Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Piękny, elegancki hotel w przepięknej okolicy. Pokoje czyste, jedzenie smaczne i urozmaicone. Możliwość korzystania zarówno z basenu, jak plaży. Dobra lokalizacja - autobus do stolicy tuż przy hotelu, kilka restauracji w sąsiedztwie. Zdecydowanie warto zdecydować się pokój z widokiem na morze na wyższych piętrach. Bliskość lotniska nie przeszkadza, a lądujące i startujące samoloty są dodatkową atrakcją.
Położenie - piękna okolica, widoki, bliskość monastyru i Mysiej Wyspy, dobre połącznie do stolicy Pokoje - przestronne, wygodne, czyste Smaczne jedzenie
Słaba klimatyzacja Liczba leżaków na plaży i basenie
Pobyt 7 dni. jak na 5 *, wygląd hotelu słaby, łazienka niewygodna (ciasno, armatura zużyta, zakamieniona, wanna z prysznicem bez możliwości korzystania z wanny. Serwis kawowo-herbaciany ok, ale korzystanie z niego wymagało zakupu wody butelkowanej, gdyż woda z kranu była ohydna w smaku i po zaparzeniu napoju wytrącał się z niej obfity osad. Woda w butelce była tylko na przywitanie. Pokój z widokiem na morze - widok przez wysokie sosny. Wrażenia estetyczne wewnątrz hotelu - korytarze - brudna stara wykładzina, stare zniszczone wykończenia. Stare windy, podczas użytkowania doznałam urazu ręki przez zamykające się drzwi, gdy zawahałam się w trakcie wychodzenia. Lokalizacja dobra. Plaża z leżakami hotelowymi wł. hotelu ale brak nadzoru nad korzystaniem z tego sprzętu przez osoby spoza hotelu, co powodowało braki miejsc już podczas śniadania. Ogólnie dobre miejsce, ale stanowczo jako niższa kategoria, co wiąże się rzecz jasna z ceną. Joanna
położenie
stary zużyty obiekt
Hotel dla osób dbających o linię ,lubiących pomidory i sałatki greckie.Na kolacje w co drugim półmisku były pomidory z cebulą, same,z papryką z czerwoną cebulą i nawet z serem fetą. Na kolacje większość wędlin i serów to pozostałości ze śniadania.Wszystko z puszek, czasem jakieś mięso i jakaś ryba .Kolacje fatalne nie godne 5 gwiazdkowego hotelu.Śniadania jako takie na 4 .Nie polecam soków wyciskanych ani drinków sam lód .Widoki ładne, pokoje czyste ,blisko lotniska.Pozdrawiam Piotr l.54
Super pomidory i widoki lądujących samolotów.
Fatalne jedzenie na kolację i oszukiwanie na sokach i drinkach .
Hotel bardzo czysty, oferta kulinarna wspaniała, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta. Hotel położony jest na skarpie, w pierwszej linii brzegowej. Na plażę zjezdża się windą. Można też korzystać z basenów znajdujących się pomiędzy hotelem a plażą. W hotelu jest nawet sklepik z najbardziej potrzebnym towarem, w tym wodą i innymi napojami oraz z pamiątkami. Jeśli ktoś nie ma potrzeby zwiedzania może wogóle z hotelu nie wychodzić. Warto wziąć pokój z widokiem na morze - widok jest wspaniały. Samoloty lądujące i startujące nieopodal nie stanowią przeszkody w wypoczywaniu, a wręcz są ciekawostką. Oprócz wypoczynku można też w poblizu trochę zobaczyć. Do stolicy jest blisko - jest urokliwa, do monastyru jest bardzo blisko - spacerek wzdłuż plaży. Moim zdaniem, słabe punkty to trochę późno kolacja bo o 19:00. Frykasy typu kozina, jagnięcina, wołowina, torty, ciasta, owoce i inne powinny mieć czas na ich strawienie. Ponadto podczas zameldowania recepcja nalega aby podać numer karty kredytowej ale można wynegocjować depozyt w gotówce. Wypoczynek w tym hotelu mogę polecić. Jest luksusowo, czysto, smacznie i miło. Polecam.
Hotel utrzymuje standardy Hiltona. Bardziej sczegółowo w opinii.
Wymóg podania numeru karty kredytowej. Zbyt późna kolacja.
Piękny widok z hotelu, zadbany i czysty hotel, miła obsługa
Piękny widok
Mały basen
Hotel blisko lotniska. Widać ze swoje już przeżył. Jedzenie bardzo smaczne. Śniadania serwowane od 7:30 a obiadokolacje od 19:00( zdecydowanie za późno). Obsługa hotelowa profesjonalna pomocna i uprzejma. Pani Konstantyna bardzo miła i pomocna. Portier bardzo miły i uprzejmy ciagle uśmiechnięty. Basen wewnętrzny- woda trochę za zimna. Ogród i basen na zewnątrz super! Kelnerka maria - bardzo miła i profesjonalna. Mimo usterki w pokoju zgłoszonej i przenoszenia się do innego pokoju pobyt był udany.
Plaza basen zewnętrzny i wewnętrzny blisko do lotniska i starego miasta
Stary zużyty, problemy kanalizacyjne późne obiadokolacje
Hotel piękny. Fantastyczna obsługa. Bardzo czysto. Dobre jedzenie. Piękny widok na morze. Basen z morską wodą. Przepiękny widok z okna na pas startowy i startujące i ładujące samoloty. Wieczorne spacery do klasztoru Vlacherny. Niedaleko do miasta Korfu. Hotel jako miejsce wypadowe dla zwiedzających wyspę super. Chętnie tam wrócimy.
Czysto. Bardzo dobre jedzenie. Miła obsługa .
Dobre położenie, blisko przystanku, niedaleko miasta Korfu. Hotel jest dość stary, cały wystrój jest przytłaczający, korytarze i lobby ciemne. Obiekt dawno nie był odnawiamy, baseny są niezadbane.
dobre położenie, duże możliwości zwiedzania, winda na plażę
hotel ciemny, przytłaczający, plaża niewielka
Byliśmy w tym hotlu w lipcu 2011. Lotnisko w linii prostej około 500 m, ale jest to raczej dodatkowa atrakcja, samoloty lądują i startują średnio co 20 min i jest to fajny widok. Hałas jednak w nocy może przeszkadzać. Jedzenie dobre, ale na stołówce często panował rozgardiasz, mało obsługi i brak talerzy i sztućców. Do centrum dojazd autobusem, jakieś 20 min. W okolicach hotelu oprócz kilku restauracji zero rozrywek. w sumie średnio.
Byliśmy we wrześniu 2010 hotel robi niezłe wrażenie ale lata świetności ma za sobą, pokoje przestronne: spaliśmy w hotelu i lepiej bo bungalowy obok w krzakach te z widokiem na morze poza zasięgiem w sezonie, pokoje z widokiem na pas lotniska i jezioro maja Polacy, goście zagraniczni lub za dopłata 400 euro i ma się na morze, wtedy daje to efekt położenie piękne jedne z lepszych na Korfu do plaży zjeżdza się windą minus pas startowy około 300 metrów od hotelu a nie 4km jak piszą. Jak ktoś lubi samoloty lądujące to fajny efekt, blisko do centrum auto w recepcji 35 euro doba super sprawa tak na 2 dni, ogólnie polecam ten hotel ale nas nie powalił jak poprzednie dodane opinie
witam wczasowiczow! hotel polecam dla osob aktywnych, lubiacych spedzac czas poza hotelem. na miejscu troche glosno przez lotnisko w sasiedztwie, ale oprocz tego jedzenie, obsluga i pokoje w standardzie. z wakacji jestesmy zadowoleni w 100% smialo polecam
Hotel pięknie położony.Blisko lotniska,tj dodatkowy atut-można podziwiać samoloty,szczególnie przy kolacji.Blisko wysepki(łódka).Blisko stolicy,łatwa komunikacja po całej wyspie(autobusy). Pokoje przestronne,czyste.Obowiązkowy barek w pokojach-liczone faktyczne zużycie trunków.Łazienki b.zadbane,komfortowe.Pokój z widokiem na zalesiony parking,z tarasem rolety zewnętrzne.Inne z widokiem na morze lub lotnisko! Winda do plaży-leżaki płatne przy basenie free. Kuchnia b.dobra,desery przepyszneâciasta,lody,owoców mało.Obsługa .W środy przy kolacji folklor grecki.Przed hotelem sklepik,tawerna i kawiarnia Starbucks! W hotelu siłownia,basen,kręgle i kasyno(strój wieczorowy)Mało polaków.Wieczorami muzyka(fortepian),brak animacji.W soboty wesela.
Hotel raczej kameralny.Dość dobre położenie,dobra baza wypadowa do zwiedzania.Z pod bramy hotelu co pół godz jedzie autobus do miasta Korfu(15 min).Pokoje b ładne i czyste ogólnie na 5.Polecam pokoje z widokiem na morze -warto,z drugiej strony widok na parking.Sam hotel czas swojej świetności ma raczej za sobą nie mniej jednak jest zadbany i czysty.W hotelu nie ma animacji.Baseny ze słoną wodą nie ma brodzika dla maluszków.Najsłabszą stroną hotelu jest wyżywienie,dobre ale bardzo monotonne i mało urozmaicone.Lotnisko znajdujące się nieopodal nie jest zupełnie uciążliwe.Blisko hotelu jest taras widokowy na lądujące samoloty, przy zachodzie słońca robi wrażenie nie tylko na małych i dużych chłopcach:)Polecam Korfu.