Cooee Prima Life Makadi Bay

Z całego serca polecam ten hotel, super miejscowka, świetna obsluga, barmani, kelnerzy,animatorzy nie dają się nudzić, na najwyższą ocenę zasługuje animatorka Alicja,która chętnie służy pomocą, zna język polski i jest to bardzo pomocne dla tych,którzy nie znają języka angielskiego. Na pewno tu wrócę .

Hotel ładny, piękna plaża. Pokoje duże, czyste, sprzątane. Jedzenie Ok, ale nam zaszkodziło. Piękna zieleń, drinki marne.

Hotel super pokoje czyste codziennie sprzątane smaczne jedzenie miła obsługa dużo zieleni do koła

Hotel względnie nowy, czysty, przestronny, sporo zieleni. Dobre ułożenie barów, wszędzie blisko. Pokój czysty, przestrony, żadnych insektów itp., regularnie sprzątany, czyste ręczniki, ręczniki plażowe, codziennie sporo wody w butelkach. Z lekkich minusów - niewielka część pokoi jest niedaleko klimatyzatorów, może trochę szumieć - ale tylko w jednej części hotelu. Obsługa bardzo miła i pomocna, ale ciężko się dogadać - angielski bardzo słabo, niemiecki - trochę lepiej. Plaża czysta, piaszczysta, w wodzie też piasek. Przy zejściu do może kilka większych kamieni, jakby wulkanicznych, ale głównie złoty piasek. Trochę mało leżaków i parasoli, ludzi często rezerwują sobie zostawiając ręcznik. Ale przez cały tydzień, zawsze się komplet wolnych leżaków jakoś znalazł, więc pomijam. Hotel jest oddalony od centrum miasta, trzeba to brać pod uwagę - taxi wyjdzie drożej, ale za to jest bus hotelowy z hotelu do centrum i z powrotem za jakieś 7 euro. Jedzenie - ogromny wybór słodyczy, ciastek, deserów, naleśników itp. Pozostałe jedzenie - dość skromny wybór, monotonne i nie doprawione. Sytuację ratują 4 restauracje (arabska, azjatycka, dania morza i ekskluzywna) na teranie hotelu w cenie all inclusive. Napojów pod dostatkiem, alkohole wyłącznie odpowiedniki lokalne (zagraniczne za dopłatą). Trudno się dogadać czasami w barach. Podsumowując - na szybki wypad all inclusive - polecam. Rezydent genialny, wszytko bez problemu. Błyskawiczna odpowiedź na WhatsApp. Transport (samolot, transfer itp.) wszystko bez problemu, wygodnie, obsługa dba żeby nic i nikt się nie zgubił. Wycieczka fakultatywna - do Luksoru (grobowce, dolina królów) - dramat... kiepskie jedzenie i tylko 15min żeby zjeść i się załatwić, wszystko na szybko, popędzenie turystów, pilot słabo mówił po polsku. Wycieczka fakultatywna - do Kairu (Giza, piramidy) - wszystko super, długa, ale spokojna podróż, całość dużo wolniej, jest czas żeby coś zobaczyć i się zapytać, wszystko wyjaśnione itp., wizyta pod piramidami, sfinks, czas wolny, bardzo dobry obiad, perfumeria, rejs statkiem, przewodnik pomaga przy zakupach i pod piramidami, tłumaczy gdzie co można najlepiej kupić jakieś pamiątki, a gdzie lepiej nie, reaguje błyskawicznie jak coś się działo - polecam.

Wybierając ten hotel kierowaliśmy się pochlebnymi opiniami na jego temat I się nie zawiedliśmy. Spędziliśmy tydzień z dwójką dzieci (2 I 4 lata) i nie znajdujemy żadnych negatywów. Hotel dosyć duży, czysty, położony przy piaszczystej plaży, na której bez problemu znajdą się leżaki pod parasolem. Basen ogromny, podzielony na kilka stref, w tym na części z podgrzewaną wodą, co wobec zimnych nocy w tym okresie ma ogromne znaczenie. Zarówno na plaży, jak i na basenach są ratownicy, którzy nawet na chwilę nie opuszczają swoich stanowisk. Ponadto trzy dosyć spore zjeżdżalnie dla starszych dzieci. Pokoje w hotelu duże, czyste. Codziennie sprzątane i zaopatrywane w wodę w butelkach. Jedzenie smaczne i urozmaicone (od dań wegetarianskich, przez owoce morze, po różnego rodzaje mięs), co w krajach arabskich należy do rzadkości. Każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa w hotelu uprzejma i pomocna. Ponadto na terenie hotelu znajdują się trzy place zabaw oraz opieka animatorów dla dzieci. Gorąco polecam.

Nazwa  Cooee Prima Life Makadi Bay
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, parking

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac zabaw, mini klub, basen z minizjeżdżalnią.

Bogata oferta rekreacyjno-sportowa: kort do squasha i tenisa, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka wodna, siłownia.

Atrakcyjna lokalizacja: hotel położony tuż przy plaży, ok. 35 km od centrum Hurghady, ok. 30 km od lotniska.

Fantazyjne baseny z leżakami w wodzie oraz wodnym barem i zjeżdżalniami

Wyświetlono 309 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Beata

Zalety

Plaża piaszczysta basen z barem

Wady

Nie ma

Zalety

Lokalizacja, zieleń, pokoje, baseny, plaza.

Wady

Gastronomia, alkohole, słabe animacje dla najmłodszych. Płatne atrakcje wieczorne.

Roman

Zalety

Smaczne jedzenie , duży basen , dużo zieleni a przede wszystkim rafa koralowa

Wady

Nie zauwarzylem

Michał

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Hotel nowy, czysty, przestronny, sporo zieleni. Pokój czysty, przestrony, żadnych insektów, regularnie sprzątany, czyste ręczniki + ręczniki plażowe, codziennie woda w butelkach. Jedzenie - ogromny wybór słodyczy, ciastek, deserów, naleśników itp. 4 restauracje (arabska, azjatycka, dania morza i ekskluzywna) na teranie hotelu w cenie all inclusive. Plaża czysta, piaszczysta, w wodzie też piasek. Przy zejściu do może kilka większych kamieni, jakby wulkanicznych, ale głównie złoty piasek.

Wady

Część pokoi jest blisko klimatyzatorów, więc szumi - ale tylko w jednej części hotelu. Obsługa miła i pomocna, ale ciężko się dogadać - angielski słabo, niemiecki - trochę. Do centrum miasta daleko - taxi dość drogo, ale za to jest bus hotelowy z hotelu do centrum i z powrotem za jakieś 7 euro. Jedzenie - (nie słodycze) dość skromny wybór, monotonne i nie doprawione. Alkohole tylko lokalne odpowiedniki, zagraniczne trzeba dopłacić. Mało leżaków i parasoli ale za każdym razem jakieś się znalazły.

Maciej

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Smaczne jedzenie, podgrzewane strefy basenowe, najładniejsza plaża w okolicy, rafa koralowa ok. 20 m od brzegu.

Wady

Dosyć głośna muzyka w określonych godzinach, puszczana na plaży przez animatorów.

Adam

Pobyt - Styczeń 2024

Rodzina 2+2. Jedzenie ogólnie OK. Śniadania chyba najsłabsze (może Standard e Egpicie), Obiady i Kolacje - znacznie większy wybór i urozmaicenie. Desery - ogromny wybór. Lokalizacja - super - bezpośrednio przy Zatoka Makadi - ok 30km od Hurghady na południe. Rafy - 20-30m od brzegu.

Zalety

Świetna lokalizacja, Dobre jedzenie, Uprzejma obsługa,

Aldona

Pobyt - Styczeń 2024

Kolejny udany i niezapomniany pobyt w Prima Life. Wracamy jak bumerangi u wciąż chcemy więcej Polecam😁👍

Zalety

Czystość, dobre i różnorodne posiłki i przyjazność całego personelu, przepiękna zatoka

Wady

Wszystko

Sylwia

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel świetny godny polecenia.Bylismy tam drugi raz i jeszcze tam wrócimy

Zalety

Wszystko na plus

Wady

Nie ma

Aneta

Pobyt - Listopad 2023

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Jest położony nad samym morzem. Prywatna plaża na której leżaki nie są dodatkowo płatne. Obsługa oraz animatorzy mili i uczynni. Kuchnia smaczna (wiele kolacji tematycznych: meksykańska, włoska, turecka...) Pokoje duże i czyste. Dla fanów podwodnego świata jest możliwość nurkowania z divingmasterem bezpośrednio z plaży hotelowej. Można też spędzić nurkowy dzień z łodzi (polecam polską agencję nurkową Diving Star Hurghada) Polecam również masaże w hotelowym SPA. Do Hurghady można zamówić taksówkę, ale trzeba liczyć się z kosztem ok. 20$ (za przejazd w 2 strony). Polecam jazdę quadami po pustyni nad zatokę Makady Bay (odbiór z hotelu / dojazd zajmuje ok. 10 minut)

Zalety

Nie jest to jeden ogromny gmach Czysty Miła obsługa Bezpieczny Smaczna kuchnia Darmowe leżaki

Wady

Trochę zbyt oddalony od Hurghady

Michał

Polecam hotel z czystym sumieniem! Czysto pokoje duże, toaleta duża, prysznic ogromny! Obsługa mila i uprzejma!

Hotel super. Naprawdę byliśmy nim zachwyceni. Obsługa najgórniejsza półka, nie to co u nas że pracują za karę.

Zalety

Duże pokoje, prywatna plaża, super basen, jedzenie pyszne

Wady

Ostatni dzień wymeldowanie do 12.00 Bus na lotnisko zabierał nas około 17.40 (wylot do Katowic o 21.15) siedzieliśmy na recepcji a panowie nie za bardzo chcieli włączać klimę. Było gorąco dlatego przyjechaliśmy na lotnisko padnięci. To jeden ijedyny minus.

Hubert

Pobyt - Styczeń 2021

Fajny hotel. Czysty, pokoje bez zastrzeżeń, jedzenie urozmaicone i dobre. Obsługa miła i nie nachalna. Obecnie remont głównego basenu ale i takzdecydowanie lepiej siedzi się na plaży:) Polecam

Zalety

Póki co najlepszy hotel w jakim byłem w Egipcie pod każdym względem

Wady

Dla mnie brak. Ale trzeba zaznaczyć, że obecnie trwa remont głównego basenu.

Jola

Pobyt - Listopad 2021

Bardzo przyjemny hotel, czysty i zadbany,piękny,duży zadbany ogród, mnóstwo zielonych i kwitnących krzewów , obsługa przyjazna, sympatyczna i uśmiechnięta. Dobre jedzenie, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, plaża czysta,nie ma problemu z wolnymi leżakami, woda w morzu czysta i cieplutka, piękne rybki przy rafie,w porównaniu z pobliskimi hotelami dużo miejsca do pływania, łagodne zejście do wody chociaż miejscami kamieniste,ale bez butów też da się radę. Rozległy teren hotelu sprawił że trzeba było się nadreptać pomiędzy plażą-pokojem-restauracją główną, ale to też do przyjęcia. Najpopularniejsze polskie słowa wypowiadane bezbłędnie to : masakra i katastrofa 😅

Zalety

Piękny ogród, wieczorem pięknie oświetlony,przemiła obsługa w szczególności kelner Gabriel i animatorka Nory, dobre jedzenie-o każdej porze dnia i nocy coś znajdzie się do przekąszenia .

Wady

Bardzo zimna woda w basenie, większość posiłków nakłada obsługa ,nie można osobiście, natrętni sprzedawacze masaży i sportów wodnych na plaży .

Jacek

Pobyt - Wrzesień 2021

Witam Wszystkich.Byłem w tym hotelu na początku września .Wybrałem ten hotel ze względu na położenie w zatoce Makadi Bay no i plaże która faktycznie jest bardzo fajna bo nie trzeba nosić na nogach butów plażowych -jest jak nad Bałtykiem. Nie daleko plaży około 30m. w morzu znajdują się niezłe rafki. Jedzenie jest dobre każdy coś znajdzie dla siebie.Pokoje hotelowe są duże - dobry standard .Położenie i wygląd hotelu mi się podobało. Nie podobała mi się animacja ,była beznadziejna .Pracowali tam sami Egipcjanie.Nie zależało im na niczym aby zadowolić i zabawić turystów.Np.puszczali muzykę przez telefon po czym animator miał telefon i oczywiście muzykę musiał przerwać.Animatorzy w tym hotelu to wielki minus.A mam już jakieś doświadczenie bo to nie mój pierwszy pobyt. Lecąc do hotelu czytałem opinie że woda w basenie jest bardzo zimna. Nie dowierzałem, ale gdzie w Egipcie to nie możliwe.Przekonałem się na własnej skórze .Woda w basenie była zimna , może dla tego że był w basenie drink bar . I aby odstraszyć smakoszy baru?. Mimo to polecam wszystkim .

Zalety

Położenie piękna piaszczysta plaża .Rafa

Wady

Animatorzy i zimna woda w basenie

Aldona

Pobyt - Lipiec 2021

pobyt od 11-22.07.2021 Przecudowny czas spędzony w tym miejscu. Jedzenie cudowne,pokoje duże, czyste a cała obsługa rewelacyjna,przesympatyczni ludzie.Animatorzy przecudowne osoby.Szczerze polecamy

Zalety

piękny zadbany ogród,przepyszne jedzenie,obsługa fantastyczna

Artur

Bardzo miło spędzone wakacje. Z czystym sumieniem można polecić ten hotel.

dagmara boniecka

Hotel napewno nie ma standardu 5*.W opcji ultra all wszystkie alkohole lokalne i napoje to podróbki światowych marek,o sokach ze świeżych owoców można zapomnieć.Jedzenie bez rewelacji.Brak na terenie hotelu windsurfingu,bazy nurkowej,kajaków co jest oferowane w katalogu,sauna jest płatna. Biuro Exim tours nie odpowiada za obiecywane w katalogu sporty wodne i itp. dodatkowe wyposażenie lub atrakcje,chociaż jest to ich hotel sieciowy.
Pokoje ładne,choć jedno skrzydło sąsiaduje z budową i niektóre pokoje z widokiem prosto na mur.Warto przespacerować się do sąsiednich 5* hoteli,aby zobaczyć różnice.
Ogólne wrażenie słabe 4*gwiazdki.

Kasia W.

Nowo wybudowany hotel, wciąż są w nim prowadzone prace budowlane, nie ma dyskoteki, o której informuje biuro podróży i Państwa strona. Przejazd z hotelu do Hurghady kosztuje 50 $ co jest wg mnie wyjątkowym nadużyciem! Z hotelu nie ma się gdzie ruszyć, a na miejscu można zwariować z nudów! Jedzenie jest świetne, plaża tez ale zdecydowanie odradzam wyjazd osobom chcącym się zabawić, nie ma szans. Byliśmy w tym hotelu 2 tygodnie i to zdecydowanie za długo. To nasz 3 wyjazd do Egiptu i chyba najmniej udany pod względem wyboru hotelu. 5*, to przesada i jest to zdanie właściwie wszystkich urlopowiczów, których mieliśmy okazję poznać. Myślę, że za rok może 2 lata ten hotel zacznie dorównywać innym obok, teraz jednak jest średni. Osobom, które nie przepadają za miejskim szaleństwem Hurghady polecam El Gounę, właściwie bez porównania z Makadi Bay in plus oczywiście:-)

agnieszka

jes to bardzo fajny hotel.malo zieleni ale to dlatego ze nowy bardzo mil i profesjonalna obsluga.w basenie ciepla woda plaza super.aga

Hotel bardzo mi się podobał. Obsługa jak na Afrykę bardzo dobra. Baseny super-temperatura odpowiednia (wbrew niektórym opinią),woda bardzo czysta. Pokoje codziennie starannie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre po tygodniu troszkę monotonne. Mało zieleni ale to nowy Hotel. Animatorzy mówią po czesku, niemiecku i angielsku (trochę się obijają). Pozytywnie zaskoczyła nas obsługa w recepcji mówiąca po polsku- jedna osoba. Wszyscy naprawdę się starają. Pani rezydentka raczej mało kompetentna - chyba że chodzi o wykup wycieczek. Trochę daleko do centrum. Hotel polecam bardzo miło spędziłam czas.

Cooee Prima Life Makadi Bay