Atrakcje dla dzieci (park rozrywki Xcaret - Meksyk w pigułce lub park Xel-ha)
Blisko do Uxmal (Pałac Gubernatora i Świątynia Wróżbity)
Blisko do Tulum (El Castillo i Świątynia Fresków)
Blisko do Chichen Itza (najbardziej znana piramida Kukulcán)
pokoj w ktorym nas zameldowano nalezal raczej do przecietnych, ale byly tez pokoje juz odnowione (bardzo ladne). hotel ladny - przestronny, z 2 basenami i plaza krok od hotelu, bardzo fajnie zrobione wieczorne przedstawienia a animatorzy bardzo sie staraja i urozmaicaja program przez caly dzien sport- istnieje mozliwosc wypozyczenia rowerow, katamaranow, kajakow, lekcji windserfingu, tenisa ziemnego, stolowego - oczywiscie wszytsko za darmo jedzenie-zroznicowane, smaczne, niczego nie brakowalo obsluga- bardzo mila i chetna do pomocy drinki- super :) bo robia je z zagranicznych alkoholi a nie lokalnych, wiec mozna bylo zamowic malibu, bacardi, orginalana whisky itd MINUSY: stosunkowo maly basen jak na taka ilosc gosci, wycieczki fakultatywne no i oczywiscie podroz - wracalismy w sumie 30godz... :(
Hotel naprawdę super!! czysto, zadbany ogród, piękna plaża, morze i ...pyszne jedzenie oraz drinki! (niewiarygodnie długa lista, oryginalne alkohole :-) Do tego fajna animacja i bardzo miła obsługa! A do głównej alei (bary, imprezy, mnóstwo sklepików) spacerkiem po plaży ok. 20 min. Polecam!!
Jedzenie bardzo dobre. Obsługa przemiła. Morze Karaibskie cudowne. Towarzystwo międzynarodowe. Zaopatrzenie barków i ich obsługa bez zarzutu. Polecam.
Bardzo sympatyczny hotel. Pokoje czyste z dużymi łóżkami. Mała uwaga głośno działajaca klimatyzacja (może już ją wymienili, byłam tam w maju 2007). Cudowna plaża!!! W basenie aqua aerobic. Możliwosć masażu w ogrodzie :) Bardzo symapatyczna obsługa. Każdy znajdzie co dla siebie w restauracjach. Robią wrażenie jaszczurki i "świnki" chodzace po ogrodzie :) Gorąco polecam!
To miejsce trzyma fason od początku pobyt do końca. Z jednej strony otaczały nas ogromne połacie zielonego terenu, tak że byliśmy odgrodzeni do wszystkiego. Z drugiej strony drobny piasek w którym stopy zapadały się głęboko, czysta i ciepła woda. Leżaki były, nie korzystałem z nich, jestem zwolennikiem ręczników. Jedzenie takie jakiego można się oczekiwać po tego rodzaju hotelu. Niezły wybór dań zimno i ciepło. Drinki nie rozwodnione, przekąsek pod dostatkiem. Animacje wiem że były. Oceniać ich nie będę ponieważ nie uczestniczyłem.
Bardzo dużo działo się przy basenie . Dużo gier typu waterpolo, dobrze zaopatrzony pool bar. Pokój adekwatny dla dwóch osób. Łóżko to prawdziwy duble a nie jakieś dwa małe single, łazienka czysta. Żadnej rdzy, uszczerbków w armaturze, problemów z ciśnieniem wody. Z restauracji koniecznie idźcie do "Azteca" tradycyjne meksykańskie potrawy. Jeśli lubicie ostrą kuchnie to co coś dla was. Główna restauracja miała romantyczny wystrój, i niezły bufet. Plaża naprzeciwko głównego wejścia hotelu.
Położenie: Dookoła ośrodka las, a do frontu rozpościera się plaża. 15 minut do wypożyczalni samochodów. Można też do bliższych miejsc zamówić taksówkę w recepcji.Ceny z podróż w miarę przyzwoite. Jedzenie było dobre. Jak to mówią dla każdego coś dobrego. Nie oczekujcie jednak wspaniale zastawionych stołów. Na śniadaniach można było poprosić np o omleta na słodko. W pobliskim centrum wykupiliśmy sobie wędkowanie dalekomorskie. Dal mnie jak zapalonego wędkarza niesamowite przeżycia.
internet jest za darmo w obrębie kafejki , platne wtedy kiedy kozysta sie z ich kafejki
WSPANIAŁY HOTEL!!!Wszystko na wysokim poziomie. Hotel położony w przepięknym, zadbanym ogrodzie. Dojście z budynków hotelowych do recepcji i restauracji głównej znajduje się pod ciekawym zadaszeniem z liści palmowych, więc niestraszne są opady. Przy najbliższej hotelowej ulicy znajduje się małe centrum ze sklepikami, w których można zaopatrzyć się w pamiątki. Olbrzymia restauracja główna daje poczucie komfortu i luzu. Jedzenie pyszne i bardzo urozmaicone. Dla mnie jedynym minusikiem są kolorowe kremy (np. zielone lub niebieskie) na ciastach, ale rekompensuje to ich smak. Olbrzymią zaletą jest wystarczająca ilość kucharzy, którzy na bieżąco i co najważniejsze bez kolejek obsługują gości hotelowych. Hotel proponuje też urozmaicony poczęstunek pomiędzy głównymi posiłkami i przewspaniałą kawę. Dla dzieciaków rewelacją jest wystawiony automat do lodów włoskich i do samodzielnej obsługi. Plaża zadbanai czysta, piasek jasny i drobny. Wejście do morza łagodne i oddzielone od głębin sztuczną rafą. Moim zdaniem, spośród wszystkich hoteli w których byłam Viva Maya proponuje najwspanialsze przedstawienia i animacje wieczorne. Niejednokrotnie główna scena zamieniała się w prawdziwy teatr, a scenografii mógłby pozazdrościć niejeden. Wszystkie przedstawienia przygotowane bardzo bogato i starannie (np. wtoczyła się prawdziwa karoca podczas przedstawienia Kopciuszek). POLECAM NA 1000%!!!
Wspaniały hotel polecam -piękna plaża ,hotel zaciszny z klimatem, można naprawdę wypocząć,jedzenie smaczne duży wybór różnych dań,obsługa miła i sympatyczna .Wakacje niezapomniane!
Hotel fajny, super sporty i animacja.
Nie polecam tego hotelu, kilkadziesiąt metrów dalej znajduje się hotel tej samej sieci,tej samej kategori - viva azteka i jest stokroć lepszy! W viva maya pokoje są okropne, jest brudno, w ogrodzie unosi się bardzo nieprzyjemny zapach niewiadomego pochodzenia choć sam ogród jest ładny.Rezydentka bardzo nieprzychylna na skargi a personel również nieprzychylny gdyż skarg mają mnóstwo i już zbywają turystów!!!