Cooee Lavris Hotels & Spa

Pobyt w hotelu w lipcu tego roku wspominam bardzo dobrze.Miła obsługa,przepyszne jedzenie wszędzie czysto i przyjemnie.Pościel i ręczniki zmieniane codziennie.Baseny zadbane leżaki bardzo wygodne.

mój syn jest bardzo chory na mukowiscydoze i zaawansowaną cukrzycę badzo się o niego bałam jak poradzi sobie ze zmianą posiłków obsługą aparatów i urządzeń które zabrał i czy nie będzie siedział wyłącznie w pokoju OKAZAłO SIę żE BYłO CUDOWNIE NIE BYłO żADNYCH PROBLEMóW , POSIłKI WYSTARCZAJąCE I KLIMAT HOTELU I OBSłUGA CUDOWNE , CAłY CZAS SYN PRZEBYWAł NA OśRODKU POD WSPANIAłą OPIEKą ANIMATORóW ZAJęć , po miesiecznym pobycie w szpitalu przyjechał szczęśliwy . dziekuję wszystkim którzy tak wspaniale się nim zajeli ale także organizatorom wypoczynku. Będziemy polecać i hotel i wyjazdy z Państwa biura. wdzięczna mama

Hotel ładny i czysty,duży basen tylko woda zimna i kąpiel do 20godziny, dużo kwiatów ,ładny wystój ,przy basenie bar dla All In. cały dzień konkursy i animacje dla ludzi nie chodzących nad morze. Spaliśmy w ***H w naszym pokoju miejsca dużo ale TV i radia brak, widok na morze i ładne palmy, toaleta 20letnia trochę zaniedbana, sprzątanie codziennie. Miejscowość raczej spokojna, mało młodzieży bary i puby ładne ale puste :P całą okolice można zwiedzić w 2-3 h pieszo . Wycieczki- można wypożyczyć motor od 25E albo samochód i przejechać okolice. Do knosos 35km wejscie na zamek minotaura 6E dodatkowo warto zobaczyć Heraklion i 2-3km od hotelu jest aquapark.
Na wypoczynek polecam, na zabawe nie.

Spędziłam tam wspaniałe wakacje. Szczególnie pozdrawiam Magdę (animatorkę), która zrobiła tam kawał dobrej roboty, ciężko pracowała i umilała gościom pobyt. Miejsce rodzinne, spokojne, z bardzo miłą obsługą. Sympatyczny greccy kelnerzy - szczególnie Iljas.. niezapamniany wieczór grecki - polecam! Piękne różowe oleandry, dobre jedzonko. Mieszkałam w lavris hotel, wprawdzie lavris paradise zdecydowanie ładniejszy, ale mnie nie przeszkadzała specjalnie różnica w standardzie, bo głównie przebywałam poza pokojem. Na początku zaproponowano mi pokój w suterenie, ale na moją prośbę dostałam z widokiem na morze... Trochę daleko do plaży, ale po tak obfitych posiłkach krótki spacer nie zaszkodził, a wręcz pomagał ;)

Hotel bardzo dobry, polecamy! Najwięcej nie dociągnięć to w wakacje.pl! Ot choćby ta recenzja, hotel jest 4gwiadkowy, a w tej recenzji ma tylko 3 gwiazdki. Poza tym usiłowałem ustalić godzinę opuszczenia hotelu, to wszyscy w wakacje.pl pisali godz.10.00, tymczasem hotel zobowiązuje rozliczenie pokoju do godz.12.00, a potem zapewnia ALL INCLUSIVE do przyjazdu autokaru na lotnisko! Podobnie z informacjami o samolocie, wakacje.pl piszą swoje, a wszystko zależy od tego jaki przewoźnik obsługuje i na kogo trafimy na odprawie! ( My w Modlinie trafiliśmy wredną blondynkę, co rozsadzała pary w najdalszych końcach samolotu, ale przy powrocie Grecka obsługa była już OK) Do tego wakacje.pl jako pośrednik, naciągają na swoje ubezpieczenie, a okazało się, że cała wycieczka była już ubezpieczona u organizatora oraz mieliśmy karty EKUZ w NFZ. Parking WMI zamówiony w wakacje.pl to też porażka, jak ląduje 200osób, a do obsługi jest 1 osoba z busikiem 9 osobowym i małym bagażnikiem. Do tego kierowca słabo zorganizowany. Ogólnie wakacje udane, polecamy!

Nazwa  Cooee Lavris Hotels & Spa
Miejsce  Grecja / Kreta / Gouves
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 66 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Zalety

Cisza i spokój.

Yulia

Łukasz

Na wypoczynek polecam, na zabawe nie.

MG

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Cicha i spokojna okolica. Przyzwoita wypożyczalnia aut na przeciwko. Blisko przystanek autobusowy. 10 min. do plaży. Super obsługa! Blisko do ulicy handlowej z fajnymi cenami w Gouves. 3 baseny oraz pokoje z basenami, czyli co kto lubi:) Pokoje w 3 poziomach i na sporym obszarze, ale w razie problemów, można zamienić bez dopłat:) Klimatyzacja indywidualna, działa OK, jak się opanuje pilota i zasady włączania. Wyżywienie zgodnie z opisem, każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Generalnie hotel bardzo dobry, polecam!

Wady

Faktycznie widać samoloty podchodzące do lądowania, ale w pokojach hałas nie przeszkadza. Chyba cykady i wróble są gorsze, jeśli ktoś jest wrażliwy na hałas:)

Dominik

Pobyt - Sierpień 2018

Jak najbardziej polecam.hotel czysty,dobrze utrzymany.pokoje sprzątane codziennie.jedzenie ok.ogolne wrażenie bardzo dobre i z czystym sumieniem polecam!!!zasługuje na swoje 4*czy 4.5*

Zalety

Hotel super.obsluga też może z wyjątkiem bez adziejnych animatorów.Stella z guest relation świetna kobieta bardzo miła i pomocna

Wady

Okolica.chociaz miejce dobre jako baza wypadowa.trzeba wynająć samochód i jest super.koszt ok 150euro 4 dni.blisko heraklionu,hersonissos i aglios nikolaos.

Pobyt - Lipiec 2018

Ogromnym plusem hotelu jest przede wszystkim przemiła i pomocna obsługa, świetnie mówiąca po angielsku. Posiłki są bardzo obfite,świeże i smaczne, zwłaszcza śniadania i obiadokolacje, zadowolą zarówno mięsożerców jaki i wegetarian. Jest możliwość zamówienia produktów bezglutenowych jeśli to kogoś interesuje (chyba tylko pieczywa i płatków). Pokoje były sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane na życzenie. Jeśli ktoś szuka tutaj rozrywki, to jej nie znajdzie. Animatorzy z Tunezji zatrudnieni w tym sezonie mają chyba wbudowane krokomierze i ich jedynym celem jest nabijanie kilometrów, bo poza robieniem rundek dookoła basenu i podrywaniem wylegujących się na leżakach dziewczyn niewiele robią, a ich zabawy najczęściej sprowadzają się do \"podnosimy ręce do góry i krzyczymy ua ua\". W dzień jest lepiej, ale wieczorem nie ma szału. W miasteczku nie dzieje się kompletnie nic, więc jeśli chcemy wybrać się do klubu, zostaje nam taksówka do Hersonissos za ok. 20 euro w jedną stronę. Basen zamykają o 19, więc jeśli przyjdzie nam do głowy kąpiel o północy lub rozmowy przy drinku na balkonie, mamy to jak w banku, że w ciągu 5 minut pojawi się jakaś wkurzona Niemka, która zabije nas wzrokiem Bazyliszka. Do głównej, piaszczystej plaży dojdziemy w 10-12 minut spacerem, jednak uliczki są bardzo wąskie, strome i kręte, więc uwaga na małe dzieci, gdyż wzdłuż drogi nie ma żadnego wyznaczonego chodnika lub pobocza. Leżaki na plaży są płatne, jednak jest sporo miejsca, aby rozłożyć się z własnym ręcznikiem lub parasolem. Sporty wodne zaczynają się od 20 euro za przepłynięcie się bananem czy 50 euro za wypożyczenie skutera wodnego, bodajże na kwadrans. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne, to odradzam kupowanie ich w hotelu, bo sporo przepłacimy, więc warto odwiedzić jakąś agencję turystyczną przy plaży. Co do zakupów pamiątek i jedzenia, warto wybrać się do głównego supermarketu (z papugą), gdzie dostaniemy drobną zniżkę na hotel). Pomijając wszelkie wady, polecam hotel Lavris i nie żałuję, że spędziłam tam urlop w tym roku i wyjeżdżałam stamtąd z łezką w oku.

Zalety

obsługa, jedzenie, czystość

Wady

kiepska okolica, niebezpieczne drogi dookoła, animacje, baseny (główny basen zaczyna się od 1,50 m, poza tym jest zakaz kąpieli po 19), Niemcy bardzo pilnujący ciszy nocnej

krzysztof

Pobyt - Czerwiec 2018

POLECAM. Do hotelu dotarliśmy około 2 nad ranem i zostaliśmy mile przywitani oraz dostaliśmy kolację. Bar przy basenie otwarty od 10 gdzie smaczne świeże przekąski i napoje i sporo różnych drinków. Pokoje codziennie sprzątane . Do piaszczystej plaży spacerkiem około 15 minut. Podczas posiłków mila obsługa a w szczególności sympatyczna kelnerka witająca nas z uśmiechem na twarzy i głośno mówiąc KALIMERA !!!! Jedzenie super , dużo mięsa, makaronów, warzyw, owoców ,ciast, a nawet raz znalazły się ślimaki... Dostępna siłownia oraz darmowy 15 minutowy karnet na masaż który gorąco polecam.... W pobliżu przystanek autobusowy z którego można dojechać do Heraklionu i Hersonisoss. Reasumując polecam ten hotel .

Zalety

-pyszne jedzenie -miła obsługa

Wady

- brak

Klaudia

Pobyt - Czerwiec 2018

Rewelacja. Przepyszne jedzenie, piękny hotel, czysto. Blisko do morza, miała obsługa ☺️

Mariusz

Pobyt - Październik 2014

Polecam , warto pomimo tego ze o 23 koniec muzyki przy basenach, i trzeba bylo isc do tawerny obok(warto)

Zalety

Atmosfera Super

Wady

Szef hotelu, brak kultury

PAWEŁ kolumna

Pobyt - Lipiec 2014

HOTEL SUPER DLA RODZINY Z DZIEĆMI. czysto miła obsługa, powyzej tego co się spodziewliśmy

Zalety

KUCHNIA SUPER, DUŻO POLAKÓW

Wady

500 M. DO MORZA, ALKOHOL POD WYDZIAŁEM, NIBY JEST ALE PILNUJĄ ŻEBY NIKT SIĘ NIE NAPIŁ

Dorka

Pobyt - Lipiec 2012

Właśnie wrocilismy i jestesmy bardzo zawiedzeni wyjazdem.Hotel ma super opinie a nawet w polowie nie moge ich potwierdzic :( ani sie z nimi zgodzic. Daleko od plazy, animacje kiepskie :( podobno wczesniej byli inni animatorzy ale odeszli :( teraz zostali tacy niemrawi. Barman robił drinki baardzo oszczednie, barmanka nadrabiała miną. Jednym słowem jak za te pieniądze to nie polecam! Jedzenie monotonne. Wokolicy nic sie nie dzieje....

4.8
Grażyna

Pobyt - Sierpień 2011

Wakacje w lipcu 2011 nie będą przeze mnie zbyt mile wspominane niestety.Hotel Lavris nie zasługuje na 4 gwiazdki, choć z zewnątrz prezentuje się całkiem,całkiem.Po przyjeździe zakwaterowano nas w pokojach -piwnicach z cuchnąca klimatyzacją i zapachem stęchlizny ( rezerwacja miejsc i wpłata zaliczki miała miejsce w styczniu 2011i mieliśmy zapewnienie z biura podróży że zostaniemy zakwaterowani w części hotelowej a nie w bungalowach). Interwencja u rezydentki -zmiana pokoi na wyższe poziomy.Kolejny problem to zepsuta klimatyzacja-naprawiana (?) przez 3 dni .Znowu interwencja u rezydentki -kolejna zmiana pokoju.(po tygodniu pobytu).Jedzenie na stołówce to jakieś nieporozumienie ( wprawdzie nie chodziliśmy głodni) ale wciąż to samo przez 2 tygodnie doprawdy może się znudzić!!! Opcja all pozostawia wiele do życzenia.Bar -drinki to w zasadzie sama woda-śladowe ilości alkoholu.3/4 szklanki kostek lodu i reszta cola lub sprite,przekąski mały wybór.Z barmanów najmilej wspominamy Afrodytę, naprawdę sympatyczna osoba i nie oszukiwała przynajmniej nas. Animacje słabe zwłaszcza dla dzieci, choć Denis ok, ale brak zajęć dla Polaków a było nas sporo. Polska animatorka ogranicza się w zasadzie do przetłumaczenia kilku zdań...Poza tym okolica brudna, zapach szamba towarzyszył nam przez niemal cały czas, komary które prawdopodobnie wylęgarnie miały w zbiornikach pod oknami dokuczały niemiłosiernie. Dość daleko do morza -jednym słowem nie polecam .Pozytywy??? miła obsługa pokojówek i kelnerek na stołówce,super knajpka obok hotelu z grecką muzyką no i gwarantowana pogoda ( aż w nadmiarze !!!)

Pobyt - Lipiec 2011

Trafiliśmy do tego hotelu przez przypadek - w naszym była awaria, więc nie wiedzieliśmy czego się spodziewać. Jednak mile się rozczarowaliśmy. Pokoje normalne (średniej wielkości, dużo szaf, suszarka, lodówka, TV - jeden polski program TV Polonia), codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki (też codziennie). Animacje fantastyczne (zarówno dla dorosłych jak i dla dziec)i. Jedzenie super i dość urozmaicone (od kurczaka, przez wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę... po ślimaki i owoce morza, duża ilość warzyw i owoców, a dla dzieci lody), jedynie śniadania mogą się wydawać monotonne. Obsługa profesjonalna, miła. Minusem jet odległość od plaży (600m), ale po takich obfitych posiłkach zamienia się w plus. Także wokoło niewiele jest do zwiedzania, ale za 2.20 euro można dojechać do stolicy wyspy- Heraklionu i stamtąd autobusy do innych części i za połowę ceny wycieczek fakultatywnych zwiedzasz samemu. Ogólnie hotel świetny, ale nie polecam osobom, które chcą chodzić na dyskoteki i bawić się do rana - lepiej wybrać wtedy Cypr -tam knajpa na knajpie:)

dan

Pobyt - Lipiec 2011

Zdecydowanie NIE POLECAM osobom młodym i lubiącym rozrywkę. Animatorzy hotelowi (grek Deniz, slowaczka Ewa) kompletnie olewają swoje obowiązki, nie trzymają się własnego planu animacji. Mini party o godz 21 kompletnie nudne, przy którym nawet 50-latkowie nudzili się (muza typu Frank Sinatra, hity z lat 50.). Show time o 22, zazwyczaj zaczyna się o 22.30, wg mnie nudne i bez polotu. Wg planu \'\'disco party\'\' o 23 trwa ok 30 min. Muzyka nudna i cicha (ze wzgladu na charakter hotelu - dla osob okolo 60. i rodzin z dziecmi). BRAK NORMALNEJ, ZYWEJ MUZYKI I ROZRYWKI TO WIELKI MINUS. Hotel czysty, obsluga mila, jedzenie smaczne, aczkolwiek sniadania monotonne (kazdy dzien to samo). Gouv(N)es bardzo nudne, senne, drogie. ODRADZAM LUDZIOM MLODYM.

Pobyt - Lipiec 2011

Pokoje bardzo ładne i czyste, mieliśmy z widokiem na morze, wychodziło się od razu na basen. Wszędzie wypożyczalnie samochodów, quadów, motocykli itp. Bardzo blisko do morza, plaża piaszczysta. Wypożyczyliśmy motocykl i tak zwiedzaliśmy wyspę: nawierzchnia dróg bardzo dobra, drogi jak serpentyny z niesamowitymi widokami np. jedziesz przy urwisku, a na dole piękne lazurowe fale... Jedyny minus to, że Kreta jest bardzo droga: Skuter wodny: 15min 40-50Euro Motocykl: 50E/1 dzień Citroen Plurial Cabrio: 50E/ 1 dzień Quad: 30-50E/ 1 dzień (dużo torów w pobliżu hotelu) Paliwo bardzo drogie ok 1,8 E za litr Grecy mili, nie natarczywi. Wyspa piękna, piękne widoki, masz wszystko: góry i morze. POLECAM

Aga

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel goraco polecam! Animatorzy swietni - Deniz jest mistrzem w tym Hotelu! Wystarczy uczestniczyc w rozrywkach hotelowych, bo z boku moga wydawac sie srednie ale jak juz sie uczestniczy to mozna plakac ze smiechu :) Jedzenie przepyszne, kierownik \'bufetu\' i obslugi umila wszystkim pobyt, szef kuchni malo sie usmiecha ale jest sympatyczny. Ogolnie hotel faktycznie podzielony na czesc nowo wyremontowana i troche mniej wyremontowana, ale nie mialysmy z kolezanka wiekszego problemu z zamiana pokoju na najnowyszy :) Do plazy trzeba kawalek isc, ale w sumie - co za roznica, dobry spacer po jedzeniu nie zaszkodzi, a woda i plaza piekne. Samo Gouves w miare spokojne, ale restauracj sa. Jest jeden klub niedaleko hotelu Aphrodite Beach :) Polecam!

Aga

Pobyt - Czerwiec 2011

Bardzo przyjemny hotel, o dużej powierzchni - liczne nasadzenia, zakamarki gdzie można się schronić przed słońcem :) Blisko do przystanku, co pozwala na samodzielne zwiedzanie wyspy (dla preferujących jazdę samochodem - mnóstwo wypożyczalni). Bardzo dobre i zróżnicowane jedzenie (zwłaszcza desery!), każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) Przez większość dni w tygodniu animacje, dzięki obecnemu składowi animatorów - w języku polskim. Pokój codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane co drugi dzień. Polecam :)

Asia

Pobyt - Czerwiec 2011

Położenie hotelu względem plaży to zaledwie 8 min drogi( wyjście z tyłu hotelu). Pokoje i łazienka czyste codziennie sprzątane - wymiana ręczników co 2-gi dzień ( czsami codziennie). Animacje w wykonaniu Denisa - MISTRZOSTWO , polska animatorka to kompletna pomyłka. Jedzenie dobre choć mało urozmaicone, natomiast trunki w wersji all inclusive - porażka ( rozcieńczone wodą) a przy tym barman Pedro wielki cwaniak. Za to barmanka Afrodyta - super. Ogólnie było przyjemnie.

ArrArr

Pobyt - Czerwiec 2011

Pobyt z dzieckiem zaliczmy do bardzo udanych. Hotel spełniał nasze oczekiwania. Jedynym minusem były mrówki, gdzie na nasze uwagi obsługa reagowała, ale zamiast dobrej chemii stosowano....cytrynę.Jedzenie-do tej pory się śni, pyszne.Animacja-słynny Denis :-),polska animatorka wychodziła dużo słabiej.Baseny-czyste, codzienne pielęgnowane.Leżaki OK. Do plaży 10-min (idzie przeżyć). Obsługa OK. Polecamy.

Cooee Lavris Hotels & Spa