Bardzo ładny hotel, czysty otoczony zielenią. Personel bardzo przyjazny. Posiłki urozmaicone w tym nawet bufet dla osób na diecie w restauracji głównej. Napoje podawane zarówno szkle jak i plastiku przy basenie według życzenia. W wielu miejscach dostępne automatu do kawy z firmy Jacobs. Alkohole lokalne ale również i importowane, które podawane są w „slusznych porcjach”. Pokoje czyste, pościel zmieniana codziennie w minibarku cola, Fanta, woda w butelkach. Plaza czysta z zadaszeniami przy leżakach, morze cieple. U nas na przełomie wrzesień październik mieliśmy od 35-40 stopni. Aquapark z niesamowitą rzeką i jaskiniami z wodospadami i barem w rzece spodoba się zarówno dzieciom jak i dorosłym. Plac zabaw z ciekawymi urządzeniami. Na terenie hotelu sklep z odzieżą i pamiątkami ceny takie jak po negocjacjach na bazarze i dobrej jakości. Sklepik prowadzony przez Polkę z mężem mieszkającą już ponad 20 lat w Turcji a więc można zasięgnąć informacji. Na terenie jubiler również bardzo miły i rzetelny warto negocjować z nim u nas cena zeszła o 50%. Bazar zaraz po drugiej stronie hotelu oraz z boku po przejściu przez hotel Grand Aqua.
Czystość, posiłki, koktajle, animacje, aquapark, lokalizacja
Hotel na wysokim poziomie , okolica tez cudowna, dużo zieleni , basenów, zjeżdżalnie oraz plac zabaw dla dzieci
Hotel czysty, zadbane i duże pokoje, dużo dla dzieci , animacje w amfiteatrze oraz na basenach w języku angielski i niemieckim, polskie programy w tv , blisko do morza oraz na bazarki .
lody tylko o danej godzinie a tak to płatne
Hotel zdecydowanie warty polecenia! Obszerny, świetnie zagospodarowany, mnóstwo zieleni, wspaniały Amazon Water World z rzeką, basenem z falą, zjeżdżalniami. Wszystko pięknie zaaranżowane, mnóstwo kameralnych zakątków, zacienione tarasy z leżakami, restauracje na palach nad wodą, jaskinia do której można wpłynąć, i wiele innych niespodzianek. Nas zaskoczył bardzo pozytywnie. Zabudowa 3-4 piętrowa więc nie jest to klasyczny moloch. Dla nas w składzie 2+1 (2 latek) wiele atrakcji: duży plac zabaw zadaszony siatką, dzięki czemu można z niego korzystać cały dzień, podobnie zadaszony basen dla dzieci z małymi zjeżdżalniami, w sąsiednim hotelu tego samego właściciela spory kompleks zjeżdżalni dla dzieci (dojście ok 5 min). Bar serwuje oryginalne alko (10:00 - 2:00). Kilka restauracji - każdy coś dla siebie znajdzie; poza tym w różnych punktach boxy z owocami, przekąskami itp. Najsłabszym elementem jest kawa - jeśli ktoś lubi się nią podelektować to niestety są tylko automaty, które wiadomo co z siebie wylewają... ale to nie zmieni rewelacyjnej oceny! Obsługa hotelu bardzo sympatyczna, sprawna, hotel czysty, zadbany. Fajne animacje, wieczorne pokazy, itd... dla miłośników tego typu atrakcji :) Dominujący język niemiecki, ok. 90% turystów to Niemcy. Praktycznie brak rosjan - hotel chyba nawet oficjalnie to komunikuje, że ich nie przyjmują. Transfer z lotniska ok 1h. Polecamy!
Amazon Water World - świetnie zaaranżowane baseny Duża ilość zieleni Czystość!
Kiepska kawa
Hotel jak na Turcję bardzo słaby, nie zasługuje na 5 gwiazdek, lata świetności ma już dawno za sobą, baseny i rzeczki nie robią na żywo takiego wrażenia jak na zdjęciach, w głównych basenach czarny nalot na fugach, rwąca rzeka działa tylko raz dziennie przez 20 min., najbardziej zawiedziony jestem jedzeniem... bardzo mały wybór i większość dań smakiem podobna do siebie i codziennie dokładnie takie samo jedzenie, śniadania to totalne dno, obsługa średnia, szklanki i kieliszki często powyszczerbiane, hotel nastawiony na niewymagających Niemców, animacje wyłącznie w j. niem., obługa słabo zna angielski, wifi hotelowe to tragedia, bardzo nam przeszkadzało palenie papierosów przez Niemców dosłownie wszędzie, a palą bardzo dużo.
brak Rosjan, szybki transfer z lotniska
jak wyżej
Hotel czysty, obsługa bardzo miła i pomocna. Bardzo dobry wybór dla dzieci.
Czystość, blisko plaża, cisza, atrakcje dla dzieci.
Jakość jedzenia bardzo dobra ale po kilku dniach wkrada się monotonia. Dostęp do zjeżdząlni w określonych godzinach.
Hotel nie jest najnowszy, jednak naprawdę wspaniały. Dotarliśmy o 6:20 rano i mimo zapowiedzi Rezydenta o rozpoczęciu doby hotelowej od 14, otrzymaliśmy pokój wraz z całą formuła All.
Stosunkowe duże pokoje. Dobre wyżywienie. Aquapark Miła obsługa. Brak języka rosyjskiego wśród gości, animacji i nawet w ulotkach informacyjnych. Wspaniałe polozenie. Dużo zieleni. Hotel dla rodzin. Markowe alkohole. Codziennie sprzątanie. Atrakcje wodne - sztuczną falą, rwąca rzeka groty, mini wodospady itd. fajne animacje i showtime
Nie znalazlem
Hotel (kompleks hotelowej), oceniam na 5. Animacje dla dzieci są skierowane do dzieci w języku niemieckim. Pomimo jak zauważyłem znaczącej ilości Polaków.
Dużo basenów atrakcyjnych dla dzieci, czystość, miła obsługa, bardzo dobre jedzenie. Do dyspozycji drugi kompleks hotelowy.
Brak animatora, który mówi po polsku - jest animator w języku głównie niemieckim, angielski jako dodatek.
Pierwszy pobyt w Turcji i odrazu z wysokiego C. Hotel jak i jego infrastruktura nie pozostawia nic do życzenia.Pokoje czyste ,jedzenie smaczne urozmaicone.Część basenowa zachwyci najbardziej wymagających.Do plaży około 300 metrów ale jeździ traktorek który dowozi turystów.
Położenie, część basenowa.
Jedyna rzecz która mi przeszkadzała to palenie w restauracji na otwartych balkonach.Trzeba na to uważać.Siadanie w środku rozwiązuje problem
Jedynym zauważalnym minusem jest tzw " walka o leżaki ". dość irytujące jak na hotel 5 * . Po 10 godzinie praktycznie nie ma szans znaleźć 2 wolnych leżaków. Samo zajęcie leżaka polega na tym że zostawione są ręczniki i tyle . wiele leżaków przez cały dzień jest zajęcych wyłącznie ręcznikiem, nikt na nich nie leży. ludzie rezerwują profilaktycznie . Na innych wyjazdach hotele rozwiązały to w dość prosty sposób. Jest wywieszona informacja o zakazie rezerwowania leżaków . Poza tym sam hotel bardzo fajny , duży teren , jest gdzie spacerować , całkiem ładna roślinność , dobre jedzenie , miła obsługa.
baseny , jedzenie , otoczenie
brak leżaków
Dla rodzin z dziećmi hotel naprawdę rewelacyjny. Wysoki standard, bardzo uprzejma obsługa, kompletny brak rosjan (hotel podobno ich nie przyjmuje), dobre jedzenie i rewelacyjne, czyste baseny. Chyba pierwszy hotel all inclusive do którego chciałbym co roku wracać z dziećmi na wakacje.
- wysoki standard - duże i czyste baseny - świetna obsługa - dobre i urozmaicone jedzenie - animacje w różnych językach również odrobinę po polsku słyszeliśmy - brak rosjan
Wspaniały, klimatyczny hotel dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Pełen atrakcji wodnych oraz animacji dla dzieci oraz dorosłych. Do tego piaszczysta, zadbana plaża. Pokoje bardzo schludne, czyste, codziennie sprzątane, z niedużym balkonem. Łazienka z dużym prysznicem. Jedzenie bardzo różnorodne, kilka restauracji, w których każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Ciekawe wieczory tematyczne, gdzie podawano dania z danego kraju. Przepyszna kawa parzona po turecku. Polecam z całego serca każdemu, kto chce wypocząć wśród zieleni i nie martwić się o nic.
Przepiękne otoczenie, mnóstwo zieleni, duża ilość atrakcji, świetny Amazon Water Word. Polecamy z całego serca każdemu, kto chce wypocząć wśród zieleni i nie martwić się o nic
Jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni, hotel Club Grand odmienił nasze zdanie o tureckich hotelach. Świetne miejsce, zarówno dla dorosłych jak i maluchów. Przepiękne otoczenie, mnóstwo zieleni, duża ilość atrakcji. Codziennie mini disco dla dzieciaków, był też mini club w ciągu dnia, aczkolwiek nasze dzieci nie korzystały z niego, bo po prostu nie było na to czasu ;) dla dorosłych zaplanowane były Aqua gym, gry przy basenie, a wieczorami różne pokazy - od tańca, po balet wodny, czy wieczór magii. Baseny różnorodne - od brodzików dla najmłodszych, po baseny ze zjeżdżalniami, aż do zbiornika, który imituje morze (fale pojawiały się o określonych godzinach). Droga na plażę wśród pięknej alejki palm. Sama plaża długa, piaszczysta, spora ilość leżaków pod zadaszeniem. Dostępny bar na plaży, toaleta. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, po udaniu się do recepcji otrzymaliśmy wszelkie najważniejsze informacje, broszurę do zapoznania się, również z planem całego obiektu. Następnie Pan zawiózł nas meleksem do naszego pokoju. Akurat nam trafiło się idealne umiejscowienie pokoju, mieliśmy blisko do restauracji, baru z przekąskami i napojami oraz do głównych basenów. Pokoje bardzo schludne, czyste, codziennie sprzątane, do pokoju przynależał nieduży balkon. Łazienka z dużym prysznicem. Jeśli chodzi o jedzenie to również bardzo różnorodne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Ciekawe były wieczory tematyczne, gdzie podawano dania z danego kraju, np. Włochy, Meksyk. Można też skorzystać z paru restauracji znajdujących się w obiekcie, za wcześniejszą rezerwacją. My akurat nie mieliśmy takiej potrzeby, dzieciakom bardzo pasowało jedzenie w głównej restauracji. I to właśnie zdanie tych najmłodszych uczestników powinno podsumować naszą opinię: mamusiu, pojedziemy do Turcji jeszcze raz! Do tego samego domku :)
Cudowna okolica, duża ilość atrakcji dla dzieci, zjeżdżalnie,
Niedawno wróciliśmy z tygodniowego pobytu w Club Grand Side i jesteśmy oczarowani tym miejscem. Transfer z lotniska w Antalyi trwa niecałą godziną, a po szczegóły transportu udajemy się po wyjściu z lotniska do budki z szyldem naszego biura podróży. Wita nas Pani z Polski i wskazuje, który bus odwiezie nas do hotelu. Na miejscu, w hotelu, wita nas bardzo profesjonalny i pomocny personel, podczas rejestracji wszystko dokładnie tłumaczy, a następnie jesteśmy odwożeni meleksem pod nasz pawilon. Pokoje są czyste, klimatyzowane, z balkonem i piękną łazienką. Sprzątane codziennie przez bardzo miłe Panie :) (w tym wymiana ręczników i uzupełnienie minibaru). Cały kompleks jest bardzo duży, z dostępem do prywatnej plaży (ok. 200 m od hotelu), do której prowadzi kamienna ścieżka wśród zieleni. A skoro już o zieleni mowa, to jest jej tam bardzo dużo i na każdym kroku można zachwycać się różnorodnością tamtejszej roślinności. Sama plaża czysta, piaszczysta, z dostępem do bezpłatnych leżaków i zadaszenia. Obiekt jest dedykowany głównie rodziną z dziećmi, ale tak naprawę każdy znajdzie tam coś dla siebie. Można szaleć w Amazon Water Word, w basenie głównym w towarzystwie animacji lub odpoczywać przy Relax Pool, gdzie wszelka muzyka i odgłosy animacji nie są aż tak słyszalne. Jedzenie przepyszne, różnorodne, największy wybór zdecydowanie podczas kolacji. Pomiędzy posiłkami głównymi jest dostęp do owoców i mniejszych przekąsek. Obsługa uśmiechnięta, życzliwa, pomocna. Szczególny podziw dla kelnerów, którzy uwijają się jak mrówki :) Nie mamy się do czego się doczepić z perspektywy osób, które nastawiły się na totalny relaks. Polecamy z całego serca każdemu, kto chce wypocząć wśród zieleni i nie martwić się o nic :))
Blisko prywatnej plaży Czystość na całym obiekcie Dużo zieleni Dużo stref do wypoczynku Smaczne i różnorodne jedzenie Pomocna obsługa
Jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu. Przyjechaliśmy o godzinie 7:00 rano od razu zostaliśmy zakwaterowani w pokoju i oczywiście mogliśmy korzystać ze wszystkich atrakcji i udogodnień. Hotel bardzo kameralny z licznymi atrakcjami przeznaczonymi dla dzieci zjeżdżalnie, baseny, place zabaw itp. Jedzenie bardzo dobre jest w czym wybierać, pokoje codziennie sprzątane. Jedyny minus to klimatyzacja działająca tylko 2 godziny w ciągu doby.
Atrakcje dla dzieci, estetyka hotelu, jedzenie, brak Rosjan.
Klimatyzacja działająca 2 h/dobę
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Wszystko było na najwyższym poziomie. Miłe nas zaskoczyła piasczysta plaża-jak przewróci fala to padasz na piasek a nie na kamienie. Mam zastrzeżenie do organizatora -wylot był o 16.15 a wyjazd z hotelu o 12.00.Nie dostaliśmy obiadu.
Brak rosjan
Niema
Właśnie wróciliśmy z tygodniowych wakacji w hotelu Club Grand Side . Jesteśmy zachwyceni ! Zaraz po przyjeździe dostaliśmy opaski aby korzystać z wszystkich atrakcji i posiłków przygotowanych dla gości , pokoje są dostępne dopiero od 14stej . Mimo rezerwacji pokoju standard z 4 łóżkami dostaliśmy apartament z dwoma pokojami i dwoma łazienkami oraz wyposażonym barkiem (darmowym ) z cola fanta woda . Pokoje bardzo ładne ,czyste, codziennie wymiana ręczników a w telewizji 3 polskie kanały :) Baseny extra , dużo zjeżdżalni jest co robić . Dojście do morza alejkami , przy plaży restauracje z pyszna pizza . Morze czyste i cieplejsze niż baseny . Codziennie animatorzy dbają o atrakcje dla gości -w trakcie dnia pełno zawodów sportowych wieczorami animacje dla dzieci , karaoke , bingo , wieczór meksykański . Jedzenie - różnorodne i smaczne . W trakcie naszego pobytu załapaliśmy się na sushi . Plusem jest to że wszystkie ciasta , ciasteczka mimo innego wyglądu nie smakują tak samo . A owoce ..... Nie jadłam nigdzie smaczniejszych - arbuzy , jabłka , śliwki , melony , pomarańcze , brzoskwinie jest w czym wybierac. Dla dzieci jest pełno gofrów , pancake , naleśników . Wszystkie napoje typu cola , fanta , Sprite oryginał nalewane z butelek . Sa równiez lodówki z butelkami z wodą także cały czas jest do nich dostęp Dla dzieci nutella a nie sztuczna czekolada . Mieliśmy okazję skorzystać z jednych z wycieczek : jeep safari + zielony kanion + meczet - ciekawa wycieczka , dzieci były zachwycone szczególnie bitwa wodna :) Obok hotelu bazar także nie trzeba nigdzie dalej wybierać się na zakupy , ceny do negocjacji jest w czym wybierać . Obok hotelu są również dwie apteki , jednak proponuje zabrać zapas leków ze sobą bo miałam okazję dwa razy kupywac w aptekach leki i mam wrażenie że czego nie kupię to za wszystko jest 90 zł :) na szczęście nikt nie złapał jelitowki ale proponuje wziasc leki na ból gardła , kaszel , zapalenie pęcherza , katar - jednak zmiana klimatu , klimatyzacja działa i dzieciaki złapały mini przeziębienie .
*wifi w całym hotelu *Pyszne jedzenie *Czystość w pokoju * pomocna , miła obsługa *Blisko lotniska (byliśmy drugim hotelem po wyjeździe z lotniska ) *Wolne leżaki nad morzem
*brak polskich animacji *Problem z leżakami na basenach - pełno rezerwacji ręcznikami :( około 9:00 już nie znajdzie się pustego leżaka .
Hotel wspaniały pod każdym względem. Duża powierzchnia, zieleń zadbana. Codziennie sprzątany pokój z pomysłowymi figurkami z narzut. Jedzenie bogate i masę wyboru (szczególnie mięsne i wieczorne). Pyszne owoce i dostępne restauracje przy basenie i plaży oraz strefie Amazon. Super dojście do plaży przez aleje palmowa z pięknym ogrodem. Dla wszystkich super strefa Amazon ( rzeczki, basen z falami oraz ślizgawki). Miła obsługa. Dodatkowo atrakcyjny bazar tuż przy hotelu. Wrócimy tam.
Duży wybór atrakcji i radość dla dzieciaków Pyszne jedzenie Dużo zadbanej zieleni Spora powierzchnia i goście hotelowi przez to dobrze rozlokowani Miła obsługa Wieczory rozrywkowe dla starszych i młodszych
Dla mnie brak wad.
To nasze kolejne wczasy w Turcji ale po raz pierwszy w hotelu Club Grand Side - i dosadnie stwierdzamy z cała rodziną że to chyba najbardziej atrakcyjny i najlepszy hotel jeżeli chodzi o baseny i dostęp do plaży. Basenów jest klika 8-9 plus mini acua park wodny w którym chyba najprzyjemniej się spędza czas - pływa się kamiennymi korytami, pod budynkami, które wyglądają w środku jak kamienne groty - wspaniałe wrażenia, na przemian chłodna i ciepła woda, wiele nurtów wody, które albo pchają w jednym kierunku lub tworzą sztuczne gejzery - REWELACJA !!! - moja żona z dziećmi mogły by tam pływać cały dzień. Po za tym każdy z basenów: duży centralny jak i kilka mniejszych, również te małe baseny dla dzieci są duże, i nawet przy komplecie gości nie ma tłoku. Ponadto super zjeżdżalnie z czego 2 naprawdę ostre i dają odrobinę adrenaliny. Jeden basen gdzie jest sztuczna fala może nie powala - ale również fajny, ważne jest że jest duży. Jeżeli chodzi o plaże to idzie się na nią bardzo miłym kamiennym deptakiem około 150 może 180 metrów - tam zawrotna ilość leżaków pod wielkimi baldachimami a do samej wody można również dojść po chodnikach kamiennych, bo piasek na plaży po prostu parzy w stopy. Piasek na plaży i w morzu milutki drobniutki woda czysta nawet momentami przejrzysta, bardzo słona :) Ponadto przy plaży ogromny bar, drinki, piwo, woda - mnóstwo przekąsek, pizza, kebaby i różne rozmaitości - chyba nikt by nie mógł narzekać - nawet jeżeli dziecko by chciało to są płatki z mlekiem :) no i oczywiście lody. Chociaż czasami ich brakowało przy plaży na ośrodku do woli. Wracając do terenu przy basenach, przy acua parku jest tak dużo miejsc gdzie można super coś zjeść - że my i nasze dzieci 5 i 10 lat - jadaliśmy przy basenach ponieważ było to dla nas wystarczające - a dania i potrawy tak obfite że brak słów - po prostu WYPAS !!! A w głównym miejscu gdzie chodziło się na śniadania, kolacje i obiad - jak dla nas to było za dużo do wyboru - już dawno na jadalni nie widziałem takiego przepychu i tak wielu potraw do spróbowania. Byliśmy w szoku - przypominam że to nie nasze pierwsze wakacje w Turcji. Pod kątem jedzenia dla dzieci i dorosłych jak dla nas 10 gwiazdek. Podsumowując ogólnie nasze wrażenia - Super !!! jeżeli kolejny raz wybierzemy się do Turcji to chcemy ponownie odwiedzić właśnie Club Grand Side - oceniamy go w skali od 1-10 na 10+
Zalety Hotelu - miły, czysty, w super lokalizacji - obsługa naprawdę miła i życzliwa - słabo u nich jedynie z jeżykiem angielski - za to super z niemiecki, jednak nigdzie nie było problemu z komunikacją - co śmieszne nawet nasze dzieci na migi i przy znajomości paru słów po angielsku nie miały nigdzie problemu aby dostać to czego chciały. HOTEL oceniamy na zasłużone 5 gwiazdek! Przepraszam nie dodaję zdjęć bo na wszystkich zdjęciach jestem ja i moja rodzina a zdjęć samego hotelu nie robiłem :)
Jedyna wada - to porządne ekspresy z dobrą kawą - takich jest tylko 5 na całym ośrodku - jeden na recepcji, drugi - bar koło basenu relaksacyjnego, który jest często wyłączony, trzeci - w głównej jadalni na zewnątrz po prawej stronie - ukryty w zaułku, czwarty - przy barze koło zjeżdżalni przy samym basenie dla dzieci, i piąty w barze przy plaży - ale tam nie trafiłem na moment aby ten ekspres działał. Wiec jak dla nas jedyna wada to brak dobrej kawy. - ale do przeżycia :)
Pobyt w hotelu oceniam na bardzo udany, jesteśmy bardzo zadowoleni z usług biura podróży i hotelu. Jeżeli chcecie przeżyć wspaniałe wakacje to warto zdecydować się na ten hotel, tam nie ma nudy. świetnie przygotowany Aquapark, plac zabaw, baseny oraz wystarczająca liczba leżaków co sprawia, że nie ma wyścigów by je zająć co rzadko się zdarza. W hotelu głównie goście: Niemieccy, Polscy i Czesi :) niestety obsługa głównie mówi w j. niemieckim co nie przeszkadza w komunikacji i każdy sobie radzi na swój sposób. Obsługa bardzo życzliwa, uśmiechnięta i pomocna:) Jeżeli chodzi o jedzenie to zachwyca różnorodnością, naprawdę nawet taki niejadek jak moje dziecko znajdzie coś dobrego dla siebie. Każdy posiłek obfituje w potrawy dla dzieci, duża ilość owoców serwowana w różnych godzinach nie tylko do posiłków głównych sprawia, ze dzieci chętnie zaglądają do baru owocowego. Lody serwowane w określonych godzinach, ale dla każdego starczy :) Bary gdzie pieczona jest pizza, naleśniki, placki ziemniaczane, hamburgery uzupełniają przekąski między posiłkami. Drinki robione z lokalnych alkoholi - kwestia smaku ( na życzenie barman sporządza mocniejsze i różne rodzaje). Czystość - codziennie wymiana ręczników oraz sprzątnie pokoju - obiekt bardzo czysty oraz baseny. dojście na plażę zgodnie z opisem, kawałek promenadą ( plaża, leżaki, zadaszenie hotelu bez dodatkowej opłaty). Dużo zieleni dookoła, amfiteatr gdzie codziennie coś się dzieje, animacje dla dzieci, pokój zabaw dla dzieci i wiele innych atrakcji :) Dużo podróżuję więc mam porównanie i hotel oceniam bardzo wysoko. Dziękujemy za udane wakacje i z pewnością tam wrócimy. Przy hotelu znajdują się bazary ( tzw centra handlowe) oraz przystanek dla busów, którymi dojedziecie w 17 minut do Antycznego Side oraz na wodospad koszt 1,5$ . Z wycieczek fakultatywnych polecamy Rafting z różnych lokalnych biur :) W hotelu dużo rodzin z dziećmi ( dzieci w różnym wieku) moja 12 latka była zadowolona z WF działającym w całym hotelu nie tylko w lobby oraz Aquaparku gdzie wszyscy się dobrze bawiliśmy.
cały hotel jest wspaniały, jedzenie wyśmienite
Wszystko Super. Dużo atrakcji dla dzieci jak i doroslych.Pyszne jedzenie.Polecamy z całego serca😀
Atrakcje, duży wybór jedzenia, miła obsługa.