Charmillion Club Resort (ex Sea Club Resort)

Pokoje duże z bezpłatnym sejfem, sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane, zasięg Wi-Fi na całym terenie ale mało stabilny, bezpłatne ręczniki, szybki dojazd z lotniska. Bufety dobrze zaopatrzone każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Moja ocena to 4+

Super położony hotel z dobrym dostępem do plaży. Pyszne codziennie zróżnicowane jedzenie oraz bardzo pomocny i życzliwy personel. Sporo komarów z którymi hotel stara się walczyć zadymiajac tereny. Drinki na bazie oryginalnych napojów coli. W pokojach duże butelki wody mineralnej. Bezpieczne i przyjazne turystom miasto. Piękna rafa przy hotelu i bogata oferta w mieście centrów nurkowych.

Oceniam hotel na bardzo dobry, wszystko było super i czysto

Hotel ładny, czysty, atrakcyjnie położony blisko lotniska... Personel bez zastrzeżeń, jedzenie w porządku. Generalnie, jesteśmy zadowoleni z pobytu.

Bardzo fajny i udany wyjazd odpoczynek i zwiedzanie jesteśmy mega zadowoleni. Bardzo fajny animacje dla dorosłych na basenie agua aerobica bardzo miła obsługa dobre jedzenie. Ogólnie było super.

Nazwa  Charmillion Club Resort (ex Sea Club Resort)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, nurkowanie

Plaża piaszczysta z piękną rafą koralową i widokiem na wyspę Tiran

Przestronny aquapark ze zjeżdżalniami dla dorosłych i dla dzieci

Wspaniały kompleks 5 basenów (4 baseny sezonowo podgrzewane) z wydzieloną częścią dla dzieci

Przestronne, eleganckie pokoje

Wyświetlono 165 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Janusz

Zalety

Bliski dojazd z lotniska, hotel ładnie położony, plaża żwirowa do morza potrzebne buty(dno kamieniste). Obsługa życzliwa, pomocna. Fajne SPA ale o cenę zabiegów należy się targować, będzie taniej. Napiwki mile widziane i obsługa na nie czeka ale bez natarczywości na bufecie szkatułka na datki. Animacje od 10 głównie dla dorosłych. Woda w basenie czysta.

Wady

Głośna muzyka przy basenie, dominujący język rosyjski ( b. dużo osób ze wschodu ) alkohole serwowane z b. dużym umiarem ( oczywiści lokalne ) restauracja francuska serwuje potrawy francuskie tylko z nazwy najlepszy deser.

Diana

Oceniam hotel na bardzo dobry, wszystko było super i czysto

Zalety

Czysto miała obsługa duze wygodne łóżka duży pokój z balkonem na piękne ogrody wokoło

Wady

Uwaga na jaszczurki ...czasem biegają pod nogami

Artur

Zalety

Położenie, restauracja japońska, obsługa, czystość.

Wady

Trochę monotonne menu, słaba oferta barów na basenie i plaży. Widać, że hotel ma już swoje lata (pokoje)

Renata

Zalety

Animatorzy młoda i fajna ekipa sporo różnych zajęć super.

Wady

Hotel Charmillion jest okej tylko, nie polecam korzystać z usług fryzjerskich i spa salonu. Usługi fryzjerskie w 3 razy droższe niż na mieście jakość wykonywanych usług fatalna zero kompetencji.

Wiesław

Pobyt ok hotel trakcie renowacji nie jest to zbyt uciążliwe

Zalety

Hotel spełnia moje oczekiwania cena adekwatna do jakości usług

Wady

Obsługujący grilla zawsze na końcu wszystko spalił

Maciej

Hotel czysty ładny zadbany. Bardzo mili ludzie. Dobre jedzenie drinki. Bardzo ładna rafa koralowa.

Zalety

Blisko lotniska - Rafa koralowa

Wady

Mają Własny amfiteatr ale prawdziwe występy dodatkowo płatne przy plaży. Słabe animacje czasem wręcz groteskowe.

Mariusz

Hotel jest naprawdę bardzo ładny, a czystość w nim utrzymana na najwyższym poziomie. Obsługa jest miła i zawsze gotowa do pomocy. Pokoje były sprzątane codziennie, co było dużym plusem. Hotel posiada duży teren, co daje dużo przestrzeni do relaksu. Drinki serwowane w barze są bardzo dobre, a barmani niezwykle sympatyczni i profesjonalni. Jedyne, co nie do końca nam odpowiadało, to jedzenie, ale zdajemy sobie sprawę, że kuchnia w Egipcie różni się od naszej, więc to kwestia gustu. Pogoda była piękna przez cały pobyt, co jeszcze bardziej umiliło nasz wypoczynek. Piękna rafa przy hotelu po zejściu z pomostu.

Zalety

Duży teren Miła obsługa Piękna rafa

Bardzo piękny zadbany hotel.obsluga fantastyczna polecam pobyt w tym hotelu z całego serca.

Zalety

Bardzo piękny teren wokół hotelu zadbana plaża blisko hotelu.

Izabela

Hotel, otoczenie, obsługa, jedzenie bajeczne!!! Temperatura niemiłosierna... Totalna sauna :) (lipiec) Wiele osób ostrzegało, ale trudno mi było sobie to wyobrazić. Doznałam i wiem jaka to mordęga w niemiłosierny upał. Zaznaczam: upał okropny, że na basenie i w morzu woda jak zupa a o poleżeniu na promykach słonecznych można sobie jedynie pomarzyć, bo słońce wręcz pali...

Zalety

Nie ma do czego się "przyczepić" , ale w lipcu zbyt upalnie, bo słońce parzy nawet mnie miłośniczkę opalania.

Wady

Nie ma żadnych wad!!!

Basia

Pokój ewidentnie wymagający remontu, w łazience mrówki, hotel bardzo nastawiony na dodatkowy zarobek, np: niektóre animacje dodatkowo płatne, arbuz jako przekąska-płatny, lody przy barach - płatne, non stop propozycje płatnych alkoholi, jedzenie bardzo urozmaicone. Byłam na wielu ofertach All, ale z takim czymś spotkałam się po raz pierwszy.

Zalety

Duży basen, urozmaicone jedzenie, codzienne sprzatanie

Wady

Obsługa zmęczona życiem, mało uprzejma- poza kilkoma animatorami, dodatkowe płatne rzeczy przy opcji all

Bartosz

Hotel godny polecenia, fajne baseny, przyjazny personel.

Zalety

Dobre jedzenie (szef kuchni chodził po restauracji i pytał czy smakują dania, czego brakuje itp), uprzejmi ludzie z obsługi (super gość Taha-ratownik), ładne ogrody, super rafa koralowa.

Wady

Stare pokoje (chociaż czysto), źle działająca klimatyzacja w pokojach, płatny aquapark z tej samej sieci hoteli (10 USD doroały, 5 USD dziecko).

Oskar

Hotel Charmilion club resort jest miejscem bardzo czystym i zadbanym pod każdym kątem. Zaczynajac od roślinności skończywszy na lobby, restauracji i pokojach. Podczas pobytu możecie rezerwować restauracje a la carte dwukrotnie. Załoga obiektu jest bardzo miła i przyjazna. Chętnie udziela pomocy i przede wszystkim nie pomijają klienta. Ludzie są uśmiechnięci i życzliwi. Podczas posiłków każdy jest w stanie dobrać sobie pasujący jemu posiłek, jedzenie jest bardzo dobre, zróżnicowane, ponadto kucharze jeszcze gotują na żywo pasty, grillują mięsa na dworze oraz grillują wewnątrz wołowine, kebaby lub inne mięsa codziennie coś innego podają. Prowadzone różne animacje, animatorzy zachęcają do udziału w atrakcjach ale nie robią tego nachalnie. Alkohole egipskie. Bar przy lobby 24h natomiast drinki bez fajerwerków. Ogólnie bardzo polecam hotel do wypoczynku z rodziną. Pobyt bardzo udany.

Zalety

Czystość, przyjazne miejsce, dbałość o klienta, jedzenie.

Wady

Ja byłam w jednym z hoteli charmilion club resort ten najbliżej morza.Super pobyt, hotel ogromny i przepiękny i bardzo czysty. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie urozmaicone i naprawdę dobre. Pokój sprzątanie codziennie. Piękna rafa, ciepłe morze woda ,czasami za ciepłe.Jedyny mankament trafiliśmy na 45 stopni,ale siedząc na basenie i w morzu było super. Naprawdę bardzo polecam.

Zalety

Rafa, pierwsza linia brzegowa,jedzenie

Wady

Małe plastikowe kubki na napoje i drinki, wciąż trzeba latać po nie.

Hotel bardzo ładnie położony, piękna zadbana zieleń, duże baseny, blisko plaża piękna rafa

Zalety

Czystość, świetne jedzenie, duże pokoje, obsługa bardzo miła i pomocna

Wady

Animacje wieczorne i przy basenie

Pokoje standardowe wyposażenie wnętrz tak samo. Otoczenie hotelu bardzo ładne dużo zieleni kwiatów. Położony na wzgórzu kaskadowo schodzący do morza. Obsługa nie odbiega od normy Egiptu. Hotel i otoczenie ogólnie bardzo ładnie się prezentuje.

Zalety

Zaletą jest możliwość korzystania z dwóch sąsiednich hoteli wszystkiego oprócz restauracji.

Wady

Muzyka na basenie bardzo głośna. Pod koniec dnia braki niektórych napojów, kostek lodu.

oceniłem pobyt bardzo dobrze Egipt trochę mi się odczarował, szarm jest przyjemny ale tylko w hotelu reszta to opinie jak u innych i raczej samemu nie wybrał poza hotel co zresztą mi odradzali na recepcji. trzeba przyznać że negocjowane ceny są naprawdę atrakcyjne w stosunku do innych krojów za wycieczki fakultatywne lub lokalne usługi

Zalety

- czystość - zieleń ( idealna ) której jest mnóstwo - ratownicy pilnujący bezpieczeństwa na brodziku i porządku - rafa koralowa i świetne zejście do niej - smaczne jedzenie ale Turcji lepsze :) - al krte Libańska kuchnia polecam spróbować - apteka na miejscu ratująca komfort wakacji :) - długa linia do rafa po wodzie ok 200 m do kolan - obiekt ogromny - codziennie inny typ kuchni np kontynentalna

Wady

- zamknięty park wody ( pojechałem nie w sezonie ) - plaża raczej słaba bez butów nie poidchodż - i w piasku też nie pokopiesz raczej

Bartek

Hotel bardzo czysty, obsługa bardzo miła, nikt na siłę nie naganiał. Jedzenie jak na standardy egipskie bardzo smaczne. Duża plaża i duża ilość leżaków do 10na spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Jak wyżej

Wady

Dużo Rosjan, którzy bardzo eksponują swoją obecność i poglądy.

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel idealnie przystosowany na romantyczny wypoczynek, bądź na wspaniałe chwile z znajomymi. Hotel zadbany, jest to duży kompleks, położony tuż przy plaży z naprawdę piękną rafą koralową. Dodatkowo blisko jest centrum, do którego można bezpiecznie wyjść i skorzystać z wieczornych uroków Sharm el Sheikh.

Zalety

- spełnianie dodatkowych próśb przez obsługę hotelową - bliskość plaży z rafą koralową

DAGMARA

Pobyt - Kwiecień 2024

Piękny hotel położony w nad samym morzem. Pokoje znajdują się z 9 budynkach umieszczonych w bardzo ładnym i zadbanym ogrodzie. Plaża piaszczysta ze skałkami. Morze płytkie w obrębie kąpieliska. Rafa bezpośrednio z pomostu (10/14 m głębokości, niezapomniane widoki). Jedzenie w porządku.

Zalety

Piękna rafa. Położenie w ogrodzie.

Wady

Basen czynny do zachodu słońca (czasem zamykali wcześniej, w naszym przypadku już o 16.30). Łazienki, wymagające odświeżenia. Płatne lody dla dzieci w formule all. Płatny aquapark dla gości z hotelu club resort.

Charmillion Club Resort (ex Sea Club Resort)