Concorde Moreen Beach Resort & Spa

Piękne miejsce na relaksujący wypoczynek. Hotel nie duży, położony w zadbanym ogrodzie, tuż przy pięknej plaży z molo. Pokoje duże i zadbane. Widok na morze wspaniały. Wyjątkowo uprzejmy i pomocny personel W pokoju czajnik, kawa, herbata, woda. Wifi działa w pokoju i w lobby. Bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, ciekawe kolacje tematyczne (kraby, krewetki, tuńczyk, udziec z indyka, steki wołowe, kebab, tacos itd). Animacje mogłyby być lepsze. Polecam również ofertę SPA, przede wszystkim profesjonalne masaże. Soki, mrożona kawa i sałatki owocowe sprzedawane w barze przy plaży również godne polecenia i w bardzo dobrej cenie. Miejsce do którego warto wrócić. Zdecydowanie polecam.

Hotel ładny, duży ogród, blisko plaża, niedaleko od lotniska.

Myślę że zamiast dużo pisać o tym jak wspaniały był to pobyt, napiszę krótko, na pewno tam wrócimy. Cisza, spokój, jedzenie, obsługa, pokoje itd. itd. jednym słowem super!

Cudownie. Kameralny, stosunkowo niewielki hotel. Nie ma "lokalsów". Spokój i cisza. Idealny na eypoczynek we dwoje. Nie ma praktycznie dzieci. Fajne animacje. Przepiękny ogród. Wyżywienie b.dobre. Piękna rafa i plaża. Bez przepychu ale wszystko w wystarczającej jakości

Byłam w tym hotelu już po raz drugi i znowu jestem zachwycona! To idealne miejsce dla osób, które pragną naprawdę odpocząć. Hotel oferuje wspaniałą atmosferę, która sprzyja relaksowi, a lokalizacja jest po prostu fantastyczna. Obsługa jest bardzo uprzejma i pomocna, co sprawia, że pobyt jest jeszcze przyjemniejszy. Świetni ludzie, świetne miejsce – na pewno wrócę tutaj ponownie!

Nazwa  Concorde Moreen Beach Resort & Spa
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, sporty wodne

Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: plac i pokój zabaw, 2 baseny, miniklub (4-12 lat), animacje.

Bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, pomostem (przy brzegu rafa koralowa).

Doskonałe warunki do nurkowania i snurkowania: hotel leży w pobliżu zatoki Abu Dabab.

Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: 2 baseny, siłownia, szachy, siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka plażowa.

5.9

Wyświetlono 118 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sabina

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Klimatyczny, nieduży, zadbany.

Wady

Animatorzy hotelowi z małym doświadczeniem.

Aga

Hotel ładny, duży ogród, blisko plaża, niedaleko od lotniska.

Zalety

Kilka niskich budynków położonych w ogrodzie, z widokiem na morze

Wady

Zaniedbana plaża

Irek

Zalety

Wszędzie blisko, basen, plaża, morze a do tego piękna rafa na końcu pomostu. Pyszne jedzenie, a włoska restauracja a la carte obowiązkowo do odwiedzenia. Leżaki dostępne cały dzień, czy to nad morzem czy basenem, zawsze jest coś wolnego. A do tego miła i uczynna obsługa.

Wady

Wady? Jakie wady !!

Zalety

Brak lokalnych gości

Wady

Wszystko ok.

Zalety

Hotel jest idealnym miejscem na wypoczynek. Zapewnia pełną prywatność, co jest dla mnie niezwykle ważne. Czystość na najwyższym poziomie, zarówno w pokojach, jak i w częściach wspólnych. Panuje tutaj przyjazna atmosfera, która sprawia, że od razu można poczuć się jak w domu. Dodatkowo, wszystko, czego potrzebujesz, jest na miejscu, co czyni pobyt jeszcze bardziej komfortowym i bezproblemowym. Gorąco polecam!

Wady

Hotel jest naprawdę wyjątkowy, ale ma jedną wadę – nie chce się z niego wyjeżdżać! Atmosfera, obsługa i wygody są tak fantastyczne, że każda chwila spędzona tutaj jest czystą przyjemnością. Z pewnością wrócę!

Kameralny hotel. Bardzo miła obsługa. Czysto. Przepiękne ogrody na terenie ośrodka. Spokój i cisza. Zaleta to praktycznie brak dzieci i gości "lokalsów". Restauracja - brak kolejek, posiłki bardzo smaczne. Każdy wybierze coś dla siebie. Jeśli ktoś szuka przepychu to tu go nie znajdzie, jednak standard na wszystkich płaszczyznach jest bardzo wysoki.

Zalety

Usytuowanie blisko morza przy pięknej rafie koralowej. Spa oraz budynki wśród pięknego ogrodu. Bardzo czysto.

Wady

Hotel nie pierwszej młodości jednak bardzo dobrze utrzymany.

Mariola

To mój drugi pobyt w tym hotelu ,świetny hotel codziennie sprzątane pokoje miła obsługa

Zalety

Piękny ogród,piękna plaża kameralny hotel w którym można wypocząć Super animatorzy

Wady

Mało urozmaicone jedzenie ,przydałoby się wprowadzić więcej owoców morza ,świeże soki Potrzebna jest zmiana infrastruktury dla obsługi Tace i wózki dla kelnerów ,nowe ubrania dla kelnerów

Hotel wspaniały. Obsługa niesamowita. Po późnym zameldowaniu, czekała na nas kolacja w pokoju. I tak samo po późnym powrocie z Luksoru, obsługa przyszła z kolacją. Ogród bardzo zadbany, wieczorem wspaniałe oświetlony. Pomost, z którego można snurkowac. Wspaniała rafa koralowa. Leżaków nigdzie nie brakuje, ani na plaży ani na basenach.

Zalety

Obsługa, która zawsze była uśmiechnięta i starała się, aby goście byli zadowoleni. Organizowano kolację na plaży, cocktail party. Pokoje bardzo czyste. Nikt z obsługi nie wyciąga ręki po napiwki, co było częste w innych Egipskich hotelach, w których byłam. Śniadania ok - omlety, naleśniki, sery, jajka, owoce, słodkie przekąski. Obiad urozmaicony, kolację również. Napoje nalewane z butelek - cola, fanta, Sprite, piwo i z butelek i z nalewaka, soki z dystrybutorów.

Wady

Wszystko ok. Nie można przyczepić się do niczego.

Marcin

Świetny kameralny hotel przeznaczony raczej dla osób dorosłych, idealne miejsce dla wszystkich, którzy pragną spokoju i odpoczynku. Bardzo życzliwa i pomocną obsługa hotelu - począwszy od pracowników obsługi pokoi, recepcji, kelnerów, kucharzy, animatorów i menadżerów. Pokoje czyste, dobrze działająca klimatyzacja. Wszystkie budynki znajdują się w otoczeniu przepięknego ogrodu. Wyśmienite jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie. Rewelacyjna rafa koralowa i bardzo czysta plaża. Atrakcyjne cenowo oferty wycieczek i aktywności dodatkowych na terenie hotelu. Zdecydowanie polecamy, zapewne wrócimy. Ps. Jeżeli nie jesteście zainteresowani usługami płatnymi dodatkowymi, poproście na recepcji o czerwoną zawieszkę

Zalety

Czyste pokoje, rozległy i zadbany ogród, położenie nad samym morzem, rafa koralowa, smaczne jedzenie

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu. Noo cóż… nie jesteśmy osobami wymqgajacymi, ale ten hotel się nie popisał… Jedzenie bardzo słabe i bardzo mało. 6 bekasów z czego w 2 ryż i w jednym frytki jakiś makaron i jeden rodzaj mięsa. Na owoce nie ma za bardzo co liczyć. Naganiacze irytujące i bezszczelne potrafili obrazić kogoś z naszego towarzystwa bo nie kupiliśmy wycieczki… Pokoje czyste , basen też okej. Ogólne wrażenia słabe.

Zalety

Piękna rafa Transfer 30 min z lotniska Czyste pokoje

Wady

Sporo ..

Robert

Czysto miła obsługa nienachalna jedzenie dużo każdy wybierze coś dla siebie aczkolwiek smak mógłbyś być lepszy

Zalety

Czysto miła obsługa WiFi działające na terenie całego hotelu

Wady

Smak jedzenia

Hanna

Pobyt - Maj 2024

super, super. Bez pośpiechu. Powoli śniadanko potem plaża z dużą ilością parasoli. Bez zadnych rezerwacji miejsca na plazy, swobodnie i wolno jak na urlopie. Animatorzy zajmowali się nami z całego serca tańce , aerobik w basenie wyśmienity, gry w piłkę dla zainteresowanych oczywiście zawsze był uśmiechnięty animator . Wieczory urozmaicone występami tak abyśmy mogli poznać kulturę egipską. Tanie Derwisza, taniec brzucha. Piękne. Wszystko to w otoczeniu pięknego ogrodu. Rana i wieczorem otaczał nas cud natury. Morze cieple, rafa piękna a z rybami można się było zaprzyjażnić. Cała przyroda w Marsa Alam to prawdziwy cud natury. Zachęcam do odwiedzenia tego miejsca. Pitnej wody i dobrego jedzenia nie brakowało.

Zalety

Ogród. SPA z masażami. przstronne pokoje. wszędzie blisko. Restauracja. bar. baseny, pokoje wszystko pod ręką. Obsługa pomocna i bardzo miła na każdym odcinku swojej pracy.

Iwona

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel bardzo ładny , pokój z widokiem na morze , codziennie sprzątany . Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje duże przestronne z balkonem ,większość z widokiem na morze. Kuchnia bardzo dobra i różnorodna . Na pewno każdy coś dla siebie znajdzie. Wokół hotelu bardzo barwnie od pięknych roślin. Wifi dostępne praktycznie wszędzie.

Zalety

Zaletą hotelu jest blisko położona plaża z parasolami i leżakami. Największą atrakcją jest bezpośredni dostęp do PIĘKNEJ RAFY . Wszędzie bardzo czysto.

Wady

Brak wieczornych atrakcji jak na przykład -dyskoteka.

Irena Teresa

Pobyt - Marzec 2024

Pokój o dość duzej powierzchni. Spełnił moje oczekiwania. Otoczenie hotelu stanowi pięknie wypielęgnowany ogród.

Zalety

Bliska odległość od plaży. Uprzejma i pomocna obsługa hotelowa. Czystość. Piękne otoczenie hotelu.

AS

Pobyt - Marzec 2024

Fantastyczny hotel dla ludzi ceniących spokój, ciszę i czystość. Tak było przynajmniej poza sezonem. Brak dzieci, spokojni ludzie. Cudowny personel zwłaszcza na stówce. Piękne widoki.

Zalety

Blisko plaży, lotniska. Piękne pokoje (rodzinny). Czystość i życzliwy personel. Fajne pakiety na masaże. Czystość.

Wady

Mało owoców na posiłkach.

Michał

Pobyt - Marzec 2024

Hotel bardzo ok, położony przy samej plaży, szybki transfer z lotniska

Zalety

Położony przy samej plaży, ładny basen i urozmaicona kuchnia

Wady

Może stan łazienki w pokoju

Eugeniusz

Pobyt - Marzec 2024

super hotel do wypoczynku polecam dla seniorów przepiękne ogrody

Zalety

Jedzenie ,obsługa, otoczenie

Wady

Brak posiłku po śniadaniu gdy wylot jest w godzinach popołudniowych

Sebastian

Pobyt - Luty 2024

Pokój średni pod kątem standardu natomiast piękny i duży ogród. Bardzo o niego dbają. Miałem możliwość zobaczenia jak nawiedza hotel szarańcza. Jeżeli chodzi o posiłki to dla mnie i mojej rodziny takie 3 z minusem. Codziennie to samo oprocz kolacji gdzie dodatkowo codziennie było cos z grilla na zewnątrz. Plus ze w trakcie pory obiadowej można zjeść dobrą pizzę czy burgery. Pomiędzy posiłkami w All…. można zjeść frytki, bułkę i skrzydełka. Po kilku minutach zazwyczaj już nic nie było. Bez marudzenia to ogólnie hotel godny polecenia

Zalety

Przy hotelu piękna rafa koralowa, pokoje codziennie sprzątane, miła obsługa ale niestety często jest to wrażenie że oczekują za wszystko napiwku. Bardzo ładny, zadbany ogród i z większości pokoi widok na morze.

Wady

Dla mnie słabe jedzenie ale kwestia gustu (kilku poznanych na miejscu Polakow również stwierdziło, że jedzenie nie było zbyt dobre). Niektórzy „naganiacze” na atrakcje konkretnie oszukiwali że robią coś dla nas dużo lepiej za dodatkowe np 5 dolarów a w rzeczywistości dana atrakcja była ta sama taniej (kasę z nadwyżki mieli dla siebie) Nie daliśmy się na szczęście… Dodatkową wadą jest to, że obok budują dodatkowy budynek i przy basenie jest dość głośno jak to przy budowie.

Bartłomiej

Pobyt - Luty 2024

Hotel zasługuje na godny polecenia, obsługa jeśli chodzi o bar, recepcję, sprzątanie pokoi, naprawdę zasługuje na maksymalną ocenę. Jeśli chodzi o bar tutaj pracujący Hossam zasługuje na wyróżnienie, bardzo solidnie wykonuje swoją pracę i jest bardzo miły. Dużym atutem jest bliskość pięknej plaży wraz z leżakami i parasolami, oraz piękna rafa tuż przy niej. Jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone i lepszej jakości: ciągły kurczak, kiepsko przyrządzona wołowina i jeden rodzaj ryby niestety nie zachęcają. Polecić za to mogę restaurację włoską, która naprawdę jest na dobrym poziomie. Manager restauracji bardzo dobrze wykonuje swoją pracę, jednak mógłby być mniej widoczny i nie być, aż tak nadgorliwy. Duży bardzo duży minus, który niestety dla Nas dyskwalifikuje miejsce do ewentualnego powrotu to ciągłe nagabywanie, ze strony sprzedających wycieczki, brak zrozumienia, że ktoś nie jest zainteresowany, podchodzenie tych samych kilka razy w ciągu dnia, wręcz złośliwe. Nie da się w ten sposób odpoczywać. W ciągu godziny podchodziło do Nas 5 Panów po kolei i mimo braku zainteresowania nie rozumieli, żeby odejść. Szczególnie nachalny wręcz chamski jest pan który organizuje wycieczki do Luxoru, oraz gość od quadów.

Zalety

Plaża, Rafa, Obsługa, Klimat miejsca, Pokoje, też ok

Wady

Nagabywacze sprzedający wycieczki, masażysta, gość od salonu piękności pokoleii jak leci - tak nie da się odpoczywać !!!,

tommaso

Pobyt - Luty 2024

jestem zadowolony z pobytu w hotelu, to był tydzień na relaks i długie rozmowy

Zalety

piękny ogród, uprzejma obsługa, dobre jedzenie, blisko plaża

Wady

/// mała uwaga jest tylko jedna - pokoje - moim zdaniem - są w standardzie 4* a nie 5*

Concorde Moreen Beach Resort & Spa