Coral Beach & Resort (Paphos)

Hotel oceniam wysoko. Bardzo duży kompleks z licznymi miejscami do wypoczynku. Basen ze słodką wodą co prawda tylko jeden ale we wrześniu był wystarczający, bez tłoki. Jedzenie - to najmocniejszy aspekt tego hotelu. Plaża hotelowa bardzo słaba i słabo zagospodarowania.

Zachęcony opiniami użytkowników, które zawsze sprawdzam przed wyborem wakacji, udałem się do tego hotelu. Nie żałuję decyzji ani trochę. Hotel na prawdę zasłużył na 9+. Ogromy kompleks pięknie położony na wzgórzu nad plażą. Z okna bajeczny widok na morze i/lub na basen. Bardzo czysto i przestronnie. Mój pokój był usytułowany w bocznej części hotelu co na początku wydawało mi się wadą, ale po pierwszym dniu ukazało się, że na basen i plażę mam dosłownie kilka kroków. Basen niezbyt duży ale pięknie położony, bardzo dużo leżaków zarówno nad samym basenem jak i częściach blisko plaży. Nie było porannej bitwy o miejsce. Pokój obszerny i czysty z widokiem na morze (dodatkowo dopłacałem). Pani sprzątająca bardzo dobrze wykonywała swoje obowiązki a przy tym była to przemiła osoba. Nie do końca rozumiała angielski ale dogadywaliśmy się świetnie w różny sposób. Ta część hotelu, w której mieszkaliśmy podobno nie była remontowana tak jak część główna i w pokoju widać było już pewne oznaki "zmęczenia". Nie wpływało to jednak na komfort przebywania. Jedzenie wyśmienite. Każdego dnia inna kolacja tematyczna. Śniadania i lunche również obfitowały w potrawy, które trafiały w nasz gust. Obsługa restauracji bardzo miła i pomocna z ogromnym poczuciem humoru. Na szczególną uwagę zasługuje restauracja (tak restauracja) przy basenie w której serwowane było menu lunchowe. Nie były to przekąski "na gotowo" ale dania wybierana z karty. Przepyszne hamburgery, pizze, kebaby, makarony, tortille i wiele innych potraw, których już nie zdołaliśmy spróbować, przygotowywane na miejscu przez kucharzy. Alkohole i drinki również bardzo dobrej jakości, choć w opcji All Inslusive Plus były tylko Whisky lokalne. Za bardziej znane marki trzeba było dopłacić. Tą niedogodność rekompensowały jednak wysokiej jakości drinki, serwowane przez miłych barmanów. W sumie to nie mam się do czego przyczepić. Polecam

Hotel bardzo dobry. Obsługa bardzo zaangażowana, pomocna i uśmiechnięta. Posiłki bardzo dobre każdy znajdzie tam coś dla siebie.

Hotel zgodny z opisem oferty, podobał nam się Mila obsługa

Polecam super hotel. Obsługa na najwyższym poziomie. Posiłki smaczne i rozmaite. Ilość restauracji taka że nie ma tłumów jak na tak duży hotel.

Nazwa  Coral Beach & Resort (Paphos)
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, nurkowanie, parking

Innowacyjne formy spędzania czasu wolnego - unikalne centrum Arts & Crafts (jedyne na wyspie centrum rękodzieła).

Dla dzieci: pokój zabaw, miniklub (4-11 lat), żłobek (od 6 m-cy do 3 lat, wymagana wcześniejsza rezerwacja i nadzór rodzica).

Dwie publiczne, piaszczyste plaże z łagodnym zejściem do morza: pierwsza - ok. 200 m od recepcji, druga - ok. 500 m od hotelu.

Bogata oferta rekreacyjna: basen w kształcie laguny, hydromasaż, kaskada, kort do squash, dzienne i wieczorne animacje.

Wyświetlono 66 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Renata

Zalety

Kuchnia 10/10 Blisko ładnej plaży Coral bay Duży teren

Wady

Plaża hotelowa Słaba rozrywka wieczorna Długi serwis barowy

Adam

Zalety

Czysty, ładnie położony z piaszczystą plażą. Bardzo wysoka kultura obsługi, dbałość o gościa. Idealny dla kociarzy, ponieważ na każdym rogu wygrzewał się jakiś piękny, zadbany koci pensjonariusz (hotel karmi i dba o zdrowie wszystkich kotów na terenie). WiFi działające bardzo dobrze na terenie całego kompleksu, również na plaży. Bardzo dobry dostęp do komunikacji miejskiej (za 2,5 euro można podjechać do centrum Pafos)

Wady

Trochę na siłę, żeby coś znaleźć. Pokoje w tej części hotelu wymagają lekkiego odświeżenia

Kamila

Zalety

Obsługa i widok na morze 😁 Leżaki wszędzie nie trzeba było się bić ani o 6 rano iść rezerwować chodź i tacy się znaleźli.

Kamila

Hotel zgodny z opisem oferty, podobał nam się Mila obsługa

Zalety

Ilość wygodnych leżaków Obsługa kelnerów i barmanów zasługuje na pochwalę i miło że starają się mówić po polsku

Wady

Nie do końca czysta łazienka Brak możliwości samodzielnego wyboru napojów do obiadu i kolacji Brak napojów przy przekąskach Nie udało nam się też zarezerwować stolika w innych restauracjach chociaz byliśmy tuż po wywieszeniu nowego harmonogramu Wysoka cena przedłużenia pobytu mieliśmy lot o 22 wymeldowanie o 12 chcieliśmy przedłużyć do 18 ale 75€ to stanowczo za duzo

Izabela

Zalety

Przemiła obsługa.

Łukasz

Coral Hotel & Resort w Paphos na Cyprze to miejsce, które naprawdę może się spodobać, zwłaszcza jeśli szukasz odpoczynku w pięknej, spokojnej okolicy. Już samo położenie hotelu robi wrażenie – dookoła mnóstwo zieleni, a spacerem szybko dojdziesz do plaży Coral Bay, gdzie możesz podziwiać lazurowe morze i malownicze skałki. Co prawda woda nie jest super przejrzysta, a ryb nie ma zbyt wiele, ale mimo to widoki są przepiękne. Obok wrak statku – idealne miejsce na fotki z wakacji. Hotel ma duży basen, a obok jest strefa ze zjeżdżalniami i brodzikiem – idealne dla dzieciaków. Co ważne, leżaki są bardzo wygodne i nie musisz się martwić o miejsce. Obsługa do 8:30 rano zbiera ręczniki zarezerwowane przez "wcześniaków", więc nawet później znajdziesz coś dla siebie. Całość jest fajnie rozlokowana wśród zieleni, więc można naprawdę odpocząć. Jeśli chodzi o jedzenie, to nie ma tak ogromnego wyboru jak w hotelach w Turcji, ale za to jest smacznie. Hotel ma aż pięć restauracji à la carte, więc można trochę poeksperymentować. Bardzo na plus – świeżo wyciskane soki z pomarańczy, które są rewelacyjne. Drinki w lobby? Świetne, robione z porządnych alkoholi, więc można poczuć jakość. No i mrożona kawa w coffee barze – pyszna, a obsługa bardzo sympatyczna. Pokoje w hotelu są czyste i codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane są na bieżąco, a w łazience znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz – od szamponu, przez szlafroki, aż po suszarkę do włosów. Do tego lodówka uzupełniona przynajmniej raz. Ogólnie rzecz biorąc, komfortowo. Co do samej obsługi, jest naprawdę fajna, miła i różnorodna – sporo osób mówi po polsku, więc łatwo się dogadać. Turystami są głównie Polacy, Francuzi i Anglicy, wszyscy zachowują się kulturalnie, więc atmosfera w hotelu jest przyjemna. Jeśli planujesz aktywny wypoczynek, na plaży znajdziesz punkt z różnymi sportami wodnymi, więc można trochę zaszaleć. Ale niestety, jeśli liczysz na jakieś ciekawe animacje, to może być małe rozczarowanie. Ekipa od Grecosa jest sympatyczna, ale mało się angażuje – ledwo jedna czy dwie atrakcje dziennie. W porównaniu do innych hoteli, w których byłem z Grecosem, tutaj brakuje rozmachu i aktywności. Z minusów – hotel raczej zasługuje na mocne 4 gwiazdki, niż 5. Widać, że niektórym miejscom przydałby się remont, szczególnie w korytarzach. Do tego w toaletach przy basenie, choć czysto, to jednak unosi się nieprzyjemny zapach, szczególnie w męskiej części. No i jeden z kelnerów, Wandgi, zupełnie nie nadaje się do obsługi – można było odnieść wrażenie, że nie ma ochoty tam pracować. Jedyną rzeczą, która trochę irytuje, jest to, że all inclusive kończy się o 23:00, a alkohol przy basenie dostępny jest dopiero od 11:00. Jeśli przyjdziesz o 10:58, niestety, będziesz musiał poczekać – nie ma mowy o żadnych wyjątkach. Ogólnie hotel polecam. Ma swoje drobne wady, ale mimo wszystko spędziłem tam bardzo przyjemne wakacje i niewykluczone, że jeszcze tam wrócę.

Maciej

Pokój ładnie wyposażony we wszystko co potrzeba ( klimatyzacja, mini bar, szafki, lodówka, suszarka, ręczniki, szampon, żel pod prysznic)

Zalety

Moim zdaniem jedzenie i restauracje ala carte było najlepsze w jakich byłem. Sama obsługa również bardzo miła!

Wady

Krótkie animacje i rzadkie. O 23 cisza nocna i koniec all inclusive

Justyna

Hotel nie jest 5* ale obsługa miła i pomocna. Bardzo dobra organizacja. Dobre wyżywienie. Duzy wybór drinków :-). Pokoje wymagają remontu ale jest czysto.

Zalety

Miła obsługa, starają się zapobiegać wcześniejszym rezerwacją leżaków (zbierają ręczniki i rzeczy pozostawione na leżakach przed godzin 8. Bardzo dużo roślin na terenie hotelu. Duży wybór drinków. Dobre, różnorodne jedzenie.

Wady

pokoje wymagają remontu (ale jest czysto).

Mateusz

Pomimo zameldowania w pokoju z widokiem na drogę dojazdową do socjalnych terenów hotelu, jednego basenu w którym znajdowało się tłum dzieci (o 10:30-11 nie byļo praktycznie szans na znalezienie leżaka) pobyt oceniamy rewelacyjnie. Podczas wakacji mielismy zapewniony najlepszy serwis, OBSŁUGA 12/10, jedzenie rewelacja. Spędziliśmy w tym hotelu bardzo udany czas, pomimo drobnych mankamentów reszta rekompensuje wszystko!

Zalety

JEDZENIE, OBSŁUGA perarda!!!

Wady

Jeden basen i wojna o leżaki

Magdalena

Pobyt uważam za bardzo udany, jedzenie smaczne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie, brak limitu wejść do restaurcji a'la carte.

Zalety

Pokoje z bardzo ciekawym widokiem oraz zaplecze sportowe (siłownia, korty).

Magnus

Wszystko perfekcyjne widok jedzenie lepiej być nie mogło.

Zalety

Super lokalizacja jedzenie wyśmienite baseny i wszystko perfekcyjne

Wady

Nie ma wad

Pobyt w hotelu oceniam na 5/10. Niby jest 5 gwiazdek ale tak naprawdę to nawet 4 gwiazdkowe hotele wypadają lepiej.

Zalety

Hotel ma eleganckie ponadczasowe wykończenie. Pracownicy hotelu są uprzejmi.

Wady

Wszystko na papierze wygląda super ale na miejscu widać oszczędności. Jest 5 barów na terenie hotelu ,jeden podczas naszego pobytu nie był otwarty ani razu, natomiast reszta w dość okrojonych godzinach. Bar przy plaży oferuje tylko kilka drinków. Bar w lobby po 20 przeżywa oblężenie i ciężko doprosić się o drinka. Jeśli chodzi o jedzenie jest dość monotonne i często ziemniaki z lunchu trafiają do bemaru na kolację. Na restauracje ala carte załapaliśmy się raz i jedzenie (włoskie) było tragiczne.

Jola

Świetny hotel, pięknie położony, super jedzenie, obsługa na najwyższym poziomie. Bardzo polecam.

Piękne miejsce, mili ludzie, dobre jedzenie, wieczorami bywało nudno ( mało atrakcji wieczornych)

Zalety

Położenie hotelu, wysoki standard obsługi, piękna roślinność na terenie hotelu.

Brbara

jeden z najlepszych pobytów. Hotel wyśmienity. Pięknie położony, pomimo jego wielkości nie czuć w nim tak dużej ilości wypoczywających. Wyróżnia go wspaniała atmosfera, wspaniała obsługa, uprzejma.

Zalety

Hotel ma piękną zieleń, dużo leżaków, wspaniali pracownicy

Wady

nie ma wad!!

Ela

Polecam. Obsługa bardzo miła i pomocna. Blisko plaży. Jedzenie bardzo dobre. Świetna baza wypadowa do miasta

Zalety

Jedzienie, obsługa na najwyższym poziomie

Sławek

Najlepsze wakacje w najpiękniejszym hotelu ever. Fantastyczne miejsce do odpoczynku i relaksu. Zasługuje na pełne 5 gwiazdek.

Zalety

Obsługa na najwyższym poziomie. Codzienne sprzątanie, wymiana pościeli i ręczników. Obsługa zawsze uśmiechnięta i życzliwa. I ten fantastyczny widok z okna na morze.

Wady

Brak przekąsek w barze przy plaży, rekompensowany pysznym jedzeniem w restauracji.

Wiola

Sam hotel całkiem ok. Olbrzymi plus za teren na którym się znajduje. Mnóstwo zieleni co pozwala na znalezienie odrobiny cienia.

Zalety

Ozdobne krzewy, dużo drzew i kwiatów

Wady

Leżaki przy basenie wiecznie zajęte od samego rana. Nikt nie kontrolował czasu gdzie na leżakach były tylko ręczniki. Plaża niestety brudna. Pełno śmieci zostawionych przez ludzi. Kubki, butelki, kiepy. Nikt tego nie sprzątał.

Alicja

Fantastyczne wakacje. Hotel czysty i bardzo funkcjonalny, w otoczeniu pięknej i bujnej zieleni. Przemiła obsługa hotelowa.

Zalety

Dużo zieleni. Hotel położony nad morzem z małą plażą i bezpłatnymi leżakami. Na uwagę zasługuje także basen. Przemiła obsługa w barku przy plaży i przy basenie. W hotelu serwowano przepyszne jedzenie. Polecam także organizowane wieczory włoski i cypryjski. Przemiła opieka Pana Rezydenta, służącego zawsze radą i pomocą.

Wady

Wszystko w jak najlepszym porządku.

Aneta

Fantastyczna podróż poślubna! Długo się wahaliśmy, który hotel wybrać i Coral Beach Hotel and Resort okazał się strzałem w dziesiątkę. Nie wykluczamy powrotu z całą rodziną w przyszłym roku.

Zalety

Ogród z leżakami tuż przy plaży + bar w ogrodzie - absolutny numer 1 w tym hotelu, wg nas. Doskonała obsługa wszędzie, przemiła i kompetentna załoga hotelu. Mnogość restauracji i pyszne jedzenie wszędzie - Romazzino zasługuje wg nas na gwiazdkę Michelin, a Gusto d'Italia i Coral (kuchnia cypryjska) to prawdziwy sztos. Mimo ogromu hotelu, nigdy nie było problemu z miejscami w restauracji głównej - Armonia. Dostępność jedzenia praktycznie non stop w all inclusive. Wygodne łóżka i super pościel!

Wady

Pleśń na sufitach na korytarzu. Hotel z lat 90-tych nadgryziony nieco zębem czasu, na pewno nie jest to kontynentalne *****. Jest ogromny, można się pogubić. ;-) Konieczność rezerwacji w restauracjach innych niż Armonia, w dodatku wolno zjeść tylko 1 raz w każdej z restauracji na tydzień, a każda z restauracji czynna jest tylko 2 wieczory w tygodniu, co więcej w różnych tygodniach w różne wieczory. Wymaga to wysiłku organizacyjnego, a szkoda, żeby przepadła okazja skosztowania pysznej kuchni.

Coral Beach & Resort (Paphos)