Corfu Aquamarine (ex Corfu Residence)

Hotel położny w bardzo fajnym miejscu, cisza i spokój, bardziej dla osób starszych niż dla młodych szukających większej rozrywki.

Ekstra pyszne jedzenie miła obsługa, piekna plaza obok, piekny widok z okna

Pobyt w hotelu oceniam bdb. Jest to kameralny, kaskadowy hotel. Na szczególną uwagę zasługuje oczywiście widok z pokoju bądź tarasu na Morze Jońskie. Widok ten jest magiczny, niezapomniany - to po prostu trzeba zobaczyć na własne oczy. Room service w hotelu każdego dnia. Pokoje i łazienka są czyste. TV z dostępem do programów w różnych językach. Animacje dwa razy w tygodniu. Do dyspozycji gości jest basen, przy którym nigdy nie było tłumów oraz bar przy basenie. Moim zdaniem ten hotel to jest idealna baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Niedaleko hotelu znajduje się niewielka kamienista plaża.

Bardzo fajny hotel. Położony na wzgórzu z widokiem na morze z jednej strony i góry drugiej strony. Super baza wypadowa do zwiedzania wyspy, zarówno części północnej jak i południowej. Jeśli komuś nie załeży na wielkim basenie i hucznych animacjach będzie zadowolony. Przed samym hotelem zlokalizowany przystanek autobusowy. Autobusy do wszystkich okolicznych miasteczek oraz stolicy. Blisko hotelu jest sklep, lokalne biuro podróży, w którym wypożyczyliśmy auto i wykupiliśmy wycieczkę. Pyszne jedzonko, dobre wino. Byliśmy bardzo zadowoleni.

Hotel w zupełności spełnił nasze oczekiwania. Pokój duży przestronny czysty z przepięknym widokiem na morze. Jedzenie byc może się powtarzało w ciągu naszego tygodniowego pobytu ale było na tyle urozmaicone że każdy mógł wybrać coś dla siebie. Jedynie wybór owoców mógł być większy. W pobliżu hotelu dwie plaże przepiękne czyste morze. Naprawdę można spędzić przyjemnie czas. W hotelu organizowane były wieczory raz z muzyką i tańcami greckimi drugi z koncertem na żywo . Hotel położony niedaleko lotniska i innych atrakcji turystycznych.

Nazwa  Corfu Aquamarine (ex Corfu Residence)
Miejsce  Grecja / Korfu / Nissaki
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Atrakcyjne położenie: w północno-wschodniej części Korfu, w Nissaki - elitarnym miejscu gdzie wypoczywają greckie sławy.

Dobra baza wypadowa do zwiedzania okolic: blisko (w odległości pieszej wędrówki) do najwyższego szczytu Korfu - Pantokratora.

Tylko 400 m do ładnej, zatokowej plaży (piaszczysto-żwirowej).

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

5.9

Wyświetlono 37 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.7
Wojtek

Zalety

Widok z pokoju

Aga

Ekstra pyszne jedzenie miła obsługa, piekna plaza obok, piekny widok z okna

Zalety

Wszystko

Daniello76

Zalety

Najbardziej podobało mi się położenie hotelu z dala od gwaru miasta. Obsługa jest też na plus, w szczególności szef sali Wasilis, który dbał o każdego klienta i od którego podłapałem parę słów po grecku. Kolejną zaletą jest możliwość bezpłatnego i bezproblemowego zostawienia bagażu na terenie hotelu do czasu zakwaterowania oraz do czasu wylotu. To samo dotyczy posiłku w przypadku późnych godzin wylotu, bo doba hotelowa kończy się o godz. 12.

Wady

Myślę, że sprawiedliwa ocena to 3,5***. Hotel ten lata świetności ma już za sobą.

Sara

Zalety

Położenie hotelu, widoki, super baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Bardzo sympatyczny personel; zawsze pomocny. Super opieka na restauracji i w barze. Pokoje sprzątane. Ręczniki wymieniane na bieżąco. Hotel jest pięknie położony i super skomunikowany, przystanek autobusowy przy wejściu do hotelu.

Wady

Dla mnie ten hotel nie ma wad. Może nie jest najnowszy i najbardziej luksusowy ale atmosfera miejsca i ludzie znaczy dla mnie o wiele więcej.

Zalety

Spokojny kameralny raczej bez rodzin z dziećmi.

Wady

Położenie wysoko. Nie dla osób które mają problemy z poruszaniem. Wszędzie trzeba było wspinać się pod górę:) Jedynie stan łazienki był wątpliwy. Z prysznica lala się woda. Za każdym razem zalana była cała podłoga. Ponadto nie do końca czysta i zadbana.

PIOTR

Pobyt - Lipiec 2023

Genaralnie wszystko w porządku, jedzenie bardzo dobre. Obsługa hotelu super. Jedyny mankament to nasz pokój nie miał zewnętrznych okiennic (80% pokoi ma okiennice), przez co szybko robiło sięwidno w pokoju i szybko się nagrzewało w pokoju. Poza tym polecam.

Zalety

Jedzenie bardzo dobre. Obsługa hotelu super.

Wady

Brak zewnętrznych okiennic w pokoju. Większoś pokoi ma okiennice.

Sandra

Pobyt - Czerwiec 2023

Myślę, że hotel zasłużył na swoje 4 gwiazdki w standardzie Greckim. Obsługa pomocna i uprzejma. Hotel ogólnie czysty, przyjemnie kameralny. Prawie wszystkie pokoje mają piękny widok na morze z balkonem i nie trzeba za to dopłacać. Pokoje są sprzątanie codziennie. Widać, że zostały odnowione, choć są niedociągnięcia np. elementy pomazane farbą i łazienka, w której widać że wychodzi wilgoć, której ślady próbowano zamalować. Poza tym duże i wygodne łóżko, telewizor, sejf, lodówka, suszarka i drobne kosmetyki, czajnik, klimatyzacja, ręczniki zmieniane codziennie, czyli wszystko czego potrzeba. Jedna plaża (dzika bez leżaków) jest dosłownie na wprost hotelu, tylko trzeba dobrze poszukać do niej drogi, bo jest nieco ukryta, ale warto bo droga to ok 200m. Plaża na którą rozwozi bus jest oddalona o 3km, więc dość daleko, jest to problematyczne jeśli chce wrócić się wcześniej z tej plaży, bo bus zawozi tam o 10:30 a zabiera z plaży do hotelu dopiero o 16:30 (już po obiedzie), ale plaża jest duża i wyposażona w leżaki (płatne 4€ za jeden leżak, 4€ za parasol, chyba 2€ za ręcznik). Jest też trzecia plaża, położona przy restauracji, wyposażona w leżaki i parasole (zestaw 2 leżaki i parasol to 15€). Ogólnie jest więcej plażyczek tylko trzeba się przejść. W barze całkiem duży wybór, barmani nie żałują alkoholu. Bar czyny 10:00-00:00, ale alkohol dla all inclusive wydawany jest od 12 do 22. Posiłki są wydawane o godzinie 8:30-10:30 śniadanie, 13:00-14:30 obiad, 19:00-21:30 kolacja. Basen czynny 8:30-19:30 (jak dla mnie trochę krótko). Jeśli chodzi o jedzenie to chyba najsłabszy punkt tego hotelu, ale nie przez to, że jest nie smaczne, tylko przez to, że jest powtarzalne. Kucharz gotuje bardzo smacznie i myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, ale rzadko jest podawane coś nowego, niektóre dania widać, że są przerobione z innych dań (np. warzywa podane do obiadu, później zblendowane na zupę, ale smaczną zupę). Na pewno nie znajdziecie tu owoców morza (szkoda). Najsłabszy wybór był w ciastach (babka jasna i ciemna) i w owocach (tylko kiwi, jabłka i gruszki, dopiero pod koniec tygodnia dołożyli arbuza). Raczej nikt nie będzie chodził tutaj głodny, choć brakuje troche jakichś przekąsek, szczególnie między obiadem i kolacja. Jest dodatkowy 'czas na kawe' w godzinach 16:00-17:00 i w tym czasie w barze jest wydawana kawa i babka, ale to wszystko. Duży plus dla obsługi, bo przy obiedzie chodzą i pytają czy ktoś nie chce jakiegoś drinka czy piwa do obiadu. Plusem jest też muzyka puszczana przez barmana, ogólnie jest bardzo przyzwoita i fajnie nastraja. W ciągu tygodnia urlopu raz (w niedzielę wieczorem) była muzyka grana na żywo. Zaraz przy hotelu jest przystanek autobusowy, autobus kursuje często i bilet do Korfu kosztuje 2,2€. W pobliżu jest też sklep, w którym można dostać naprawdę wszystko w nie wygórowanych cenach. W najbliższej okolicy znajdą się też ze 3-4 restauracje. W okolicy sklepu znajduje się wypożyczalnia samochodów i kawałek wyżej jest wypożyczalnia skuterów (chyba tylko poj. 50cc, ale w Grecji na prawo jazdy B można prowadzić tylko taki skuter, na większe pojemności wymagana jest tam kategoria A1), ogólnie warto pisać SMS do różnych wypożyczalni, bo dowożą pojazdy do hotelu bez dopłaty (np. wypożyczalnia D&M, którą polecam). Hotel nie ma atrakcji w okolicy, ale jest świetną bazą wypadową jeśli chce się wynająć pojazd i zwiedzić wyspę samemu. Najciekawsze lokalizację są oddalone po równą odległość od hotelu, np. Porto Timoni (piękna podwójna plaża), Pantokrator (najwyższy szczyt na wyspie (nie polecam jechać drogą od razu w prawo od hotelu, chyba że macie quada)), miasto Korfu (piękne miasto w Włoskim stylu, dużo do zwiedzania). W hotelu gośćmi są prawie sami Polacy. Jeszcze tylko dodam, że dla dzieci nie ma tu animacji i atrakcji, poza basenem i dwoma plastikowymi domkami.

Zalety

Pokoje z balkonem i widokiem na morze Pomocna i uprzejma obsługa Dobra baza wypadowa do zwiedzania Blisko do dzikiej plaży

Wady

Monotonne jedzenie

Karola

Pobyt - Czerwiec 2023

Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa uśmiechnięta i bardzo pomocna, pokoje sprzątane każdego dnia, ręczniki wymieniane. Okolica spokojna, obok dwie małe plaże, do trzeciej większej bus z hotelu. Polecam

Zalety

Jedzenie

Wady

Niektóre pokoje bardzo wysoko, bardzo dużo schodów

Damian

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel jest położony w jednej z najpiękniejszych części Korfu (Nissaki), oddalone od miejskiego zgiełku. 4 minuty od hotelu pieszo znajduje się mała kamienista zatoczka z plażą. Znajduje się też tam Taverna Mitsos z najlepszą ośmiornicą z sosem tatarskim. Ten hotel to bardziej odpowiednik polskiego pensjonatu. Nie za duży, co ma swój klimat. Przed pobytem upewnijcie się, ze macie wysoko położone pokoje, bo tylko te gwarantują piękny widok (najlepiej jak najdalej od basenu, gdzie leci głośna muzyka). Obsługa jest bardzo miła chociaż czasami nie do końca dobrze poinformowana. Jedzenie....to najgorszy aspekt tego hotelu. Posiłki bardzo powtarzalne i czasami mało zjadliwe, parówki, białe pieczywo tostowe jako jedyna opcja i głownie opcje mięsne. Alkohol to kolejny bardzo słaby punkt, uratował nas pobliski sklep a chyba nie o to chodzi w all inclusive. Hotel ogólnie na plus, miejsce również, ale jedzenie do zmiany. Pokoje czyste i schludne.

M i S

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel zdecydowanie dla osób ceniących spokój i ucieczkę od miasta. Położony na lekkim wzniesieniu - taras z którego mamy piękny widok na morze i zachody slonca:) wokolo pelno zieleni. Pod hotel troche strome podejście więc raczej odradzam osobom które mają problem z poruszaniem się. Te samą drogę w dół i później pod górkę trzeba pokonać idąc na najbliższą plażę. Mała plaża niedaleko. Bardziej taka kameralna ale ma swój urok. Na większą plażę bus spod hotelu i tak samo powrót - plaża piękna. Na obu płatne leżaki. Na plus bardzo mili barmani. Mówiący oczywiście po polsku. Pokoje czyste. Sprzątane co dzień. Brak animacji przy basenie - choć jest to zarazem plus jeśli przyjechalo się odpocząć i spędzić czas razem. Raczej mało aktywności dla rodzin wybierających się z dziećmi-brak zjeżdżalni. Jedynie małe domki do zabawy dla dzieci koło basenu.

Zalety

Położenie, duzo zieleni w koło, piękny widok na morze. Dla osób ceniących spokój i ucieczkę od miasta

Wady

Brak animacji

5.2
Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2018

Pokoje przydzielane są jeszcze przed przyjazdem według niewiadomego klucza, brak jakichkolwiek animacji, brak polskich programów informacyjnych w telewizji (tylko muzyczne),zdarza się brak lodu do drinków (a czasami i alkoholu). Odradzam przyjazd z dziećmi - kompletnie nieprzystosowany. Hotel położony tuż przy ruchliwej , wąskiej i niebezpiecznej drodze bez poboczy. Brak deptaków na spacery , Do najbliższej plaży ok. 500m (różnica wzniesień). Do drugiej plaży ok. 3 km. pieszo nie ma szans, bo by samochody rozjechały (brak poboczy, niebezpieczne zakręty). W samej miejscowości Nissaki nie ma prawie nic - najbliżej hotelu jest 1 wypożyczalnia samochodów u takiego starszego pana - z której skorzystałem, oraz 1 spożywczak (dumnie nazwany super marketem). Najbliższa plaża malutka (ok. 30m szerokości), drobne kamyki, 7 euro serwis plażowy dla 2 osób, plaża ma swoje uroki. Ta druga odleglejsza plaża - w Barbati również kamienista, długa, serwis plażowy 10 euro - z niej nie skorzystałem bo mi nie przypadła do gustu. Na obu plażach trudno położyć się bezpośrednio na ręcznikach bo są za duże kamyki- chyba że ktoś uprawia jogę. Jedynym rozsądnym wyjściem z sytuacji aby uratować wakacje jest albo skorzystanie z wycieczek, albo wypożyczenie samochodu lub skutera i samodzielne zwiedzanie wyspy, albo wypożyczenie łodzi motorowej. Ja wybrałem samochód, ale tutaj ostrzeżenie - drogi są bardzo wąskie, kręte, o złym stanie nawierzchni, nie najlepiej oznakowane - wyprawa raczej dla doświadczonych kierowców. Średnia prędkość jazdy to 30 km/h, najczęściej jeździ się na biegach 1,2 a czasem 3. Wyspa absolutnie warta zwiedzenia. Przewodnik do ręki i w drogę. Jednak następnym, razem wybrałbym inną miejscowość, zwłaszcza że na zachodzie wyspy widziałem kilka pięknych piaszczystych plaż, oraz wiele miejscowości w których tętni życie. Ja za pobyt w Hotelu Corfu Residence dałem 1550zł / os. za 8 dni. Mimo że nie jest to wysoka cena, jednak patrząc z perspektywy minionego pobytu więcej bym nie zapłacił.

Zalety

dość dobre posiłki

Wady

słabe sprzątanie pokoi, brak wymiany ręczników,

Wiktoria

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie bardzo fajny hotel i mile spędzone wakacje:)

Zalety

Bardzo miła obsługa. Hotel usytuowany blisko plaży. Pokoje czyste. Dużo jedzenia i bardzo dobre :)

Wady

Opóźnienia busików hotelowych na dalszą plażę, czekanie w słońcu ok godzinę.

4.2
grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2018

jak za last minute może być ale za pełną cenę ok.3000zł prze nigdy

Zalety

pokój czysty i schludny

Wady

kiepskie jedzenie słaby alkohol którego co chwile brak i przede wszystkim tonika do dżinu

Aleksandra

Pobyt - Czerwiec 2018

Spędziliśmy w czerwcu tydzień w hotelu Corfu. Hotel pięknie położony,ladne widoki,pokoje czyste,codziennie sprzątane przez miłą Panią z Serbii. W recepcji Pani Karolina i Pan Pedro pomocni i przyjażni.Obsługa w restauracji równiez super.jedzenie dobre.polecam szczególnie dla par Aleksandra i Zbigniew

Zalety

grecki klimat,piękne położenie,miła obsługa

Renata

Pobyt - Maj 2018

tylko jechać na last minute bo za pełną cenę nie polecam wszystko na posiłkach brakowało na wycieczki nie dają lancz boxy i jesteście w plecy bo wszystko musicie kupić nadaje się tylko na miejsce wypadowe np. jechać do Kasiopi bilet 1.80E bardzo ładne plaże

Zalety

trudno ocenić może basen no i pokój czysty

Wady

nie dla osób starszych dość wysoko kiepski all inclusive

3.8
Julia

Pobyt - Wrzesień 2017

Szczerze mówiąc Korfu jest piękne ale ten hotel zdecydowanie nie. Wymarzone wakacje, pokój ma być z widokiem na ogród a ja po 2 tygodniach tam nie wiem, gdzie w ogóle tam jest ogród. Dostaliśmy mikroskopijną, ciemną klitkę z widokiem na mur. Po 3 dniach proszenia wkurzyliśmy się i kazali nam się spakować bo będzie o 14.00 nowy pokój. O 14 kazali nam się rozpakować bo jednak nie będzie. Zrobiliśmy aferę i na następny dzień pokój był. Większy, ładniejszy ale i tu kicha... w łazience na środku dziura, do której ciekła woda z toalety. Niestety dziura była wyżej niż podłoga, więc śmierdząca woda zbierała się dookoła niej. Posiłki smaczne, obsługa bardzo miła.

Zalety

Niewątpliwie miła obsługa robiąca wszystko co może aby zatrzeć niemiłe wrażenie.

Wady

Podstawowa to kłamstwo o pokojach z widokiem na ogród. Oznacza to pokój z widokiem na mur, małą klitkę 4 na 3.

Daniel

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel taki sobie. Jedzenie też. Super recepcjonistka - bardzo pomocna.

Pavel Šrubař

Pobyt - Wrzesień 2017

Po przybyciu na miejsce otrzymaliśmy mały pokój, bez okien, bez balkonu...czystość pokoja raczej bez komentarza! Po 4 dniach nas przeprowadzili na inny pokoj, co do wielkości to był taki sam, ale wreszcie z balkonem i ładnym widokiem na morze....co najwiecej nas poruszyło był fakt, ze kupowalismy podroz na last minute a to juz powinni sprzedawcy z Rainbowa wiedziec, ze pokoj, który nam sprzedają nie otrzymamy (tą informację nam w hotelu pani na recepcji potwierdziła - pono mieli problemy z wodą na pokojach, które miały być dla nas rezerwowane - problemy te rozpoczneły dawno wcześniej niż w ogóle podróż kupowaliśmy!!!)...Nasza pierwsza i ostatnia podróż z Rainbowem! Dziękuję

Zalety

Cudowny widok.

Wady

Czystość i wyposażenie nie odpowiada hotelu z 4gwiazdami!

dudu

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel dość przyjemny z czystymi pokojami i częstą wymianą pościeli. Niestety łazienki to obraz nędzy i rozpaczy! Obsługa stara się utrzymać je w czystości lecz chyba nic nie da się zrobić z fuszerką fachowców budowlańców - płytki nie były układane lecz porozrzucane po ścianach i podłodze, sypiące się fugi, obsmarkane silikony - konieczny remont generalny! Wspomnę jeszcze o spłuczce napełniającej się ponad godzinę, zakazie wrzucania papieru do toalety (ciekawe czy ktoś się do tego stosuje), kapiącym kranie i przelewającej się wodzie z kąpieli przez kratkę ściekową w podłodze co skutkuje oczywiście brodzeniem w kałuży po wyjściu z wanny. Wyżywienie smaczne i urozmaicone, przybyło nam trochę kilogramów po tym all inclusive:) Wina i piwo w porządku lecz drinki na basenie to tragedia i jeszcze dziwny barman, który przez wszystkie dni naszego pobytu chodził w tych samych ciuchach - no chyba, że miał takie same zestawy dżinsów i koszulek. Wynajem samochodów tylko w większej miejscowości (np w Cassiopi) bo taniej i można wynająć nawet na jeden dzień. Plaże małe, kamieniste ale jest ich w pobliżu kilka (trzeba poszukać ścieżek). Zwiedzanie wyspy najlepiej wynajętym samochodem ponieważ wycieczki proponowane przez rezydenta są drogie (droższe niż w biurze turystycznym niedaleko hotelu). Polecam wyjazd na Pantokratora (nie dla początkujących kierowców), objazd dookoła wyspy , stolicę wyspy i groblę, przy której jest malowniczy kościół i wyspa mysia ale można też pooglądać lądujące tuż nad głowami samoloty.

Zalety

Położenie, dobra obsługa, smaczne i urozmaicone posiłki

Wady

Łazienki, częsty smród szamba

Pobyt - Czerwiec 2017

Należy zacząć od tego kto ile zapłacil za pobyt. My niecałe 1700 zl -10 dni.Środek czerwca.Za takie pieniądze nie ma czego się czepiać. Jedynie Reinbow nie pisze ile trzeba będzie czekać po wymeldowaniu na samolot. My mieliśmy ok. Ale znajomi po sniadaniu i wymeldowaniu o godz 12. czekali do 4 w nocy(Bez obiadu i kolacji) Lepiej dokładnie się dopytać bo potem są rozczarowania! Tak samo przyjazd do hotelu o 9 a pokój od 13. Sniadanie nie przysługuje..To wina biura nie hotelu bo oni nie wiedzą kto kiedy ma samolot. Jeśli ktoś zaplacilby np 2800 to może być rozczarowany. Ogólnie wyspa super. Najlepiej wynająć auto 40E dzień lub 90E 3 dni lub skuter(taniej).My objechalismy cała północ wzdłuż wybrzeża. Przystanek busa obok 2.4 E do stolicy.45min Ogólnie super spedzony czas i poznani ludzie. Powtarzam jeśli ktoś tyle zapłacił i narzeka to jest Polakiem Cebulakiem i niech się nie spodziewa w Grecji złotych klamek i kalmarow w takiej cenie. Co do plaży to wystarczy trochę poczytać i się wie że jest mała i trzeba trochę zejść i wejść pod górę. Komuś nie odpowiada i chce mieć hotel przy plaży to niech nie jedzie a nie pisze że niebezpieczna droga na dół lub daleko było;) Tak samo jedzenie. Jak ktoś uważa że śniadanie jest monotonne to chciałbym wiedzieć co ten ktoś je w ciagu roku na śniadania;) Bo pomidory papryka ogorki boczek ser feta i żółty swarzywa szynka sosy płatki mleko dżemy miody czekolada grzanki jajka na twardo i sadzone parówki to mało to pozdro:) Na obiady i kolację ciągle coś innego i smaczne. Wszystko zależy kto co chce. Dyskotek się tu nie znajdzie ale nasze 10 dni zlecialo bardzo szybko kwestia organizacji.

Zalety

Recepcjonistka mówi po polsku.Pomocna i miła Duży pokoj-standard typowo grecki + aneks kuchenny Klimatyzjaca Suszarka Sejf Bilard lotki tv za darmo Ładny widok z balkonu -prawie wszystkie pokoje Mieliśmy dobre i urozmaicone jedzenie Dużo ciemnych oliwek i fety 2galki lodow dziennie Dobre ale słabe piwo Dużo arbuza Super barmani Soni i Makis! Ładna i urokliwa plaża- w sezonie pewnie za mała i ciasno. Zwirek ale w butach wygodniej.Leżak 2,5E. Z Górki 10 min. Z dziecmi może być męczące zejście

Wady

Łazienka zależy kto jak trafił ale bez szału Malo ciasta. Niekiedy pomarancze i Jabłko. Brak melonow. Specyficzna slaba kawa Trunki w barze typowo regionalne Brak prysznica na plaży Osy i komary jak wszędzie pewnie Brak nocnego życia ale to wynika z oferty Ostatni bus z Kerkyry wraca o 20. Nie można zostać do późna. W sezonie może być ciasno na basenie. U nas zawsze były wolne leżaki.

Corfu Aquamarine (ex Corfu Residence)