Club Hammamet

Tylko dla osób, które znoszą bardzo, bardzo skromne wyposażenie, stare, odmalowane na ciemnoniebieski kolor łóżko i taboret służące za nocny stolik, klimatyzacja jak na zapleczu sklepu mięsnego, tj. agregat chłodzący bardzo głośny, chyba ze starej lodówki.

Świetni animatorzy :Mr.Ortega, Aymen, Bibo, Sabri, Rika, Mido, Stelma, Mimi.

Hotel beznadzieja.Wydzielanie posiłków.Monotonne jedzenie.W pokojach częstobrak czystych ręczników i papieru toaletowego.Obsługa hotelowa nie zawsze miła szczególnie w barze Al inclusive i na stołówce.Panowie na plaży,którzy sprzedają leżaki często maja chamski stosunek do gości.Nie polecam!!!!

Zapomnialam dodac ze klimy na stolowce nie ma, duszno i cieplo. W pokojach klima to jakis nawiew. Cala nasza paczka 8 osob byla chora zlapalismy jakas bakterie z zagrzybialej klimy, takze klima w tym hotelu to jeden wielki minus.

bylo super, swietne animacje i swietni animatorzy. caly czas mozna chodzic na jakies zajecia (siatkowka, pilka wodna, aerobik, gimnastyka, wodna gimnastyka, rzutki, codziennie jakies konkursy lub zabawy).

Nazwa  Club Hammamet
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 408 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
mateusz

Paulina

Świetni animatorzy :Mr.Ortega, Aymen, Bibo, Sabri, Rika, Mido, Stelma, Mimi.

Anka

beti

cath165

catherine

Jeśli chodzi o pokoje to nie są zbyt ładne (przynajmniej niektóre), ale wg. mnie w tych pokojach prawie w ogóle nie spędza się czasu (ja np. tylko tam spałam), więc nie przeszkadza to, że nie są ładnie odnowione.
Na stołówce nie ma klimatyzacji, jest duszno, a obsługa niezbyt nadąża (czasem brakuje talerzy lub szklanek).
Nie odczuwa się tam w ogóle głodu, więc dwa posiłki dziennie zupełnie wystarczają (jeśli ktoś jednak jest głodny na terenie hotelu jest supermarket i Snack Bar, a w pobliżu kilka resteuracji).
Ten hotel jest raczej przeznaczony dla osób lubiących aktywny wypoczynek.
Czas jest bardzo dobrze zagospodarowany, każdy może znaleźć coś dla siebie (gimnastyka, aerobik, siatkówka, wodna gimnastyka, piłka wodna, rzutki).
Plaża jest piękna, ale w morzu meduzy. Trzeba uważać. Animacje wieczorami są bardzo dobre, a animatorzy mili i przyjaźni.
Mi bardzo się podobało, mam nadzieję, że pojadę tam za rok.

2.8
anetex

brud smród - zły wybór

Elżbieta

Byłam w tym hotelu z trójką mało nastoletnich dzieci. Pierwsze wrażenie fatalne. Poziom hotelu dwugwiazdkowego- "pojechaliśmy "jakoby do trójgwiazdkowego. W recepcji po angielsku prawie nikt nie mówi i nie rozumie, ale wielu kelnerów w jadalni tak. Głównie niemiecki i francuski. Pokoje są bardzo małe, i skromne, jak na naszą czwórkę, ale w końcu pogoda piękna, więc cały dzień spędza się poza hotelem. I jest klimatyzacja, którą można sobie ustawić według potrzeby. Serwis sprzątający bardzo solidny - codziennie posprzątany pokój, wielokrotnie przychodzą kiedy posprzątać, bo dłużej siedzimy w pokoju i nie chcą przeszkadzać. Zmiana pościeli, ręczników, ciągle pytali.

Plaża szeroka miły piacek i piasek w morzu.Długo płytko więc bezpiecznie dla dzieci. Na plaży atrakcje sportowe ale dla dorosłych, lub zabawy dla maluchów. Dla małonastolatków-do 17 roku życia właściwie nic się nie dzieje - bo za mali, za mało sprawni, Na skutery za mali, do siatkówki, za mali, piłki nożnej - mimo bramek na plaży nikt z animatorów nie organizuje, w basenie do piłki wodnej mimo że mecze są organizowane i nawet bierze się takie dzieciaki do gry to dorośli tak "poważnie traktują rozgrywkę, że nawet nie podaje się piłki do dzieciaków. Jest duży basen i mniejszy ze zjeżdzalnią, ale zjeżdżalnia otwarta tylko okresowo, więc dzieciaki same sobie organizują zjazdy wdrapując się rynną zjazdową pod górę i potem same po kolei sprawnie zjeżdżają dopóki opiekun zjeżdżalni nie przyjdzie i nie pogoni, lub nie otworzy zjeżdżalni w zależności chyba od humoru. Natomiast dla dzieci do 7-8 lat super opieka animatorów-fantastycznie zorganizowane dyskoteki z całymi układami tanecznymi, niebywałe wyczulenie i uważność na najmniejszych ledwo chodzących, wciąganie nieśmiałych w zabawę, kompletnie zacierają się różnice językowe-przekaz jest taki, że wszyscy doskonale się bawią. Strzałki. W holu hotelu stoły bilardowe i automaty do gry. Obok hotelu supermarket ale ledwo coś jest, głównie woda cola, wafelki i guma do żucia.

Wieczorami animatorzy prowadzą przedstawienia-zabawne, ale czasem poziom jest średni-niewątpliwie wkładają w to wiele serca i pomysłów. Czasem zapraszani są inni wykonawcy. Stołówka poziom bardzo, skromny - naogół brudno - za mało obsługi nie nadążają sprzątać mimo że widać że bardzo się starają, ale ciągle coś zgrzyta. O wiele za mało szklanek, sztućców, filiżanek. Ciągle się czeka. Kelnerzy bardzo się starają, nadrabiają grzecznością i uśmiechem, ale jest to irytujące, że ma się obiad ale nie można go zjeść bo nie ma łyżki czy noża. Obiadokolacje szalenie urozmaicone i mięsa i sałatki i sosy i jarzyny i makarony, kasze, kartofle. Zawsze deser i owoce melon, arbuz, śliwki Każdy coś znajdzie. Smaki z ich kultury ale w końcu przyjechaliśmy do Tunezji, więc mieć do nich pretensje że specyficzne smaki, nie rozumiem. Naprawdę bardzo się starają, natomiast śniadania tak skromne, że nastolatki nie są w stanie się najeść do 19 tej. Bagietka jajko, czasem sadzone, lub naleśniki długie kolejki oczekiwania na, rogalik i pomidory, dżem, to stanowczo za mało. Cudowny zwyczaj że do ostatniej kolacji w hotelu cudownie zrobiony stół serwetki kwiaty. Naprawdę stół zrobiony z ogromną serdecznością i starannością.

Bardzo miła i sprawna rezydentka-pani Agata 3-4 razy w tygodniu w hotelu dosyć punktualna. Miły hotel w przecudownym ogrodzie, ale absolutnie poziom hotelu znacznie poniżej ceny. Wszystko co napisane w prospekcie rzeczywiście jest, ale poziom jest stanowczo za niski do ceny, i oczekiwań za tę cenę. Fantastycznie zorganizowana wycieczka na Saharę ale autokar szwankował z klimatyzacją.

Polecam ten hotel, ale .....dużo niedociągnięć. Jeśli jedzie rodzina z małymi dziećmi które nie płacą za hotel, jest to do przyjęcia, ale jeśli trzeba płacić za to tyle pieniędzy jest to stanowczo za drogi wyjazd, biorąc pod uwagę poziom hotelu.

nasa

Hotel raczej polecałabym la osób niewymagających, którym wystarczają spacery po plaży lub wycieczki. Program animacyjny co tydzień ten sam. Jedzenie nieszczególne i mały wybór - wydzielanie posiłków. Ludzie którzy mieli All inclusive wynosili jedzenie z restauracji (które im przy wyjściu zabierano - nawet jeśli to był jakś owoc lub jogurcik dla dziecka). Stali nawet za piciem do baru w kolejkach.
Hotel jest fajny dla rodzin z dzieciakam, które lubią taplać się w wodzie, bo głównym atutem, który hotel wypracował sobe trzecią gwiazdkę był właśnie kompleks basenowy. Niestety w sezonie możliwość zjeżdżania z dużej zjeźdżalni była limitowana czasem. No i w piątki spory najazd Arabów, którzy korzystali z basenów hotelowych (kobiety arabskie w tych swoich suknach wchodziły do basenów).
Ogólnie jak za taką cenę można bylo przeżyć, ale warto wziąć ze sobą większą kasę i spacerować wzdłuż plaży (od hotelu w lewą stronę do Mediny - spacer ok. 1,5 godzinki, ale warto wejść w medinie do 1 na rogu przy plaży kafejki - super sok z pomarańcu - soft orange juice).
Hotel polecam dla ekip niewymagających i najlepiej w większych grupkach.
Warto wziąc ze sobą piwko, bo w okolicy nigdzie nie ma możliwości zakupu.

jowita

Było SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hotel miły, obsługa jeszcze bardziej ;)

Wojo

Hotel dni swojej świetności ma dawno za sobą, pokoje stołówka i obsługa przypominają wczasy zakładowe w PRL:)Wyjazd w szczycie sezonu nie jest najlepszym pomysłem. Za mały hotel, za dużo gości. Polecamy wersję all inclusive zwłaszcza jeśli chodzi o napoje. Mają dobre piwo Celtia i likier Cediratine:)Jedzenia duzo choć mało urozmaicone. Uwaga dla wrażliwych...zapach na stołówce i w pokojach początkowo może być nieznośny...ale po kilku dniach można się przyzwyczaić. Baseny oblegane, brak leżaków...za to plaża i morze :)))) trzeba tylko uważać na strasznie upierdliwych handlarzy( nie znają słowa nie).Koniecznie targujcie się:) Polecamy wycieczki fakultatywne, dobrze zorganizowane choć za mało czasu na zwiedzanie. Uwaga lato w Tunezji jest bardzo gorące!! i nie sprzyja zwiedzaniu:)

justynka121

witam ja tam bylam i było naprawde wspaniale wiele atrakcji i przystojni animatorzy mmmmm za rok znowu wybieram sie w to samo miejscepraktycznie wszystko jest pod reka.Polecam tym ludziom ktorzy nie lubia sie klucic i lubia dobra zabawe naprawde warto;))))))))))

Kinga z Krakowa

Jedzenie fatalne,dzem+jaja+bulki codziennie,kolacje praktycznie niejadalne...mialam problemy zoladkowe przez 1/2wyjazdu...Zdecydowanie odradzam. Jeden basen jest ok natomiast w drugim czystosc wody wola o pomste do nieba! Jezeli chodzi o polozenie to jest w srodku slumsow, zarowno do Jasminu jak i portu idzie sie ponad 1,5h...ratunkiem sa taksowki! Plusem jest plaza i morze, ale to juz nie zasluga hotelu:) Aha co do obslugi to leniwce straszne niechetne do pomocy, rezydenci biura bez komentarza! Animacji prawie nie bylo, a jak juz to na zalosnym poziomie! Poza tym w pokojach byly KARALUCHY!!! No to milego wyjazdu zycze...

Tomek (miasto na W....)

Właśnie wylądowalismy w centralnej Polsce w mieście na W......
Byliśmy tam tydzień i jesteśmy zadowoleni.
Ludyie czytajcie internet dokadnie, wiadomo że jak nie dasz w łape Arabowi to cie oleje, tam jeżdzili sami Niemcy i Włosi na wakacje. Wystarczy na poczatek zainwestowac 10dolarów i masz pokoik super,łazieneczka spoko, obsługa lata koło ciebie jak w zegareczku.
Oczywiscie ukaża sie także opinie negatywna na temat tego Hotelu, ale jak komus było szkoda troche kasy to meczył sie cały urlop.
podro dla ludzi z Żar; Świdnycy i Płońska

maiden

nie polecam oasis tours!!!

2.8
<Brak>

totalny syf jesli macie tam jechać to nie jedzcie!!

zbyniu

Hotel totalne dno.Odrapane meble,sypiący się ze ścian tynk,smród wydobywający się ze studzienek ściekowych,ogólny brud tak w pokojach jak i na stołówce,obleśni starzy kelnerzy w brudnych i pomiętych ubraniach.Brak podstawowych zasad higieny.W barze All Inkclusive teoretycznie czynnym do 24.00 o godzinie 22 brakuje napoji.Ale najgorsza była dla mnie dyskryminacja Polaków,widoczna na kazdym niemal kroku a najbardziej na stołówce,gdzie siedzącym obok niemcom serwuje się specjalne dania nie dostępne dla polaków,ich stoły przyozdabiają kwiatami podczas gdy na naszych brakowało nawet sztuccy i szlanek.Omijajcie ten hotel z daleka.

wrzesień 2006, jestem bardzo zadowolona-rezydentka powiedziała nam że od paru miesięcy warunki w hotelu się bardzo poprawiły .Dużo zalezy od tego na jaki pokój się trafi, mnie się udało, czysto i schludnie. W pokojach nie ma nic poza łózkami szafą i łazienką ale kto pryjeżdża do Tunezji siedzieć w pokoju? plaża czysta, atrakcji na terenie hotelu nie brakuje, obsługa bardzo bardzo sympatyczna. jedzenie tylko mało urozmaicone-codziennie podobne potrawy no i cięzko gdy ktoś jest z dzieckiem bo trudno coś dla niego wybrać (chyba ze nie jest wybredne ;) ) Polecam opcję all inclusive. jesli ktoś nie jest bardzo wymagający to hotel jest na prawdę ok, ja pojechałabym tam raz jeszcze :)

Dagmara i Marcin

Byłam tam dwa tygodnie. To byly naprawde świetne wakacje. Hotel polożony przy pieknej plaży, posiada również 2 baseny. Pokoje skromnie urządzone (i o różnym standardzie my trafiliśmy najpierw niezbyt ladny pokoj ale juz po 10min za 20din mielismy o zupelnie innym standardzie pokoik w budynku na pietrze polecam. W pokoju łóżko szafa i toaletka ale po co wieciej skoro sie tam tylko śpi a musze napisac ze łóżka bardzo wygodne. Rozrywka, animacje, sport, udogodnienia dla dzieci i basen suuuper!!! Podziekowania dla rewelacyjnych animatorów (Faudel,Bibo,Rico,Mido)! Posilki smaczne niestety mało urozmaicone, ale można się najeść i napić ile sie chce .Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, polecam ten hotel i LUDZIE PAMIETAJCIE ZE TO NIE JEST HOTEL 5-CIO GWIAZDKOWY!!! i nie załaciliście za niego 5 lub 6 tys. wiec nie czepiajcie sie ze nie jest super nowoczesny albo ze jedzenie jest monotonne bo co Ci moga zaoferowac za 2tys. na 14dni razem z przelotem. Wykupcie sobie hotel 5-cio gwiazdkowy i wtedy narzekajcie !!! Club el Bousten jest naprawde godny polecenia jesli ktoś jedzie tam odpoczywać i się wybawić a nie narzekać i przyczepieć się do wszystkiego. Pozdrawiam wszystkich szczególnie Agę, Kamilka i Oliwkę z którymi spędziłam tam naprawde super czas :)

Kara

Wedłóg mnie hotel SUPER!!! Ja byłam 2 tygodnie i wogółe sie nie nudziłam:D Animatorzy tak organizowali czas ze nie mozna było sie nudzic!!! Animacje były zawsze do ok. 24:00 A później były dyskoteki (dla dorosłych) na terenie hotelu!!

POLECAM!!!!!!
pozdro dla animatorów, buziaki Bibo, Rico,Sam , Mido, Liza :*:*:* JESTESCIE KOCHANI!!!! DZIęKI!!!

Club Hammamet