przyjemny pensjonat malowniczo położony , miła obsługa , śniadania codziennie takie same , ale wystarczające ( typowy szwedzki stół ) i zdrowe . Stoki na Kitzsteinhorn i Schmittenhohe łatwe , szerokie , dla początkujących raczej . Ogólnie piękne malownicze miejsce .
Sympatyczne miejsce, trochę na uboczu ale nie stanowi to problemu, w pare minut można dojśc do sklepików i knajpek. Fajni gospodarze, nie było problemu nawet z tym że dotarliśmy na miejsce przed ósma rano. Czysto, Pokój był duży. Można korzystać z kuchni. Polecamy
Hotel położone w dzielnicy-miasteczku Thumersbach.Do centrum Zell am See jest 30min marszem,koło 18-19 słabe połaczenie autobusowe.Skibusa-50m.Jest skiroom.Pościel puchową bez problemu można wymianić na inną.Pokoje i łazienka codziennie sprzątane.Jeden minus-w 4 pokojach,jakie mieliśmy dla ekipy,były wanny z wiszącymi ceratami!?W pobliżu 4-5 knajpek.Typowo austryjackie jedzenie:sznycel,ziemniaki,warzywa cena 10-12euro.Ceny bardzo zbliżone.Wino,1/4l,2-3 ⏠ale Riesling kosztuje 6âŹ.Towarzystwo w hotelach i na stoku to Polacy ale i dużo zza wschodniej granicy.Sklep 30-40m,dobrze zaopatrzony.Godziny otwarcia mało przyjazne turystom: 7-18,w sob chyba do 13 a w niedziele zamknięte.Po drodze do hotelu jest z 5 minimarketów typu Aldi,Billa,Spar.
Dobre miejsce dla rodzin, i tych co lubią spokój. Hotel jest po drugiej stronie jeziora w stosunku do centrum miasteczka Zell am See.
Spędzalam wakacje w tym pensjonacie od 12-19 lipca 2008. Właściciel pensjonatu to patologiczny skąpiec. Jedzenie fatalne, codziennie najgorszej jakości martadela i żółty ser. Na naszą prośbę o jajecznicę (jajka kupiliśmy sami) stwierdził, że nie ma patelni. Przechowywał w szawce kuchennej garnek z wodą w której gotowaliśmy parówki(też kupiliśmy sami) Wody nie gotował, a jedynie podgrzewał.W pensjonacie panowała straszna wilgoć i śmierdzialo gnojówką. budynek bezpośrednio przy ulicy, nieproporcjonalnie mała liczba miejsc parkingowych w stosunku do przyjmowanych gości. Brak jakiegokolwiek miejsca do zabaw dla dzieci na dworze. Nie polecam tego regionu latem, ciągle leje. Anna Razak z Bialegostoku
bardzo sympatyczny pensjonat, ładnie położony, duże czyste, wygodne pokoje, w niedużej odległości (przy głownej ulicy) dwie godne polecenia restauracje, na stokach bardzo dużo ludzi, w tym niestety dużo snowbordzistów
Hotel idealny dla rodzin, jednak polecałbym tylko tym, którzy wybierają się własnym samochodem. Korzystanie ze skibusów jest trudne, ponieważ jeździ ich mało i są zatłoczone. Ponadto do centrum Zell am See jest około 5 km, na stoki we Flachau ok. 19 km
Osobiście w całości jestem bardzo zadowolona, głównie z możliwości zabrania małego pieska (mopsa) i to bez dodatkowej opłaty! Pokój był przestronny z wyjściem na taras, więc piesek mógł się "przewietrzyć''. Śniadania zadawalające, choć niewyszukane, nie było posiłków ciepłych. Ogromny atut hotelu: możliwość korzystania z małej kuchni-w pokoju śniadaniowego, który pełnił rolę świetlicy oraz w znajdującej się tam lodówki (chociaż najczęściej zapchanej). Gospodarz trochę zbyt "miły", zwłaszcza gdy korzystało się z kuchni, ale po poczęstowaniu go polskim białym serem (twarogiem) już nas nie nachodził. Z kuchni korzystali prawie wszyscy. My właściwie wieczorny obiad spożywaliśmy najczęściej w polecanym przez Biuro hotelu-restauracji "Hubertus", lokalu w pobliżu, o najkorzystniejszych cenach, a o posiłkach gorących i obfitych, prawdziwie tradycyjne austriackich.
Położenie w kameralnym miasteczku, ok. 2 km od centrum Zell an See . Najwygodniej poruszać się własnym samochodem.
Śniadania, co dzień to samo bez rewelacji.
Poniżej 200m, w miasteczku niedroga fajna gospoda.
Zdecydowanie wyjazd dla narciarzy, którzy całe dnie spędzają na stokach a po powrocie lubią w miarę komfortowych warunkach odpocząć w ciszy i spokoju.
Hotel pensjonat dla młodych i starszych osób które przyjeżdżają w Alpy pojeździć na nartach popołudniami odpocząć w spokojnej atmosferze. Obsługa bardzo przyjemna, śniadania dobre, blisko bezpłatny ski bus i wiele kilometrów tras narciarskich. Jedynym mankament to daleko do centrum chyba że przez zamarznięte zimą jezioro.
e?