Charmillion Sea Life

Słaby hotel jak na 5*. Jedzenie monotonne i czasami niedogotowane. Alkohol w barze z plastikowych butelek. Pobyt w tym hotelu oceniam na slaby.

Hotel położony nad samym morzem. Składa się z 3 kompleksów. Obsługa uprzejma, jedzenie dobre, każdy coś znajdzie dla siebie z pewnością. Basen podgrzewany od 10/11. Woda w morzu ciepła. Obsługa hotelu uprzejma i bardzo pomocna.

Żadnych zastrzeżeń do infrastruktury. Kompleks trzech hoteli pełen zieleni, bardzo ładnie utrzymanej. Polecamy.

Hotel oceniam na 5 , plaża i rafa super, jedzenie też ok , nawet najwybredniejszy coś znajdzie dla siebie

Hotel wiekowy. Blisko morza. Piękna rafa koralowa. Minus obsługa recepcji. Arogancja tych panów poraża.

Nazwa  Charmillion Sea Life
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-kamienista

2 baseny dla dorosłych oraz jeden dla dzieci

Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, plac zabaw, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji, posiłki dla dz

Wyświetlono 130 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.9

Pobyt - Listopad 2024

Wady

Woda w basenie zimna , mało animacji dla dorosłych jak i dzieci. UWAGA na fotografa który pracuje przy głównej restauracji i namawia na sesję zdjęciową. Zapłaciłam 55$ za 5 zdjęć i nigdy ich nie dostałam.

Edyta

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Rodzinna atmosfera, przyjazność obsługi. Dla mnie było OK

Wady

Zbyt ciemno w pokojach. Mowa o Charmilion Sea Life.

Waldemar

Zalety

Wszędzie bardzo czysto. Jedzenie bardzo smaczne i duży wybór.

Wady

Drobne zarzuty: w hotelu oznaczonym jako przyjazny środowisku soki i drinki podaje się w plastikowych kubkach, brak ekspresów do kawy w restauracji głównej (są w barach) - kawa marnej jakości z termosu.

Zalety

Leżaki , obsługa oczywiście jak dało się dolara to byli bardzo pomocni, drinki spoko i nawet mieli colę zero to na plus , dwie restauracje w cenie, trzeba zapisywać się dzień wcześniej przez kod Qr który jest w recepcji hotelu lub normalnie w recepcji.

Wady

Przylecieliśmy o 6 rano do hotelu , my dostaliśmy opaski od razu dzięki temu, że wycieczka była z biura Anex , natomiast znajomi mieli z Joy up i nie dostali opasek , obsługa kazała czekać do 14 na pokój , oczywiście wykupili sobie pokój wcześniej , w dniu odlotu weszliśmy do jadalni po czym jakiś(...) podszedł do naszego stolika i kazał opuścić stoliki lub mieliśmy zapłacić za to co było na talerzu , na recepcji wyjaśniło się ,że Anex może a joy up , nie ! Żenada dla tego przewoźnika !!!!!

4.3
Tomasz

Zalety

Bliskość plaży.

Wady

Personel w recepcji oraz niektórzy barmani

Aneta

HOTEL super, przestronny, dużo zieleni, woda w basenach ciepła, czysto, można korzystac z infrastruktury 4 hoteli więc nie da się nudzić :-), jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, restauracja tematyczna Japońska absolutnie nas urzekła, Rafa koralowa przy hotelu: tysiące ryb we wszystkich kolorach tęczy bliżej niż na wyciągnięcie ręki - cudowne doświadczenie. Leżaki wszedzie wolne w każdej porze dnia, wycieczka "all in one" bardzo fajna- polecamy. W jeden dzień mamy rejs statkiem, nurkowanie i snurkowanie na rafie' kłady na plaży i w górach, i wielbłądy we wiosce beduinów ( czyli rzut oka na lokalny koloryt) Polecamy

Zalety

rafa koralowa, rozłożystość hotelu - jak mała wioska (naprawdę jest tam wszystko co potrzeba ), czystość

Wady

Niektórzy barmani obsługiwali "jak za karę", na szczęście większość była bardzo sympatyczna

2.7
Bożena

Odradzam hotel. Obsluga opryskliwa. Jedzenie w miarę o.k.

Zalety

Morze blisko plaża

Wady

Zła obsługa głównie w recepcji.Pozostali pracują jakby z przymusu

1.4
Stanislaw

Uprzedzam. Nigdy więcej tego hotelu. Oczekiwanie na pok9oj 8 godzin, bez wody i jedzenia.

Zalety

Brak. Obsługa ordynarna.

Wady

Obsługa, wygląd . Brud , na każdym kroku

1.7
stanislaw

Nie warto jechać. Hotel wręcz toleruje klientów.Odnioslem wrażenie że turyści przeszkadzają im w udawaniu pracy.

Zalety

Wady

Obsługa. Brak menedżera z prawdziwego zdarzenia aby okiełznać nierobów

Pobyt oceniam jako bardzo udany. Chciałbym pochwalić pracę Pana Ahmeda, który zajmował się pokojem 1621. Wszystko było idealnie wysprzątane i poukładane. Jedzenie oferowało szeroki wybór, dzięki czemu każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Zalety

Przestronne pokoje, bogata oferta atrakcji, uprzejma obsługa.

Wady

Głośna klimatyzacja

Sławek

Ogólne wrażenia są dobre. Chodź w sierpniu jest za gorąco 😊. Wszystko rekompensuje rafa, kupcie tylko dobre maski 😊. Polecam wycieczki na morze z nurkowaniem.

Zalety

Rafa

Wady

Jedzenie, nie było złe, ale smaki specyficzne dla tego regionu nie są w moim guście

Pobyt w tym hotelu zaliczam do udanych, ale tylko dlatego, że byliśmy z inną parą. Było całkiem przyjemnie, bezpiecznie, cicho i spokojnie. Hotel przestarzały ale w miarę zadbany.

Zalety

Piękne widoki, zadbana zieleń, bliskość morza, miły personel, kameralna atmosfera.

Wady

Kiepska animacja, mało wieczornej rozrywki. Jeden mały basen i bardzo mało sklepików. W hotelu widać już ząb czasu.

Hotel przyjemny, czysty wszędzie blisko. Jedzenie dobre, obsługa bardzo miła.

Zalety

Bezpośredni dostęp do prywatnej plaży.

Alina

Hotel na wysokim poziomie. Nie najnowszy ale zadbany i czysty. Pokoje, łazienka, klima wsystko w porządku 😊 Obsługa rzetelnie wywiązywała się ze swoich obowiązków. Jedzenie bardzo dobre, dużo, urozmaicone menu. Butelkowana woda, dobrze schłodzona w nieograniczonych ilościach. Brak walki o stoliki, czy leżaki bez względu na porę dnia😊

Zalety

Bardzo ładne, zadbane tereny zielone. Przepiękna rafa koralową przy plaży z mnóstwem cudownych ryb, podczas snurkowania spotkałam żółwia 😊 Idealne miejsce na odpoczynek i relaks.

Wady

Brak wad, szczerze polecam😊

5.7
Amelia

Hotel w porządku, jednak nie rozumiem zachwytu nad nim. Jedzenie dość monotonne ale smaczne, animatorzy bardzo słabi, wieczorne show również na niskim poziomie. Poza tym alkohol w tym hotelu to porażka. Co do czystości pokoi również można mieć zastrzeżenia. Bardzo głośna klimatyzacja w pokojach. Na uznanie na pewno zasługuje rafa koralowa do której jest fajne zejście z pomostu. Internet działa w całym hotelu bez dopłat, jednak jeżeli zależy komuś na Internecie w całym Egipcie to na lotnisku przed wyjściem można kupić egipską kartę za nieduże pieniądze.

Zalety

piękne ogrody, możliwość korzystania z całego kompleksu Charmillion, rafa koralowa

Wady

głośna klimatyzacja, słabe animacje, monotonne jedzenie, bardzo słaby alkohol

Dorota

Super hotel. Wszystko zadbane i czyste. Pokoje codziennie sprzątane. Woda butelkowa dostępna w nieograniczonych ilościach. Obsługa bardzo miła - zwłaszcza dla dzieci. Jedzenie nadzwyczaj dobre i bardzo urozmaicone. Alkohol lokalny wiadomo ale piwo daje radę. Napoje podawane w plastikach ale to teraz standard ( jeśli dasz kilka $ to będziesz traktowany po królewsku w szklankach i lód się znajdzie) Co do napiwków to nie są nachalni i roszczeniowi ale naprawdę warto dać $ bo zasługują na to. Przepiękna rafa przy hotelu zejście z pomostu pilnowanego przez ratowników. Można korzystać z infrastruktury 2 innych hoteli. W hotelu obok aquapark ( dodatkowo płatny 5 , 10 $ ) Pomimo tego że jechałam z 7 letnią córką to wolałam ten hotel i później dopłacić za aquapark bo ten jest większy i bliżej można. Szczerze polecam.

Zalety

Czysto Piękna rafa Bardzo dobre jedzenie

Wady

Głośna klimatyzacja

Bardzo fajny hotel, pięknie położony blisko plaży. Mnóstwo zieleni wokół . Jedzonko przepyszne ,urozmaicone i bardzo ,bardzo dużo. Codziennie inne świerże owoce. Czysto wszędzie! Pokoje sprzątane codziennie. Woda w butelka dostępna cały czas,przynoszona do pokoju,a prócz tego można było wziąć w każdej chwili wodę. Wi-Fi super w lobby oraz pokoju , sejf w pokoju ,ręczniki plażowe a to wszystko w cenie. Obsługa bardzo pomocna .Dostęp do dwóch siostrzanych hoteli. Bardzo chętnie wrócimy jeszcze do tego hotelu!

Zalety

Wi-Fi działające extra również w pokoju,sejf w pokoju bez dodatkowej opłaty. Miła i bardzo pomocna obsługa. Piękne otoczenie hotelu.

Wady

My nie dopatrzyliśmy się wad w tym hotelu

Olga

Sam hotel oceniam bardzo pozytywnie, pokoje przestronne, komfortowo umeblowane. Około 100m od hotelu plaża z piękną rafą koralową.

Zalety

WiFi na terenie całego hotelu Piękna rada koralowa i różnokolorowe rybki Duzy wybór jedzenia oraz ciasta Piękna, zadbana roślinność Na miejscu sklepy Wieczorne animacje Bardzo blisko lotniska, około 10 minut drogi Animacje dla dzieci na basenie

Wady

Pracownicy hotelu słabo znają język angielski W pokojach na piętrze słychać prace jednostek zewnętrznych od klimatyzacji. Animacje mogłyby być bardziej różnorodne

Sandra

Bardzo fajny hotel,duży przestronny, warto wziąć coś na komary bo po zmroku są nie do zniesienia

Zalety

Mega duży obiekt

Wady

Śniadania bardzo monotonne i bardzo mały wybór

Robert

Pobyt - Kwiecień 2024

Nie jestem wymagający, nie robię zdjęć nieładnych fug czy oderwanych listew jedyne na czym mi zależy to czystość. A z tym w tym hotelu była katastrofa.Części wspólne hotelowe Ok, ale pokoje to żenada.Już w pierwszy dzień ostrzegli nas inni Polacy o pluskwach i pokazywali pogryzione nogi.Po dwóch dniach byliśmy cali pogryzieni.Zmieniano nam pokój cztery razy i w każdym było to samo.Dopiero po ostrej rozmowie z managerem hotelu przeniesiono nas do innego hotelu Charmilion Club, gdzie standard i czystość były wzorowe.Byliśmy tam jedynymi Polakami reszta to włosi.Nie polecam tego hotelu chyba że ktoś chcę mieszkać z pluskwami.

Zalety

Basen Plaża

Wady

PLUSKWY

Charmillion Sea Life