Club Paradisio El Gouna Red Sea (ex. Labranda Club Paradisio El Gouna)

Sanatorium dla Niemców. Dostaniesz wszystko w ciut lepszym standardzie ale licz się z cenami jeśli chodzi o fakultety. Jedzenie standard jak na Egipt do tego maja wyraźne niedobory w czasie lunchu. Pokój ...nie znam się trochę daje wilgocią jak u Stefana na działce. Klima chodzi ale telepie. Woda płytka z kilkoma "dołkami".Dostaniesz wodę do pokoju, czajnik herbatę itd. Generalnie jestem ale bardzo geriatryczne klimaty. Żadnej części ciała nie urywa z wrażenia, są lepsze w tej cenie.

Pokój jak pokój ale w łazience nie miły zapach stęchlizny ,podłogi brudne,obsługa stołówki nie mila , przyjechaliśmy rano i nie było pokoju, dopiero dostaliśmy pokój o godz 15 ( 5 godz czekania)

Mój kolejny hotel w Egipcie . Standard podobny do innych . Zaskoczeniem było brak jakiegokolwiek programu TV polskiej . Interwencja w recepcji nie dała żadnego rezultatu. Przez dwa tygodnie odcięci byliśmy od bieżących wiadomości z kraju . Przy zmroku zapadającym o godz.17 brak TV był uciążliwy. Dominującymi turystami byli Niemcy (90%) i niestety cały program animacji i zainteresowanie personelu skupiała się na nich. Kilkanaście programów TV niemieckiej jak i panujący język niemiecki. Byliśmy jedynymi Polakami w Hotelu i odczuliśmy różnicę w traktowaniu ze strony hotelu jak i obsługi rezydenta EXim-TUR , którego widzieliśmy przez ok. 3 min. na lotnisku , i który stwierdził ,że przy dwóch osobach w hotelu nie opłaca się organizować żadnych spotkań ani dyżurów. Plaża duża ,możliwość spacerów, piękne przypływy i odpływy .Duży kompleks budynków , jak na moje upodobania zbyt europejsko nie czuć egzotyki i inności Egiptu. Nie powtórzę pobytu w tym hotelu. Danka

Pobyt super.czysto.bezpiecznie.smacznie.stała pomoc personelu.super okolica.szczerze polecam.

Mimo, że jest jednym ze starszych hoteli trzyma bardzo dobry poziom, jedzenie bardzo dobre. Posiada bezpośredni dostęp do jednej z ładniejszych plaż. Hotel polecany dla par i ludzi aktywnych. Hotel bardzo dobrze położony. Pokoje czyste,ładnie urządzone i sprzątane codziennie i wszystkie identyczne.

Nazwa  Club Paradisio El Gouna Red Sea (ex. Labranda Club Paradisio El Gouna)
Miejsce  Egipt / Hurghada / El Gouna
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna

1.0

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.2
Łukasz

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Dobre wi-fi, czysto jak dla faceta.

Wady

Niemcy, ceny niemieckie, animacje nudne, dużo naganiaczy z fakultetami bez napiwku nie podchodź nigdzie..

2.4

Pobyt - Kwiecień 2023

Wady

Obsługa stołówki bardzo nie miła jak by pracowała za karę ,w recepcji obsługa również nie sympatycznie i mało pomocna oczywiście zależy dla kogo, jeśli dotyczy turystów z Rosji czy Niemiec to skaczą nad nimi jak by byli nie wiadomo skąd , ogólnie wchodząc na stołówkę czy idąc nad morze czy basen czułam się jak bym spędzała wczasy w Rosji a nie w Egipcie

Danuta

Pobyt - Styczeń 2019

Zalety

dużo kwiatów , spokojnie ,miła obsługa

Wady

za mały basen , plaża z nagłą głębiną, duży kompleks budynków ,nie kameralny

Krzysztof Nahirny

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Super bezpiecznie .bduzo zieleni.

Wady

Nie znalazłem

Sylwia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Grudzień 2016

Marta Deal

Pobyt - Sierpień 2014

Ogolnie bardzo polecam ten hotel, glownie turysci z Niemiec, Szwecji lub Francji i Polski przepiekna plaza, czysto w hotelu, ladne pokoje (a jestem deko wybredna), dobre jedzonko, ale nudne na 2 tygodnie pobytu, choc rybka dobra to codzienie ta sama. Duzy wybor salatek, pyszne dzieki temu nie przytulismy, codziennie same salatki i miesko :) W centrum DownTown Apteka przyjazna turyscie, i ceny przyjazne, Antinal kupilismy za niecale 2 USD. wycieczki lolakie z biura podrozy z Hurgardy tansze niz od rezydenta, i na dodatek polski przewodnik :) Jak ktos sufruje, to dobra dla niego miejscowka, przy plazy jest wypozyczalnia, i mnostwo surferow slabe w hotelu animacje - wieczorem pokaz slaby Uwaga,my przy zdaniu kluczy okazalo sie ze musimy doplacic okolo 6 USD, bo na podroz do Luxoru wzielismy z hotelu 2 duze wody, dalismy napiwek 2 euro i podpisalimy papier z nr pokju, a pod koniec nas podliczyli! znajomych chcieli nieslusznie skasowac za mohito 10 usd, ale nie mieli jak im tego udowodnic bo znajomi zadnego papieru nie podpiswali

Zalety

dobre jedzenie blisko plaza, z plazy do baru po drinka blisko :) czysto przepiekne widoki/ laguna ladne pokoje mili ludzie

Wady

brak kubkow do napojow trzeba sie upominac codziennie ta sama dobra rybka slabe animacje

Marta Deal

Pobyt - Sierpień 2014

Bylismy na wakacjach od 31 lipca do 15 sierpnia. Postanowilam dodac opinie i polecac ten hotel. JEST SLICZNIE, bajecznie, piekne plaze, czysto, dobre jedzenie, jedynie slabe animacje. Hotel dosc duzy, Przewaga turystow: Niemcy, Francuzi badz Szwedzi, Arabi, Polacy. w tym okresie co bylismy dopiero wpuscili POlakow podobno do hotelu, i bylo wiecej Polakow. Nasz Rezydent Exim Tours, taki sobie, trzyma z Egipcjaninami, daje zarabiac egipcjanom na turystach, Wycieczki przez rezydenta drogie, taniej lokalnie. wzielismy wycieczke do Luxoru z biura w Hurgardzie i okazalo sie ze nawet dostalismy Polskiego przewodnika :) Rezydent odradzala isc na piechote4 do miasteczka bo za daleko, mozemy taxi podjechac za 1 USD za osobe. a my podjelismy probe wycieczki, i okazalo sie ze to 20 minut spacerkiem.. hehe Tak samo mowila rezydent ze taxi pustej z Hurgardy nie wpuszcza na teren El Gouna. a jednak wpuscili, jak przyjechal do nas zgarnac na wycieczke. w miasteczku jest Apteka w ktorej sa ceny ludzkie, i kremow do opalania i lekatrstw i Antinal (na klatwe faraona) kupilismy za niecale 2 USD. Hotel raczej spokojniejszy, miasteczko spokojniejsze, piekna wenecja egipska na wodzie polaczona pomostami. dyskoteka w miasteczku Down Town tylko w niedziele. albo w Hurgardzie codziennie dyskoteki, sa orgsnizowane wyjazdy z hotelu przez animatorow. Mysle ze kazdy znajdzie tu miejsce dla Siebie poczawszy od mlodych par, po pary z dziemi az do starszych ludzi:) UWAGA! Ku przestrodze dla innych wakacjowiczow Nie dajcie sie naciagnac, nie podpisujcie zadnych papierow ze cos wzieliscie, bo pozniej przy rozliczeniu, zdaniu kluczy hotelowych, okazalo sie ze mamy do zaplaty prawie 6 USD, co okazalo sie ze podpisalismy papier ze wzielismy 2 duze wody i podalismy nr pokoju, i mąż dal mu jeszcze 2 Euro napiwku za wode. takze najdrozsza woda swiata :P hehe ale nasi znajomi mieli jeszcze gorzej, bo mieli do zaplaty okolo 10 uSD bo ktos wzial na ich pokoj Mohito. Wiec trzeba sie pilnowac.

Zalety

Piękne widoczki, blisko hotelu plaza, z plazy do baru po drinka blisko :) ladne pokoje, pracownicy hotelu czysci i mili, dobre jedzenie w hotelu, smakowite, aczkolwiek bedac tam 2 tygodnie moze sie znudzic. bilard dostepny :)

Wady

brakowalo kubkow i nie chcieli przez jakis czas dawac dla dwoch osob 4 napojow na raz, a piwko w malym kubku 250 ml dostajesz, wody do pokoju male buteleczki dostarczane, wiec troche malo, jeden rodzaj ryby tylko, dzien w dzien slabe animacje, mala energia niektorych prowadzacych, a wieczorem animacje do ogladania, bardzo slabe, praktycznie nie bylo co ogladac, troche male baseny sa ale za to plaza bliziutko

Iwona

Pobyt - Sierpień 2014

Nie ma się do czego przyczepić; piękne miejsce, bardzo mili ludzie (przy czym zero nachalności), dobre jedzenie, super wypoczynek, fajna grupa animacyjna, czysty hotel, pokoje super, cudna plaża

Zalety

SAME

Wady

BRAK

Sliwex

Pobyt - Sierpień 2014

Przepięknie położonoy Hotel na sztucznej wyspie El Gouna. (nazywana Wenecją Egiptu) Wyspa oblana siecią sztucznie poprowadzonych kanałów co czyni z niej malowniczo i przepieknie połozoną wyspą. Sam hotel czysty i zadbany. Obsługa miła (z dosłownie małymi wyjątkami ale jak to wszedzie) Problemem są kubki na napoje, maja ich za mało i często dają w papierowych (ala coca cola w mcdonaldzie) My bylismy w duzej grupie osob i czesto było tak ze jedna osoba chciala z 8 piw to robili wielki problem (kazali zeby przyszlo wiecej osob po te 8 piw) ale po klutni dali. (potem juz wiedzieli ze mają nalewać ile chcemy) :) Animacje b. słabe co dziwi bo sami animatorzy świetni. Jedzenie urozmaicone każdy znajdzie cos dla siebie. Duzo sałatek. Jezeli chodzi o wycieczki faktycznie tańsze są z biura w Hurgardzie a nie odbiegają poziomem tym od rezydenta. My zagadaliśmy z kolesiem z hotelu co sprzedaję atrakcje jak nurkowanie itp... i on nam zorganizował wszytko (LUXOR) taniej o 25$ niż u rezydenta i faktycznie był polski przewodnik jak pisała poprzedniczka. Co do atrakcji w samym hotelu jak ktoś ma funduszę na prawdę nie będzie się nudził. Kite serfing divig snookering i masa rejsów statkami i motorówkami. Oczywiscie nie zabrakło bananów i lot spadochronem za motorówką. Ciekawa podobno jest opcja Statku z dnem szklanym.(jak ktoś nie umie nurkować niezła alternatywa). W okolicy Hotelu miasteczko Down Town (ciekawe klimatyczne z tzw. ryneczkiem) Ceny bardzo fajne woda 1,5L za 0,5$ antinal 2$. W okolicy hotelu mnóstwo(ja naliczyłem 8 ale jest ich duuzo wiecej) pól golfowych (co dziwne przy tym klimacie ale cały czas leją hekto litry wody w nocy). Dzieki temu równierz poza hotelem widoki szczególnie w dzień suuuper (polecam jeden dzień poświęcić na fotki własnie w okolicach tych pól oblanych jak pisałem wcześnniej kanałami. Jak ktoś chce Disco to w Down Town fajna na plaży bo w hotelu straszna lipa. Stół bilardowy mocno nadszarpnięty zębem czasu ale za to za darmo. W sumię bardzo Polecam.

Zalety

Widoki, przepiekna laguna przypływy i odpływy. Miła obsługa(nie nachalni) Bardzo dużo leżaków(ale tylko na plaży)

Wady

Średni Basen (przyzwyczajony jestem do większego) przy tym hotelu aż sie prosi o większy. Za mało leżaków na basenie i bez cwaniakowanie poprzez położenia ręcznika się nie obejdzie.

Club Paradisio El Gouna Red Sea (ex. Labranda Club Paradisio El Gouna)