniane ręczniki. Obsługa zdecydowanie na plus. Chłopaki mimo iż zapierniczali czasami po 16h/dobę swoim towarzystwem urozmaicali nam wakacje. Jedzenie (AI) bardzo dobre i prawie o każdej porze jakiś posiłek. Brak animacji.

Ola

Pobyt - Sierpień 2007

Kameralny mały hotel z bardzo miłą obsługą i dobrym jedzeniem. Nie podobało mi się morze, bo płytkie a ja lubie pływać-za to doskonałe dla rodzin z małymi dziećmi! Basen szokująco czysty. Hotel czysty, ale nie podobały mi się łazienki! Fajny bar, może muzyka troche za głośna za to atmosfera super. Ja tam nie rezerwowałam łeżaków z rana i zawsze coś znalazłam. Najwiekszy pozytyw- można wynosić napoje na plaże! Poleciłabym leniuchą któży lubią wypoczywać na leżakch dla imprezowiczów lepszy jest Gumbet tam są wszystkie bary i dyskoteki!

agnieszka

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel czysty, blisko morza. Przesympatyczna, pomocna, zwsze uśmiechnięta obsługa. Brak animacji ale atmosfera hotelu sprawia ze goscie sami bardzo dobrze sie animują :)

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel oceniam dobrze, przede wszystkim duzym plusem jest bardzo dobre położenie, przy samej plaży, oraz przy promenadzie pełnej barów i kawiarenek ale jednoczesnie jest kameralnie i cicho wieczorami. Plaza jest szeroka (jak na Bitez i Bodrum), wejscie do wody jest bez kamieni, morze czyste, brakowało mi tylko piasku na plaży - ale tak jest w tej częsci Turcji. Leżaki i prasole są bezpłatne - duzy plus, duzo mozliwości uprawiania sportów wodnych. Wieczorem na zewnatrz hotelu jest gdzie posiedziec. Jezeli chodzi o pokoje są niewielkie, ale przytulne i dosyć czyste. Wiele pokoi ma przepiękny widok z balkonu na morze. Minusem jest jedynie malutka łazienka i czasami brak wody pod prysznicem - ale to są drobiazgi niemające wpłwu na moją dobrą opinię o tym hotelu. Obsługa miła, widac że się starają. Jedzenie jest dobre, ale mało mięsa, (jak dla moejgo męza) tylko 2 dania mięsne na obiad i kolacje, za to dużo warzyw (dla mnie super). Sniadania były dobre, moze i monotonne,ale spory wybór suszonych owoców, płatków na mleku, klka rodzajów wędlin (a`la mortadela), sery dżemy, miód, jajka, warzywa - dla mnie wystarczajaco. Do tego hotelu przyjeżdża dużo rodzin tureckich.

igi

Pobyt - Maj 2007

brak miniklubu i animacji dla dzieci, które miały być w ofercie hotelu. jak na hotel dla rodzin z dziećmi bardzo głośna muzyka do 1 w nocy.

Costa Bitezhan