Dziewicze plaże z lazurową wodą i cichymi zatokami
Zamek św. Hilariona z widokiem na całe wybrzeże
Spokojna atmosfera i mniej zatłoczone miejsca turystyczne
swój pobyt mieliśmy w dniach 04.05-11.05 2017. Ładny hotel, szczególnie wewnątrz, dobra kuchnia i sympatyczna obsługa. Polecany dla ludzi, którzy chcą mieć dobrą bazę wypadową do zwiedzania Cypru Północnego.
dobra kuchnia, ładny wystrój
słabe położenie, daleko do plaży
Ogólnie bardzo pozytywnie... tylko te atrakcje :(.Hotel polecam dla par z dziećmi oraz starszych osób
Brak atrakcji dla młodych ludzi... tylko Casino
Witam, wróciłam wczoraj z tygodniowego pobytu w hotelu Malpas i jestem niesamowicie zadowolona, że wybrałam właśnie ten hotel, bo w pełni zasługuje on na 5 gwiazdek. Przede wszystkim gość czuje się tam ważny i zauważany, a nie traktowany jak zło konieczne, co czasem się w hotelach zdarza. Już zaraz po wyjściu z autokaru przy bagażach pomaga pan elegancko ubrany i pod krawatem, a gości, którzy są zakwaterowani w bungalowach dowozi meleks, chociaż jest bardzo niewielka odległość. Poza tym w hotelu pięknie pachnie, jest czyściutko, pokoje są nowocześnie urządzone i dobrze wyposażone (czajnik, kawa, herbata, filiżanki, kosmetyki, ręczniki,szczoteczki do zębów, kapcie, nawet igielnik i gąbeczka do czyszczenia butów). Codziennie donoszona jest duża woda mineralna gratis. Jest również mini bar w pokoju, w którym jest mała woda mineralna, piwo i inne alkohole (małe pojemności), napoje w puszkach, słodycze, a nawet prezerwatywy :-) Oczywiście trzeba pamiętać, że to, co się skonsumuje jest płatne. Mini bar jest codziennie uzupełniany. Jedzenie jest fantastyczne. Mogłabym dużo pisać, ale powiem tylko, że każdy na pewno coś dla siebie znajdzie: od wielbicieli owoców morza, po łasuchów (pyszne ciasta, torty i desery), wegetarian, smakoszy nabiału lub angielskich śniadań. Goście hotelowi to przede wszystkim Turcy, którzy lubią tam przyjeżdzać na weekendy, następnie turyści anglojęzyczni. Pozostałe nacje w ilościach znikomych. Podczas mojego pobytu było Polaków zaledwie 10 osób. Wieczorami w weekendy do kolacji przygrywa muzyka na żywo, poza tym nie ma animacji. Basen jest duży, czysty, a teren wokół hotelu zadbany. Część pokoi ma widok od strony restauracji na zewnątrz i tym samym na okolicę i morze, a część na góry (jak ja miałam). Pomimo,że hotel jest duży to jest tam spokój i naprawdę można wypocząć. Bus hotelowy dowozi do prywatnego molo i tarasu do plażowania - brak normalnej plaży. Do morza zejście schodkami. Dno jest kamieniste i niezbyt sprzyjające małym dzieciom.
piękny widok na okolicę, wspaniałe i urozmaicone jedzenie, przemiła i zawsze pomocna obsługa, spokój w samym hotelu i poza nim
odległość do centrum miejscowości i plaży