Club Floriana Castille

Byłem w tym hotelu na przełomie września i października 2008 i jestem mile rozczarowany. Według mnie hotel bomba, na pewno tam kiedyś wrócę. Polecam! (na wyspie można udać się na wycieczkę objazdową, można zobaczyć Djerba Explore Park, polecam podróż na Saharę i do Matmaty).

Byłam w tym hotelu we wrześniu br. jestem nim bardzo zawiedziona- po przeczytaniu opinii na jego temat spodziwałam się rewelacji. 2 razy zmieniałam pokój, w rezultacie miałam z widokiem na morze ale bez balkonu, w tym hotelu praktycznie brak balkonów. Poza tym najgorsze all inclusive na jakim byłam- piwo i napoje w plastikowych kubkach o pojemności 0,15 czy 0,2, drinki to ich koktajle farbowane i bez nutki alkoholu? Przekąski to pizza ciasto i owoce NIC poza tym, animatorzy 4 godzinna sjesta wtedy brak muzyki na basenie (od 12.30). Rezydentka z Itaki spóźnia się 45 minut-kompletnie nas olewała powiedziała że na Djerbie jest niższy standard niż w Tunezji kontynentalnej.To tyle na podsumowanie- NIE polecam!!!

Hotel piękny, duży i czysty, należy do sieci włoskich hoteli, więdz wyżywienie jest naprawdę urozmaicone i smaczne. Jedynym minusem jest średnia wiekowa turystów - w sporej części 50 . Ja byłam tam na początku maja - pogoda gwarantowana. Animatorzy naprawdę starają się urozmaicić pobyt turystą. Polecam samodzielne przejażdzki taksówką do pobliskiego miasteczka Midoun, jest bezpiecznie i ciekawie.

Hotel ładny, jedynym minusem jest brak klimatyzacji, min. w barze działająca \"czasowo\" w bliżej nieokreślonych godzinach. Na obsługę narzekać nie można, wszyscy mili i uśmiechnięci.Plaża ładna, blisko hotelu, regularnie sprzątana.Jedzenie monotonne,śniadania koszmar - wszystko na słodko. Gośćmi w przeważającej większości są Włosi, więc jest b. hałaśliwie. Animacje prowadzone w języku włoskim i francuskim, ale w porządku.Pokoje bez luksusów(większość pokoi nie posiada podwójnych łóżek), z zamkami wszystko jest ok, tylko trzeba wiedzieć jak je zamknąć:).Hotel czysty, raczej zadbany, obsługa przyjemna, nie mieliśmy np. problemu z wymianą pokoju uzasadnioną problemowym sąsiedztwem.Polecam, ale tylko na pobyt tygodniowy ze względu na jedzenie.

Właśnie wrócilam z wakacji.Byliśmy na Djerbie z dzieckiem.Z czystym sumieniem moge polecić ten hotel.Jesteśmy bardzo zadowoleni i wypoczęci.Dla dzieci mini club i opieka rewelacja.Dziecko zachwycone mimo to, że animatorka mówiła po Włosku.Jest to nie prawda że animatorzy mówia tylko w jezyku francuskim.Rozmawialismy i po angielsku i po Włosku.Po za tym bardzo mili i sympatyczni ludzie prowadzili wszystkie aniamacjie.My tez mieliśmy co robić.Jeśli ktoś lubi aktywnie wypoczywać i bawić się to szczerze polecam.Basen blisko morza,jedzenie w porządku.Czysty zadbany hotel. Pozdrawiam

Nazwa  Club Floriana Castille
Miejsce  Tunezja / Djerba
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty

Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami

Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw

Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojtek

Żaneta Cieśla

5.2
M

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel z zewnątrz wygląda dosyć ładnie, natomiast pokoje są raczej słabo wyposażone (nie było lodówki).Wygląd pokoju nie zachwyca, goście zgłaszali problemy związane z zamykaniem pokoju (niesprawnie działające zamki) Obsługa hotelu nie miła - mimo, że goście mieli All Incl. to dało się odczuć, że byli niechętni do obsługi gości.Jedzenie było monotonne, po trzecim dniu wiadomo było, co będzie na obiad, kolację itd. Napoje podawane w kubkach plastikowych 0,2l (taki trik hotelowy, żeby goście mniej wypili? :-)) Wycieczki fakultatywne raczej naciągane, mało miejsc do zwiedzania - poza hotelem brud, dużo śmieci. Jedyny plus tego wyjazdu to ładna plaża i pogoda. Hotel raczej przeznaczony ludziom niewymagającym.

tragikomiks

Pobyt - Maj 2009

Basen,oraz animacje super.Plaża blisko,ale brudna (glony przy brzegu)- piasek gorący.Jedzenie w zasadzie urozmaicone,ale tak naprawdę nie ma w czym wybrać.Jedno,góra dwa dania,a reszta dla mnie nie za bardzo. Śniadania na słodko-dramat!Ale większość gości to Włosi,więc to pod nich. Jajka ratowały sytuację.Bagietki-poezja!Wino lokalne-straszna siara. Do picia pozostaje woda i napoje typu cola. Soków nie polecam-to rozcieńczone syropy. Uwaga-nalewak(nakraplacz) piwa razi prądem! Stołówka ogromna i trzeba się trochę nachodzić,żeby się najeść. Pokoje w zasadzie spoko, ale raczej to arabski standard(wg mnie góra 2**). Okolica-tragedia,ale taksówki tanie, więc można sobie pojeździć. Na tydzień w sam raz-dłuższy pobyt w tym hotelu może irytować.

ditommi

Pobyt - Marzec 2009

Włoski hotel, niezwykle sympatycznie, czysto, fajne jedzonko, klimat prawie pustynny. Piasek, palmy, drzewa oliwne i kaktusy to sceneria wyspy. Fantastyczny wypoczynek, żal było wracać.

kuba

Pobyt - Czerwiec 2008

Największą zaletą tego hotelu są animacje. Basen ogromny z dwoma oddzielnymi brodzikami. Pokój dostaliśmy z balkonem i widokiem na basen. Przez cały czas było podawane coś do jedzenia. W porze obiadowej w snack barze robione były pizze, a także grill, frytki, owoce, ciasta. W hotelu 60% gości stanowili Włosi, 20% to Niemcy, reszta innej narodowości. Polecam ten hotel.

ela

Pobyt - Marzec 2008

Smaczne, urozmaicone wyżywienie. Bardzo duży i czysty basen, ładna piaszczysta plaża. Ogólnie wszędzie czysto i przestronnie.