Centara Ceysands Resort

Hotel czysty zadbany obsługa przemiła wszyscy uśmiechnięci polecam

Pokój duży, wyposażenie miejscami nosiło ślady zużycia, czystość na średnim poziomie. Jedzenie na początku zachwyca, ale z czasem stało się monotonne. Napoje typu piwo, wino, woda tylko serwowane przez kelnerów. Często zdarzało się, że po zamówieniu napoje docierały pod koniec posiłku. Popularna i zawsze dostępna przekąska taka jak frytki tylko z karty za dodatkową opłatą nawet mając AI. Rano przy śniadaniu problemy z kawą na trzy ekspresy rzadko kiedy działały wszystkie, a najczęściej tylko jeden. Ciągły brak filiżanek i kubków. Drinki przeciętnej jakości większość tylko odpłatne. Dziwną praktyką było przy zamawianiu napojów czy drinków podawanie za każdym razem nr pokoju i podpisywanie rachunku nawet jak zamówie było wliczone w AI. Internet jest dostępny, na recepcji otrzymujemy kartkę z kodem dla maks 2 urządzeń, który jest ważny 7 dni. Jeśli jest się dłużej bez problemu można otrzymać kod na kolejne dni. Polecam zakup karty SIM na lotnisku np SLT Mobile lub Dialog. Karta ważna 30 dni Internet 60 GB (YT, WhatsApp, Instagram, FB bez limitu), rozmowy i SMS bez limitu 12 dolarów.

Hotel utrzymany w czystości, świetna infrastruktura sportowa oraz rekreacyjna. Jedzenie w hotelu rewelacyjne, drinki w barze bardzo dobre. Obsługa na wysokim poziomie. Czuliśmy się bardzo zaopiekowani. Odległość z leżaka basenowego do oceanu to około 10m!!!!

Hotel dobry, czysty, całkiem zadbany, codziennie sprzątany. Mała restauracja, ale wszystko smacznie, dość monotonnie. Dobra lokalizacja, brak prywatnej plaży. Jedyny minus to fakt, że hotel policzył nas za lunch po wymeldowaniu, chociaż lot mieliśmy późnym wieczorem. Brak pokoju na walizki, ale można odświeżyć się w centrum spa.

Świetny pobyt, hotel bardzo dobrze położony, plaża piękna długa, można spacerować do woli. Jedzenie pyszne, pikantne jeśli ktoś nie lubi to będzie trudno cos wybrać. Owoce codziennie świeże, desery przepyszne. Polecam z całego serca :)

Nazwa  Centara Ceysands Resort
Miejsce  Sri Lanka / Południowa Prowincja / Bentota
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Dziewicze plaże z białym piaskiem i lazurową wodą

Tropikalne lasy deszczowe i zapierające dech w piersiach widoki

Malownicze wodospady i rzeki

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adam

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel czysty zadbany obsługa przemiła wszyscy uśmiechnięci polecam

Zalety

Dojazd do hotelu przez rzekę super

Wady

Bez wad

5.3
Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa. Ciekawe położenie między rzeką, a oceanem. Transport przez rzekę całą dobę. Do miasta można też dojść drogą wzdłuż plaży. Ładna i zadbana roślinność.

Wady

Czystość na średnim poziomie. Zużycie (odpadające płytki przy basenie). Jedzenie i drinki przecietne. Bardzo słabe atrakcje dla dzieci. Jedno małe pomieszczenie jako plac zabaw. Brak animacji.

Bartosz

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Lokalizacja, czystość, wszechobecna zieleń!

Wady

Cena drinków - warto wykupić wakacje z opcją all inclusive.

Pobyt - Listopad 2023

Beata

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Położenie, basen obsługa

Maciej

Pobyt - Marzec 2023

Hotel bardzo dobrze położony na sporym skrawku piachu między rzeką a oceanem, spotkaliśmy się wśród lokalsów z określeniem paradise island i tak to właśnie wygląda. Port hotelu jest położony blisko Aluthgamy więc nie ma sie wrażenie odcięcia od świata. Jest to bardziej miejsce do korzystania z plaży i kilku mizernych atrakcji (wodospady, świątnie, ogród) lub siedzenia na basenie (choc trochę szkoda przebyć cały świat i siedzieć w jednym miejscu).

Zalety

Obsługa hotelu jest bardzo przyjazna i nie narzucająca. Hotel czysty, dobrze położony. Bardzo dobrze śniadania i obiady złożone w dużej części z lokalnych dań, wiec nie ma dużej potrzeby próbowania lokalnego street foodu bo serwują nam go hotelowi kucharze. Na plażę z hotelu można wyjść prawe bezpośrednio. Basen ok.

Wady

Hotel oddalony od większych kulturalnych skupisk.

Romek

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel fajny czysty ( oczywiście jak by człowiek chciał szukać niedociągnięć to znajdzie ale mało) Położony ślicznie między rzeką a oceanem ,ma 2 recepcje jedna od strony lądu , i dowożą łódką do hotelu krąży non stop, Jedzenie dobre znajdzie się zawsze coś dla siebie , co prawda z europejską kuchnią kucharze mają problem ( mięso wysuszone często ) Drinki nawet spory wybór . Basen duży mało ludzi w wodzie . Plaża śliczna czysta woda też czysta niestety ponieważ to nie plaża hotelowa wiec parasoli leżaków brak . Polecam wycieczkę po rzece naprawdę super niedroga 20 dół za rodzine

Zalety

Położenie plaża i miła obsługa

Centara Ceysands Resort