Club Mermaid Village

Płatne WiFi Zimne jedzenie bardzo mało bez większego wyboru Plaża tragiczna brudna Bar przy plaży co chwila zamknięty Dostępność niezgodna z opisem Wszystko zamykane wcześniej niż w rozpisce Ciasne pokoje po interwencji naszej i rezydentki oraz prośbie o zmianę pokoju wstawiono dostawkę Zostawiona bluza na fotelu w recepcji wyparowała Zimna woda w basenie Płatne ręczniki Drinki bardzo złej jakości i bez wyboru ODRADZAM!

Niestety nie polecam a nawet odradzam wakacji w tym hotelu. Płatne WiFi - 10 euro za 5 dni a i tak chodziło, jak sobie chciało.. woda w basenie bardzo zimna, jedzenie codziennie to samo, najtańsze soki, zamienniki pepsi, salami lepiej nie ruszać.. monotonia. W pokoju nie zamykały się drzwi na dodatek chodziły po nim mrówki a w minibarku jest tylko woda. Pomimo all inclusive w barze jedyne darmowe drinki to wódka, gin i whiskey z danym darmowym sokiem lub innym napojem, reszta wszystko płatne. Animacje bardzo słabe.. Sprzątanie pokoju opierało się tylko na pościeleniu łóżka i wymianie ręczników, nic więcej.

pobyt oceniam bardzo dobrze, hotel jest moim zdaniem zadbany, nie było z niczym problemu, są baseny, dużo atrakcji które zapewniają znakomici ratownicy którzy mają mega poczucie humoru, okolica jest fajna, przede wszystkim można poczuć się tam rodzinnie, pomimo że we wrześniu było w miarę dużo osób hotel ma tak rozmieszczone pokoje i jest tak duży że nie odczuwa się zatłoczenia które nie które hotele mają, pogoda we wrześniu była świetna około 30-37*C więc w sam raz żeby się poopalać, jedzonko wyśmienite, duży wybór, nam z dziewczyną dosłownie przez tydzień wszystko smakowało a jedliśmy dużo haha. Kolejną istotną sprawą jest właśnie okolica która też jest fajna, blisko są bazary z ubraniami, perfumami i rzeczami, warto się z nimi targować i kupywać kilka rzeczy w jednym bazarze bo można wtedy naprawdę bardzo tanio kupić dużo rzeczy przykładowo bluzy z nike, Tommiego za 12 euro, a można zejść przy np 3 bluzach do 9 euro za bluzę niby podróbki a zawierają 95% bawełny, moim zdaniem warto, dojazd do plaży jest dobry bo co pół godziny jest ciuchcia która zawozi prosto na plaże ale warto się przejść na nogach bo to jest zaledwie 10 minut od hotelu spokojnym tempem, bardzo polecam też żebyście wybrali sobie wycieczkę integracyjną które są nie co droższe ale wrażenia są niesamowite my byliśmy na green canion jeepami za 150 euro od rana do wieczora, bardzo każdemu polecam tą wycieczkę i ogólnie hotel!

Pobyt w tym hotelu mogę tylko określić jednym słowem EXTRA pokój dwupiętrowy dwie sypialnie w rozsądnej cenie klimatyzacja w każdym pokoju pościel i.t.d. oceniam na 10 w skali do 10

Hotel bardzo dobry dla rodzin z dziećmi. Basen i zjeżdżalnie. Także nie będą się nudzić. Jedzenie dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedyna uwaga taka że basen mogły być czynny dłużej. Nie do 18:00 lecz do 20:00. Godny polecenia.

Nazwa  Club Mermaid Village
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, tenis, parking

Udogodnienia dla dzieci: animacje, miniklub, mini disco, plac zabaw, 2 brodziki.

Tylko 500 m do piaszczysto-żwirkowej plaży.

Sport i rozrywka: animacje, sauna, aqua-aerobik, kort tenisowy, koszykówka, kino.

Ok. 3 km do Avsallar i ok. 16 km do centrum Alanyi.

Wyświetlono 164 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.1
Wioletta

Aleksandra

Zalety

Całkiem miła obsługa, sklepiki blisko

Wady

Zimna woda w basenie, codziennie te same posiłki, mrówki w pokoju, hotel położony jest niedaleko meczetu więc co noc o około 3-4 budziły nas pieśni i modlitwy, słabe animacje, basen wewnętrzny otwarty tylko 4 godziny w ciągu dnia, płatne WiFi, płatne drinki w barze, brak ręczników przy basenie czy na plaży.

Kamil

Zalety

czystość, atmosfera w hotelu, atrakcje, bliskość do plaży, sam hotel jest mega

Wady

płatny sejf Wifi dostępne tylko 1h na dzień a potem płatne np 3 dni za 8 euro

Sławek

Zalety

Przede wszystkim klimat nie jest to moloch jak inne gdzie ludzie obijają się o siebie na każdym z basenów znajdziesz miejsce dla siebie na zjeżdżalnie nie czekasz godzinę a bar jest wszędzie na plaży i przy każdym basenie a nawet w ogrodzie

Wady

Raczej tu nic nie napiszę

Marek

Zalety

Jedzenie. Miła obsługa. Animacje. Baseny.

Wady

Za krótko czynne baseny.

Renata

Hotel nieduży,rodzinny oceniamy bardzo pozytywnie.Codzienne animacje,aqua fitness,taniec.Wieczorem pokazy tańca itp Jesteśmy zadowoleni.

Zalety

Nieduży,rodzinny.Czysty z miłymi animatorami 😊blisko delfinarium.Mnóstwo Polaków podczas naszego pobytu.Bardzo dużo zieleni wokół hotelu.

Wady

Brak wad

Hotel jak najbardziej do polecenia. Za dostępna cenę spełnia standardy. Czysto, obsługa miła.

Wady

Pokój standard dla rodziny 2+2 jest za mały.

Agata

Pobyt - Maj 2024

Ogólnie pobyt uważam za udany, przemiła obsługa, uśmiechnięci, służacy pomocą. Pani Marzenka super - dobrze, że jest ktoś taki w hotelu, kto podejdzie, usiądzie i porozmawia w języku polskim. Hotel bardzo nam się podobał, ponieważ nie był to jakiś wielki wysoki gmach tylko taki skromny, w środku pięknie dużo zieleni, czyste baseny, czysta restauracja. Jedzenie dobre, zależy kto ma jakie kubki smakowe, dla dzieci też coś się znajdzie jeśli takie jedzenie im nie smakuje to o godz 11 przy barze obok jednego z basenów takie niejadki mogą zrobić sobie własnego hamburgera, są nuggetsy, frytki, pyszna pizza. Więc nikt głodny tam nie będzie chodzić. Do plaży można przejść się spacerkiem, gdzie też dostaniecie jedzenie, kawusie, herbatkę czy piwko. Jedyne czego doczepiłabym się to z zewnątrz hotel na prawde czysty, ale niestety jeśli chodzi o porządek w pokoju to dno. Pokoje nie są sprzątane, tylko wymieniają ręczniki i dokładają papieru toaletowego. Mieliśmy włączony guzik na sprzątanie to panie przyszły na drugi dzień i tak jak napisałam tylko ręczniki były wymienione i śmieci wyrzucone, znajomi będący obok w pokoju mieli podobną sytuację. Tak jak przyjechaliśmy to przy naszym balkonie leżał przez cały tydzień zwinęty w kłębek strój kąpielowy. Ogólnie każdy w tym hotelu wypocznie.

Zalety

Miła obsługa wszystkich pracowników, każdy uśmiechnięty, animacje wieczorne, blisko do plaży, dobre jedzonko.

Wady

Nieposprzątane pokoje, płatne wi-fi, ręczniki plażowe za opłatą kaucyjną (zwrotną)

Weronika

Pobyt - Maj 2024

Bardzo dobre wrażenie, ogromny wybór smacznego jedzenia. Pokoje czyste, codziennie nowe ręczniki. Polecam!

Zalety

Smaczne jedzenie, duży wybór posiłków, obsługa hotelu, baseny, leżaki

Wady

nachalni animatorzy

Grzegorz

Pobyt - Maj 2024

Hotel i cała majówka bardzo udana....Hotel kameralny, z dużą ilością zieleni i urokliwym ogrodem, gdzie każdy znajdzie odrobinę wytchnienie. Polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi, zwłaszcza dla pociech-niejadków, bo mnogość i różnorodność jedzenia sprawi, że nawet największy niejadek zjada objadek :) Hotel zadbany, choć w majówkę jeszcze krzątali się konserwatorzy i robili poprawki malarskie by w sezonie wszystko było tip-top... Pokój czysty, codziennie sprzątany...Obsłucha i animatorzy bardzo mili i uśmiechnięci...Było super

Zalety

Dużo zieleni, smaczne i urozmaicone jedzenie...

Wady

Płatny internet Wi-Fi i kaucja za ręczniki basenowe ( jak jest możliwość lepiej mieć własne)

Adam

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Mega pozytywne wrażenie. W hotelu panuje cudowny klimat, obsługa traktuje nas nie jak klientów, a gości - wręcz jakby przyjechać do znajomych w odwiedziny. Jedzenie smaczne. Przyjemny zielony obiekt, niedaleko od plaży. Fajne animacje oraz możliwość wyjścia z hotelu sprawiają, że nie da się tam nudzić. Pokoje są proste, ale zadbane, czyste, nie można się zbytnio czego doczepić, szczególnie patrząc na ceny. Stosunek ceny do jakości wychodzi bardzo, bardzo dobrze. Polecam serdecznie

Zalety

Panujący klimat, przemiła obsługa, jedzenie, animacje

Wady

Bez większych uwag

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel ,kameralny jak ktoś nie lubi dużego skupiska ludzi to polecam . Animatorzy super , jedzenie różnorodne ,myślę że nikt głodny nie wyjdzie , pokoje ok jak na ten standard . Bardzo miła pani Marzenka opiekunka hotelu ,zawsze znajdzie czas by porozmawiac, pomoc jak ma się kłopot naprawdę od serca kobietka .pozdrawiamy se serdecznie , do plaży wozi busik ale warto sobie zrobić fajny spacerek .

Zalety

Kameralnie , w miarę czysto ,

Wady

Większa uwagę na czystość powinni postawić ,

Paweł

Pobyt - Październik 2023

Fajne miejsce na pobyt z dziećmi, nasze w wieku 8-12lat były zadowolone z basenów i ślizgawek.

Zalety

Kameralny klimat, baseny, jedzenie w miarę dobre Pogoda super jak na pazdziernik 27-29'C zero chmur i samo słonko :)

Wady

Słaby wybór alkoholi, animacje na niskim poziomie, animatorzy podobni do Meksykańskich przemytników kokainy :) cały czas jak by na bani ;)

Pobyt - Październik 2023

Położony 20 minut autobusem od Alanyi, Club Mermaid wyróżnia się na tle okolicznych hotelowych kolosów jako mały, przytulny i rodzinny zakątek. Jego intymna atmosfera jest jak balsam dla duszy, a przemiły i zawsze uśmiechnięty personel sprawia, że czujesz się jak w domu. Kulinarne doświadczenia są na wysokim poziomie, z naciskiem na lokalne smaki. Wybór dań zadowoli wymagających gości. To idealne miejsce dla rodzin, natomiast osoby szukające zabawy do białego rana mogą poczuć niedosyt. Animacje ograniczają się głównie do bingo, co może nie przyciągać miłośników intensywnych rozrywek. Jeśli chodzi o baseny, hotel posiada dwa. Jeden z nich bardziej przypomina brodzik, co może być wystarczające dla niektórych, ale nie dla tych, którzy marzą o pływaniu na pełnych dystansach. Hammam w hotelu zapewnia niezapomniane doświadczenia, choć ceny są stosunkowo wysokie w porównaniu z propozycjami poza terenem hotelu. Niestety, okolica pozostawia wiele do życzenia. Brak atrakcji w okolicy może być rozczarowujący, a miejscowa plaża, jest mała i brudna, zaś w sezonie zapewne tłoczna. Dla tych, którzy cenią sobie spacery i różnorodność atrakcji, lepszym wyborem będzie Alanya lub Side. Podsumowanie: Atmosfera: ⭐⭐⭐⭐⭐ Jedzenie: ⭐⭐⭐⭐⭐ Atrakcje: ⭐ Czystość: ⭐⭐⭐⭐ Obsługa: ⭐⭐⭐⭐⭐ Club Mermaid to świetne miejsce dla tych, którzy szukają spokoju i rodzinnej atmosfery, za rozsądną cenę. Jeśli jednak oczekujesz atrakcji poza hotelem, warto poszukać innych opcji w regionie.

Zalety

Atmosfera, obsługa, jedzenie.

Wady

Okolica, atrakcje.

BOŻENA

Wszystko ok, bardzo nam się podobało . Pokój był rewelacyjny 5 m od basenu małego.

Zalety

Czystość, wspaniałe posiłki, Kapitalna obsługa. W sumie , rewelacja.

Wady

Nie ma żadnych wad.

Natalia Pielorz

Miałam pokój rodzinny na 6 osob po wejściu do pokoju okazalo sie ze sa tylko lozka na 5 osob nie ma poscieli dla 6 osoby poszlam to zglosic powiedzieli ze doniosą ale tego nie zrobili pokoje nie byly wgl sprzatane tylko dostawalismy reczniki i wode

Zalety

Bardzo dobre jedzenie Hotel bardzo ladny

Wady

Czystość i platne wifi

Przemysław

Hotel nie taki zły jak można przeczytać w komentarzach. My mieliśmy pokój w budynku 5 piętrowym i wcale nie było brudno, pokój był codziennie sprzątany oprócz niedzieli. Jedzenie smaczne i codziennie było coś nowego. Do plaży 10minut wolnym krokiem. Faktycznie koło północy brakuje gorącej wody w łazience, leci letnia. Animator dorosłych faktycznie często przeklina po polsku na wieczornych rozrywkach. Denny jest ale nie natarczywy

Zalety

Tereny zielone otaczające hotel, jedzenie, obsługa zna angielski

Wady

Animatorzy imprez wieczornych kiepscy i nudni

Hotel spełnił oczekiwania, otoczenie ładne, dużo zieleni, wieczorem nastrojowe oświetlenie. Restauracja z dużym wyborem jedzenia i napojów. Plaża ok, dowóz z hotelu w określonych godzinach lub spacerem ok. 15 minut. Codzienne animacje, prowadzone przez hotelowy team przeciętne, ale pokazy taneczne z zewnątrz ciekawe i na poziomie.

Zalety

Przestronny pokój, różnorodne i smaczne jedzenie, baseny.

Wady

Łazienka podniszczona, specyficzny zapach. Pokoje słabo sprzątane, brak wody trzeba było zgłosić do recepcji, która szybko zareagowała i butelki zostały odniesione.

Aga

Hotel średni .....pokój dla zameldowanych 2 osób posiada jeszcze dodatkowe łóżko i fotel rozkładany bezsensu ...może to taki standard ...

Zalety

Dużo zieleni

Wady

Trochę brudno,toalety ogólnie dostępne braki papieru toaletowego

Tomek

Bardzo ładny, czysty hotel. Zadbany. Baseny czyste. Zjeżdżalnie w sam raz

Zalety

Jedzenie do wyboru do koloru

Wady

Nie opisany płatny bar

Club Mermaid Village