Coral Costa Caribe

Hotel na jak na standardy Dominikany kameralny, ale to akurat jego zaleta :) towarzystwo międzynarodowe. Obsługa bardzo przyjazna , pomocna. Hotel bardzo czysty, pokoje sprzątane codziennie, zieleń pięknie utrzymana. Plaża bajka. Bardzo dużo leżaków na plaży. I ta Pina Colada w barze na plaży 😍

Bardzo przyjemne miejsce. Hotel nie jest bardzo duży więc wszędzie jest blisko. Dwa baseny, przy jednym z nich bar. Hotel polecam osobom podróżującym bez małych dzieci, bo nie ma tam dla nich specjalnych atrakcji. Nie ma też zbyt wielu animacji więc jest cisza i spokój. Posiłki zróżnicowane, co wieczór kolacja tematyczna. Bardzo miły pobyt. Chętnie bym tam wróciła. Polecam

Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Pokój był przestronny, z wygodnym łóżkiem, uzupełnianą na bieżąco napojami lodówką, balkonem, klimatyzacją i ładną łazienką. Do dyspozycji było żelazko, sejf, suszarka. Jedzenie pyszne i bardzo zróżnicowane. Prawie codziennie owoce morza w różnej postaci. Bogaty wybór mięs. Pyszne lody i świeże owoce. Obsługa na stołówce dbała, by niczego nam nie brakowało. Można bez problemu brać jedzenie ze sobą na plażę lub do pokoju. Przestronne baseny z leżakami dookoła, woda niestety niepodgrzewana, co sprawiało, że nie korzystaliśmy z kąpieli. Plaża duża, częściowo obsadzona palmami, gdzie można było odpoczywać w cieniu, a częściowo na pełnym słońcu, co pozwalało opalać się bez ograniczeń. Leżaków mniej niż gości hotelowych, co sprawiało, że nie zawsze każdy znalazł leżak dla siebie. Goście zajmowali leżaki o wczesnych godzinach porannych, a czasami nie korzystali z nich przez cały dzień i stały puste. Częste animacje: aerobik na plaży, w wodzie, joga, zawody, ping pong. Fajne animacje wieczorami: tańce, zgadywanki, karaoke, a po 22 dyskoteka. Drinki w barach bardzo smaczne, barmani nie żałują alkoholu. Jeden bar otwarty 24h. Ogólnie dla mnie ten hotel był strzałem w dziesiątkę, zadowolił mnie pod każdym względem.

Hotel super, czysto, dobre jedzenie. Duży wybor drinków ;)

Hotel bardzo przyjemny, położenie na pewno zasługuje na plus (przy samej plaży). Hotel ma swoje lata ale w pokojach wszystko w porządku i tak bardzo tego nie widać. Obsługa zasługuje na plusa, zawsze pogodni i uśmiechnięci, jedynie animacje słabe.

Kod hotelu HOT20258
Nazwa  Coral Costa Caribe
Miejsce  Dominikana / Santo Domingo / Juan Dolio
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, żeglarstwo, tenis, golf, bez paszportu, parking

Bogata oferta sportowa: aerobik, koszykówka, rowery, siłownia, kajaki, minigolf, sprzęt do płytkiego nurkowania, korty tenisowe.

W ciągu dnia programy animacyjne, wieczorem programy rozrywkowe, kasyno i dyskoteka.

Bezpośrednio przy hotelu łagodnie opadająca, naturalna plaża.

Stadion do gry w baseball Tetelo Vargas San Pedro de Macoris

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojtek

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Plaza Czystość Jedzenie na plus

Wady

Ciężko się czegoś przyczepić

Lucyna

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa. Pokoje sprzątane są codziennie bardzo starannie. Zawsze uśmiechnięci barmani. Cisza i spokój. Blisko plaży.

Wady

Na plaży jest za mało leżaków. Rano ludzie lecą przed śniadaniem toczyć walkę o leżaki. Po 8 nie ma szans na żaden wolny. Bardzo mało aminacji. Dla mnie trochę za spokojnie, ale to kwestia gustu.

Sylwia

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Ładne pokoje, przestronna plaża, smaczne jedzenie i drinki, dużo aktywności w ciągu dnia, miła obsługa.

Wady

Za mało leżaków, zimna woda w basenach.

Natalia

Hotel super, czysto, dobre jedzenie. Duży wybor drinków ;)

Zalety

Codziennie sprzatanie i swieże ręczniki

Michał

Pobyt - Luty 2025

Zalety

- Plaża - Jedzenie - Obsługa

Wady

- Animacje

Pobyt - Luty 2025

Nie wiem skąd biorą się negatywne opinie tego hotelu. Hotel czysty, kuchnia dobra, plaża piękna, okolica spokojna. Naprawdę mogę polecić ten hotel. Plaża przy hotelu piękna jak pisałam wyżej, ale wiadomo, że sporo ludzi, ale za rogiem może 50 m taka sama plaża i dosłownie nikogo.

Zalety

Plaża i dużo przestrzeni na terenie hotelu.

Ireneusz

Wszystko ok WARTO SKORZYSTAĆ Z OFERTY TEGO HOTELU

Zalety

wszystko ok

Kat

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel bardzo przyjemny. Pokoje skromne ale niczego w nich nie brakuje. W budynku N niestety wszystko słychać z korytarza ale podbno w budynku głównym nie ma tego problemu. Fajne restauracje a'la carte.

Zalety

Piekna plaża Niezłe jedzenie Hotel średniej wielkości, co dla mnie jest zaletą Ciekawe animacje

Dariusz

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel bardzo dobry z miłą obsługą .Panie pokojowe zawsze miłe i uśmiechnięte codzienne sprzątanie . Clima i genialna lampa z wiatrakiem ,który robił robotę . Woda w pokoju butelkowana do czajnika .Lodówka z colą, spritem i wodą uzupełniana codziennie bez limitu , sejf w pokoju to wszystko bez żadnych dodatkowych opłat..Internet działa bez zarzutu w pokoju i na plaży. Jedzenie bardzo dobre a owoce bajka. Kawiarenka z kawami jakie kto chce o barach nie wspominam rum poezja . Polecam wycieczkę z biurem na Saone nie można tam nie popłynąć raj na ziemi . Natomiast do San Domingo polecam podejść na recepcję poprosić o taxi .Jest zaprzyjaźniony Pan ,który zawiezie was wszędzie tam gdzie jeżdżą wycieczki załatwi wam bilety do muzeum Krzysztofa Kolumba , Parku pomnik przyrody i na stare miasto.Zostawi was na dwie godzinki i przyjedzie po was . Spędzicie z nim koło 6 godzin 100 dolarów za tę naprawdę dużą przyjemność oczywiście plus bilety we własnym zakresie. Wycieczka z biura 100 dol ale za osobę plus bilety . Plaża przed hotelem piękna ale wcześniej rano ręcznik trzeba dać na leżak tu taki jedyny malutki minusik .Napiwki mile widziane ale też nikt nie czeka z wyciągniętą ręką .Ci ludzie zarabiają miesięcznie w granicach. 200/300 dolarów . Dolar, dwa i wszyscy są szczęśliwi 😉

Zalety

Pełna lodówka z napojami bez dopłat darmowy sejf ,internet pokoje plaża wszytko top.

Wady

Zero

Ireneusz

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt w hotelu super. Pokoje duże przestronne. Jedzenie na maxa. Jedynie animacje po kilku dniach stają sie nudne i trochę powtarzalne ale napewno ambitne :)

Zalety

Wygoda

Wady

BRAK

Dariusz

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo fajny hotel pokój super lodówka zapełniona napojami cola,sprite,wodą. sejf internet działał super w pokoju i na plaży . Wszystko w cenie bez dopłat Wycieczka na Saone obowiązkowo polecam kupić od rezydenta .Do San Domingo polecam taxi zamówić na recepcji .Zaprzyjazniony miły Pan zawiezie was wszędzie tam gdzie jeździ wycieczka za 100 $ wycieczka 100 $ ale za osobę.Jedzenie super zwłaszcza owoce w kafejce kawa jaką chcecie rum poezja .Dla koneserów rumu kupno polecam na lotnisku w sklepie.Obsluga miła pokój codziennie sprzątany naprawdę porządnie a wystarczy zostawić dolca idąc na plażę .Ludzie tam nie zarabiają kokosów. Kokosy są na palmach.

Zalety

Czysto ,internet w pokoju i na plaży działał super !!!

Wady

Dla mnie zero wad

Liliana

Pobyt - Styczeń 2025

Polecam, super miejsce. Może troszkę monotonne jedzenie ale nikt głodny nie chodził, jakość posiłków dobra. Proszę tylko przypilnować czy otrzymaliście pokój zgodny z zamówieniem bo na dzień dobry dają najgorsze jakie mają śmierdzące pleśnią- po interwencji wymieniają na pokoje z pięknym widokiem. Ogólnie bardzo polecam, warto odwiedzić !!! My na pewno wrócimy !!!!

Izabela

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel z bardzo miłą, chociaż kiepsko mówiącą po angielsku, obsługa. Bufet z dużym wyborem, nie monotonny o smaczny. Bardzo dobre jedzenie w restauracji meksykańskiej i śródziemnomorskiej. Piękna plażąca palmowym laskiem dającym sporo cienia i dużą ilością leżaków. Przy plaży rafa do której nie można podpływać więc woda raczej do relaksu niż do pływania. Największym minusem są pokoje….taki styl lat 2000. Bardzo duże, Niby odświeżone ale jednak nie do końca. Wygodne łóżka. Na prośbie o zmianę pokoju obsluga reagowała bardzo szybko i już następnego dnia po 14 zainteresowani mieli nowe pokoje ( hotel miał pełne obłożenie stąd czas oczekiwania wydłużony)

Zalety

Otoczenie Wygodne łóżka Bardzo miła o pomocną obsluga Restauracje

Wady

Pokoje (w niektórych czuć wilgoć) W bufecie duży wybór ale często jedzenie kiepsko przyprawione ( po dominikańsku) Brak placu zabaw dla dzieci Kids club, pole do mini golfa i korty mogłyby zostać wyremontowane

Janina

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo polecam hotel Costa Coral Caribe. Piękne położenie - fantastyczna, bezpieczna plaża, bardzo czysta. Mnóstwo leżaków. Hotel wyjątkowo czysty, wyglądał jak z bajki, ale też bardzo zadbany - nieustannie widzi się pracowników dbających o roślinność, czystość itd. Bardzo fajny program animacyjnych dla wszystkich - my akurat nie mamy małych dzieci, ale cały czas były jakieś zajęcia dla dzieciaków z animatorami. Zajęć dla dorosłych też było niemało- od nauki hiszpańskiego po aerobic na plaży (zawsze zbierały się tłumy), jogi i wielu innych zajęć. Bardzo smaczne jedzenie - aż za nadto smaczne- kuchnia lokalna (czyli słodkie ziemniaki, juka i inne cuda), ale też wiele tradycyjnych potraw dla tych, którzy nie lubią nowości. Dla mnie było fantastycznie, w szczególności warzywa i owoce. Można było się zapisać na kolację w restauracji a la carte- maja 4 restauracje, z absolutnie pysznym jedzeniem. Osobiście polecam restaurację Mediterrenian i risotto :) Do tego - cudowna kawiarenka z pyszną kawą zaraz przy lobby i inne miejsca. Kilka basenów, w tym dla dzieci- woda bardzo czysta. A najważniejsze- w hotelu była wyjątkowo przyjazna obsługa, bardzo pomocna, uśmiechnięta, rozwiązująca wszystkie problemy. Nigdy nie widziałam tylu uśmiechniętych ludzi. Czy to byli pracownicy obcinający suche liście na palmach, czy pani w recepcji, czy kucharz w restauracji przygotowujący omlety (też bardzo polecam) - każdy się uśmiecha i widać, że praca sprawia mu przyjemność.

Zalety

Sam hotel przepiękny, położony zaraz przy plaży, wyjątkowo czysty, zadbany. Wygląda jak obrazek. A zachody słońca na plaży.....raj. Profesjonalna obsługa, bardzo pomocna, życzliwa. Ponadto korzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych, które były fanatycznie zorganizowane. Byliśmy na wyspie Saona, w Santo Domingo i Hacienda Park -polecam każde z tych miejsc.

Wady

Chyba nie mam co utaj napisać - ogólnie na Dominikanie jest bardzo wysoka wilgotność i kostiumy kąpielowe schną bardzo długo.

Pobyt - Styczeń 2025

Wygodne dwa duże łóżka , cisza i spokój, kawa, czajnik w pokoju, wystarczająco dużo miejsca na bagaże, odpoczynek i pracę na laptopie, balkon taras też niczego sobie przy każdym pokoju, WiFi w pokoju oraz na całym obiekcie bez zarzutu. Personel w tym hotelu był niesamowicie gościnny i pomocny przez cały nasz pobyt. Pokoje były nieskazitelne i bardzo wygodne. Codziennie delektowaliśmy się pysznym jedziecie. Rewelacyjnie kolację tematyczne. Plaża na wyciągnięcie ręki,w przecudnym parku z palm. Jestem zakochana w tym miejscu.

Zalety

Gościnność, spokój życzliwość

Wojtek

Pobyt - Marzec 2024

pokój spoko ale sprzątanie kiepskie - niby co dzień ale chyba na niby, wody w lodówce do pełna i zaparzacz do kawy spoko , obsluga i kelnerzy bardzo mili , dawalem napiwki bo chciałem a nie musiałem

Zalety

bardzo blisko plaża (piękna naprawdę) i do restauracji, super palmy i whisky markowe no i rum pum pum ,co dzień animacje z pięknymi tancerkami,tanie wycieczki u lokalsów na plaży, kolacje w meksykańskiej knajpie to petarda( takiego steka jeszcze nie jadłem, a żeberka kosmos)

Wady

ma już swoje lata i daleko od lotniska w Punta Cana - 135 km nie ma blisko taniego sklepu z alko czy cygarami

2.6
Jarek

Pobyt - Luty 2024

Ten hotel to prawdziwa porażka. Zaczynając od aroganckiego przyjęcia gości w recepcji. Pamiętajcie że na dzień dobry nie dostaniecie pokoju, który zamówiliście i Pani mówi to z pełną satysfakcją na twarzy. Cały pobyt spędziliśmy w budynku z tyłu hotelu z widokiem na parking. Jedzenie w hotelu bardzo średnie, raczej nie smaczne, wszystko przesuszone, owoce morza nie świeże szczerze to nie wiem jak można ludziom to podawać. Obsługa na barach ok, ale trzeba walczyć swoje ;) Rum średniej jakości ale do przyjęcia. Reszta nie do picia. Klimat plaży ok, bez fajerwerków. Znam około 30 plaży o wiele ładniejszych na Dominikanie. Zejście do plaży piaszczyste, w wodzie piaszczyste dno więc nie ma niespodzianek. Basen i woda w nim to porażka ze śmierdzącą cieczą, szkoda skóry... Pokoje w miarę czyste i Panie sprzątające pomocne i uśmiechnięte. To chyba najjaśniejszy punkt tego hotelu, ale to chyba nie dlatego człowiek leci 10 godzin ukraińską tanią linią lotniczą aby przeżyć uśmiech Pani sprzątającej... Okolica hotelu swoje lata świetności ma dawno za sobą, a spacer po ulicach raczej nie należy do przyjemności. Jeśli ten hotel to aby się przespać ok i codziennie wycieczki fakultatywne. Wtedy da się jakoś wytrzymać. Ogólnie jeśli jedziecie na Dominikanę to nie wybierajcie tego hotelu. Porażka w całości od A do Z. Nie piszę już o drastycznych przypadkach, które nas tutaj spotkały. Wybierzcie każdy inny hotel byle nie ten. Pozdrawiamy przemiłych Polaków poznanych na miejscu, bez których ten wyjazd byłby koszmarem.

Zalety

Nic

Wady

Same

TheAlibaba200

Pobyt - Marzec 2017

Pobyt na przełomie marca 2017 i kwietnia uważam za bardzo udany, położenie bardzo blisko morza, przejście na plaże przez malowniczy ogród botaniczny, z licznymi miejscami do siedzenia, plaza piaszczysta z palmami, które zapewniają cień przy słonecznej pogodzie, all inclusiv na bardzo wysokim poziomie odgadują Twoje myśli i zjawiają się po minucie od złożenia zamówienia. Jedzenie bardzo smaczne,mimo pełnego w niektóre dni obsadzenia hotelu - szczególnie w weekendy kiedy zjeżdżają się goście z USA-nie ma kolejek. Szacun dla Cesara w drink barze przy basenie mimo dużej ilości chętnych minutę czekasz na swój drink. Pozostały same pozytywne wspomnienia.

Zalety

położenie,obsługa,jedzenie,pokoje,

Edyta

Pobyt - Listopad 2015

Hotel leży przy pięknym odcinku plaży w Juan Dolio z palmami nie ma w okolicy równie ładnej. Personel uśmiechnięty, za mały napiwek zdziała cuda, pokoje mielismy codziennie sprzątane. Bardzo dobre pierwsze wrażenie na wejściu aż miło popatrzeć na wypielęgnowane ukwiecone tereny zielone. Jedzenie obłędne codziennie dania z innego zakatka świata. Przede wszystkim hotel jest w bardzo dobrej cenie. Gorąco polceam

Zalety

jedzenie

Wady

nie ma

Pobyt - Wrzesień 2015

Większość gości to Niemcy i Amerykanie całkowity brak Rosjan jeżeli zatem chodzi o dobór gości z którymi spędza się wakacje to jest bardzo dobrze. Hotel zaraz przy plaży, codziennie rano było sprzątnę dojście na plaże, jeżeli chodzi o sam teren hotelu to był bardzo zadbany. Przemiła obsługa na czele z barmanami super 3 restauracje a la carte i rewelacyjna pizza nawet o 3 nad ranem w snack barze. Rajskie wakacje nic dodać nic ująć.

Zalety

jedzenie super, przemiła obsługa

Wady

brak wad

Coral Costa Caribe