Cudowne otoczenie, piękne widoki i rafa. Obsługa uśmiechnięta i przyjazna. Polecam
Plaża, rafa koralowa, otoczenie hotelu
Hotel oferuje zmianę ręczników i pościeli co 3 dni, oficjalna informacją od organizatora po złożeniu skargi ze brudne reczniki, które były zostawiane na podłodze czy też w wannie byly spowrotem składane I układane do ponownego użytku. Od obsługi proszę nie wymagać komunikacji w języku angielskim bo zarabiają bardzo mało, informacja od pracownika hotelu. Hotel dla Rosjan, nie powinien być w ogóle w polskiej ofercie, a szkoda bo obiekt sam w sobie piękny. Jedzenie slabe, talerze zbierane tak szybko, że corka nie miala gdzie kanapki odłożyć. Kawa z ekspresu tylko do 10 rano później płatna, jakiś kosmos biorąc pod uwagę że alkohol jest darmowy. Aquapark dla dzieci calkiem fajny, Ogolnie nie polecam, jeżdżąc duzo po świecie z takim nieudogodnieniami nie spotkałam się nigdy
Ładny widok z recepcji, aquapark dla dzieci
Jedzenie monotonne, mało smaczne, reczniki wymieniane co 3 dni NAWET JESLI SA BRUDNE RZUCONE NA PODLOGE TO PONOWNIE SĄ SKLADANE DO UZYTKU !!! Talerze zbyt szybko zbierane, slaba komunikacja w języku angielskim, hotel dla Rosjan glownie
hotel wysokiej klasy ,rafa ładna długie odcinki do pływania jedzenie dobre obsługa miła (...)
ładna architektura ,miła obsługa no i możliwosc dalekiego pływania
za duzo (...), ale ich się ignoruje i traktuje jak powietrze
Otoczenie hotelu przepiękne. Plaża i rafa również. Pokoje przestronne i czyste .Obsługa miła i pomocna. Jedzenie monotonne,przez 11 dni obiad i kolacja to samo.Głównie rosyjska muzyka. To były dwa największe minusy.Obsługa lepiej włada j.rosyjskim niż angielskim.
Plaża,rafa,otoczenie ,baseny,obsługa.
Jedzenie,rosyjska muzyka.
Hotel pięknie położony z dostępem do morza , obsługa przesympatyczna i pomocna, animatorzy super.
Lokalizacja i przemili ludzie, którzy tam pracują.
Pokoje wymagają już remontu,a na pewno łazienki. Wyżywienie monotonne.
Hotel znajduje się na ogromnej powierzchni, piękna architektura, dużo zieleni. Zadbany i czysty z zewnątrz natomiast w pokoju brud. Śmierdzące szafki, lepka od brudu lodówka, łazienka porażka - strach korzystać! Panowie sprzątacze przychodzili codziennie ale ich praca polegała na wyrzuceniu śmieci i dostarczeniu wody. Jedzenie niestety obrzydliwe, mały wybòr, w restauracji bitwa o stoliki, frytki, talerze... goście w większości Rosjanie i Arabowie, robiący niesamowity hałas. Stoliki brudne, talerze niedomyte. Kelnerzy zbierają że stołòw wszystko zanim zdąży się skończyć posiłek. Plaża ładna, , dużo leżakòw, woda w morzu czysta, wręcz przeźroczysta, przepiękna rafa z ogromną ilością kolorowych rybek, ktòre pływają nawet przy brzegu- to największy atut hotelu!
Cudowna rafa, położenie hotelu bardzo blisko lotniska i Nama Bay/ok 3km/, Old Tawn /ok 11 km/, architektura, piękne widoki
BRUD , niesmaczne jedzenie, chaos panujący w restauracji, brak dobrej kawy / espresso do godz.10 darmowe w kawiarni w lobby/ w restauracji jedynie kawa rozpuszczalna bardzo słabej jakości.,
Ogólnie spoko pojechałem za 6900 3os. Więc nie miałem dużych wymagań sam hotel stary ale czysty brak drinków i lodów jedzenie nawet ok jak na egypt miałem dużo obaw co do join up ale u mnie wszystko przebiegło sprawnie reasumując jeżeli nie masz z byt wielkich oczekiwań hotel spoko jeżeli jesteś przyzwyczajony do wysokiego standardu nie polecam
Rafa przy plaży piękna naprawdę robi wrażenie basen z barem
Piwo pod wydział jeżeli chcesz na lażak 4 kubki nie dostaniesz bardzo słabe przeąski pod wydział animacje dno
Hotel jest bardzo ładny, ma bardzo ciekawą architekturę; bardzo zadbana zieleń i miły personel. Niestety niewielu pracowników mówi po angielsku za to wszyscy mówią po ...rosyjsku. W hotelu 95% turystów to rosjanie, którzy czują się tam jak u siebie; są głośni, zachowują się tak jakby jedli i pili swoje jedyne posilki w ciagu roku; nie mają za grosx kultury i dobrego wychowania:( W hotelu wszystko jest pod rosjan; wszelkie "animacje" tylko po rosyjsku no i na poziomie tez rosyjskim:( Jesli chodzi o aquapark, to jest on glownie dla maluszków: dla doroslych i starszych dzieci/ molodzieży sa 3 zjeżdżalnie; Woda w basenach jest wręcz nieprzyjemnie gorąca;( Rafa przy hotelu calkiem ładna choć "dzięki" rosyjskim turystom trudno sie poruszać swobodnie bo blokują dostęp do wszystkiego ( ich ulubione zajęcie to "stanie" w wodzie przy drabince i skuteczne blokowanie wejscia/wyjscia z morza); no i oczywiście hektolitry wlewanego w siebie od samego rana alkoholu, Sama organizacja wyjazdu slabiutka: na miejsce dotarlismy ok 5/6 rano a pan na recepcji poinformowal nas ze pokoj i opaski z all inclusive otrzymamy o...14:((; oczywiscie po 50- dolarowej motywacji znalazl sie " fantastic room" o godz. 8:00; nie, to nie my wyszlismy z inicjatywa, to pan z recepcji wreczyl nam malenka kopertę, z informacja jaka kwota ma sie tam znalezc...;( No i najgorsza z rzeczy (wyjezdzamy srednio 2x do roku wiec to nie byl nasz pierwszy czy drugi pobyt na wczasach all inclusive) to "rezydent", ktory nie potrafil/ nie chcial, odpowiedziec na zadne pytanie ( nawet na to dotyczace informacji o godz. wylotu) poza tymi dotyczacymi wycieczek organizowanych przez Join up:( spotkanie trwalo 6 minut i polegalo tylko i wylacznie na wreczeniu nam broszury z opisem wycieczek...:(( Reasumujac samego hotelu ani firmy Join up nie polecę nikomu.
Ładna architektura i zadbane ogrody.
Niedobre i strasznie monotonne jedzenie; restauracje a la carte chyba jeszcze gorsze; brak rozwiazan na chlodzenie wody w basenach; aquapark nie ma 13 zjezdzalni a tak naprawde 3; no i najwieksza wada: jest to hotel dla rosjan "Rezydent" to jakas pomylka totalna; no chyba ze biura podrózy nie zatrudniaja juz rezydentow tylko sprzedawcow wycieczek? 1
Hotel ma swoje lata, ale chyba nie jedziemy tam spędzać czasu w pokoju Jedyny mankament to pleśń w łazience Poza tym wszystko ok Okolica zielona, przepiękne widoki, plaża na wyciągnięcie ręki, niezliczona liczba basenów
Palmy wszędzie i daktyle zbierane prosto z drzewa Fantastyczni przemili ludzie, bardzo troskliwi i pomocni
Pleśń w łazience
Położenie hotelu i jego wystrój bardzo ładne, wspaniała rafa koralowa która jest najwiekszym atutem tego hotelu. Niestety lata świetności hotel ma już dawno za sobą i nie wszystko działa jak powinno. Podczas naszego pobytu byla czynna tylko 1 restauracja z 2 i tylko 2 bary z przekąskami zamiast 4. Lody były dodatkowo płatne. Na pewno dużym atutem jest tez centrum nurkowania ze wspanialymi instruktorami i opcjami ciekawych wycieczek.
Wspaniała rafa koralowa, położenie hotelu, baseny oraz centrum nurkowe na plaży.
Hotel ma juz lata świetności za sobą co widać w pokojach i otoczeniu: odpadajace płytki, śrubki itp... W lipcu nie wszystkie restauracje i bary były otwarte a lody dodatkowo płatne.
Spędziliśmy super rodzinny czas w hotelu. Hotel o bardzo dużej powierzchni z licznymi basenami i aquaparkiem. Przy plaży piękna rafa koralowa z różnorodnymi, kolorowymi rybakami. Pokoje w hotelu sprzątane na bieżąco, obsługa barów, restauracji bardzo miła i pomocna.
Blisko lotniska, piękna rafa koralowa, aquapark z atrakcjami dla mniejszych i większych dzieci. Z dużych ślizgawek nawet dorosłe osoby mogą korzystać.
Jedynym minusem hotelu jest brak podjazdów dla wózków dziecięcych
Otoczenie super, czysto zadbane, czyste pokoje, miła obsługa, blisko plaża
Otoczenie super, czysto zadbane, czyste pokoje, miła obsługa, blisko plaża
Jestem bardzo zadowolona z pobytu. Super lokalizacja hotelu - blisko do centrum Naama Bay gdzie można posiedzieć w knajpie, pobawić się. Wysoki poziom bezpieczeństwa. Doskonała obsługa, dobrze działający internet, smaczne jedzenie.
Lokalizacja, czystość, poziom obsługi.
Nie jest to wadą ale ze względu na obszar jaki zajmuje hotel należy przygotować się na maszerowanie :)
Mam 45 lat . Z żona i dziećmi byliśmy już około 25 razy na tego typu wyjazdach. Kilka razy w Egipcie , Turcji , Grecji . Wybraliśmy go ze względu na zjeżdżalnie i baseny , cały aquapark był zamknięty - w remoncie o czym oczywiście nikt nas nie poinformował. . Hotel beznadziejny . Brudno, mały wybór jedzenia , nikt nie mówi po angielsku nawet animatorzy . Można by wymieniać tutaj kilkanaście rzeczy . Odradzam , NIE POLECAM.
Rafa koralowa .
aquapark zamknięty - w wiecznym remoncie mały wybór jedzenia brak stolików brud nikt nie mówi po angielsku pokoje malutkie
Pobyt dla mało wymagających. Dałbym maksymalnie 3*.
Blisko morza, piękna rafa.
Napoje podawane są w małych plastikach. W restauracji głównej bardzo słaba obsługa. Prawie zawsze trzeba było dopraszać się o filiżanki i szklanki na kawę, herbatę i napoje, nie mówiąc już o sztućcach na które trzeba było długo czekać Obsługa zanim zjesz zabiera talerze pełne niemal jedzenia. Kilkukrotnie ta sytuacja nam się zdarzyła. Jedzenia często brakowało- nie dokładano na czas - np pomidory. Bar na plaży czynny tylko do godz. 17.00 (zachód słońca jest ok. 19.30)
Typowe 4* egipskie . Dużo rzeczy razie w oczy , ale człowiek stara się wypoczywać bez nerwów.
Hotel na uboczu ( tak wolimy) ładnie położony na olbrzymim terenie , ładne baseny , fajna rafa , rybki podpływają gdy tylko człowiek wejdzie do wody .
Nr 1 mega minus - wszędzie plastik ! Nie używają praktycznie szkła , wszystko w jednorazowych kubeczkach , również gorące napoje , nie ma łyżeczek nawet do deserów Nr 2 oferta all gdzie kawa z ekspresu jest dostępna tylko 8-10 w barze Belweder przy recepcji , normalnie tylko rozpuszczalna . Alkohol leją od rana a jak chcesz kawę po 10 to musisz płacić . Nr3 ręczniki plażowe są suszone i dostaje się brudne po kimś . Nr4 jedzenie.. bywa ciężko dla tych którzy nie jedzą mięsa
Wspaniałe miejsce, ogromny teren ale bardzo czysty i zadbany. Pokoje sprzątane codziennie, sporo obsługi bardzo pomocnej i uprzejmej (oprócz restauracji). Plaża wspaniała, woda cieplutka, dużo leżaków. Posiłki to jeden wielki dramat. Czynna była tylko jedna restauracja co przy takiej ilości gości jest nie do pomyślenia. Najgorzej podczas kolacji, z powodu braku wolnych miejsc trzeba było robić kilka podejść aby w spokoju usiąść i zjeść.
- duży zadbany teren pełen roślinności - czysta, duża plaża z dużą ilością leżaków
- restauracja, niemiła obsługa, brak miejsc przy kolacji, stoliki ledwo przetarte, brudne i klejące
Witajcie, właśnie wróciliśmy z mężem z tego hotelu. To był nasz pierwszy wyjazd do Egiptu. Hotel oceniam dobrze, piękna infrastruktura, zadbana roślinność, kilka basenów z barami, hotel przy samej prywatnej plaży. Pokoje wymagają odświeżenia, dla tych co oczekują "złotych klamek" odradzam ale są duże, przestronne, łazienka również, w niej znajduje się wanna. Wiadomo że jak się jedzie do miejsca gdzie w kwietniu jest 30* to nie siedzi się w pokoju. 😃 sprzątane codziennie z dostawą butelek 1.5l wody. Super ludzie którzy tam pracują, szególnie Ibrahim w kawiarni oraz Ibram w barze. Alkohole i napoje lokalne, piwo podawane w plastikowych 100 ml, nalewane z butelek, (nie maja piwa z nalewaków) ale jak się dowiedzą że jesteś z Polski wszystko dostaniesz w szkle (drinki, piwo, napoje). Dużym minusem jest dla mnie obecność Rosjan, animacje w ich języku, obsługa mówi po rosyjsku, chyba że zaczniesz odzywać się w języku polskim, zaczynają mówić po angielsku. Jedzenia dużo i dość monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Dodam jeszcze że hotel znajduje się z dala od centrum, żeby dojechać można zamówić w recepcji taxi około 7 $ w jedną stronę i można umówić się na godzinę powrotną z kierowcą ale my nie korzystaliśmy. Ogólnie oceniam hotel jako dobry, dla chcących odpocząć w hotelu z piękna zazielenioną przestrzenią, skorzystać z basenów lub plaży na której można podziwiać rady koralowe, to polecam. Temperatura w czasie naszego pobytu nie spadała poniżej 30* w dzień i 25* w nocy. Klimatyzacja w pokojach jak i w całym obiekcie, na pełnych obrotach, bez problemu.
Wszystko ok .Naprawdę nie ma się do czego przyczepic. Udany wypoczynek.
Blisko plaży,duża powierzchnia hotelu,bar na plaży,dużo leżaków piękne rafy.
Na wybór hotelu wpłynęły opinie innych wczasowiczów i nie żałujemy swojego wyboru. Obiekt bardzo rozległy. Wi fi z hotelowego lobby działało i przy basenie i w pokoju i na plaży. W pokoju nie było czajnika elektrycznego. Warto też zabrać ze sobą przedłużacz do prądu z wtyczką AGD bo inne nie wejdzie. W pokoju były żarówki słabej mocy więc komu potrzeba więcej światła to lamka też się przyda. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Pokoje "ogarniane " były codziennie. Pokoje nie były nowoczesne ale kanalizacja bez zarzutu. Suszarka, mydło i płyny kąpielowe są na wyposażeniu. Dokuczały nam komary w pokoju. Ukąszenia piekły i swędziały. Weźcie coś na nich z domu. Dużo zieleni na obiekcie. Trawniki jak zielone dywaniki pięknie strzyżone, palmy, krzewy, kwiaty na każdym kroku. Na plaży centrum nurkowe z butlami. Przejażdżki na bananie za motorówką. Rafa piękna, rybki też. Snurkowanie z pomostu super sprawa. Obuwie na wodę też można zabrać. Kamizelki ratunkowe do snurkowania dla słabiej pływających można wypożyczyć. Jedzenie ogólnie dobre i dużo. W restauracji w godzinach szczytu trzeba szukać wolnego miejsca. Widać chaos obsługi ale pewnie tak mają przykazane. Talerze wystawione tylko w jednym miejscu, sztućce roznoszone przez kelnera, którego czasami trudno znaleźć. Zostawiłeś jedzenie na talerzu i poszedłeś po jakiś napój to się nie zdziw talerza już może nie być, a jak cie dłużej nie było kolejka cię zatrzymała to już ktoś inny może siedzieć na twoim miejscu. Na szczęście otworzyli drugą restaurację piętro niżej i rozładowali przepełnienie. Kilka basenów, są też zjeżdżalnie. Dużo Rosjan ale to akurat mi nie przeszkadzało. Dużo miejsca przy basenach i dużo leżaków. Przy basenowym barze dominowała rosyjska muzyka takie ich disco polo ale parę metrów dalej już nie było słychać. Obsługa bardzo miła. Warto obdarować ich nawet małą kwotą a zamiast plastikowego kubka dostaje się napój w szklance a drinki są kolorowe i smaczne. W lobby jest bankomat i wypłaca egipskie funty. 500 funtów to 41 zł . 1 dolar trzeba liczyć że to 50 funtów. Przy hotelu jest centrum handlowe, biżuteria, magnesy i inne suweniry, torby i walizki, olejki zapachowe , zioła i herbaty, sprzety do snurkowania, kosmetyki do opalania, odzież. Widać że Rosjanom doskwiera embargo bo wielu chodzi w koszulkach z angielskimi napisami i w znanych markach. Co do wycieczki fakultatywnej to kupiliśmy u rezydenta. Rejs żółtą łodzią z przeszklonym dnem i oglądaliśmy wspaniałą rafę a potem na drugi statek i popłyneliśmy do parku narodowego Ras Muhammad. Tam było snurkowanie ze statku, nurkowanie z butla kto chciał za dodatkowa opłatą, obiad na statku i wyprawa na białą wyspę. Na wyspę trzeba było sie udać wpław około 200 metrów od zacumowanego statku i wrócić z powrotem. Atrakcja niesamowita. Kto chciał zakładał kamizelkę, obsługa statku pomagała też i holowała przy kole ratunkowym. Wszedzie robili zdjęcia za dodatkową opłatą. Dobrze mi sie sprawdził mały aparat fotograficzny Nikon do robienia zdjęć i nagrywania filmów pod wodą. Miałem go na solidnej smyczce i sie nie martywiłem że mi się gdzież zagubi nawet jak skakałem z pokładu statku do wody.
przestronny, dużo zieleni, ładna plaża z rafą koralową
widoczny chaos w restauracji.