Złociste plaże z ukrytyki zatoczkami, otoczone imponującymi klifami
Malownicze miasteczka rybackie, takie jak Lagos i Albufeira
Pyszna kuchnia portugalska z owocami morza
W samym centrum miejscowości. Hotel przeciętny taki typowo miejski. Nie polecam rodzinom z dziećmi!! Wieczorem głośno.
Albufeira tętni życiem!!! Super miejsce dla młodych ludzi chcących sie troche wyszaleć. Plaża miejska szeroka, piaszczysta i bardzo czysta.
Zdjęcie pokoju w katalogu nie ma nic wspólnego z rzeczywistością . Na miejscu okazało się , że przydałoby się gruntowne odświeżenie ścian , wymiana starych i wypłowiałych narzut oraz zakurzonych zasłon. Klimatyzację też można wymienić na bardziej nowoczesną i mniej zawodną . Panie sprzątające pokoje pojawiały się codziennie ale jakość ich usług pozostawiała dużo do życzenia . Właściwie to sprowadzało się to do wyrzucenia śmieci i doniesienia papieru toaletowego. Nie należę do wybrednych osób ale jedzenie też nie było najlepsze - raz zamówiłam rybę po portugalsku i ku mojemu zaskoczeniu na talerzu pojawiła się rybka z łuskami- kto wie może oni tak jadają.
Hotel usytuowany w samym centrum starego miasta, główny rynek za rogiem. Dla lubiących rozrywkowe, nocne życie - rewelcja (bary, restauracje, głośno, tłum ludzi). Standardem hotel nie odbiega od hoteli trzy gwaizdkowych w innych rejonach Portugalii. Miłym zaskoczeniem była jedna z pań z obsługi, która znała trochę język polski. Natomiast jeżeli komuś zależy na luksusach bo spędza wakacje w hotelu, wielkim basenie lub kilku basenach to powininen zdecydować się na duzy hotel na obrzeżach miasta lub zupełnie poza Albufeira. Tydzień wakacji spdzonych w Californii był udany.
Hotel nie zasługuje na ilość gwiazdek. Obsługa pokoi na słabym poziomie - ręczniki były wymieniane co kilka dni w zależności od zabrudzenia ;) Jedynie śmieci były zawsze wynoszone. Klimatyzacja działa, ale nie z "tych czasów". Śniadania w hotelu po 2 tygodniach mogą się znudzić bo są ciągle te same i bardzo mały wybór. Kawa ohydna. Basen malutki - bardziej pasuje do willi niż do hotelu. Kolacje wg menu - 3 dania - wybór wg menu dzień wcześniej. Napoje płatne - 2,5 euro za butelkę wody mineralnej 1 l, 0,25 l za 1 euro.