Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).
Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).
Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).
Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).
Byliśmy w hotelu na początku listopada 2024, Hotel super dla rodzin z dziećmi, bardzo miła obsługa już od wejścia. W recepcji jest możliwość wybrania większego pokoju lub pokoju z lepszym widokiem niż pierwotnie zarezerwowany. Dla dzieciaków super strefa basenowa, z leniową rzeką. Jest też wydzielony basen dla osób 16+. Plaża zadbana bardzo blisko hotelu, bardzo dużo leżaków na plaży jaki i przy basenach, ale większość zajęta już od 8 rano, przy czym nie mieliśmy większych problemów żeby coś znaleźć wolnego później. W ramach all inclusive dostępne wszystko w kilku barach, w tym lody w osobnej budce. Jedzenie zróżnicowane, w głównej restauracji głównie tajskie, w restauracji na 8 piętrze dużo mniej ludzi i ładne widoki na miasto i morze. Dla dzieciaków osobne bufety, ale można też zamówić frytki i nugetsy u obsługi jeśli akurat nie są dostępne w bemarach. Pod hotelem zawsze dostępne kilka taksówek, za ok 55 aed można dojechać komfortowo do dubai mall i burj khalifa. Hotel oferuje też busik do dubai outlet w soboty bezpłatnie.
Dobre położenie, ładna plaża i dobra strefa basenowa, smaczne jedzenie.
Sporo ludzi. Goście głównie rosyskojezyczni ale sporo też Polaków i Anglików.
Posiłki na wysokim poziomie, obsługa miła i sympatyczna. Hotel sprzątany na bieżąco. Pokoje ok. skromne, ale w miarę czyste. Jedynie zastrzeżenia mam do czystości w łazience, a dokładnie do czystości pryszniców....
miła i pomocna obsługa smaczne posiłki dobry alkohol super plaża
czystość w prysznicach
Hotel jest świetny dla dzieci, genialne baseny, animacje, udogodnienia. Zdecydowanie nie dla par, które byłyby rozczarowane. Do życzenia pozostawia czystość prysznicy i zupełnie odludzie.
baseny
- hotel jest na odludziu, brak jest w pobliżu sklepów, wszędzie trzeba jechać taxi - czystość prysznicy ,a raczej ich brak
Wybór hotelu podyktowany był dwójką dzieci na stanie, więc koniecznie musiały być baseny :) Jak najbardziej ta opcja się sprawdziła. Sam hotel jest duży, był problem z leżakami przy basenie. Śniadania były smaczne, nie było w naszej ofercie opcji all inclusive nad czym ubolewam. Hotel zdecydowanie dla rodzin.
świetne baseny
hotel na odludziu, trzeba wszędzie jechać taxi, brak sklepów w pobliżu
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu. Pokoje komfortowe, duże z sejfem i mini lodówką, codziennie sprzątane. Wymiana ręczników i pościeli - bez zarzutu. Jedzenie pyszne, trzy restauracje zapewniają bogate menu dla każdego. My najczęściej korzystaliśmy z restauracji na 8 piętrze, bo tam zwykle było najmniej osób. Mimo dużej ilości gości, czasami trzeba było poczekać na stolik, obsługa bardzo pomocna, starała się każdy z gości czuł się komfortowo.
Do zalet hotelu należy też wskazać bliskość plaży oraz kilka basenów, w tym basen dla dzieci z różnymi atrakcjami . Bliskość centrum Dubaju - łatwość dojechania taksówką za około 60 dirham. Ps. my zwykle płaciliśmy kartą ( Revolut) jedynie w lokalnej restauracji podczas zwiedzania starego Dubaju musieliśmy płacić gotówką. Wszędzie można zapłacić dolarami, przelicznik jak w kantorze.
Hotel leży blisko lotniska i słychać przelatujące samoloty ale odgłosy te nie zakłócały snu. Okna o dużej szczelności.
Wspaniały hotel dla rodzin z dziećmi. Rewelacyjne tajskie, indyjskie i arabskie jedzenie. Hotel oddalony od lotniska w Dubaju ok 20 minut taksówką. Jak będziecie rezerwować, to koniecznie sprawdźcie na którym lotnisku lądujecie. W marcu wizzair ląduje tylko Abu Dhabi, to 1,5 godziny samochodem, jednak transfer przez organizatora Best Reisen trwał 3,5 godziny z dwójką małych dzieci ( 1 i 6). Dlatego odradzam organizatora. Generalnie Hotel cudowny.
Przemiła i pomocna obsługa. Świetnej wyżywienie. Mnóstwo atrakcji dla dzieci
Hotel na uboczu, więc trzeba się liczyć z koniecznością dojazdu taksówką do miasta/wybranych atrakcji, ale nie ma żadnego problemu z dostępnością, ceny też do przyjęcia. Dobry wybór dla rodzin z dziećmi, ze względu na baseny, sala zabaw (zdecydowanie dla dzieci w wieku przedszkolnym, mała sala gier (tu odnajdą się trochę starsze dzieci) też jest przyjemnym urozmaiceniem. Baseny czyste, cały czas są zaangażowani ratownicy. Cała obsługa bardzo się stara, w obiekcie jest czysto. Naprawdę dobry stosunek jakości do ceny. Na minus bliskość lotniska (słychać samoloty).
Hotel czysty, blisko do lotniska w Dubaju, z dala od gwaru wielkomiejskiego. Niby w mieście, a jednak spokojnie. Podgrzewany basen, plaża do dyspozycji.
- dobre jedzenie, miła obsługa
- co chwila nad hotelem przelatują samoloty, z racji bliskiej lokalizacji lotniska (jak ktoś ma kłopoty ze snem, to na pewno dźwięk samolotów nie pomaga w śnie)
Bardzo dobry hotel,czysty pokoje sprzątane codziennie i uzupełniana woda,kawa,cherbata...świeże ręczniki i pościel. Bardzo dobre i różnorodne jedzenie. Hotel dla rodzin z dziećmi.
Bliska odległość od Dubaju a więc i szybki transfer na lotnisko.
Zbyt niska temperatura w hotelu. Wracając z plaży gdzie było średnio +40 stopni doznawaliśmy szoku termicznego i teraz jesteśmy przeziębieni.No trochę przeszkadzały samoloty które latały nisko nas hotelem co min🙃
Hotel tajski i wszystko co dalej opisze będzie miało takie akcenty. Położony na sztucznej wyspie na której oprócz niego jest jeszcze jeden RIU. 15-20 min jazdy do lotniska. Opinia oczywiście subiektywna wynikająca z oczekiwań. A czego oczekujemy od hotelu? Wg mnie odpoczynku i relaksu. To są dwie podstawowe rzeczy. Znajdą się tacy, którzy napiszą, że hotel słaby bo ma np. niebiesko wykończone elementy wystroju. Drudzy, że bardzo dobry bo ma niebiesko wykończone elementy wystroju. Ale chyba najważniejsze jest to co napisałem wyżej. A co wpływa na wspomniany relaks i odpoczynek? Infrastruktura i personel. I ten hotel to ma. Infrastruktura ukierunkowana na rodziny z małymi dziećmi (co nie znaczy, że nie ma tam miejsca dla "bezdzietnych"). Baseny, zjeżdżalnie, leniwa rzeka - pod kątem najmłodszych. Przy nich mnóstwo ratowników nie tylko dbających o bezpieczeństwo ale angażujący się również w zabawy z dziećmi. Tak naprawdę to wystarczy, że rodzic przyprowadzi dziecko do basenu i może cały dzień odpoczywać na leżaku obok nie martwiąc się o niego. A jeśli chce oddać dziecko pod opiekę to przekazuje je paniom opiekunkom, które zapewnią mu atrakcje takie jak m.in. gry wideo, oglądanie filmów animowanych, zabawy z innymi dziećmi ( w jęz. angielskim lub tajskim ale nie widziałem żeby to był dla dzieci jakiś problem). Mnóstwo personelu hotelowego. Wszyscy uśmiechnięci i - co najważniejsze - nie uciekający gdy ktoś z gości potrzebuje pomocy. Co dla dorosłych bezdzietnych? Tak naprawdę to jeden basen i drink bary (przy basenach i na plaży). Polecam szczególnie ten na plaży ze względu na fakt, że nie ma do niego kolejek a to dlatego, że pomimo kilkudziesięciu leżaków prawie nikt z nich nie korzysta a tym samym jest spokój i relaks. W opcji all inclusive dostępne alkohole z górnej półki w tym n.p. 20 letni Jonni Walker. Jeśli ktoś chciałby butelkę wina - nie ma problemu. Co do posiłków. Restauracja podaje posiłki w formie tzw. szwedzkiego stołu. Jak wspomniałem to hotel tajski ale nie dominują tu posiłki tajskie. Ponieważ w hotelu przebywają ludzie z różnych stron świata hotel znalazł rozwiązanie: są oddzielne "wyspy" z jedzeniem tajskim, arabskim, indyjskim i nazwijmy europejskim. Każdy znajdzie coś dla siebie. I mnóstwo orientalnych przypraw do wyboru. Do obiadu i kolacji serwowane są do stolików napoje: wody, wina, piwa, soki, drinki. Bez limitu. Ktoś chce 5 puszek Heinekena? Proszę bardzo. Śniadania są podawane w 2 restauracjach: na poziomie basenów i na 8 piętrze. Osobiście polecam restaurację na 8 piętrze gdyż ta (główna przy basenach) jest zatłoczona i czasami trzeba poczekać na wolny stolik. Natomiast w tej z 8 nie ma żadnych kolejek są cały czas wolne stolik i jest spokojniej. Gniazdka są typu "angielskiego" i trzeba zaopatrzyć się wcześniej w tzw. przejściówkę ale jeśli ktoś potrzebuje tylko do ładowania telefonu to wystarczy mu kabel USB gdyż w gniazdkach są zamontowane porty do USB z ładowarką. Hotel pobiera opłatę w wysokości 15 dirhamów za pokój (nie za osobę) za dobę. Goście hotelowi to tzw. bliski i daleki wschód ale także Europejczycy (Anglicy, Niemcy, Włosi, Czesi, Polacy) ale dominują Rosjanie.
Położenie (daleko od zgiełku kurortów a blisko lotniska). Obsługa hotelowa. Jakość posiłków. Przestronny pokój. Wydzielona część dla dorosłych. Swobodny wybór leżaków. Wybór alkoholi. Chłodzona woda w basenach. Czystość.
Świetny hotel dla rodziny, dzieci bawiły się wspaniale, nie tylko na basenie czy w aquaparku, ale równie w chill roomie czy spa dla dzieci. Polecam każdemu, kto uwielbia resorty w Turcji, a chciałby zmienić kierunek i zobaczyć coś nowego
Atrakcje dla dzieci 11/10 Jedzenie
Nie dla par, ilość dzieci może przytłoczyć
Hotel bardzo czysty. Klimat Tajlandii, zachowany wraz z elementami wystroju. Sam budynek ma 9 pieter. Normalne pokoje sa od 1 do 8, a na 9 mamy pokoje o wysokim standardzie. Na pietrze 8 rowniez restauracja Shisha wraz z widokiem na morze lub na miasto. W budynku jest wystarczajaca ilosc wind i bez problemu mozna sie dostac w dowolna strone. Lobby ladne, restauracje klimatyczne, silownia mala ale na podstawowy trening wystarczy. Pokoje dosc przestronne, z sejfem, mala lodowka, zelastkiem, deska do prasowania suszarka itp. W TV brak polskich kanalow. Gniazdka typ europejsko-brytyjskie. jest mozliwosc uzycia kabli usb - w kazdym gniazku sa 2 porty do wsadzenia kabla. Caly hotel mocno klimatyzowany, sa atrakcje dla dzieci, dla doroslych juz mniej. Calosc jako budynek bardzo spoko, jest cicho i spokojnie. PLUSY : - Fajne polozenie - Super mila pobsluga - Jest czysto i pieknie pachnie - Fajne widoki - Dojazd do lotniska 15 minut - Duzo atrakcji dla dzieci - Duzo lezakow na plazy - Zroznicowane jedzenie, ale duzo orietalnego! - Kameralna silownia - Podstawowe, smaczne wina i drinki - Duzy Hotel wiec ludzi nie widac az tak - Jest cicho i spokojnie Z najwiekszych minusow: - Rosjan 80% i wszystko sie im nalezy - Brak barow. Do 23 i koniec. Potem zamowisz do pokoju ale za $$$ - BRAK PIWA BEZALKOHOLOWEGO! Drinki wiadomo, podstawowe sa bez alko. - Brak atrakcji dla doroslych. - Jedzenie spoko, ale przekaski po 23 nie zjesz. Jak przylatujesz o 22 z wielkim hakiem to biegniesz aby sie jeszcze zalapac! - Numer pokoju bedziesz pamietac do konca zycia..... - Irytujace ze w All musisz myslec co moge wziac a czego nie! - W lobby kawy sie nie napijesz na All. Mimo ze ta sama kawa jest w retauracji nizej to nie napijesz sie w lobby. - ROSJANIE!! Potrafia wywalic Ci Twoje reczniki z lezaka, i polozyc sie 'bo im sie nalezy' Fakt, obsluga pomoze znalezc nowe miejsce ale niesmak pozostaje - No po 23, idziesz spac, bo robic co nie ma.
- Fajne polozenie - blisko centrum, widok na 'zatoke' lub na miasto ( tutaj niestety budowy w trakcie ale da sie zyc) - Dobra klimatyzacja! - Bardzo czysto, i piekny zapach - Dobre jedzenie, ale duzo jedzenia orientalnego. Sa oczywiscie tez 'standardy' - Fajne baseny - Duzo lezakow na plazy - Mila i pomocna obsluga - Przestronny hotel, nie widac ludzi - Niezle WiFi
- Hotel dla rodzin z dziecmi! Duzo atrakcji dla nich, malo dla doroslych! - Nie wszystko w All-inclusive jest dostepne! Za duza czaesc trzeba doplacac :/ - Bary, no nie ma. Nie posiedzisz po 23, chyba ze w pokoju za dodatkowe $ - Podstawowe drinki. Lepsze - platne - Lody sa, ale 3 smaki. Reszta platna - Okupacja lezakow od rana przez Rosjan, wiec przy basenie polezec ciezko. - Wszedzie pytaja o numer pokoju, co kolwiek zamowisz, drinka, obiad, zawsze. - Restauracje max do 23
Hotel na 5*. Jesteśmy mega zadowoleni. Mój 6 letni syn szalał cały dzień i padał na kolacji :)) W basenach chłodzona woda, co ma kapitalne znaczenie przy temp 40-37st na zewnątrz. Plaża czyściutka , dużo leżaków na plaży, przejrzysta woda w morzu, można obserwować malutkie kraby pustelniki jak wyłażą z muszelek i niebieskie meduzy. Morze cieplutkie. Na basenach i na plaży dużo przesympatycznych ratowników więc dzieci są w wodzie bezpieczne. 3 zjeżdzalnie dla dzieci, leniwa rzeka, zacieniony basen z fontannami dla najmłodszych, oprócz tego dwa duże baseny, w tym jeden relaksacyjny z widokiem na plażę. Na plaży basen z dmuchanymi przeszkodami dla dzieci. Jeden basen ze stefą 16+. W wersji all inclusive alkohol bez ograniczeń, napoje wszelkie, drinki, woda butelkowana. Przekąski donoszą bezpośrednio na leżak :)) W ciągu dnia bar przy basenie oferuje frytki, hambuksy, pizzę , oprócz tego można normalnie iść na obiad do restauracji. Jedzenia po kokardkę, nikt stąd głodny nie wyjedzie. Jeszcze tydzień i nie zmieścilibyśmy się w drzwi :)) . Hotel godny polecenia. Czyściutko, obsługa dyskretna i pomocna. Przy basenie duże, eleganckie, klimatyzowane WC. Klima w pokoju indywidualnie sterowana. My mieliśmy pokój z widokiem na miasto (w nocy widać oświetlony Burdż Kalifa), za dodatkową opłatą zaproponowali nam pokój z widokiem na morze (dodatkowo ok 1 tyś zł za 9 dni), ale nie skorzystaliśmy. I dobrze, bo do pokoju wracaliśmy tylko spać :D
Wszystko. Szczególnie dla rodzin.
O ile to jest minus -daleko od centrum Dubaju, jeśli ktoś chce często spacerować po mieście to jest minus. Tylko że w sezonie lipiec-wrzesień przy temp 40 st w cieniu i wilgotności 66% to i tak jest słabo wykonalne. My wzięliśmy hotelową taxi (ok 90 zł) do Burj Kalifa , czas dojazdu ok 35 min, zależy od korków w centrum.
Hotel super,bardzo czysty,przyjazny dla rodzin z dziećmi. Jedzonko pyszne, bardzo urozmaicone. Polecam jak najbardziej. Jedyny minus to brak jakichkolwiek atrakcji w pobliżu, ale można szybko dojechać do centrum taxi/uberem.
Dobre jedzenie, czysto, przyjazny dzieciom
Hotel godny polecenia w 100% mega czysto sprzątają 24 na dobę jedzenie super wszystkie alko browary samych znanych producentów ogólnie wszystko na tak polecam
Wolne leżaki 🤣 dobra kuchnia czystośc piękny zapach blisko lotniska 15 min wszystko dobre!
Nie ma wad
Hotel- super, przy morzu. Piękna piaszczysta, szeroka plaża. Obsługa bardzo miła i pomocna. Nie odczuwa się tylu ludzi (ponad 700 pokoi); giną gdzieś na terenie obiektu. Przeważają rodziny z małymi dziećmi. Kilka basenów, „leniwa rzeka”, sale zabaw i gier; siłownia, sklepik i przestronne lobby. Posiłki urozmaicone - dużo dań z kuchni arabskiej. Każdy znajdzie coś dla siebie ;-) Jedzenie świeże, ciagle donoszone. Kelnerzy - pełna kultura. Na pewno tu jeszcze wrócę.
Piękny teren hotelu, atrakcje dla dzieci, przemiła i pomocna obsługa. Wszystko zasługuje na pochwałę!!!
Hotel jest wspaniały . Pokój duży, przestronny , wszystko co potrzeba ( również żelazko i deska do prasowania ). Zdecydowanie polecamy pokoje z widokiem na morze , przepiękny widok. Codziennie sprzątane pokoje , wymieniana pościel i ręczniki. Pogoda 40-42 stopnie w czerwcu , natomiast po wejściu do hotelu i pokoju - jak w lodówce :) bardzo bardzo czysto w całym hotelu i wokół ! Rewelacyjny Aqua park przed hotelem , prywatna plaża, zawsze wolne leżaki ( jest ich mnóstwo), baseny bardzo porządnie codziennie sprzątane . Jedzenie orientalne , śniadania w głównej restauracji bardzo tematyczne , azjatyckie tajskie , ale bardzo duży wybór . Obiady i kolacje nam najlepiej smakowały w restauracji przy plaży , bardzo dobra wypiekana pizza , hamburgery , ale również pyszne owoce morza , makarony , dla każdego coś dobrego ! Mieliśmy opcję all inclusive i szczerze tą opcję polecamy , ponieważ przy dwójce dzieci ceny w resorcie są dość wysokie. Alkohole z wyższej półki , żadnych „lokalesów”, naprawdę super ! Mnóstwo wind , obsługi wszędzie pełno ! Bardzo mili , pomocni , komunikacja w języku angielskim , ale również niemieckim. Hotel piękny , duży . Jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni z wyboru ! Animacji nie było dużo , ale jest tak dużo możliwości zabawy w basenach , że dzieci się nie nudziły ! I co jeszcze o czym warto wspomnieć ! Ilość ratowników przy basenach ! Każdy ruch w basenie jest pod okiem kilku ratowników . Naprawdę bardzo bezpiecznie !
Piękny i bardzo bardzo czysty !
Nie znaleźliśmy !
Rewelacyjny hotel dla rodzin z dziećmi. Na miejscu jest wszystko co zapewni spokój rodziców, dobrą zabawę dzieciakom, czyli rodzinny relax :)
Ilość basenów, atrakcji, animacji, spa, kilka restauracji, bliskość do centrum
Hotel dobry. Piękna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do wody, dużo leżaków, przesympatyczna obsługa, bardzo pomocna i życzliwa. Plaże, baseny strzeżone przez ogromną liczbę ratowników, którzy bardzo rzetelnie wykonują swoją pracę. Sporo atrakcji dla dzieci. Nie ma amfiteatru, a wieczorne animacje nie istnieją w tym hotelu. O 19:00 mini disco na tarasie przy świetlicy, bez względu na aurę. W miniclubie można zostawić dzieci, Panie bardzo ich pilnują, ale dzieci tylko grają i oglądają bajki- w planie są rozpisane animacje, które nigdy się nie odbywały jak tam byliśmy. Generalnie nasz pobyt był udany. W ofercie nie ma słowa o tym, że lot z Poznania jest z przesiadką w Warszawie. Zanim zapłacicie dobrze przeczytajcie umowę, nie sugerujcie się ofertą.
Podgrzewana woda w basenach, Sympatyczny personel, Dużo udogodnień dla dzieci, Piękna plaża, Czysto, Dezynfekowana sala zabaw, Blisko centrum, blisko lotniska.
Jedzenie. Jeżeli ktoś nie lubi orientalnego jedzenia to zdecydowanie nie odnajdzie się w restauracji głównej. Sands przy plaży serwuje dania z karty, gdzie można odpocząć od orientalnych smaków. Na każdym kroku pomimo opaski i opcji all inclusive jest się pytanym o nr pokoju. Wszystkie baseny przez cały dzień były zacienione- w innych miesiącach może być to zaletą, ale w styczniu było zimno, więc po prostu nie korzystaliśmy. Przy check in zostaliśmy poinformowani o konieczności kaucji 500 AED.
Wspaniały hotel z przemiłą obsługą i jedzeniem. Jesteśmy zachwyceni. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi.
Jedzenie Obsługa Lokalizacja