Club Tropical (Varadero)

Hotel polozony na samym poczatku polwyspu Varadero przy pieknej, szerokiej 20 km plazy nad Oceanem Atlantyckim. Blisko stad do samego centrum Varadero, nocnych klubow, restauracji i bazarow. Hotel 3*, wiec juz przez sam ten fakt nie ma co sie spodziewac luksusow. Hotel czysty, bardzo kameralny. W ramach all inclusive mozna korzystac ze sportow wodnych - kajaki, katamarany, rowery wodne i windsurfing. All inclusive 24h.

Hotel jak na Kubańskie 3 gwiazdki jest ok. Jest to standard podstawowy. Tak wiec jak komuś zależy na jakości to lepiej dopłacić do innego hotelu. Ja byłem tam tydzień, czułem się bardzo dobrze ... jest fajny bar, można poznać wiele ciekawych ludzi. Hotel opanowany przez Kanadyjczyków 50% reszta to polacy, czesi, i inne ... bardzo blisko do plaży. Codzienne animacje wieczorne - występy itp. siatkówka na plaży. Po 23:00 jest już cicho i można spać :)

1.Niezbyt dobre jedzenie, ale bardzo blisko jest świetna i bardzo tania pizzeria;
2.W moim pokoju szafa się nie suwała i brakowało klamki od drzwi balkonowych, ciągle zapychał się amerykańska toaleta, a z kurka z napisem "hot" leciała woda zimna a z kurka "cold" gorąca. Mi to nie przeszkadzało, wręcz dodawało socjalistycznego uroku :) i było po prostu śmiesznie :D 3. All Inclusive przez całą dobę; 4. Bezpłatna możliwość pływania katamaranem, rowerem wodnym, wind surfingu i nurkowania; 5.Bardzo fajne animacje szczególnie nocne - zawody w piciu piwa i quizy muzyczne o flaszkę rumu, oraz pokazy pięknego tańca; latynoamerykańskiego i piękne tancerki :) Z dziennych trzeba wymienić turnieje w siatkę plażową możliwość nauki tańca i jęz. hiszpańskiego; 6. Położenie bardzo fajne dużo barów, fajna pizzeria, bazarek z pamiątkami i dużo sklepów;
Mimo niezbyt dobrego jedzenia i kilku mankamentów w pokoju. Polecam ten hotel!

Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócę.

Plecam ten hotel....wlasnie z niego wrocilam i umieram z tesknoty za kuba!!! animacja rewelacyjna!!! mam nadzieje ze uda mi się tam wrocic. Polecam tym co sie chca dobrze zabawic i uprawiac sport!!!

Nazwa  Club Tropical (Varadero)
Miejsce  Kuba / Matanzas / Varadero
Udogodnienia  basen odkryty

Atrakcyjna lokalizacja: hotel położony bezpośrednio przy plaży, blisko centrum z kawiarniami, dyskotekami i sklepami.

Infrastruktura przyjazna dzieciom: brodzik, dzienne animacje, plac zabaw.

Bogata oferta sportowa: siatkówka, tenis stołowy, odpłatnie: nauka nurkowania w basenie, żeglowanie katamaranem, windsurfing.

Park Retiro Josone (wyjątkowe gatunki roślin i ptaków)

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
desi

Pobyt - Styczeń 2009

R

Pobyt - Grudzień 2009

Mariusz

Pobyt - Czerwiec 2008

Mimo niezbyt dobrego jedzenia i kilku mankamentów w pokoju. Polecam ten hotel!

iwka

Pobyt - Maj 2008

Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócę.

Ania z Poznania:)

Pobyt - Styczeń 2008

mawo

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel zdecydowanie lepiej wygląda w katalogu niż w rzeczywistości. Basen jest mały i często brudny ale wystarcza bo nie ma w nim wiele osób. Denerwujące są ciągłe próby artystów, występujących w wieczornych animacjach. W zasadzie nie ma po co już oglądac ich wieczorem bo wszystko się widziało do południa. Hotel jest fajnie położony - niemal w centrum. Warto pospacerować po mieście. Lepsze, dalej położone hotele nie dają takiej swobody - do miasteczka jest od nich dość daleko. Plaża jest naprawdę na wycięgnięcie ręki i bardzo ładna. Można jechać choć lepiej dołożyć kilkaset złotych do lepszego hotelu.

tomasz

Pobyt - Sierpień 2003

Taki sobie, dosyć głośny. Atut - plaża parę metrów i morze.Jedzenie nędza, drinki też ubogie. Za to kawa pyszna w lobby.

Club Tropical (Varadero)