Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Hotel całkiem ładny, blisko morza, blisko basenów, sprzątany regularnie, miła obsługa. To tyle z plusów. Przeciętne animacje, bardzo przeciętne, małe pokoje, na pewno nie jest to pięciogwiazdkowy standard. Lokalizacja to totalna dziura, poza morzem i hotelem nie ma tam kompletnie nic w promieniu 70 km. Poruszać się można właściwie tylko wypożyczonym samochodem (minimum 60 euro/ dobę) ewentualnie taksówką (jeszcze drożej) Jedzenie i napoje to totalna katastrofa, jakość jedzenia to najgorszy syf, jaki w życiu jadłem, przy tym co serwują w tym hotelu, to gotowce z Biedronki to delicje. Ani razu nie dostaliśmy prawdziwego mięsa, jedynie mięso oddzielane mechanicznie. Moją żona zatruła się już drugiego dnia i wylądowała w szpitalu, ja kolejnego z gorączką 39 stopni. Dodam, że byłem kilkukrotnie w krajach arabskich i nic takiego nam się nie przydarzyło. Oczywiście smak potraw to również tragedia, odliczaliśmy dni do powrotu.
Blisko do morza i basenów, czystość. Miła obsługa
Przede wszystkim jedzenie. Totalny syf!! Dodatkowo słaba lokalizacja.
Byliśmy w hotelu od 11.10.2024 do 18.10.2024r. Hotel ogólnie zadbany, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Otrzymaliśmy pokój nr 1263., w którym nie działała klimatyzacja. Po zgłoszeniu problemu otrzymaliśmy propozycje zamiany pokoju na bungalow, jednak nie skorzystaliśmy z propozycji ponieważ byliśmy już rozpakowani i nie bardzo mieliśmy ochotę znowu pakować się a temperatura nie była aż tak wysoka. Obsługa miła, pomocna, otoczenie hotelu ciekawe, do bazaru w miasteczku chodnikiem przy plaży 10 minutek spacerkiem. Wieczorne show w amfiteatrze przez 7 wieczorów może jeden raz coś było ciekawego. Animatorzy w ciągu dnia starali się czymś zająć gości hotelowych, tańce, gry, zabawy itp.
Czystość, duży wybór jedzenia, kelnerzy i barmani spełniają każdą zachciankę, szybko i sprawnie.
Drinki serwowane w plastikowych kubkach, jednak jeśli ktoś życzył sobie wypić drinka w szkle barman spełniał życzenie, nie było problemu Trochę denerwujące były muchy siadające na serwowanych daniach ale takie są uroki jedzenia w restauracji na powietrzu, poza tym muchy chyba nie wiedziały, że znajdują się 5 * hotelu :)) Marne wieczorne show. Widać było potencjał ale chyba wypalenie zrobiło swoje (końcówka sezonu).
Pobyt był naprawdę cudny. Teren hotelu jest ogromny każdy znajdzie miejsce dla siebie nawet ustronne. Hotel położony jest w ustronnym miejscu ale nad samym morzem więc jesteśmy pozbawieni wszelkiego zgiełko i hałasów jednocześnie bezpośrednio z hotelu wychodzimy na piękna plaże (piaszczysto-kamienistą).
Piekny rozległy teren hotelowy, kilka basenów zewnętrznych w tym jeden kryty. Przepyszne jedzenie, spory przepych, torty i wszelkie desery codziennie inne, obsługa bardzo miła i pomocna. Zarówno na terenie hotelu jak i na plaży bardzo dużo leżaków, nie ma obaw ze się będzie opalało w ruchu ;) hotel wydaje ręczniki plażowe w strefie spa ( nie ma problemu kiedy gdzieś się zawieruszy -nam się przydazylo dzieci zbytnio nie pilnują ręczników). Występuje kilka restauracji i animatorzy.
Jedyna wadą dla mnie była zbyt zimna woda w zewnętrznych basenach, przez to niewiele osób się kąpało. Woda w morzu była cieplejsza. Jedynie do basenu krytego można było wejść wiec rodziny z dziećmi tam pływały. Uwaga Aqua park zamykają od 15 września jest to koniec sezonu wiec jeśli ze względu na zjeżdżalnie dla dzieci wybieracie ten hotel to miejcie na uwadze ze hotel posiada tylko 3 zjeżdżalnie. Warto do Turcji wybrać się we wrześniu wtedy są wszystkie atrakcje czynne. Pozdrawiam
Hotel czyściutki, zadbany jedzenie bardzo urozmaicone.
dobre położenie, blisko do basenów, restauracji i plaży
nieco za głośno wieczorami ( zwłaszcza w pokojach przy głównej recepcji)
Hotel ok. Pokój codziennie sprzątany. Obsługa miła . Jesteśmy zadowoleni.
Czystość, smaczne jedzenie, chociaż mogłoby być więcej ryb. Blisko plaża, liczne bary .
Trochę mi przeszkadzały chodzące po restauracji koty.
Przy wyborze hotelu sugerowaliśmy się tym że hotel posiada aquapark a w nim 12 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 4 dla dzieci, restauracje a la carte:włoska (1 w tygodniu) owoce morza (1 w tygodniu) i azjatycka (BEZ LIMITU), kajaki, rowerki wodne również oznaczone w opisie oferty jako dostępne i bezpłatne ale z których nie mogliśmy skorzystać gdyż po przybyciu na miejsce 1.10.2024 pracownik recepcji poinformował nas iż jest już ''PO SEZONIE'' i zarówno aquapark, kajaki, rowerki wodne jak i wszystkie restauracje a la carte są już zamknięte, ''SEZON'' zakończył się 15.09.2024. Siłownia”po sezonie” również zamknięta. Animacje wieczorne słabe, głównie w języku francuskim i niemieckim, zdecydowana większość gości jest z Francji i Niemiec. Na plus czyste pokoje, sprzątane codzienne, jedzenie dobre choć monotonne ze względu na brak restauracji a la carte po 15.09.2024. Ostrzegam wszystkich przed „chwytami marketingowymi” jakie stosują Wakacje.pl oraz Coral w celu sprzedażowym, oferta nie jest zgodna z rzeczywistością.
Czyste pokoje sprzątane codziennie
Po 15.09.2024 brak aquaparku, restauracji a la carte, atrakcji wodnych, siłowni
hotel przytulny, miła obsługa położony z dala od atrakcji handlowych pobyt bardzo udany
oszukany ultra, barek tylko na powitanie i to bez piwa tłok na plaży
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie.Jedzenie bardzo dobre, dużo wszystkiego, owoce, ciasta, wszystko bardzo smaczne. Animacje, kilka basenów, duży aquapark, przy samej plaży.
Hotel na ładnym dużym terenie, czysto w pokojach, codziennie sprzątane, wszyscy bardzo się starają
W zasadzie wszystko się podobało
Hotel jest duży na terene całego obiektu są 4 baseny. Mieliśmy opcje promo room (czego się trochę baliśmy), a się okazało, że lepiej trafić nie mogliśmy. Mieliśmy pokoj co prawda po drugiej stronie ulicy, ale byliśmy zadowoleni ponieważ mieliśmy tam basen i była cisza. Na terenie był jeszcze drugi cichy basen, dwa następnie to główny i ze zjeżdżalniami (tam juz caly dzien animacje i zabawy). Wszystkie baseny posiadały brodziki (bez zjezdzalni), tylko ten przy duzych zjeżdżalniach miał zjezdzalnie dla dzieci. Oprócz tego 5 min spacerkiem od hotelu był aqua park (czynny do 18, na miejscu napoje i jedzenie w cenie w wyznaczonych godzinach. Wiele atrakcji dla dzieci i nie da się wejść od plaży, trzeba wejść głównym wejsciem). Jedzenie dobre, osobiście nie jem wszystkiego, a miałam w czym wybierać, choć po tygodniu menu się powtarza. Panie z mini klubu poświęcają dużo uwagi każdemu dziecku z osobna i nawet dają dziecią jeść. Plaża piaszczysta i duza, ale buty do wody warto mieć, ponieważ w wodzie są kamienie. Cały hotel czysty, sprzatany codziennie, a obsługa bardzo miła. Duży plac zabaw, lody 3 razy dziennie (przy obiedzie, kolacji i w czasie trwania pancake). Dyskoteka odbywała się na zewnątrz (do 2 w nocy), ta w srodku była zamknięta. Ogólne wrażenia bardzo fajne.
4 baseny, 2 do zabawy, 2 do odpoczynku. Aquapark z wieloma atrakcjami dla małych i dużych. Przy każdym basenie bar przy których z alkoholi wydawali tylko piwo (drinki przy głównym basenie). Zaangażowani animatorzy. Hotel czysty i zadbany.
Jedyna wadą jak dla mnie był brak kołdry, spaliśmy pod takim grubszym prześcieradłem i w nocy przy klimie było zimno, a bez klimy zaś ciepło.
Hotel jak najbardziej w porządku Nie jest to hotel typu premium ale czysty z pięknym ogrodem My mieliśmy pokój w części z drugiej strony ulicy jak się okazało z basenem na dziedzińcu przy którym od rana do wieczora był ratownik , zazwyczaj basen był pusty Jedzenie bardzo urozmaicone , przepyszne owoce , fajne drinki Plaża ok , czysta , mnóstwo leżaków Może nie były to wakacje premium ale jak najbardziej w porządku W skali od 1-10 daje mocne 8
Piękny ogród - zawsze na maksa podlany Wszędzie czysto , bardzo miła obsługa Animacje które dodawały uroku wakacyjnemu klimatowi Woda butelkowana dostępna w każdej ilości dla każdego
Pokoje w stylu retro ,jednak bardzo czyste Jeśli sąsiedztwo okaże się uciążliwe przez cienkie ściany wszystko słychać
Wspaniale spędzony czas, hotel czysty, pyszne jedzenie i bardzo urozmaicone, jesteśmy zadowoleni od najmłodszego do najstarszego, każdy znalazł coś dla siebie. Piękna plaża, niedaleko bazar czynny wieczorami, na który polecam spacery:) wspaniale animacje. Polecam z czystym sumieniem, a napotkane przed wypoczynkiem złe przesadzone opinie zostały obalone;)
Piękny, czysty, niezła lokalizacja, wspaniała obsługa, świeże urozmaicone jedzenie.
Wraz z Małżonką bardzo polecamy ten hotel Pobyt bardzo udany - Obsługa miła i pomocna, Hotel czyściutki i pięknie położony Jedzenie - naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie i będzie zadowolony . Animacje ukierunkowane dla Francuzów, ale dla nas to nie był żaden problem. Chcesz spędzać czas przy dużym basenie - jest muzyka i animacje Chcesz spędzić czas w ciszy i spokoju - piękny basen z brodzikiem i dodatkowym barem w części domków - rewelacja Jednym słowem wszystko super
Wszystko
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel spełnił wszelkie oczekiwania. Mimo iż nie jest to nowy hotel typu premium z kryształowymi żyrandolami jest naprawdę bardzo czysto, przyjemnie i w tureckim klimacie.
Bardzo rozległy i zadbany teren wokół hotelu. Piękne zadbane baseny wśród bujnej roślinności. Bardzo miła obsługa.
Wybierając się do hotelu trzeba brać pod uwagę że poza nim to niestety nic nie ma a na ulicach brudno i wszechobecny plastik...Można jednak dojechać na zakupy np do Ozdere aby zaopatrzyć się chociaż w jakieś pamiątki. Plaża niestety jak dla mnie niezbyt czysta a na niej watahy bezdomnych psów i kotów. Trudno mi zrozumieć dlaczego te zwierzęta są takie wychudzone i odwodnione mając w sąsiedztwie taki hotel w którym jedzenie nie brakuje. A co do zwierząt to uprzedzam że lepiej ich nie głaskać.
Bardzo udany pobyt. Zadbany, czysty hotel choć nie jest to nowy hotel typu premium. Piękny zadbany ogród oraz baseny. Bardzo miła i pomocna obsługa. Teren jest bardzo rozległy z obfitą roślinnością. Jedzenie smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Zabawne animacje przy basenie rozbawiają gości od samego rana do późnych godzin wieczornych. Widok z okna wspaniały na roślinność, basen oraz plażę. Nic tylko relaksować się przy basenie popijając zimne napoje serwowane w barze.
Pokoje są sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki, uzupełniana woda. W restauracji nie ma kolejek po jedzenie, wszystkiego jest pod dostatkiem. Obsługa uwija się jak może aby każdy znalazł miejsce i był zadowolony.
Plaża lekko zaniedbana. Z dużą ilością bezdomnych zwierząt które nie wiedzieć dlaczego (skoro w hotelu jest bardzo dużo marnowanego jedzenia) są głodne i odwodnione. Ku przestrodze napiszę że nie polecam głaskania kotów i innych czworonogów bo dla mnie skończyło się to boleśnie i dodatkowo szczepieniem przeciwko wściekliźnie. Zwłaszcza dzieci które wciąż niańczą małe kotki muszą uważać. Zadrapania także kwalifikują się do podania szczepionek. Szkoda że rezydent nie wspomina o tym fakcie.
całkiem okej. Hotel duży. Jedzenie duży plus wiele warzyw.
Blisko morza blisko aquaparku dla tych co z dziećmi.
Hotel już troszeczkę szarpnięty zębem czasu. Ale wszystko sprawne.
Pobyt oceniam na 4 raczej dla rodzin z dziećmi, usytuowany w fajnym miejscu, przyzwoita plaża, super animacje. Klasa hotelu koniec lat 90, pokoje małe nawet te rodzinne , jedzenie powtarzające się codziennie to samo. Nie zasługuje na 5*
Duża powierzchnia resortu, kilka basenów z atrakcjami mega fajny aquapark, spora ilość barów na zewnątrz brak kolejek
Małe pokoje nawet te rodzinne, brak klimatyzacji w holach między pokojami bardzo duszno, tylko dwie windy, pod balkonem pokoju znajdowała się pompa która hałasowała całą noc, słaba obsługa kelnerska tylko od sprzątania, powtarzające się jedzenie, spleśniałe owoce głównie cytrusowe
Pobyt ogólnie ok. Obsługa super. Jedzenie bardzo smaczne. Pokój sprzątany codziennie. Plaża nad morzem o 9.00 prawie pusta , czyli leżaki które chcesz to masz. Gorzej przy głównym basenie, tłoczno. Udane wakacje.
Morze , plaża , leżaki, obsługa, za barem przemiłe Panie , smacznego jedzenie , pokój codziennie sprzątany itd.
Jedyny minus to siłownia. Pomimo urlopu lubię poruszać się , a tam oprócz bieżni itp to gorzej niż marketowy atlas przy moim wzroście 180cm z niepełnym zakresem ruchów , trochę gorzej niż marketowych krążków z takim samym gryfem i z dwóch hantli jw. Porażka której nie można nazwać siłownią.
Sam hotel i baseny ok. Basenów kilka więc zawsze leżaki można zorganizować bez szajby o 5 rano ;) Pokoje w normie, obsługa miła ale nienachalna. Jedzenie raczej monotonne. Animacje kiepskie - całość mocno nakierowana wyłącznie na Francuzów. Ogólnie może być, ale nic nie urywa.
Importowany alkohol. Ilość basenów i wolne leżaki. Bezpośredni dostęp do plaży. Wolny wstęp do aquaparku.
Animacja. Nastawienie na gościa z Francji.
Hotel oceniamy na 5* Bylismy tam 7 dni i bardzo nam się podobało. Hotel czysty, zadbany, ulokowany tuż przy samej plaży. Na terenie hotelu 3 baseny jeden ze zjezdzalniami. Około 300-400m aquapark hotelowy, bardzo duży z ogromną ilością zjeżdżalni. Jedzenie bardzo dobre Obsługa bardzo miła i pomocna. Obok hotelu można wykupić wycieczki u przesympatycznego Mustafa A w samym hotelu można wynająć auto żeby pozwiedzać. Polecamy bardzo ten hotel
Czystość pokoi Sprawna klimatyzacja Bardzo dobre wyżywienie Bliskość do morza
Brak animacji w języku polskim, animacje w języku francuskim lub tureckim.
Pokój i wyposażenie optymalne. Codziennie sprzątanie pokoju i świeże ręczniki. Klimatyzacja sprawna. Personel hotelu jak i Animation Team bardzo pomocny i sympatyczny.
Aquapark dla gości hotelowych od poniedziałku do piątku. Rewelacyjna kuchnia. Multum dań do wyboru. Bardzo dużo dodatków. Rewelacyjne ciasta i zawsze świeże owoce. Piękna plaża. Sporty wodne.
WiFi bardzo średnio działające (trzeba znaleźć miejsca gdzie dobrze dziala). Kawa z ekspresów nie dla prawdziwych kawoszy. Zdjęcia robione przez fotografa - bardzo średnie i prześwietlone.