Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Pokoje małe ale schludne, łazienka posiada prysznic który nie jest do końca przemyślany, bardzo często zalewa się poł podłogi. Ludzie na recepcji bardzo mili i gotowi na rozwiazywanie problemów gości. Największym problemem jest spanie z niższych kondygnacjach, ponieważ nieprzerwanie działają wentylatory. Po przeniesie się na południowa stronę i wyższe piętro hałas redukuje się do 70%. Jedzenie było tragiczne, codziennie to samo i z wyglądu było widać coraz to gorszą jakość z dnia na dzień. Połowa gości z tej wycieczki doświadczyła zatrucia pokarmowego. Pleśń na warzywach, ryżu i serze. Wino z nalewaka, piwo rozwodnione a na barze same najtańsze alkohole, co nie jest zaskoczeniem porównując to do ceny za wycieczkę. Byliśmy tam na tydzień przed zamknięciem i doświadczyliśmy zatrucia pokarmowego co spowodowało że przestaliśmy tam jeść po 4 dniach. Opinia ludzi z hotelu na koniec wycieczki była praktycznie taka sama. Zatrucia pokarmowe i brak chęci na przebywanie na śniadaniach, obiadach, kolacjach. Im bliżej byliśmy zamknięcia hotelu na przerwę pozasezonową, znikały leżaki, parasole, i rodzaje jedzenia. Codziennie coraz to mniej rzeczy. Reklamowane atrakcje takiej jak grill czy tradycyjne greckie tańce, nigdy nie miały miejsca. W skrócie można powiedzieć ze w hotelu im bliżej zamknięcia tym bardziej nikomu nie zależało na gościach. Jest to najgorsze doświadczenie na „All inclisive” jakie mieliśmy kiedykolwiek.
Tani i w miarę nowoczesny, posiada dwa baseny co też jest atutem. Dodatkowo nie jest daleko do plaży i obsługa na recepcji była bardzo miła.
Jedzenie na pierwszym miejscu. Brak reklamowanych atrakcji. Hałas. Bardzo duże prawdopodobieństwo zatrucia pokarmowego co doświadczyło wiele osób jak byliśmy tam na sam koniec sezonu. W jednym przypadku wzywano sanitariuszy dla jednej pary która przeżywała to samo zatrucie co my i większość gości. Słyszeliśmy że ginęły rzeczy z pokoi. Widzieliśmy otwarte drzwi od gości z boku przez cały dzień, po rozmowie z nimi, musiały zostać niezamknięte przez obsługę.
Hotel bardzo przeciętny. Niby dość czysto, ale ani baseny z małą liczbą leżaków, z których większość była w cieniu, ani jedzenie nie powalały. Posiłki bardzo powtarzalne, a jedyna wege opcja zwykle była niejadalna, więc przez 5 dni praktycznie nie udało mi się zjeść żadnego białka. Jednak największym rozczarowaniem był brak lokalnych produktów! Poza sałatką grecką nie było ani świeżych ryb (raz były paluszki rybne), ani oliwek, ani gyrosa…
Bardzo fajna obsługa - a Pan Mateusz z recepcji rewelacja. Dojechaliśmy do hotelu w nocy, po porze kolacji, ale Pan Mateusz zabrał nas i wpuścił na bufet, który dodatkowo ogarnął specjalnie dla nas. Poza tym restauracja na 4. piętrze z widokiem na morze i góry.
Brak lokalnego żarcia, mało leżaków, maleńkie baseny.
Jeżeli klient nie oczekuje nic od hotelu, to jak najbardziej będzie to idealna opcja. Dużym plusem hotelu jest to że jest dwie minuty od centrum miasta, z licznymi sklepami i restauracjami. Jedzenie przez cały tydzień to samo, ale świeże. Pomiędzy głównymi posiłkami są tylko kanapki przy basenie hotelowym, oraz lody, więc jak się nie zdąży na śniadanie bądź obiad można być trochę głodnym. Nie ma ręczników plażowych, ale jest dużo leżaków więc nie ma co martwić się o to czy będzie gdzie się położyć. Hotel jest dość wysoki więc aby się opalić trzeba było czekać do około godziny 12-13 :) Pokoje są w porządku, natomiast duży minus w hotelu to łazienka bardzo mała gdzie ciężko położyć kosmetyki, a w prysznicu znajduje się zamiast szyby prysznicowej, tak zwana cerata, osobiście dla mnie było to nie higieniczne, ale tak jak mówię każdy widzi gdzie jedzie i co go czeka na miejscu. Osobiście drugi raz do tego hotelu na pewno nie pojadę. :)
Jedna winda Brak posiłków pomiędzy głównymi posiłkami
Pobyt odbył się zdumiewająco dobrze cowieczorne atrakcje pyszne różnorodne jedzenie , każdego dnia co innego i wiele tradycyjnych potraw. W hotelu cały czas gra muzyka której nie słychać w pokoju , nie ma dzieci przez co jest bardzo cicho i spokojnie. Okolica świetna na całym wwybrzeżu mnóstwo restauracji sklepów barów oraz klubów . W pokojach czysto codzienny room service oraz jedyny minus to felerna zasłonka w prysznicu która po uszczelnieniu ręcznikiem od dołu spełnia swoją role . Tak czy owak bardzo polecam nie można się do niczego przyczepić pobyt oceniam pozytywnie a obsługa hotelu polska bardzo pomocn.
Niestety moja opinia nie może być dobra z wielu przyczyn rozumiem że to są 4 gwiazdki lokalne ale jednak 4 gwiazdki , Lazienka to masakra z 2 m2 prysznic to żałoba wisząca na pałąku , pokój to też malenstwo ledwo przejść idzie tak samo jak balkon długa wąska kiszka , szpara pod drzwiami zbiera wszystkie hałasy z zewnątrz zarówno w nocy jak I nad ranem , jedzenie jak to na all inclusiwe cały czas to samo niby dobre ale monotonne , alkohole z all inclusiwe to bardzo słaby wybór , szczytem była sprzątaczka jutro o 7:30 odpala kerchera na klatce schodowej i myje schody wewnątrz budynku robiąc taki hałas że nie ma możliwości żeby spać , nie po to się rezerwuje hotel dla dorosłych żeby sobie rano nie pospać
Blisko morza
Hałas , jedzenie , słaba oferta all inclusive, ciasne pomieszczenia
Bardzo dobry Wspaniała obsługa, Bardzo dobre jedzenie .codziennie sprzątane pokoje. Wszystko super
Wszystko było ok
Świetny hotel, przemiła obsługa, bardzo dobre jedzenie. Nie mam pojęcia skąd tyle słabych opinii. Jedzenie powtarzało się jedynie na śniadaniach, mimo to zawsze było świeże. Bardzo dobre drinki, można było samodzielnie je sobie skomponować, więc jak najbardziej na plus. Pokoje są bardzo zadbane i sprzątane codziennie. Hotel posiada 2 baseny, bardzo dużo leżaków, dzięki czemu każdy znajdzie miejsce dla siebie :) Jeśli chodzi o hałas (widziałam, że wiele osób się o to oburzyło), polecam po prostu pogodzić się z faktem, że w hotelu mieszkają też INNI LUDZIE i jeśli ten fakt kogoś przerasta, to proszę zaopatrzyć się w słuchawki z wyciszeniem dźwięku lub zatyczki do uszu (ja zawsze mam takie przy sobie kiedy gdzieś wylatuję). Osobiście bardzo polecam i pozdrawiam Pana z recepcji, który ratował mnie plastrami, gdy oparzyła mnie meduza! :)
Jedzenie Czystość Obsługa Drinki Restauracja na dachu z pięknym widokiem
Brak :)
Hotel jak najbardziej spełnił nasze oczekiwania - czysto, pokoje sprzątane codziennie, bardzo miła obsuga, jedzenie zróżnicowane-każdy znajdzie coś dla siebie.
Położenie, miła obsługa, smaczne jedzenie, dobre drinki :)
To nie jest 4, lecz co najwyżej 3* EU hotel. Lokalizacja lepiej niż oczekiwane :)
Pobyt ogólnie udany.Hotel w centrum miasta,gdzie tętni życie nocne.Wybór świadomy brak dzieci 17+.Pokoje czyste sprzątane codziennie z wymianą ręczników i pościeli.Ja miałem pokój 1303 na 3 piętrze z balkonem i widokiem na morze,do morza około 150 metrów,dwa baseny jeden między budynkami,drugi z widokiem na góry!!!🌞🌞🌞
Restauracja na dachu z widokiem z jednej strony na morze z drugiej na góry,jedzenie dobre,cena pobytu adekwatna do warunków,leżaki przy basenach każdy znajdzie swoje miejsce,do posiłków piwo,wino,ciasta,owoce także tylko malkontenci będą narzekać !!!
Może na początku rozpoczęcie doby hotelowej i otrzymanie pokoju bo byliśmy o 6-tej rano ale co się źle zaczyna dobrze się kończy i żal było wyjeżdżać do domu!!!😎
Zgodzę się z poprzednikami, na 4 gwiazdki raczej nie zasługuje, ale jeśli ktoś, tak jak my, wcześniej jest w pełni poinformowany jak to wygląda na miejscu, to nie będzie zawiedziony. Niestety rozmawiając z innymi Polakami, wielu dało się złapać w biurach podróży, na to jako hotel przy plaży z luksusami niczym 5* No a głównym problemem jest to, że do plaży jest z 8-10 minut spacerkiem, a plaża jest... fatalna. Wąska, kamienista, i nawet tam gdzie za 6 albo 10 euro wykupuje się leżak jest po prostu słabo. Jak ktoś nastawiony jest na plażowanie, to albo autobusem parę przystanków do Stalis, albo z pół godziny do innej części Hersonissos. Najlepiej jeśli ludzie nastawieni na plazowani hotel sobie odpuszczą. Jak wygląda to na miejscu? Zostaje się zostawionym przez autokar na głównej ulicy Hersonissos, które jest jednym wielkim turystycznym kurortem, bez historycznych atrakcji, z przerażeniem gdzie się trafiło trzeba się przejść 2 minutki wąskimi uliczkami i jest się na miejscu. Okazuje się, że jednak nie jest tak źle. Hotel nie za duży w normalnym rozumieniu, ale jak na te konrektną miejscowość dość spory. W miarę czysty, obsługa zdecydowanie na plus. Pokoje ok, z wyłączeniem łazienki, która dla mnie osobiście była największą wadą. Bardzo mała, bez brodzika pod prysznicem, więc prysznic ( z zasłoną ocierającą się o tyłek) kończy się zalaniem całej łazienki, i wilgocią i specyficznym zapachem na parę godzin po. Poza tym TV z kilkunastami kanałami, nie działał YT ani Netflix. Klima bardzo sprawna i potrzebna, WiFi w całym hotelu działa dobrze i ma zasięg wszędzie. Sprzątanie codzienne, dość dyskretne, pościel, ręczniki wymieniają bezproblemowo, przydałoby się tylko poodkurzać raz na jakiś czas w trakcie pobytu. Kolejna kwestia - jedzenie; Dla nas było ok, choć trzeba zaznaczyć dwie rzeczy. Na śniadaniach rotacji nie ma prawie wcale, na obiad i kolację myślę, że takie 50/50 rzeczy na stałe, i jakichś nowych smaczków. Na soulvaki czy niektóre owoce morza można było się załapać w trakcie tygodnia dwa razy. W smaku takie 7/10, trochę jak cały hotel. Pyszne desery. Największy plus? Umiejscowienie restauracji na dachu na 4 piętrze - przepiękne widoki, budynek najwyższy w okolicy, więc widać pięknie morze, a z drugiej strony góry. Alkohol i napoje z allinclusive takie typowe zasłodzone driny, ale ogólnie bez tragedii. Słabe piwo, i smaczne wino. Absurdalnie wolna i beznadziejna winda. Śmigaliśmy prawie cały czas po schodach do restauracji na 4 piętro, bo czasem ta podróż windą trwałaby z oczekiwaniem i zatrzymywaniem się na piętrach z 5 minut. Dwa baseny, można powiedzieć na dwie pory dnia ze względu na różne nasłonecznienie. Warto zaznaczyć, że hotel tylko dla dorosłych, dość mocno imprezowy, więc też jeśli ktoś planuje mieć spokój i ciszę przez cały pobyt to ten wybór odpada. Prym wiedli Brytyjczycy, Polacy i Niemcy, wszystko w miłej atmosferze. No i w sumie tyle, podsumowując: Hotel nie dla ludzi przyzwyczajonych że płacąc ok. 3 dostaną wszystkie luksusy świata, nie dla tych którym głównym celem będzie plażowanie albo bardzo spokojny wypoczynek. Dla kogo w takim razie? Wydaje mi się, że ze względu na lokalizację głównie dla tych którzy hotel traktują jako bazę wypadową na zwiedzanie, bo Hersonissos leży dość centralnie na tej części Krety, więc ok godzinki drogi autobusem jest zarówno Heraklion, jak i druga strona czyli Agios Nikolaos.
- Pięknie położna restauracja - Raczej brak kolejek, bo miejsca dużo w stosunku do ludzi. - Dobre umiejscowienie Hersonissos jako baza wypadowa - Miła obsługa
- Malutka łazienka, która po pierwszym prysznicu robi się bardzo nieprzyjemna na następne parę godzin - Najbliższe plaże ( do których blisko nie jest) są słabiutkie. Nie jest to miejsce dla ludzi którzy większość pobytu chcą poleżeć nad morzem - Absurdalnie wolna winda
We dwoje z mężem spedzilismy tydzień w hotelu .Wakacje uwazamy za bardzo udane.Wszystko było tak jak w ofercie:)Hotel czysciutki,sprzatane pokoje codziennie z wymiana ręczników:) Jedzenie przepyszne,roznorodne a ciasta niesamowite I duzy wybór. Owoce pyszne.Jednym slowem pieknie I pysznie. My nie znalismy jezyka angielskiego ale przemila I bardzo pomocna Pani Mila z recepcji we wszystkim nam pomogla:) Dzień Grecki zorganizowany swietnie z przepyszna kolacja I tancami .Oczywiscie Zorby nie zabrakło;) Jeden wieczór hotel zorganizował nam przy muzyce na zywo.Bardzo nam sie podobało.
Czysto,cicho z bardzo profesjonalnym personelem.Dobrze usytuowany.
Wszystko było super.
Udany pobyt, można odpocząć spokój i brak gwaru choć to centrum Hersonisos. Blisko do plaży i przystanku gdzie można pojechać do Stalidy i tam dopiero cudowna plaża. Dużo młodzieży z całej Europy w hotelu jak i ma mieście jeśli masz ochotę na mieście można imprezować. Jedzenie można zawsze coś wybrać tylko śniadania trochę jednakowe , .Widać że dbają o hotel porządki sprzątanie konserwator. Super stołówka na 4 pietrze gdzie wspaniałe widoki.
Wszędzie blisko spokój
----
Pobyt w hotelu jak najbardziej na plus. Zameldowanie dość szybkie, bo już o 9:30 dostalismy pokoj. Od razu również dostalismy opaski i można było pojsc zjeść śniadanie. Pokoj bardzo ładny czysty, schludny i nowoczesny. Sam hotel bardzo czysty i elegancki także jak najbardziej na plus. Obsługa hotelu bardzo pomocna. Restauracja na 4 piętrze z przepięknym widokiem na morze i całą zatokę, a z drugiej strony można było podziwiać piękne górskie widoki. Baseny są dwa. My leżakowalismy przy głównym basenie. Woda w basenie czysta, leżaki również oraz cała okolica basenu. Zastaliśmy dwa wieczorki jeden z muzyką jazz na żywo o raz grecki z grillem zorbą. Było super, fajna zabawa. W hotelu cicho oraz spokojnie. Hotel usytuowany w bardzo dobrym miejscu. Mimo średnich opinii, które czytaliśmy przed wylotem to zostaliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Polecam każdemu.
Czystość, spokój, obsługa, ładne nowe pokoje, lokalizacja, restauracja, basen
Bardzo udany pobyt. Jak na Grecje uczciwe 4 ***** Nowy budynek dosyć przestronne pokoje i wygodne balkony.
Dobre położenie - bliska centrum a dosyć cicho . Czyste pokoje . Dobre jedzenie ale dosyć monotonne . Bardzo blisko do przystanków komunikacji lokalnej. Tylko raz w tygodniu animacje - grecki wieczór - ale na dobrym poziomie . Cena adekwatna do hotelu.
Małe prysznice . pokoje na parterze beznadziejne . W prawdzie dwa baseny i dużo leżaków ale małe . Napoje w opcji all bardzo ubogi wybór ale od 10 do 23.00
Pobyt w hotelu bardzo udany. Pokoje czyściutkie, jedzenie świeże i smaczne.
Hotel położony parę kroków od centrum miejscowości, dobra lokalizacja wypadowa. Hotel tylko dla osób dorosłych.
Hotel znajduje się niedaleko plaży. W pokojach czystko, sprzątane codziennie, łazienka nie jest duża ale wystarczająca minusem jest tylko prysznic z zasłonka która przykleja się do ciała. Jedzenia jest wystarczajaco dużo chyba że ktoś ma wielkie wymagania to i tak będzie narzekał. Restauracja znajduje się na 4 piętrze z pięknym widokiem na morze i góry. Personel bardzo sympatyczy. Wieczorek z saksofonem inny z tańcem greckim. Blisko głównej ulicy. Polecam pozdrowienia z Polski
Wszędzie blisko Czysto Smacznie Miła atmosfera
Zasłonka w prysznicu
Hotel jest przyjemny , lekko na uboczu ale wystarczy przejść uliczką obok w dół w stronę morza i już za chwilę jest się przy głównej ulicy ze sklepami i autobusami a do morza jeszcze parę kroków ale wszystko jest na wyciągnięcie ręki, naprawdę blisko. City Green - czysto, miło, dobra atmosfera, dwa niewielkie baseny ale ok, dużo leżaków, barek przy basenie z napojami, lodami i kanapkami. Stołówka na górze hotelu z przyjemnym widokiem na budynki ale i na morze w oddali. Jedynie na początek w recepcji przy rejestracji trochę kiepsko wyszło , ponieważ słabo mówimy po angielsku i Pani przyjmująca nasze papiery, mówiła szybko i machinalnie i nie wyrażała chęci pomocy na dzień dobry :(
Dwa baseny, stołówka ze smacznym jedzeniem, dużo serów i zieleniny, mięso też dobre, napoje zimne , różne z automatów, kawa , herbata, winko. Trafiliśmy na taki duet kelnerów : mężczyzna trochę starszy z kobietą blondynką w kitce, uwijali się niesamowicie , zawsze z uśmiechem, bez blokad, do każdego coś fajnego powiedzieli, chociaż Goście różnej narodowości. Nasz pokój wygodny, czysty z balkonem , z widokiem w stronę morza. W hotelu był raz Wieczór Grecki z Zespołem, bardzo udany występ :).
Mała łazienka a kabina prysznicowa to jednak nieporozumienie ( baardzo mała). Podczas mycia każde z nas mieściło się jakoś przy odsłoniętej zasłonce ( nasze wagi są w normie) bo inaczej było ciasno i nieprzyjemnie ponieważ zasłonka opierała się i przyklejała na plecach. Ze zgrozą myślałam jak tam mieszczą się osoby , które były tęższe. I jeszcze łóżko małżeńskie składało się z dwóch dosuniętych łóżek, co nie było wygodne.
Hotel „City Green” był usytuowany w centrum miasteczka, niedaleko okrągłej zatoczki. Wygląd naszego hotelu zupełnie nie przypominał urokliwego dawnego pensjonatu. Nie składał się z małych, starych kabin kąpielowych, które stały ciasno obok siebie. Zamieszkaliśmy w wygodnym i przestronnym pokoju na pierwszym piętrze. Miejsce zostało nowocześnie urządzone, z dbałością o proste i funkcjonalne linie. Modna obecnie estetyka minimalizmu była widoczna w każdym detalu, przeważały neutralne kolory i kształty. Brak ozdobników w wystroju wnętrza powodował atmosferę oficjalności i tymczasowości, co jest oczywiście zgodne z obecnymi standardami masowych usług. Obejście hotelu także nie odbiegało od reszty. Zamiast skromnego sklepiku, zastaliśmy dwa baseny i bar, gdzie podawano drinki, lokalne wina i lody. A zamiast dźwięków santuri, przy basenie rozbrzmiewała współczesna muzyka młodzieżowa, trochę pretensjonalna, ale cóż - każde pokolenie ma swój czas. Oświetlenie też było nowoczesne, które nie miało nic wspólnego z tradycyjnymi knotami, świecami czy kadzidłami. Na tyłach hotelu, zamiast pralni, kurnika i królikarni, znajdował się parking dla wynajętych samochodów. Całe miejsce pachniało morskim powietrzem, a nie, jak kiedyś, zapachem wiejskiego greckiego gospodarstwa.
1. Jak zwykle - uprzejmość Greków, która dla naszych rodaków jest zjawiskiem zupełnie obcym. Owszem, gdzieniegdzie człowiek w kraju ma szansę na jakąś życzliwość, ale jednak przeważa u nas przekazywana od pokoleń kultura upijania się i chamska parafiańszczyzna. 2. Czystość miejsca - to kolejna cecha, która zasługuje na wyróżnienie. 3. Cisza (hotel nie przyjmuje rodzin z dziećmi)
Przy tej cenie za pobyt- zdecydowanie brak!
Świetny hotel, pyszne posiłki na tarasie, bardzo dobra lokalizacja. Raczej dla osób dorosłych
Bardzo dobra lokalizacja, świetne jedzenie