Club Side Coast

Hotel dawno nie remontowany widać od razu. Obsługa ok lecz w barze przy basenie panie zawsze miały jakieś swoje widzi misie następnym razem nie pewno tam nie wrócę

Hotel to nie ma tylu gwiazdek co przedstawia.Obsluga ok ludzie się starają.Brud w barach na basenie i przy plaży .W jedzeniu mieliśmy drut co zgłosiliśmy.Bedac w spa w recepcji na głowę z sufitu spadła mi duża ilość wody dobrze że sufit nie spadł.

Hotel 5* zasługuje co najwyżej na 3. Basen wewnętrzny nieczynny , zewnętrzny z tak zimną wodą ze ciężko wejść. Wyżywienie bardzo marnej jakości bardzo monotonne . Hotel broni piękna piaszczysta plaża miła obsługa cieplutka woda w morzu (pażdziernik) generalnie hotel nadaje się do remontu. Jeśli chodzi o mnie a byłem w Turcji 5 razy nigdy więcej do Club Side Coast.

To był a nasza pierwsza podróż do Turcji, byliśmy już w Tunezji, Bułgarii, Grecji oraz Gruzji. Wyjątkowa ze względu na to że to był nasz pierwszy wyjazd zagraniczny z synkiem Leonem (1,5 roku). Po przylocie na lotnisko w Antalya dość żwawo udało nam się odebrać bagaże oraz udać na dworzec z którego odjeżdżają autobusy transferowe. Transfer trwał około 1g 15m z przerwą na drobne zakupy i toaletę po od godzinie jazdy. Po przyjedzie do hotelu ok godziny 2:00 czasu lokalnego w przeciągu 15 minut byliśmy już odprowadzeni z bagażami do swojego pokoju. W kolejnym dniu z rana udałem się na wycieczkę aby poznać hotel i okolicę aby nie błądzić z dzieckiem. Bankomat który nie pobiera prowizji (Halkbank) oddalony o 300 metrów od wejścia do hotelu. Na plażę ok 10 min spacerem ale za to co ok 15 minut krąży bus który zabiera osoby z przystanku na terenie hotelu i dowozi na filię hotelu przy plaży. Filia hotelu (restauracja) przy plaży to świetne rozwiązanie dla plażowiczów którzy nie mają ochoty wydawać dodatkowo pieniędzy na napoje oraz jedzenie. Przy praży dostępne leżaki, woda z lodówki, soki oraz ekspres do kawy, trochę wyżej restauracja z obiadami od 12:00 oraz barem z piwem i napojami typu cola, fanta. Nie trzeba wracać na obiad do hotelu jeżeli ktoś chce dłużej plażować. Na terenie hotelu dostępne 2 baseny z brodzikami oraz zjeżdżalniami, 3 bary (w lobby oraz przy basenach). Przy mniejszym basenie, sąsiadującym ze stołówką odbywają się animacje. Wifi dostępne w lobby, stołówce oraz na małym basenie. Hotel ogólnie przyjemny, obsługa miła, czystość w porządku, jedzenie dobre oraz różnorodne (każdy znajdzie coś dla siebie). Nie faworyzuję hotelu ale na chłodno po pobycie podchodząc do oceny jakości w stosunku do ceny, naprawdę nie ma się do czego przyczepić!

Wrażenia negatywne. Stare , brudne meble. Potrzebuje totalnego remontu. Bar wygląda z czasów PRL. Ściany brudne, zachlapane. Wszystko bez gustu. Podgrzewacze, maszyny do kawy, tostownica i t. d . Brudne w tłuszczu. Zapachy nie przyjemne. Do plaży daleko. Bus jeździ do 17:00 Jedzenie skromne, taki minimum nie tak jak powinno być w 5-ciu gwiazdkowym hotelu. Nawtc3 gwiazdy nie dałabym.

Nazwa  Club Side Coast
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu

2 baseny odkryte i 5 zjeżdżalni wodnych.

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: 3 brodziki, 2 place zabaw, animacje i zajęcia w miniklubie, menu i krzesełka w restauracji.

Tylko 350 m do prywatnej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Bogata oferta rekreacyjna: kort tenisowy, siłownia, sauna, łaźnia turecka, szachy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa.

Wyświetlono 420 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adik

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Bliskość do plaży

Wady

Śniadania masakra nie było co zjeść cały czas to samo

4.7
Marzena

Pobyt - Listopad 2024

Wady

Brud posiłki codziennie te same

Bogdan

Zalety

Piękna plaża , dobra lokalizacja miła obsługa.

Wady

Nadaje się do remontu , brak basenu wewnętrznego. Animacje marnej jakości.

Maciej

Zalety

-Restauracja hotelowa przy plaży. -Transfer na plaże oraz powrotny co około 15 minut. -Stosunkowo dobrej jakości alkohol ( z małych butelek przez co porcje są takie same) -Animacje, place zabaw oraz brodziki dla dzieci. -Atrakcje typu Wieczór karaoke, piana party, turniej darta, poranna rozgrzewka, turecki wieczór. -Mnóstwo bazarków oraz supermarket praktycznie 2 minuty od hotelu. -Łatwość poruszania się po hotelu z wózkiem dziecięcym, czego niestety nie można powiedzieć o okolicy.

Wady

-Przez cały pobyt niestety nie udało nam się doprosić o łóżeczko dla dziecka, spało razem z nami. -Czasem był problem ze znalezieniem miejsca na zjedzenie kolacji, pomimo że jedna sala pozostawała pusta przez to że była zamknięta przez obsługę.

Oksana

Zalety

Personel był miły i sympatyczny. Osobiście na recepcji. Woda w basenie dosyć ciepła, pokoje ok,

Wady

Brudne, stare, teren hoteliu w ogulie beznadziejny.

Byliśmy z mężem w październiku. Pokój oceniam pozytywnie. Widok na basen. Wygodne łóżko. Przestronny. Lodówka działająca. Klimatyzacja także. Łazienka w miarę. Woda ciepła, przyjemne ręczniki. Jednak brudno. Pomimo codziennego sprzątania te same plamy na ścianach (z kawy, czy innej brązowej substancji) piasek na podłodze, wanna z zaciekami po kąpielach innych. Jedzenie jak dla mnie słabe pod kątem higieny. Jajka na twardo z kupami na skorupkach, pomidory z papierami w misach w wodzie. Strefa gastro bardzo brudna, spalone tostery, ociekające tłuszczem i spalenizna grille. Nie myte blaty itd. No nie zachęcało. Plaża 10 minut pieszo. Bardzo urokliwa. Bus co 5 minut. Basen dość ładny jednak nie korzystaliśmy.

Zalety

Lokalizacja sprzyjająca do wycieczek typu Kapadocja i Pamukale czy Side.

Wady

Brudno ogólnie w całym hotelu.

Mariusz

Ogólne wrażenie dobre. Nie ma się specjalnie do niczego przyczepiać. Mogę śmiało polecić ten hotel

Moim zdaniem hotel zasługuje na maksimum 3 gwiazdki w Polskiej skali. Biorąc jednak pod uwagę całokształt do ceny to jest więcej niż dobrze.

Zalety

Zaletą nie wątpliwie jest obsługa.

Aneta

Pobyt oceniam dobrze, po za jedną awarią w łazience, gdzie lustro spadło i rozpryslo się na całą łazienkę i pokój. W 15 min dostaliśmy nowy pokój. Pokoje sprzątane codziennie. Hotel ogólnie ok. Ale wymaga remontu i odświeżenia.

Zalety

Jedzenie, obsługa,animacje.

Wady

Mały wybór alkoholi.

Adam

Hotel ani standardem pokoi, ogólnym wyglądem czy stanem hotelowych mebli na chociażby stołówce nie zasługuje na 5 gwiazdek. Napoje alkoholowe w opcji all-inclusive marne i jeszcze nie w każdym barze dostępne takie same. Przy plaży tylko piwo. W posiłkach spory wybór ale mięsa (kurczak 90%) i wędliny (jakieś mielonki) - słabo. W łazience odłażący laminat od framugi drzwi, w wannie opcja prysznic tylko z deszczownicy - więc by wannę opłukać trzeba się nagimnastykować. Lody po kolacji codziennie ale swoje trzeba w kolejce odstać. Różne dziwne rozwiązania z tymi posiłkami. Kawa w automatach kiepska. Pozytywy: dwa baseny, animacje dla dzieci i jakieś występy dla starszej publiki codziennie. Podwózka na plażę busikiem ale w porównaniu do konkurencji, częstotliwość 3 x mniejsza.

Zalety

nic nie urzeka. W posiłkach spory wybór ale mięsa (kurczak 90%) i wędliny (jakieś mielonki) - słabo. Dużo posiłków ale monotonnie.

Martyna

Miłe powitanie w niemiłych pokojach (grzyb). Obsługa na wysokim poziomie z uśmiechem i empatia dla człowieka. Większość dan smacznych ale powtarzających się. Leżaki zarówno przy plaży jak i basenie wygodne. Dojazd do plaży autokarem hotelowym. Bar przy plaży wyposażony w napoje i przepyszne placki robione na miejscu przy kliencie przez miła starszą panią. Darmowe wi-fi z dobrym zasięgiem i prędkością. Ilość miejsca w restauracji na plus. Dobra Obsługa sprzątająca pokoje szybko i schludnie. Dobra lokalizacja hotelu jest blisko do marketów bazarków i innych restauracji z tradycyjną kuchnia turecka.

Zalety

•Możliwość jedzenia cały czas •Bardzo dobra obsługa zarówno hotelowa jak i sprzątająca •Bar przy plaży •Bezpłatne leżaki i dodatkowe ręczniki •Wieczorowe pokazy na show arenie •Organizacja transportu na plażę i nie tylko •Dobra lokalizacja

Wady

•Pleśń w łazience na suficie i ścianach w sypialni •Monotonne przekąski burgery albo słodkie placki •Przez cały pobyt club disco zamknięty •Brak mikrofali w pokoju •Wyłączone zjeżdżalnie •Brak higieny w restauracji (kurz, lepiące się krzesła i stoły)

Hotel bardzo fajny jedzenie monotonne ale jak wszędzie

Zalety

Miło spędzony czas napewno wrócę

Wady

Monotonne jedzonko, trochę daleko na bazarek

4.7

Najgorszy hotel w jakim byłam. Pokoje czyste ale stołówka woła o pomstę do nieba. Jedzenie monotonne, jak nie przyjdziesz na początek to już nie pojesz. Klimatyzacja wszędzie nie czyszczona wieki. Kelnerzy mili tylko za pieniądze. Cały hotel nastawiony żeby dogadzać tylko gościom ze wschodu. Nie polecam.

Klaudia

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek co najwyżej na 3, pokój niby sprzątany ale brudne ściany, pajeczyny w pokoju które przez cały nasz pobyt nie były usunięte. Podłogi, łóżka czyste, łazienka codziennie sprzątana. Musieliśmy poprosić o żarówkę w przedpokoju ponieważ nie bylo światła, w jednym łóżku brak nóżki przez łóżko się kołysało.

Zalety

Panie i panowie w recepcji bardzo mili oprócz nieprzyjemnego i gburowatego niby menagera hotelu. Bardzo sympatyczna Pani robiąca gözleme.

Wady

W hotelu brak oznaczenia stref dla palących i niepalacych. Jako osoby nie palące i razem z dziećmi byliśmy pod tym względem dyskryminowani, zostawała nam opcja siedzenia w pokojach i jedzenia w środku w restauracji ponieważ na zewnątrz wszyscy palili czy to śniadanie, obiad, kolacja nawet na plaży. Krzesełka dla dzieci zardzewiałe,odrapane. Wyżywienie monotonne po trzech dniach średnio bylo co jeść. Jedzenie słabej jakości,

4.9
Emilia

Hotel ładny, zadbany. Pokoje w porządku. Jedynie brak pościeli trochę nas zaskoczył. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie dobre lecz bardzo monotonne, praktycznie codziennie to samo śniadanie i kolacje. Drinki mały wybór- cola sprite fanta plus whisky bądź wódka, piwa też były dostępne. WiFi bardzo słabe w pokojach wcale nie działało. Bus co chwilę jeździł na plażę jest to na plus. Duża ilość leżaków, jedzenie przy plaży też ok.

Zalety

Miła pomocna obsługa Czyste pokoje Bus na plażę Dobra atmosfera

Wady

Brak WiFi w pokoju Brak pościeli w pokoju Jedzenie monotonne bez żadnych zmian

Gabriela

Hotel stary, zaniedbany, pokoje sprzątane bardzo pobieżnie. Jedzenie monotonne, często nieświeże i prawie zawsze zimne. Jedyne co było tam dobrego to były rzeczy z grila. Desery choć wyglądały różnie to absolutnie każdy z nich smakował identycznie-chemicznie. Szczytem wszystkiego są kelnerzy oraz barmani,którzy potrafią podejść do stolika i wymagać dania sobie napiwku. Animacje były prowadzone głównie w języku wlaściciel. Pobyt sam w sobie nie był zły ze względu na niedaleką odległość od plaży, ale za tę cenę można znaleźć coś znacznie lepszego.

Zalety

Blisko plaża

Wady

Jedzenie Obsluga Wygląd Sprzątanie

Maciej

hotel w swojej cenie jak najbardziej mi się podobał, wiadomo mogłobyć lepiej na przykład wędliny czy hamburgery były z najgorszego sortu mięsa więc ani razu nie odważyłem się zjeść oraz dostaliśmy pokój dla dwóch osób z dwoma niepotrzebnymi łóżkami

Zalety

zjeżdżalnie, obsługa

Wady

cześć jedzenia najbardziej na snack barze

Robert

Hotel ok , pokój czysty sprzątany codziennie. Obsługa miła i kompetentna. Hotel w dziewięćdziesięciu procentach obłożony Rosjanami. Animacje dla nich jednak Polacy traktowani bardziej życzliwie. Jedzenie raczej słabe lecz każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Fajne baseny, jeden głośny drugi cichy i spokojny. Woda trochę chłodniejsza niż w morzu.

Wady

Wszechobecni ruscy. Jedzenie mogło być trochę lepsze.

5.7
Aleksandra

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, w pokojach owszem czysto ale widać że powinny być odświeżone juz kilka lat temu, ogólnie masa niedoróbek. Animacje głowie na Rosjan których w hotelu jest masa. Jedzenie monontonne w trakcie tygodniowego pobytu repertuar żywieniowy zmienił się tylko jednego dnia.

Zalety

Bliskość plaży i możliwość dojechania na nią autobusem Czyste baseny Obsługa która pomimo nawału pracy dawała z siebie wszystko żeby obiekt jakoś wyglądał a nie zarósł śmieciami które wczasowicze zostawiali po sobie dosłownie wszedzie

Wady

Jedzenie nie smaczne i w kółko to samo Uporczywe animacje

Gosia

Hotel jako same miejsce fajny. Miejsce zadbane. Baseny ok. Bary też jak najbardziej na plus. Jedzenie codziennie prawie to samo. Zmieniało się minimalnie. Bardzo mały wybór ,typowo Tureckiego jedzenia. Hotel ma dwa budynki..ogromny minus za brak Wi-Fi na terenie większości obiektu. Lody podawane ok godziny 20,kolejka ustawiona już od 19.30 po czym podeszłam o 20.15 i bardzo nie miła obsługa stanęła przede mną i powiedziała że finisz (lody jeszcze były i wafle również) po czym resztę lodów zjadła obsługa które je wydawała(4 osoby). Po skardze w recepcji powiedziało mi (nie wysłuchując mnie do końca) że mogłam ustawić się w kolejkę wcześniej. Także nie fajnie.

Club Side Coast