Hotel przerósł moje najśmielsze oczekiwania, pyszne jedzenie świetna obsługa pokój mielismy rewelacyjny duży, czysty, do raf faktycznie dość utrudniony dostep ale z tego co mówiła rezydentka cała ta dzielnica Nabq nie polecana jest dla osób, którym zalezy na nurkowaniu, nam to w zupelności wystarczało. Na wycieczki wybralismy się z biurem One Tour, nasza rezydentka była super ale ceny w biurze masakra a w One Tour nam nawet karte sim z egipskim numerem dali za darmo!!!!!!!!!! Ogólnie z wyjazdu jestesmy zachwyceniiiiiiiiiiii.
Rewelacja!!! To byl moj drugi pobyt w Egipcie i musze powiedziec ze jezeli nie macie ksiazecych wymagan w kwestii hotelu, to bedziecie zachwyceni, polecam z calego serca.Plaza jest niesamowita, obsluga zabawna i przemila,hotel bardzo czysty,a pokoje olbrzymie(okolo 40m2-nie przesadzam) juz zamowilam wakacje na przyszly czerwiec-tym razem na 2tyg. Polecam goraco:):)
Hotel bardzo spokojny -80% gości to Anglicy . Pod Nich robione wszelkie animacje. .Nastoletnie dzieci /14 -16 lat/ nie miały wieczorem co robić. Stołówka wielka , ale niefunkcjonalna- trzeba było nachodzić się . Dystrybutor z napojami , pieczywo w jednym końcu.Jedzenie - może i dużo , ale jakieś to wszystko jednakowe .Hotel niby nowy , ale meble w pokojach i wyposażenie stołówki jakby miało już pare ładnych lat.Tak jakoś to wszystko mało eleganckie jak na 5* hotel , choć bardzo czysto.Ogólnie nie było źle , ale....
Hotel na olbrzymiej powierzchni, ciekawa architektura tylko przez to dużo chodzenia. Piękny kolorowy ogród, mnóstwo świerkających ptaszków, lagunowy basen i bardzo ładna, szeroka, piaszczyszta plaża z łagodnym zejściem do morza. Popsuło wszystko liche jedzenie, codziennie to samo i mały wybór. Za to świetna opieka lekarska. Doktor przyjmował całą dobę w szystym gabineciku, troskliwy i bardzo pomocny. Nie było problemu z żadnymi lekami, a ci których dopadła zemsta Faraona dostawali od razu zastrzyk i wszystko przechodziło. W hotelu cała ekipa sprzątająca to mężczyźni więc z tą czystością pokoi bywało różnie. Zaraz przy hotelu jest apteka i sporo sklepików. Ogólnie hotel polecam dla niewymagających klientów, dobry dla dzieci. Z tego co wiem jak na egipskie warunki to jest to hotel dobrej jakości.
FAJNY HOTEL O WYSOKIM STANDARCIE. W OKOLICY MOZNA ZNALEZC ROZRYWKI JEDNAK TRZEBA ICH TROCHE POSZUKAC ZA TO JESLI CHODZI O SPORT TO HOTEL ZAPEWNIA SZEROKA GAME OD TENISA PRZEZ SILOWNIE PO KOSZYKOWKE TAKZE DO WYBORU DO KOLORU. JEDZENIE DOBRE CHOCIAZ UWAZALBYM NASTEPNYM RAZEM NA BARANINE:). TEREN NA KTORYM POLOZONY JEST HOTEL JEST OGROMNY MOZNA BY SIE ZGUBIC. POKOJE NA WYSOKIM POZIOMIE. MILA I KOMPETENTNA OBSLUGA. POLECAM
Bardzo dobry hotel, pyszne jedzenie, obsługa pozostawia troche do życzenia ale nie są to straszne mankamenty. Hotel bardzo zadbany, czysty. Znalazłam tam ciszę i spokój, na których mi tak zależało.
Spędziliśmy w tym hotelu 2 tygodnie i nie mamy żadnych krytycznych uwag.
Był to nas trzeci pobyt w Egipcie.
Szukaliśmy dobrego hotelu z dala od centrów turystycznych, dyskotek, hałasu i tłumów. Ten hotel nam to zapewnił.
Plaża przestronna, czysta, sprzątana codziennie, grabiona i wałowana. Piasek gruby, ale można przejść się na bosaka. Morze czyste, bez śmieci, które są normą w Hurghadzie. Ponieważ jest dość płytko - około 2-3 m - rafy są nieduże, ale bogate. Trzeba troszkę popłynąć, ale bogactwo ryb i innych stworzeń wynagradza wysiłek.
Sam hotel nowy, trawniki po zewnętrznej stronie są jeszcze niedokończone.
Jadalnie ogromna, podzielona patio na dwie części, więc nie czuje się liczby gości. Posiłki bardzo urozmaicone, są dni poświęcone narodowym kuchniom Maroka, Chin, Indii, Grecji. Obsługa świetna - napiwki daliśmy tylko dwa razy, w połowie pobytu i przy wyjeździe. Kelnerzy napiwki zawsze wrzucają do wspólnej skrzynki - nawet te przeznaczone wyłącznie dla nich.
Żeby pochwalić kogoś szczególnie należy napisać list pochwalny i zostawić w recepcji.
Pojechaliśmy tam prze Orbis. Rezydentka - pani Olga - jest fatalna. Myśli przede wszystkim o sobie a nie o klientach. Poza tym super!!!
Polecam ten hotel - ja na pewno tam wrócę.
To byl moj drugi pobyt w Egipcie. Hotel nie jest zly aczkolwiek nastepnym razem napewno sie do niego nie wybiore. Zewnetrzny wystroj hotelu bardzo ladny, dwa ladne baseny z dostepem rowniez z basenu do baru. Do plazy bardzo blisko, niewielki pomost i zejscie do plazy. Rafy nie ciekawe, bardzo niewielkie, jest wmiare blisko przepiekna rafa przy Grand Tropicana Azur, do ktorej trzeba dojsc dlugim pomostem..niestety pracownik tamtego hotelu nie wpuszcza zadnych osob z innych hoteli wiec trzeba sie troche pomeczyc zeby dojsc, doplynac do tamtej pieknej rafy. Pokoj duzy, przestronny z tarasem z ladnym widokiem na morze i basen, niestety meble sa stare, lazienka okropna.. jedzenie bez wiekszej roznorodnosci. Zabaw , animacji - 0.
Hotel na dobrym poziomie, w porównaniu z tymi hotelami o których słyszałem od znajomych jest wręcz super. Bardzo smaczne jedzenie, nie widziałem zeby komuś zaszkodziło przed czym mnie ostrzegano przed wyjazdem. Pokoje bardzo ładne, gustownie urządzone. Łazienka przyjazna dla rodziców z maluchami. Obsługa bardzo miła i uczynna, nie mieliśmy żadnych problemów. Tereny przyległe do hotelu ładnie zagospodarowane, ogrody robią duże wrażenie. Spędziliśmy miłe rodzinne wakacje, polecam wszystkim.
Hotel rewelacyjny dla ludzi lubiących odpoczywać w spokoju. Jeśli oczekujesz dyskotek, szaleństwa zakupów etc, to wybierz inny. Coral Sea znajduje się daleko od centrum (jakieś 20 min jazdy taksówką), na obszarze, na którym dopiero budują nowe hotele. Przez cały rok wieje tam wiatr, co latem może być przyjemne, ale zimną skutecznie zniechęcało do kąpieli w morzu. Wadą może być fakt, że do wody wchodzi się z dłuuugiego pomostu, a rafa znajduje się naprawdę daleko od brzegu (nie wiem, czy można wpław swobodnie dopłynąć). Jedzenie przerosło moje najśmielsze oczekiwania - olbrzymi wybór i różnorodność. Przy opcji all inclusive można by cały dzień bez przerwy jeść i pić. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, polecam.