Contessa

Niewielki hotel na dobrym poziomie, położony w doskonałej lokalizacji. W pobliżu liczne restauracje i sklepy. Pokoje sa sprzątane codziennie. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie. Miły i pomocny personel.

Wyjazd uważamy za bardzo udany. Cudownie krystaliczna woda, piękna plaża w Gerakas oraz Banana Beach do której był bezpłatny dojazd autokarowy. Hotel zadbany z przemiłą obsługą. Minusem hotelu są pokoje na poziomie minus 1. Pokoje bardzo małe, niezgodne z opisem Itaki (powierzchnia) oraz zdjęciami poglądowymi. W kabinie prysznicowej bardzo dużo mrówek, na tarasie ze względu na położenie pokoju pojawiają się jaszczurki. Posiłki odpowiadające naszym wymaganiom.

Miły hotel z przemiłą obsługą. Jak zwykle jednak bywa - nie warto wykupywać jedzenia. Generalnie świeże, ale przyrządzone bez inwencji i w każdym aspekcie "mdłe".

Hotel,naprawdę bardzo dobry jak na 3 gwiazdki.Tylko pokój mój który miałam ,a miałam na poziomoie minus jeden okropny,wilgoć komary,i widok na obluszczoną siatke ogrodzeniową i wysokie drzewo ,które zasłania słoneczko.Jedzenie nam odpowiadało,każdy coś wybierze .Basen oki,tylko drażniło rezerwowanie ręcznikami leżaków już o godzinie 6 rano przez anglików. Materace na basenie płatne 2 euro.Bardzo fajny barman Denis który robi super drinki.Plaża w Agrassi ,faktycznie jej nie ma i brzydka,ale płytka woda w morzu ,także można dośc daleko wejśc .Polecam hotel,tylko nie bierzcie pokoi na minus jeden.Wyspa piękna

Jeśli chodzi o hotel - bardzo przyjazna atmosfera, pracownicy hotelu pomocni, mili, zawsze uśmiechnięci. Położnie hotelu bardzo fajne, ponieważ jest blisko do samego centrum a jednocześnie hotel stoi przy bocznej uliczce, basen otoczony palmami, co tworzy wrażenie enklawy. Jedzenie dobre i dość urozmaicone. Także bardzo miła obsługa w restauracji. Niestety mieliśmy bardzo przykry incydent ze sprzętem foto na samym początku wyjazdu, został skradziony w autokarze wynajętym przez biuro podróży, a Pani rezydentka z biura podróży ITAKA, z którym jechaliśmy, praktycznie nie pomogła nam w ogóle żeby go odzyskać. Zbyła nas, twierdząc, że takie rzeczy się zdarzają itp. Wszyscy uczestnicy wyjazdu, którzy znali naszą sytuację byli zszokowani jej postawą. Nie polecamy tego biura!!! Hotel i sama miejscowość, mimo, że nie ma w niej za bardzo plaży (można dojechać bezpłatnym autobusem na inne plaże) jest bardzo przyjemna. Poza incydentem z aparatami, wyjazd udany. Wyspa piękna! Polecam :)

Nazwa  Contessa
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Argassi
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, golf, parking

Przyjemny basen hotelowy, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, materace płatne (ok. 2 EUR/dzień)

Dużo udogodnień dla dzieci: plac zabaw dla dzieci, brodzik, krzesełka w restauracji,

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania

Wyświetlono 31 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Lokalizacja, czystość, obsługa.

Wady

Mała łazienka

Adam

Pobyt - Czerwiec 2017

Zalety

Bardzo przyjemna obsługa. Jedzenie powyżej naszych oczekiwań. Hotel zadbany, ładny widok na morze z restauracji.

Wady

Pokoje na poziomie -1 bardzo małe. Według Pani z recepcji wszyscy Polacy z Itaki lokowani są na tym poziomie. Według opisu Itaki pokoje o pow. ok. 25m2, w rzeczywistości pow. 15-20m2. Łazienka bardzo mała, kabina prysznicowa mikroskopijna.

Pobyt - Wrzesień 2015

alicja 3211

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

bardzo dobre położenie ,blisko centrum,na lekkim wzgórzu

Wady

pokoje na poziomie minus jeden

Pobyt - Sierpień 2013

Kriss

Pobyt - Lipiec 2013

Hotel miły, niewielki. Pierwszy pokój poniżej krytyki - wilgotny, w łazience zabite komary (krwiste i bezkrwiste) na kafelkach. Konieczność opłaty za korzystanie z lodówki (która i tak chodzi) trąci wyłudzeniem. Jedzenie niezłe. Basen OK.

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2012

Śniadanie zawsze takie samo ale to w Grecji chyba norma :) za to wszystkiego dosyć do samego końca, obiadokolacje zmienne w formie bufetu, raz w tygodniu kolacja na zewnątrz przy basenie. Wyjątkowo nie trzeba rezerwować leżaków przy basenie - dla wszystkich wystarczy, sporo osób wyjeżdża na plaże albo wycieczki. Plaża w mieście niezbyt ciekawa ale można dojechać na inne. Komunikacja przeważnie lekko spóźniona ale to z winy korków i wąskich dróg ogólnie można podróżować. Na kilka plaż i do parku wodnego darmowe autobusy. Hotel raczej cichy i spokojny ale w centrum miasta i wszędzie blisko. Polecam.

Natalia

Pobyt - Czerwiec 2012

Wyjazd z dziecmi, w pierwszym dniu szok - w pokoju dostawka lozko pietrowe i dzieciece lozeczko....wiec pokoj byl troche ciasny. Ale juz nastepnego dnia bylo ok, bo w pokoju glownie spalismy:). Balkon calkiem przyzwoity, stolik i krzeselka, od stony ogrodu, wiec cisza i spokoj, spiew ptakow:) Przy basenie duzo wolnych lezakow z parasolami.Sniadania montonne, za to obiadokolacje urozmaicone i smaczne, chociaz skromny wybor. Osluga za to rewelacyjna, wszyscy mili, radosni, pomocni. W hotelu mieli dobre stawki na wypozyczenie auta, taniej niz w wypozyczlniach miescie, wiec skorzystalismy i objechalismy wyspe. Na miejscu w Argasi plaza jest kamienista i ma szerokosc lezaka:)za to kilka km dalej -piekne zatoczki -porto caminia, porto zoro, mozna naet podejsc tam spacerkiem, albo podjechac autobusem/autem. Samo Argasi to b urokliwa miejscowosc, duzo barow, sklepow turystow - jak u nas na Helu latem:) Fajne miejsce. Jak ktos chce lezec przy basenie bedzie zadowolony, jak ktos chce zwiedzac, tez bedzie zadowolony, bo Argasi to doskonala baza wypadowa.

Kate

Pobyt - Maj 2011

bardzo sympatyczny hotel!!!!super atmosfera,bardzo miła obsługa-czyściutki, z pięknym widokiem na morze i stolice wyspy,która jest przepiękna.Basen czysty,muzyczka świetna....Jedzenie bardzo smaczne,może śniadania mało różnorodne,ale kolacyjki-pychota!!!/Polecam- warto wybrać ten hotel na wakacje na tej rajskiej wysepce!!!

Pobyt - Wrzesień 2010

W tym hotelu spędziliśmy wakacje w 2010 roku z 8 miesięcznym dzieckiem. Uważam,że miejsce jest godne polecenia, zwłaszcza dla rodzin. Na szczególny plus zasługuje restauracja, w której kolację można zjeść na tarasie pod gołym niebem z pięknym widokiem na urokliwą okolicę. Pokoje były codziennie dokładnie sprzątane, a obsługa uprzejma. Dla tych, którzy nastawiają się na zwiedzanie wyspy polecam wynajęcie auta (najtaniej wychodzi w miejscowych wypożyczalniach, a nie tych hotelowych; można zarezerwować auto też przez polskie firmy trudniące się wypożyczaniem pojazdów na wyspach greckich). Natomiast dla fanów dwutygodniowego leżakowania na słońcu proponuję poszukać hotelu zlokalizowanego bliżej plaży, bo w przeciwnym razie usłyszymy narzekania:)

ewag

Pobyt - Maj 2010

Spędzilismy w tym hotelu bardzo miły urlop i ogólne wrażenie było dobre, ładny budynek, przyjemny, czysty pokój, sprawna, uprzejma obsługa posiłki może za malo urozmaicone, ale smaczne niestety nasz dobry nastrój został zniszczony ostatniego dnia (wyjeżdżalismy 23 07 2010) podczas pakowania okazało się że zostaliśmy okradzeni z części naszych pieniędzy, oczywiście że częściowo ponosimy za to odpowiedzialność bo lekkomyślnie i niefrasobliwie nie wynajęlismy sejfu, nie zmienia to jednak faktu, że ktoś dokładnie przeszukiwał wszystkie, nasze rzeczy, otwierał walizki, zaglądał do dokumentów tym bardziej przykro, że wszyscy byli naprawdę bardzo mili

ewag

Pobyt - Maj 2010

WYBACZCIE, forsa sie znalazla, naprawde nam przykro, że oczernilismy niewinny personel. POLECAMY!!!Bardzo przepraszamy raz jeszcze!!! Spędzilismy w tym hotelu bardzo miły urlop i ogólne wrażenie było dobre, ładny budynek, przyjemny, czysty pokój, sprawna, uprzejma obsługa posiłki może za malo urozmaicone, ale smaczne.

skowronek

Pobyt - Maj 2010

Mala wysepka ale urokliwa.Miasto Argassi stanowi dobra baze wypadowa na wyspe.Duzy wybor firm ktore polecaja wypozyczenie samochodu,skuteru.Duzo tawern,sklepow z paniatkami,firm polecajacych wycieczki po wyspie,barow nastawionych na zagranicznych turystów szczegolnie Anglikow. Hotel Contessa jest hotelem z czystymi pokojami,smacznym jedzeniem,mila obsluga.Sniadania codziennie takie same.Kolacje juz bardziej urozmaicone: dwa lub trzy rozne dania do wyboru,deser i owoce. W hotelu zbyt duzo sie nie dzieje.Niestety nie ma animatora.Wieczory trzeba organizowac sobie samemu.Hotel dla rodzin z dziecmi,ludzi ceniacych sobie wypoczynek w spokoju.

robson

Pobyt - Marzec 2010

Hotel posiada dwa minusy: 1) posiłki, są dwa śniadania i obiadokolacja. Śniadania przez cały turnus były takie same, do wyboru :jajka, jeden rodzaj żółtego sera (zawsze ten sam), jeden rodzaj wędliny - a`la mortadela (zawsze ten sam), serek biały homogenizowany i brzoskwinie z puszki do polania, oczywiście dżemy paczkowane na pojedyncze porcje bardzo chemiczne z data ważności 5 lat. Brak fety i chociaż jednej oliwki. Jak bym był tam dwa tygodnie to bym zaczął chodzić do pobliskiego subway`a. Śniadania dla mało wymagających. Obiady: tutaj dwa dania główne do wyboru dodatki, przez cały czas były różne i generalnie bardzo smaczne. 2) pokoje od strony basenu maja jeden minus (jak dla mnie) dudniącą muzykę od ok 11 do 18 ze snack baru.

Pobyt - Wrzesień 2009

Z hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel bardzo zadbany i czysty. Sprzątaczki codziennie bardzo dokładnie sprzątały wszystkie pokoje. Otoczenie hotelu było również bardzo zadbane. Basen był czyszczony co 2 dni i leżaki również myte. Osobny barek z jedzeniem przy basenie. Do centrum małej miejscowości Argassi ok 2 min. Plaża w miejscowości argassi bardzo kiepska. Za to plaże w ościennych miejscowościach (vasilikos) super! Jedynym minusem była duża ilość angielskich turystów i przystosowane wszystko pod nich np. kuchnia w restauracjach. W hotelu jedzenie było bardzo dobre jednak monotonne. Śniadanie przez 7 dni byłi IDENTYCZNE a na obiadokolacje prawie to samo... We wtorek kolacje z grilla, polecam. Największym minusem samej wyspy jest słaba komunikacja miejska, autobusy prawie w ogóle nie przyjeżdżają albo są spóznione ok 30 minut. Bez samochodu lub wypożyczonego quada (20 za dobę) ciężko gdziekolwiek się dostać.

czacza

Pobyt - Sierpień 2009

Hotel bardzo czysty, świetne pokoje( bynajmiej moj) ładnie urządzone i sam hotel również. Miła obsuga również w barze przy basenie. Jedzenie: śniadania monotonne, kolacje bardziej ciekawe każdy znajdzie coś dla siebie. Swietna restauracja na dachu z ktorej podczas jedzenia mozna podziwiać widoki. polecam

Pobyt - Lipiec 2009

Przesympatyczna i bardzo pomocna obsługa bardzo dbająca o gosci. Czysto, pokoje co do woelkości akurat. Hotel nieduzy, blisko knajpek sklepów i centrum miasteczka. Plaża co prawda okropna, ale mnie poinformowano o tym w biurze (i tak powinni robić). Jedzenie ok, kolacje sporo do wyboru i dla każdego. Śniadania - brak pomidorów, ogórków (czegos do kanapki). Chętnie tam wrócę.

Pobyt - Czerwiec 2009

Fajny miejsce, fajny hotel. przecudowna wyspa. Jedyny minus to pokój od ogrodu, gdzie co rano budziły nas koguty i monotonne śniadania codziennie identyczny zestaw, ale do przyjęcia. Ogólnie jedzenie bardzo smaczne, bardzo miła i kompetenta obsługa, pokoje czyste ale niezbyt duże (po co większe jak się tam tylko śpi), niewielki ale czysty basen, duzo udogodnień dla rodzin z dziecmi. Naprawdę godne polecenia miejsce. Sama miejscowość typowo turystyczna, mnóstwo barów, sklepów, tawern (polecam ZORBAS - jedzenie przesmaczne), kiepska plaża (nam to nie przeszkadzało, gdyż mieliśmy wypożyczony skuter i codziennie jezdzilismy na inną plażę), polecam wypożyczenie auta lub skutera (wypożyczalnia FAROS) i zwiedzanie wyspy na własną rękę (dużo taniej niż z wycieczkami kupowanymi u rezydentów) i przede wszystkim niesamowita swoboda. Jeszcze kiedyś wrócimy na tę cudną wyspę pełną gai oliwnych i winorośli. Polecam serdecznie.

boguśka

Pobyt - Maj 2009

Na Zakynthos byłam z mężem w tym roku i było naprawdę bardzo sympatycznie. hotel jak na 3 nawet zaskakuje, jest czysto, jedzenie bardzo dobre, ważne że jest basen i to dość spory. na fajne plaże trzeba jechać do innych miejscowości ale to nie jest problem, jeżdża autobusy a my wypożyczaliśmy skutery. Sam hotel bardzo przyjazny dla rodzin z dziećmi, obsługa również, polecamy koktajle serwowane w restauracji hotelu.

Piotrek

Pobyt - Maj 2009

Byłem w tym hotelu wraz z dziewczyną i hotel zrobil na nas bardzo dobre wrażenie.W hotelu jest czysto i bardzo miła obsługa.Jedyne mały minus to obiadokolacje które były niezbyt urozmaicone natomiast śniadania bardzo smaczne.Ogólnie hotel jak i miasteczko na duży plus.

Contessa