Dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw i miniklub.
Tylko 2 km od centrum i ok. 15 km od lotniska.
Malowniczo położony hotel: pośród zielonego ogrodu, w otoczeniu gór.
Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Hotel na plus. Pokoje skromnie urządzone, ale czyste, sprzątane co drugi dzień lub codziennie. Jedzenie mało urozmaicone, ale smaczne. Czasem trzeba odstać parę minut do szwedzkiego stołu. Denerwujący jest czasowy brak szklanek i filiżanek - trzeba czekać na świeżą umytą partię. Obsługa miła i pomocna. Bus na plażę i z powrotem 5 razy dziennie (9:30, 12:30, 14:15, 18:00, 22:00). Na basenie swobodny dostęp do leżaków - tłoku nie ma. Towarzystwo międzynarodowe: Polacy, Niemcy, Francuzi, Rumuni, Ukraińcy.
Czystość, miła i pomocna obsługa, smaczne jedzenie, położenie, niewielka odległość od lotniska w Heraklionie, bus na plażę, drink bar, dostęp do basenu i leżaków.
Mało urozmaicone jedzenie, oczekiwanie na szklanki i filiżanki, mało miejsca w pokojach na rozlokowanie swoich rzeczy, dziurawa zasłonka od prysznica, śniadania tylko do 9:00 (czasem na urlopie chciałoby się pospać nieco dłużej;).
Hotel na średnim poziomie, bardzo czysty. Klima chłodziła na 50 %. Dużym minusem łazienka oraz co najważniejsze prysznic( zbyt mały). Ogólnie całokształt na poziomie zadowalającym.
Hotel mocno wyeksploatowany, lata świetlności ma dawno za sobą. Duży minus to łazienka oraz słabo działająca klimatyzacja.
Hotel bardzo przyjemny ,czysty z pomocną obsługą. Proste ale wystarczające wyposażenie. Łazienka powinna być zmodernizowana. Doskonałe wyżywienie, szeroki wybór dań. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Winda w części w której mieszkałam, balkon ze stolikiem i krzesłami oraz łazienka przy pokoju. Czysty basen oraz mały basenik dla dzieci. Leżaki z parasolami oraz bar przy basenie. Dobre miejsce dla rodzin z małymi dziećmi. Dodatkowo klimatyzacja w pokoju.
Hotel oddalony od plaży ok. 2 km. Co prawda był bezpłatny busik zabierający chętne osoby ale sama plaża to porażka, szerokości ok 1,5 m i brudny piasek. Nie widziałam, aby ktoś się kąpał.
Hotel jak na swój standard świetny. Pokój skromny, co prawda mały prysznic, ale czystość i regularne dbanie o świeże ręczniki / pościele ze strony obsługi hotelowej. Super basen, drink bar oraz jedzenie (co prawda czasami powtarzające się menu, szczególnie śniadaniowe). Dobre położenie i spokojna okolica. Szybki transfer z lotniska. Bez jakichkolwiek problemów. Wspaniałe przeżycie i wspomnienia.
Lokalizacja, jedzenie, obsługa, standard.
Monotonność menu, mała łazienka.
Byliśmy w tym hotelu w terminie 8-22 sierpnia 2007 r. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko dzięki wspaniałym dziewczynom Oli i Danusi, które oprócz zajmowania się dziećmi organizowały także zabawy dla dorosłych ("Czar par"). Dzięki nim poznaliśmy super ludzi ( Artur, Iwonka, Przemek i Zosia), których serdecznie pozdrawiamy. Buziaki dla FLORY, Marii, Vagelisa i "Bestii".
Bardzo PROFESJONALNE przygotowanie animatorek umiliło nam pobyt. Mocno ściskamy SZOLĘ i MARTĘ.
Kasia, Michał i Hubert
Hotel położony jest na przedmieściach (jeśli można tak to nazwać) Agi Pelagi, z jednej strony ładny widok na okoliczne pagórki z drugiej zaś pole rolne, które uprawia Grek o imieniu Manolis. Po tej stronie z pokoju hotelowego każdy kto dostanie pokój w nowym budynku (są dwa) bedize miał widok na skrawki morza (zalezy od piętra) oraz zatoczkę w Agi Pelagi.
Pokoje hotelowe są średniej wielkości w standardzie podstawowym tzn nie ma w nich jakichś dodatkowych elementów ozdabiających typu obrazki, widoki, są one pomalowane na biało, stoi tam łóżko małrzeńskie lub dwa złączone, jest lustro, toaletka, rozsuwana szafa w ścianie, klima (za free), tv 14 cali, lodówka i telefon. Oprócz czestych zakłóceń satelity programów polskich (są dwa Polonia i TV5) wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Łazienka troche mała z małym brodzikiem z zasłonką jednak wygląda estetycznie.
Pokoje sprzatane codziennie i b. często wymieniane bielusieńskie (dosłownie) ręczniki.
Widac dużą dbałośc o porządek w całym hotelu - np. obrusy w restauracji hotelowej zmieniane po kazdym posiłku, zawsze białe i czyste.
Jedzenie dobre choć nie zbyt urozmaicone, wystarczy go jednak dla wszystkich i myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Zawsze jest ryba i jakieś mięso, od czasu do czasu podają greckie suflaki oraz grecki przysmak na bazie ziemniaków pire ze specyficznym smakiem. Jednym smakuje innym nie, są makarony, od czasu do czasu sphagetti a także frytki na które chyba nikt nie narzekał - w zasadzie takie jak w mc donaldzie. Są również sałatki, tzatzyki (od czasu do czasu je robią) a na kolację dodatkowo zupa. Do tego są napoje wino czerwone i białe, piwo, woda, cola, citron itp. Najlepsza z tych słodkich była tu cola.
Śniadania jednostajne ale ok. jest zawsze jajecznica, jajka, feta, ser żółty, pomidory lub ogórki, dobre smażone kiełbaski (te nie zawsze) i cała gama dżemów oraz jogurt grecki który robiliśmy z miodem i rodzynkami, oczywiście mleko, herbata, kakao i brzoskwinie z puszki.
Ogólnie jeśli chodzi o owoce to słabo zazwyczaj był arbuz a od czasu do czasu melon, słabo też jest z ciastkami, praktycznie nie ma wyboru choć coś na wzór piernika, i ciasteczek kakaowych, co powtarza się cały czas, jest całkiem niezłe.
Między posiłkami podawana jest przy barze przy basenie pizza (przed obiadem) całkiem smaczna z tym, że trzeba się nią częstowac zaraz po jej wyłożeniu ponieważ później po prostu stygnie, po obiedzie zaś wcześniej wymienione ciasteczka i arbuz lub melon.
Barek wyposażony b. dobrze choć wszystkie jego smaki to lokalne alkohole. Można jednak zanleźć w nim np. podróbę malibu, campari i szereg innych smacznych likierów. Jest również dobre piwo i nienajgorsze wino jednak to na stołówce do posiłków wydaje się być lepsze. Ogólnie barek czynny jest do 23.00 ale ze trzy razy menager Thomas lał nam nawet gdzieś do 1.00. W porządku gość jeśli jest się normalnym człowiekiem. Zazwyczaj jednak pilnuje by barmanki lały jedynie do 23.00, choć jak go nie ma te lubią nalać często i po godzinie "zero" często stukając kieliszkami się z gosćmi hotelowymi.
Barmanki i obsługa przebijają jednka wszystko w tym hotelu, mili i b. uprzejmi.
Hotel jednak jest trochę surowy w swym odbiorze. Nowa częśc to zwykły trzypiętrowy, biały, budynek hotelowy, nie am tu ogrodów choć widok z basenu na sasiednią górę leżącą tuż tuż jest ładny i myślę, ze powinien zadowolić wszystkich.
Na plażę w Agia Pelagia jeździ bus (ok 3,4 minuty drogi) Plaża jest wąska (w zależności o stanu morza) ale ładna, żwirkowo piaszczysta. Jednak są jeszcze inne plaże i wszystkie inne od siebie jednak zwłaszcza jedna najmniejsza, którą czasami zalewa morze, przebija swym urokiem wszystkie. Ze względu na położenie jest trudno dostępna (dla każdego człowiek o normalnej sprawności fizycznej nie jest to duży problem) drogą lądową ale jeśli się już tam dostaniesz nie masz praktycznie sąsiedztwa - nad tobą tylko skały, palmy i kaktusy, w błękitnym morzu piaseczek, wokół cisza (od czasu do czasu przerywana "rozmową" cykad) oraz szum morza - żyć nie umierać.
Odradzam hotel tym którzy nie lubią agroturystyki (widoki, kozy i barany, wokół), tym którzy liczą na coś więcej niż 3.5 gwiazdki, tym dla których ok. 20 minut na naogach do morza to zbyt duży wysiłek i tym którzy nie lubią sąsiedztwa (pokoje i balkony sąsiadują ze sobą, często słyszy się przy otwrtych drzwiach sąsiadów) i w końcu tym którzy lubią mieć w hotelu ładne ogrody (tu tego nie znajdziesz) i tym którzy lubią mieć urozmaicone i wykwintne żarełko.
Bardzo przyjemna atmosfera panująca w hotelu przyćmiewała ewentualne defekty położenia. Ogólne wrażenie : super wakacje
W hotelu czysciutko. Obsluga bardzo mila. Jedzenie troche monotonne (tydzien mozna wytrzymac, dwa by bylo ciezko) ale smaczne.
Jak ktos lubi "wies" to polecam ten hotel kazdemu.
My bylismy w pazdzierniku wiec juz pod koniec sezonu za cene 1140 zl za tydzien wiec jestesmy bardzo zadowoleni.
W tym czasie niestety juz jest cisza i spokoj w hotelu a takze w wiosce. W sumie to i dobrze,ze nie nie bylo kolejek przy posilkach :).
Tylko trzeba wziasc pod uwage, ze do plazy jest 2,5km. Autobusik hotelowy jezdzi co 15 minut ale tylko 10 osob sie miesci wiec jak jest sezon to chyba ciezko sie jest na niego zalapac. Szczegolnie w droge powrotna do hotelu, a przy 40 stopniach troche ciezko tyle drogi isc pieszo :), cale szczescie u nas bylo max 30C i mniej ludzi w hotelu.
Dwutygodniowy pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany. W hotelu czysto, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki i pościel regularnie wymieniane. Jedzenia dużo. Posiłki były smaczne i dość urozmaicone oprócz śniadań, które były raczej monotonne, ale i tak każdy znalazł coś dla siebie. Owoce były podawane do każdego posiłku, m.in. pomarańcze, arbuzy, melony,grapefruity, na śniadanie najczęściej owoce były z puszki, ale smaczne. W barze przy basenie obsługa bardzo sympatyczna, stwarzała fajną atmosferę. Do plaży kawałek jest, ale jeździ na nią bus hotelowy. My często szliśmy pieszo, dla relaksu i zgubienia nadmiaru kalorii. Wynajęliśmy też samochód i sporo zwiedzaliśmy. Ogólnie sie nam bardzo podobało, z niczym nie mieliśmy problemu.
Pobyt zalecany tylko dla rodziców z dziećmi 10-12 lat ze wzgl. na bardzo zaangażowaną pracę animatorek Oli i Marty. Dla dorosłych tylko wtedy gdy wypożyczą samochód i potraktuję hotel jako bazę noclegową do wypadów np. do Chanii (Nr 1 na Krecie), Konossos, Rethymno itd. Ważne, że hotel jest ulokowany pośrodku wyspy.
Hotel wybudowany w polu. Najbliższy sklep 2 km pieszo. Nie ma nic ciekawego do obejrzenia. Jedną atrakcją dla pań może być manager Thomas - atrakcyjny, zadbany, pewny siebie 40-latek. Uwaga! Straszny podrywacz. Jak sobie jakąś upatrzy to... Akcja rozwija się błyskawicznie. Od razu przechodzi do konkretów. Gdy usłyszy NIE chodzi wściekły, obrażony. Jest żonaty od 2 lat, ale to mu nie przeszkadza. Podobno Grecy mają po 2-3 kochanki. Ciekawe ile uwiódł kobiet, może co tydzień inną!
Ogólnie bardzo miła obsługa, dobra organizacja, wszystko było ok. Do poprawy informacje z biura podróży odnośnie godzin posiłków bo już niezbyt aktualne.
Basen, winda miła obsługa, balkon. Pyszne jedzenie i bez ograniczeń. Transport na plażę w obie strony.
Pokoje odnowione ale łazienki w stanie nieciekawym jedyny wielki minus.
Ogólnie polecam ten hotel, mimo że daleko od plaży co przyczyniło się do pieszych wędrówek i podziwianiu widoków przed dotarciem do którejś z plaż ,a jest ich kilka. Chętnie wrocilabym jeszcze na Kretę.
Zorganizowany dowóz do plaży, basen, bar przy basenie z przemiłym barmanem,winda, widok na morze.
Daleko od plaży, przez 7 dni nie wymieniono ręczników.
Ogólnie nie polecam nikomu. Nawet po sprzątaniu syf. Łazienka okropna kratki wypadają mały prysznic. Łóżka niewygodne. Po przyjedzie dostaliśmy pokój ze starą pościela i brudnymi ręcznikami. Jedzenie niesmaczne i ciągle brakowało. Daleko to miasta i do plaży też kawałek. Co prawda bus jeździ ale też nie zbyt często.
Basen
Niesmaczne jedzenie, w dodatku mało, nieprzyjemny zapach od strony pól. Pokoje niby sprzątane a ciągle syf, łazienka porażka. All inclusive bardzo okrojony.
Ludzie OMIJAJCIE TEN HOTEL-Nie jest wart żadnych pieniędzy nawet 700pln za 7dni.Hotel nazywa się teraz Felicity i zmienił nazwę bo rok temu było to samo. Jedzenia brak ,codziennie to samo -Rosjanie wyzerają wszystko i dla innych nie zostaje -poza tym do wyboru niema nic,gdyby nie sałatki chodzilbyśmy głodni,prawie wszystko zimne,ogólnie tragednia, na śniadanie smażone ziemniaki to samo obiad i kolacja-dojadaliśmy codziennie na mieście. Zero atrakcji dla dzieci,alkohol od 18-21 .Szef chodzi cały czas w koło i patrzy co się robi. Daleko do plaży bus jeździ co parę godz ,a piechotką jakieś 20min.Miejscowi mówią ze to najgorszy holet na Krecie. Obok hotelu straszy fetor bo pod oknem mieliśmy kompostownik i farmę.Sprawę zgłaszaliśmy do rezydentki,brak poprawy,interwieniował nawet jakiś menager regionalny -szef ma to gdzieś więc nic się nie zmianiło!!!!!!!! Takie hotele nie powinny być w ogóle w ofercie.
Brak zalet
same wady
- Brak ręczników przez pierwsze dwa dni, ponieważ mieli problem z pralnią. Serio? - Walka o jedzenie. Z owoców w sumie arbuz i to o niego toczyły się ciągłe walki. Gości było sporo, a jedzenia tak mało, że często nie było czego nałożyć na talerz. Brakowało sztućców, szklanek, wrzątku do herbaty! - Polacy traktowani jak 2 sort. Rosjanie traktowani z honorami. Dodatkowe posiłki zanoszone do pokoi. - Smród, szambo w pokoju nie do wytrzymania. - Minibus wożący na plażę - mieści się w nim 6 osób. Kto się nie zmieści - czeka. - Obsługa - dramat. Mają w nosie uwagi. Na posiłkach specjalnie się chowali żeby ich o nic nie prosić. Ostatnie dwa dni jedna z pań obsługujących stołówkę siadała przy stole i podśmiewała się, obgryzając paznokcie, z zażenowanych gości hotelowych, którzy byli po prostu przez cały pobyt GŁODNI! Zgłaszane uwagi do rezydentki. Brak poprawy. Pisałyśmy reklamacje - olali, nawet nie odpisali nam, że rozpatrzą. Omijajcie z daleka. Za darmo bym tam nie pojechała.
Mnóstwo
Hotel FATALNY, niechlujny i niezadbany, sprzątany \\\"po łepkach\\\", w recepcji i na stołówce(bo nie można tego nazwać restauracja) klimatyzacja wyłączona. Obsługa niekompetentna (znajomość angielskiego ograniczała się do przyjęcia zamówienia i płatności). Bus na plaże to porażka. Brudny stary i bez klimatyzacji, z siedzeń odpadała tapicerka. Zakurzony do tego stopnia, że kierowca (który był również sprzątaczem i kelnerem) na desce rozdzielczej \\\"pisał\\\" w kurzu godzinę następnego przyjazdu !!! W mojej opinii najbardziej zadowolonymi osobami były córki jednej z pracownic (kelnerko-sprzataczko-barmanki) radośnie i codziennie korzystające z basenu.Ten hotel nie zasługuję nawet na jedna gwiazdkę.
Jeżeli w ogóle można powiedzieć że ma jakieś zalety to działająca klimatyzacja w pokoju.
ma same wady
BĘDZIE WYSŁANE STOSOWNE PISMO O ZWROT KOSZTÓW POBYTU. NIE JESTEŚMY WYMAGAJĄCĄ PARĄ ALE TO CO LUDZIE PISALI SPRAWDZA SIĘ W 100%
BASEN
JEDZENIE OBSŁUGA POKOJE
Zdecydowanie nie polecamy. Biura podróży nie powinny mieć z tym hotelem umów.
Ładna okolica, w większości miła obsługa, cisza i spokój.
Jedzenie beznadziejne. Codziennie to samo. Zimne. Praktycznie nie było wyboru. Musieliśmy dojadać ?na mieście?. All inclusive to jakaś żenada. Napoje dostępne tylko do 21:00. Nawet minutę po tej godzinie kelner już nic nie nalał. Totalną porażką był fakt, że zapłaciliśmy dodatkowe 55 euro za wycieczkę i nie mogliśmy sobie przy posiłku nalać nic do butelki na drogę, bo kelner od razu nas przegonił. Kanapek na drogę nie robią, a samemu nie ma z czego zrobić. Do picia dostępne tylko malutkie szklaneczki, najwyraźniej po to, żeby nikomu nie chciało się co chwile chodzić po dolewkę. Lody nawet dla dzieci płatne. Napoje mocno rozcieńczone - nawet cola i sok pomarańczowy. Ręczniki w ciągu tygodnia wymienione tylko raz. Nie było żadnych atrakcji ani dla dorosłych ani dla dzieci. Był co prawda bilard ale płatny każdorazowo 2 euro. Rozumiemy, że hotel był stosunkowo tani, ale bez przesady...
PORADA DLA ZAMAWIAJĄCYCH TEN HOTEL:::::: UNIKAĆ Z DALEKA TEN HOTEL. Polacy są traktowani jak 2 sort a obywatele Rosji Ukrainy są traktowani jak królowie i ich się nie pilnuje przy jedzeniu. Chciałem nalać dziecku picia na drogę przed wylotem do PL a kelner zaczoł mówić że nie wolno brać picia tylko w małych szklaneczkach hotelowych [NIE WOLNO NAWET WZIĄŚĆ OWOCU DO POKOJU ] ogólnie niczego ze stołówki ani z baru przy basenie .Bar otwarty od. godz,11-00 ; do 18:00 tylko piwo w szklaneczkach 0,25 + sok płatny od18:00 do godz. 21:00 trunki takie jak raki i oazo . Po godzinie 21:01 już trzeba płacić 1,80 za trunki lody dla dzieci płatne po 1 euro za gałkę ..PLAGA KOMARÓW W POKOJACH TOTALNA MASAKRA . Przestrzegam wszystkich o wyjeździe do tego hotelu omijajcie wielkim łukiem ,nigdy tam nie wrócę i nikomu nie polecę tego hotelu . A PLAC ZABAW TO JAKIŚ ŻART .....
Serwis sprzątający wymiana ręczników
Począwszy od łazienki śmierdziało szambem nie miłosiernie zgłoszono 2 razy nic z tym nie zrobili jedzenie zimne i ciągle to samo bez smaku .Kelner pilnował żeby nic nie wynieść ze stołówki !!!!!!!!!!!!!!!!!!. CIĄGŁA OBSERWACJA ILE MASZ NA TALERZU JEDZENIA PORASZKA TOTALNA !!!!!!