Zobacz też: Hotel Coral Beach w Mombasie.
Hotel Palm Beach i Coral Beach są takie same i położone obok siebie. Nie wiem, dlaczego mają różne nazwy, widocznie tak ma być. Mają 3 gwiazdki i uważam, że to trafne oznaczenie. To ładne hotele, w których można doskonale wypocząć w egzotycznych warunkach. Polecam! Pewnie byłyby znacznie tańsze, gdyby Mombasa nie była tak daleko! Widocznie cenę "podbija" samolot. Leci się 8 godzin ale da się wytrzymać. Warto wytrzymać, by przeżyć na miejscu takie ładne wczasy! Polecam safari 2-dniowe z lotem samolotem w jedną stronę (spowrotem autem) za ok. 100 euro. Zresztą wszystko polecam w Mombasie!
Przyzwoity, dyskretny hotel, na który składa się kilka jednopiętrowych budynków. Szum wiatru od oceanu i wiatraka na suficie powodują, że nie słychać innych ludzi w pokojach. Duża otwarta jadalnia (bez okien), dobre jedzenie (nawet pizza, spaghetti robione na zamówienie), szwedzki stół, dużo owoców: papaja, mango, ananasy, arbuzy itp. Kilka basenów. Ładna plaża z mnóstwem miejscowych handlarzy (bywa uciążliwe, ale są mili), jest też plaża, gdzie miejscowi nie mają wstępu z towarami. Ogólnie hotel bardzo egzotyczny, czysto w ujęciu afrykańskim. Łazienka z ubitymi kafelkami, troszkę potarganą zsłonką z prysznica, ale to ma swój urok. Na jadalni i balkonach skaczą małpki, wchodzą tez po cichu do pokoi i buszują w poszukiwaniu jedzenia! Są milusie. Przed hotelem jest rewelacyjnie piękny park z palmami i strumykami! Duże odpływy w oceanie odsłaniające dno morskie z żyjątkami. Uwaga na porę deszczową, jest wtedy ciepło, ale ulewa za ulewą, kto nie lubi deszczu niech tę porę ominie. Koniecznie trzeba pojechać na safari (cena za 2 dni z noclegiem od 100 euro w górę, warto pojechać). Ogólne wrażenie: bardzo dobre i egzotyczne. Ciepło, ale chłodzi wiatr od oceanu. Pojechałabym jeszcze raz! To hotel dla ludzi otwartych, nie bojących się egzotyki, nie czepiających się drobiazgów. Jadąc należy przestawić się na inne myślenie i cieszyć wakacjami, nie rozglądać się za ubitymi kafelkami czy kotami na jadalni, może i niehigieniczne ale miłe! Kto jest bardziej wymagający - polecam Majorkę czy Włochy. A kto chce przeżyć cudowną przygodę - polecam Afrykę! JAMBO AFRICA! (znam hotele w całej Europie, Egipcie, Dominikanie itp., więc potrafię porównać). Miłego wypoczynku!
Ocean Indyjski the Best
czesc. nazywam sie sylwester. bylem w hotelu caly miesiac. nie polecam tego hotelu dla osob wymagajacych! dla mnie sie ogolnie podobalo.
hah. fajnoo byłooo., xDD
nie mozna porównać hotelu średniej klasy w Kenii do hotelu np. w Egipcie
do Afryki jedzie sie po wrażenia i adrenalinę, a nie po luksus w hotelu
Nie polecam hotelu osobom wymagającym. Idealny hotel dla osób, które pojadą do Kenii na safari, ponieważ noclegi będą spędzali w innych hotelach. Brak klimatyzacji nie jest przeszkodą, w zupełności wystarcza wiatrak. Posiłki smaczne, ale monotonne. Plaża przepiękna. Natomiast jeżeli ktoś nastawia się na oglądanie rafy przy plaży może się rozczarować, widoczność do 6 m.
Dobre położenie na wysokim klifie, choć najdalej do plaży z całego kompleksu Shanzu, ale za to z cudnym widokiem na ocean. Woda do kąpieli w łazienkach niestety słona;-) Jedzenie mało urozmaicone. Atrakcję stanowią małpy, które żyją wolno w ogrodach hotelowych (uwaga lubią podkradać jedzenia, ale nie są zbyt uciążliwe ani agresywne).
Polecam, bardzo fajny pięknie położony hotel. Wakacje całe udane, Kenia to przepiękny i bezpieczny kraj. Proszę pisać odpowiem na każde pytanie.
Przepiękny widok na ocean. Niesamowity kolryt Afryki, możliwośc wypadów - safari, Mombasa, wyspa Wasini, nurkowanie na Kisite. Warto.
W hotelu Palm Beach byłam 2 razy, raz w 1995 i raz w 2000r. niestety drugi pobyt mnie troszkę rozczarował, hotel jest zaniedbany, przyjeżdża co raz mniej turystów, nawet sklepików w pobliskiej wiosce jakby mniej. Ale widok z hotelu na ocean i basen niesammowity. .
Dokładniej hotel jest jednym z 5 hoteli usytuowanych w tym miejscu Palm, Coral, Delphin, ??, Flamingo, wszystkie mieszczą się w pięknym parku i są z sieci ASC.