Club Aqua Plaza

Hotel położony w przepięknym miejscu. Atrakcji co nie miara dla dzieci i dorosłych. Organizacja wspaniała!!! Obsługi na terenie całego Hoyelu przesympatyczna i pomocną. Pogoda jak marzenie. Przez cały okres pobytu, ani jednej chmórki. Jedzenie, drinki i napoje dostępne przez cały dzień. Z radością do tego Hotelu wrócimy w przyszłym roku. Dziękujemy.

Hotel jest przestarzały. Zdjęcia oferty nie oddają stanu rzeczywistego. Zapłaciłam za osobę 3656 zł, tyle samo za 2,5 letnie dziecko, które spało z nami w łóżku i nie jadło praktycznie nic oprócz frytek, bo nic mu nie smakowało. Jedzenia na pierwszy rzut oka dużo, jednak żeby coś wybrać dobrego, było ciężko. Miałam wrażenie, że codziennie jem to samo. Wymieniali na inne tylko kilka potraw, niekoniecznie smacznych. Czuję się oszukana, bo inni rodzice płacili za dzieci między 900-1600 zł, a za siebie też dużo taniej. Amfiteatr to w rzeczywistości scena na której odbywały się pokazy i mini disco dla dzieci, bardzo podkoloryzowane ogłoszenie.Pobyt warty może 2000 za osobę, ale nie więcej. Nie wrócę.

Hotel bardzo fajny ,nie za duży ,czysty ,bez kolejek ,wolne leżaki ,na plaży na basenie .

Hotel super położenie baza wypadowa do zwiedzania okolic Side Alanya, nie brakuje w nim atrakcji nie nudzisz się, obsługa wspaniałe zajmuje się gościem, baseny czyściutkie, pokoje na bieżąco sprzątane, wakacje uważam za udane😊

Hotel wymaga remontu, ale nie przeszkadzało nam to wcale. Na basenach jest dużo atrakcji i zabaw organizowanych przez animatorów. Codziennie animacje dla dzieci i dorosłych. Super aquapark. Dużo basenów dla dorosłych jak i dla dzieci, jest także strefa ciszy czyli baseny od strony morza, gdzie nie ma puszczanej muzyki, ani animatorów. Tam można się relaksować ciszą i słońcem. Plaża kamienista jak większość w Turcji. Bary na plaży przy basenie, a także przy aquaparku serwują bardzo dobre drinki, mrożone kawy itd. Barmani bardzo mili, lody codziennie od 12 do 22 Jedzenia bardzo dużo i różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie. Przy basenach są także snack bary, które serwują frytki, hamburgery, pizzę itd Wychodząc z hotelu po prawej stronie jest od razu Soho bazar, po przeciwnej stronie ulicy olbrzymi Alara bazar, a jak się pójdzie w lewą stronę jakiś kilometr też jest bazar mały co prawda, ale wydaje mi się, że był tańszy. Po przyjeździe na miejsce i wejściu do pokoju rozpłakałam się z przerażenia, ale po pierwszej nocy i zapoznaniu się z całym obiektem stwierdziliśmy, że jest dużo lepiej niż myśleliśmy i wróciliśmy do domu zadowoleni. Życzę wszystkim, aby z takim podejściem podchodzili i także dopatrzyli się tylko zalety i nie zwracali uwagi na wady, a będziecie mieli udane wakacje

Nazwa  Club Aqua Plaza
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Okurcalar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Duży i rozległy kompleks hotelowy z bujną roślinnością

Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży

2 baseny ze słodką wodą, jeden z nich z 2 zjeżdżalniami oraz brodzikiem dla dzieci

Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, łóżeczka dla niemowląt oraz wysokie krze

Wyświetlono 114 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Lokalizacja, posiłki, obsługa na 6, vzysciutkie pokoje i super atrakcje.

Wady

Brak wad

3.4
Olga

Zalety

Obsługa hotelu na plus, personel życzliwy, każdy się starał, dużo atrakcji dla dzieci, mini disco, mini Club

Wady

Przestarzały, dużo brudu, jedzenie średnio-słabe, nie wiedziałam co jeść i to był notoryczny problem, nie tylko mój, ale także naszej sporej ekipy, brak informacji o ala carte, że jest tylko w środy przez to nie można było skorzystać. Brak napojów w butelkach prócz wody. Atrakcje sportowe dodatkowo płatne. Brak dyskotek dla dorosłych na terenie hotelu. Plaża kamienista, z piaszczystej zrobiony został tylko nasyp na leżaki, więc ogłoszenie mocno naciągnięte bo do wody wchodziło się po kamieniach.

anna

Zalety

Czysty ,dobre jedzenie ,duży wybór ,bardzo miła obsługa .Kolorowe drinki ,co nie często się zdarza .Aqua park dla dzieci ,basen dla dorosłych i plaża .To już mój 2 pobyt w tym hotelu i z chęcią zawitam po raz 3 .

Wady

Brak :)

Zalety

Położenie,atrakcje,obsługa

Wady

Drzwi w pokojach od pryszniców bardzo skrzypią słychać nawet z innych pokoi😞

Zalety

Super aquapark, dobre jedzenie, fajni animatorzy

Wady

Remont pokoi

Szymon

Mocny średniak wsród hoteli, hotel typowo dla rodzin z małymi dziecmi, po zapoznaniu się z okolicą ma się wrażenie że wszystkie hotele wokół są ładniejsze. Hotel najlepsze lata ma już za sobą, na pierwszy rzut oka zaraz po przyjeździe ma się ochotę od razu wyjeżdżać.

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa. Smaczne jedzenie, różnorodność potraw - każdy znajdzie tu coś dla siebie. Panie sprzątające sprzątały co 2 dzień

Wady

Plaża zaniedbana, hotel stary i zaniedbany, 2h drogi od lotniska. Zamęt przy zameldowaniu, wciskają pokoje jakie są akurat dostępne a nie takie jakie kupiliśmy. Nie działające jacuzzi, wejście na aquapark ogólnodostępne dla ludzi z drogi.

1.6
Klaudia

nie polecam. Na miejscu zastaliśmy pokoje niezgodne z ofertą, do tego rezydentka nie była pomocna. Jedzenie to głownie głębko mrożone produkty, rozwodnione napoje i alkohole, niedobra kawa, koty biegające po restauracji - o ile możną ją tak nazwać. Plaża jest kamienista a nie piaszczysto żwirowa. UNIKAĆ !

pokój przestronny z jacuzzi na tarasie, super możliwość schłodzenia się i relaksu

Zalety

Hotel ma zarówno strefę zabawy jak i ciszy, cudny ogród

Wady

głośne puszczanie muzyki w strefie zabawy, niechciana pobudka

Świetna obsługa, pomocna na każdym kroku. Hotel co prawda lata świetności ma już za sobą ale można w nim miło spędzić czas.

Zalety

Dużym atutem są cudowne polskie animatorki, które wspaniale opiekowały się moją 4latką, pomocna, kulturalna obsługa.

Wady

Daleka odległość od lotniska, transfer jest uciążliwy z małym dzieckiem, dudniąca muzyka cały dzień przy basenie z zjeżdżalniami,malutkie balkony.

4.9
MARCEL

Hotel 3* max! dla mało wymagających. Chyba się pogarsza stan infrastruktury, dość brudno, słabo sprzątane tereny przy basenach, restauracja.

Zalety

ilość basenów, atrakcje typu Aquapark, bardzo sympatyczne animatorki z Polski, blisko morza, ładny ogród przy dojściu do plaży, przekąski w ciągu dnia, lody

Wady

brudno w pokojach po odbiorze pokoju ale też przy basenach i w restauracji, tragiczny stan łazienek, głośna muzyka w Aquaparku, monotonne jedzenie

toMASZ

Pozytywne opinie? Chyba tylko za baseny i bary. Sam hotel to dziś już raczej tylko HOSTEL. Bardzo brudno... wszędzie - od pokoi i hotelu po restauracje i teren przy aquaparku. Może to kwestia kadry zarządzającej, bo wszyscy z obsługi tam byli obojętni na ten brud... może za gorąco? Bo temperatura dochodziła do 44 stopni. Próbuje ich tłumaczyć:)

Zalety

lokalizacja i wybór kilku basenów

Wady

brudno, grzyb w łazience, cieknący sufit i kapiąca woda nad prysznicem od sąsiadów, głośna muzyka w części aquaparku

Kat

Nie polecam ! Zaczynając od początku , zostaliśmy zawkaterowani w pokoju w którym klimatyzacja była uszkodozona i przez 4 godziny siedzieliśmy w nagrzanym pokoju na dworze temperatura 42 stopnie, my z dziećmi mega zmęczeni po podrozy. Po zmianie pokoju okazało się że nie działają telefony do recepcji a czystość pokoju pozostawiła wiele do życzenia. Na drugi dzień rano okazało się że w jednym z łóżek są pluskwy które dotkliwie pogryzły nasza córkę, po zgłoszeniu tego faktu pani sprzątająca pokój poryskala materac i pościeliła lozko na nowo, niestety my już z niego nie korzystaliśmy z obawy przed kolejnym pogryzieniem. Obiecano też dezynfekcję pokoju ale do końca wyjazdu nie doczekaliśmy jej. W dniu wyjazdu rozmawiajac z innymi goscmi hotelowymi dowiedzielismy sie ze u nich w pokoju rowniez byly pluskwy. Czystość restauracji to dopiero tragedia . Podłogi, stoły brudne, talerze niedomyte a w ryżu ugotowana mucha, co przelało czarę goryczy . Caly tydzien takie samo jedzenie, bardzo maly wybór. Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki. Byłam w kilku hotelach w Turcji 3 i 4 gwiazdkowych i przewyższały czystością ten. Jedyne plusy hotelu to w miarę fajny aquapark i spa. Nie polecam ,zdecydowanie można znaleźć lepszy hotel a napewno czystszy.

Zalety

Spa

Wady

Brud

Magdalena

Pierwsze wrażenie po wejściu do pokoju hotelowego - że łazience przydałby się remont, a pokój spełnia podstawowe wymagania. Jednak już po pierwszym dniu wiedziałabym że wybrałabym ten hotel ponownie. W pokoju przebywaliśmy tylko tyle by odpocząć od upałów, klimatyzacja działała świetnie więc i sen i odpoczynek był taki jaki być powinien. Sprzątanie pokoju i łazienki na wysokim poziomie, a to dla mnie ważne. Sam hotel i infrastruktura basenowa utrzymywana tak że byłam pod wrażeniem, codzienne dokładne czyszczenie nawet kostki brukowej :) same baseny i zjeżdżalnie absolutnie świetne, można w nich spędzić cały dzień i nie nudziły się do ostatniej chwili. Jedzenie bardzo zróżnicowane i dostępne praktycznie całą dobę bez limitu - każdy znajdzie coś dla siebie, dzieci i dorośli, nie musieliśmy nic dokupować, nawet slodyczowe "potrzeby" dzieci były zaspokojone. Obsługa bardzo miła i pomocna. Dla dzieci polskie animatorki, musieliśmy dosłownie szukać kiedy korzystać z zajęć z nimi między zabawami w basenie. Wieczorne mini disco to absolutny hit, dzieci przeszczęśliwe że występują na scenie :) piękna kamienista plaża bliziutko, 2 minuty od hotelu, odwiedziliśmy bardziej w imię zasad bo baseny zaspokajały nasze wodne wymagania. Poleciałbym każdej rodzinie, lub parom którym nie przeszkadzają wszechobecne mokre dzieciaki :)

Zalety

Dobrze działająca klimatyzacja, czystość, rozbudowana infrastruktura basenowa, obfite i zróżnicowane wyżywienie dostępne praktycznie całą dobę, dostępność do plaży

Wady

Łazienki mogłyby być wyremontowane, jednak były całkowicie sprawne.

Andrzej

Hotel dotknięty zębem czasu. Wiele elementów wyposażenia jest już mocno zużytych. Zdecydowanie dla rodzin z dziećmi. Gwar, harmider, głośna muzyka to coś co spotka cię na każdym kroku. Jeżeli szukasz spokoju i ciszy - to niekoniecznie jest to oferta dla ciebie. Duży plus za sympatyczną obsługę - w zasadzie poza recepcją wszyscy są otwarci, skorzy do rozmów i żartów.

Zalety

Lokalizacja -zdecydowany plus. Blisko przystanek i bazar - zdecywanie lepszy w mojej opinie niż ten w Manavgat. Ciekawa oferta dla rodzin z dziećmi - snack bar + klub dla dzieci + aquapark to zdecydowana zaleta. Warto popróbować codziennej oferty serwowanej na środku restauracji, czy ciekawych placków robionych przez lokalną Turczynkę, na podłodze w sekcji SNACkBAR -reszta posiłków mocno powtarzalna - zjadliwa ale średnia.

Wady

-Mocno zużyte wyposażenie - odpadające elementy w pokoju (wieszaki, uchwyty) - brak reakcji recepcji na zgłoszenia (mieliśmy pokój z jacuzzi i TV, pomimo wielokrotnego zgłaszania usterek, nie została ona usunięta - brak działania jacuzzi i tv przez cały okres pobytu) - średnia jakość sprzątania - mocno dyskusyjna jakość wykończenia wnętrz - baaaardzo rozwodnione drinki we wszystkich barach. - brak autentycznej kawy po turecku.

Andrzej

Hotel w zasadzie w porządku dla mniej wymagającej osoby, choć widać na nim już ślady zużycia oraz "wysoką" jakość wykończenia wnętrz. Zdecydowanie pod rodziny z dziećmi. Duża ilość basenów i atrakcji dla młodszej części wycieczki, ale dorośli też mają miejsca do spokojnego odpoczynku. Kamienista plaża - buty to wody są elementem niezbędnym do zabrania aby w pełni korzystać z uroków morza. Jednak odpadające uchwyty, niedziałający TV oraz niedziałające Jaccuzi za które dodatkowo płaciliśmy, nie mogą przysłonić pozytywnych aspektów tego miejsca.

Zalety

Zdecydowany plus to lokalizacja, blisko plaża, przystanek autobusowy (polecam podróże lokalnymi środkami transportu) , targ Alara Grand Bazaar ( w moim odczuciu ciekawszy niż ten w Manavgat), . Miła i sympatyczna obsługa. W miarę znośne jedzenie - szczególnie te nie bufetowe (dodatkowe stoiska w restauracji, czy Pani robiąca na miejscu naleśniki z lokalnymi ziołami i serami) Bardzo dobra infrastruktura dla rodzin z dziećmi - szczególnie z tymi mniejszymi. Ciekawe pokazy wieczorne.

Wady

Koszmarnie wykończone wnętrza. Odpadające meble, uchwyty, kafelki. Brak reakcji recepcji na zgłoszone wady- Przez 4 dni z rzędu zgłaszałem niedziałające jacuzzi - pierwszego dnia przyszli, ale nie naprawili. Zgłaszałem przez kolejne dni, ale absolutnie nic się więcej nie działo i do końca pobytu sprzęt nie działał - troszkę kiepsko jeżeli sprzedaje się pokój z jacuzzi na tarasie w którym nie działa jacuzzi

Hotel ma swoje plusy i minusy. Wielkim plusem są zjeżdżalnie dla dużych i małych. Lokalizacja blisko morza też jest extra. Pokoje są warte swojej ceny,ale łazienki pozostawiają wiele do życzenia.

Zalety

Wielkim plusem są zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych. Z pewnością miła obsługa też jest bardzo ważna.

Wady

Największym minusem jest wyżywienie, oferta nie jest zbyt bogata, często dania nie są smaczne i w zasadzie przez tydzień jesz to samo, kilka dań które są smaczne.

Barbara

Pokój skromny bo taki wybraliśmy ale widok piękny na ogród i morze 15 minut spacerem od targowiska Alara Grand Bazaar. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna w każdej chwili.

Zalety

Piękny ogród .Dużo miejsca na odpoczynek ławeczki i fotele w ustronnych miejscach można w ciszy odpoczywać.Fajne baseny i super zjeżdżalnie .Mimo swojego wieku bo jesteśmy emerytami 70+to korzystaliśmy z wszystkich atrakcji udostępnianych przez hotel. Super animacje dla dorosłych codzienne występy profesjonalnych wykonawców .Było na czym oko zawiesić.

Agata

Pobyt - Październik 2023

Świetny hotel, z dojciem do morza, super jedzenie i obsługa.

Zalety

Przyjazny dzieciom

2.4

Pobyt - Październik 2023

Zimna woda w basenach. Sliskie płytki Plaza całą pokryta dużymi kamieniami

Wady

Beznadziejna obsługa w recepcji w niczym nie chcą pomagać. Place dla dzieci popsute Bar otwarty tylko do 24

4.3
Natalia

Pobyt - Październik 2023

Pierwszy hotel, który wywołał w nas obrzydzenie. Zagrzybione łazienki, brzydki zapach w restauracji dobiegający z kuchni. Pokoje odświeżone, ale wymagające gruntownego remontu. Na łóżku leżały brudne, ozdobne poduszki. Na basenie ze zjeżdżalniami muzyka puszczona na pełen regulator, nie do wytrzymania dłużej niż 1h. Basen bliżej plaży w porządku. Widać było po zaangażowaniu personelu, że sezon dobiega końca.

Zalety

Bliskość do plaży, piękny ogród

Wady

Grzyb, brud, smród

Club Aqua Plaza