Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Hotel niedaleko centrum jakieś 800m, Plaża kamienista w okolicy hotelu, ale można wypożyczyć skute 15 euro za dzien i pozwiedzać wyspe i szukać fajnych plaż. Hotel czysty, miła obsługa, cichy, generalnie mam zastrzeżenia tylko do łóżek w hotelu, materace bardzo niewygodne, czuć było spreżyny jak wybijają się w plecy.
Hotel trąci Gierkiem pomimo generalnego remontu. Uwielbiają go niemieccy geriatrycy i do nich kierowana jest animacja. Plaża porażka - wąskie klepisko z leżakami na szerokości 10m, przy samej ulicy, z kamienistym zejściem do wody po obleśnych i obślizgłych workach z piaskiem. Pokoje bardzo surowe, tandetnie wykończone a łazienka to dziecko czeskiej komuny brrr! Basen duży, choć technologicznie prymitywny. Nowa terakota ułożona została przez partacza. Leżaków jest sporo, choć gł. to stare plastikowe łóżka ważące tonę Filtracja wody w brodziku to fikcja. Jedyną mocną stroną hotelu są posiłki â urozmaicone, przepyszne, w dowolnej ilości do samego końca ich trwania. Prawdziwa grecka kuchnia. Hotelu nie polecam, wg mnie zasługuje na mierne 3*
Hotel położony blisko miasta Kos.Nie jest nowy, ale robi pozytywne wrażenie.Bardzo ładny ogród przed hotelem.Dużo leżaków , nie ma problemu z wcześniejszymi rezerwacjami leżaków. Dostęp do morza przez ulicę. Plaża dość wąska z ciemnym piaskiem. Widok z plaży na wybrzeże tureckie. Wyśmienite posiłki. Świeże potrawy, pełne urozmaicenie,znakomite jedzenie. bardzo miła obsługa.Bardzo mała odległość do miasta. ok 15 min spaceru. Wypożyczalnia rowerów tuz obok. Możliwość wycieczek na 3 wyspy i do Turcji. Bardzo miłe wspomnienia.
Hotel ladny,nie najnowszy,ale na 3*** ok,poza tym przebywa sie tam tylko na spanie :) jest co robic w stolicy Kos, i mozna przemieszczac sie o kazdej porze dnia i nocy rowerami lub skuterami po oklicy ,blizej lub dalej. przy hotelu jest 5-10 m plazy kamienistej,ale sa lezaki ( 5 ⏠za 2 lezaki i parasol),supermarket i sklepy z pamiatkami, w poblizu ladna marina,a takze 2-3 knajpki przy plazy czynne w dzien i w nocy :) do centrum i wiekszych atrakcji ok 1.5km,spacerem wieczorem bardzo milo tam pojsc, statki oswietlone, mnostwo kafejek,przyazni ludzie i przekroj kultury :) polecam wycieczke statkiem na 3 wyspy,ale zorganizujcie sami na nabrzezu, w okolicy kilka zabytkow- rowerem polecam .
Hotel jest położony w odległości około 1000 metrów od centrum miasta Kos, w bardzo pięknym ogrodzie. Jego położenie pozwala na spokojny wypoczynek. Obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego co 15 minut odjeżdżają autobusy do centrum (przystanek nr 6). Koszt przejazdu - 1 EURO. Miasto Kos na pewno Was zachwyci. Posiłki w hotelu są smaczne i urozmaicone. Baseny dla dorosłych i dla dzieci z czystą wodą. Po przejściu kilkunastu metrów przez ulicę jest plaża z nawiezionym na kamienie piaskiem, bardzo czysta i dobrze utrzymana. Zejście do morza, po workach z piaskiem. Plaża mimo to jest ładna i z pewnością można w morzu spokojnie popływać. Jeśli ktoś chce mieć plażę ze złotym piaskiem i wodą również, w odległości około 300 m od brzegu o głębokości nie większej niż do ramion, powinien wypożyczyć samochód i pojechać na plażę Paradise Beach - około 37 km od hotelu. Myślę, że to jest najpiękniejsza plaża, jaką widziałem w życiu.
Bardzo dobre położenie, blisko do starówki i centrum miasta Kos, do plaży około 100 m ,czysto, pyszne jedzenie, bardzo urozmaicone, miła obsługa