Cenger Beach Resort

Hotel i wszystko co z tym związane godne polecenia.

Hotel bardzo przyjemny, obsługa przemiła, jedzenie pyszne, czyste pokoje.

Zakochaliśmy się w Turcji! Szukałam wakacji czytając opinie i również wystawiam. To był strzał w 10! Zależało mi na tym, żeby w opiniach nie było występowania problemów żołądkowych i się sprawdziło! 5 osobowa rodzina z trójką dzieci zero problemów i zero stosowania jakich kolwiek zaleceń jakie się czyta wybierając do Turcji. Piękny hotel, ekskluzywne wnętrze, zjawiskowy podświetlany basen, piękne ciepłe morze- koniecznie buty do morza! W hotelu rewelacja, super salon gier dla dzieci z przesympatycznym panem, którego dzieci uwielbiają, co prawda atrakcje dodatkowo płatna, ale gdyby było za darmo to by wszyscy tam siedzieli i grali cały dzień 🤣 Nie trzeba wracac do hotelu na określonegodziny na posiłki bo przy basenie i przy plaży bary z pysznym jedzeniem, z pysznymi rybami i sympatyczną obsługą. Jedynym minusem to było to, że wybierając wycieczke zwracałam uwagę, żeby godziny przylotu i wylotu nie zabierały dnia , ale zostało mi tak zmienione, że ten jeden dzień mieliśmy i tak do tyłu bo godzina opuszczenia hotelu na lotnisko była już o 9 45 a planowo przy wstępnej rezerwacji była to godzina około 20. Okolica hotelu faktycznie do zwiedzania nie jest, ale za 1euro można już lokalnymi busikami się przemieścić. Dla rodzin z dziećmi nic więcej niż luksus, który jest w hotelu i plaży nie potrzeba. Przynajmniej nam okolica nie sprawiała kłopotu, wybraliśmy się na wycieczkę do Green Kanion i było pięknie! Nie planowałam, ale chyba ten hotel odwiedzimy drugi raz w przyszłym roku. Było cudownie!!!!

Przy wyborze wycieczki zawsze kieruję się na pierwszym miejscu opiniami, więc i ja ją zamieszcze po powrocie. Wycieczka, hotel, pracownicy, basen, plaża- rewelacja! Dla mnie główną opinią jaka była dla mnie priorytetowa to problemy jelitowe. I tak w tym przypadku moja selekcja ofert okazała się trafiona- zero problemów- a była nas piątka w tym trójka dzieci. Nie stosowaliśmy się do żadnych zalecanych sanitarnych zaleceń pisanych w internecie w trakcie podróżowania do Turcji. Korzystaliśmy z wycieczki do Green Kanion i bardzo ją polecam- przepiękne widoki i fantastyczna atmosfera (...) Plaża kamienista - konieczne buty do wody. W hotelu salon gier co prawda dodatkowo płatne, ale dzieci super wspominają jeżdżące po hotelu świecące autka! Jedynym minusem organizator Exim urwał nam jeden dzień, mieliśmy w ofercie powrót z Turcji o godz ok 23 a później okazało sie, ze stało nam zmienione na wyjazd o 10 rano. Za to duży minus. Szukałam ofert, które właśnie mają najlepsze godziny wylotu i powrotu - " nie zabierając dnia" a i tak nam urwali dzień. Rozumiem, że godziny wylotu mogą ulec zmienię- ale zmiana była zbyt radykalna, zabierając nam cały dzień. Jedzenie pyszne, do tego nie trzeba wracać do hotelu na ustalone godziny posiłków bo w każdym miejscu wypoczynku były do dyspozycji bary z pysznym jedzeniem , rybami, itd. Na plaży bar, przy basenie bar w hotelu bar. Nie trzeba było się ruszać a pyszne jedzenie w ogromnej ilości na każdym kroku 😄 Od 15:30 do 16:30 przy basenie pyszne tureckie pączki i lody. ( dziękuję za przepis!) 😄 Ceny na bazarach i w sklepach poza sezonem bardzo atrakcyjne. Mieliśmy 10 dni pięknych słonecznych bez skwaru ale i tak koło 25-30, wieczory nieco zimniejsze, ale i tak super!!!! Myślę że nie byliśmy tam ostatni raz Polecam!

Miła obsługa, zawsze czysto, posprzątano. Cały czas w hotelu się coś dzieje, że nie trzeba nic szukać poza. Kilka fajnych basenów, dwie zjeżdżalnie, dużo leżaków. Dużo dobrego jedzonka, dużo różnych napoju, alkoholi, po prostu wyśmienita kuchnia. Na miejscu można w dobrej cenie wynająć samochód i zwiedzić okolice. W hotelu są też sklepy dla osób, które coś zapomniały z domu 😃 lub po prostu zrobić zakupy, kupić pamiatki. Ludzie którzy tam pracują są przemili i pomocni. Także gorąco polecam hotel 😊

Nazwa  Cenger Beach Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, parking

6.1

Wyświetlono 177 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojciech

Hotel i wszystko co z tym związane godne polecenia.

Wady

Mało i słabe animacje. Pan wydający ręczniki niemiły. Jeśli wieczorem nie oddasz recznika rano nie wymienisz na nowy.

Patrycja

Hotel bardzo przyjemny, obsługa przemiła, jedzenie pyszne, czyste pokoje.

Zalety

Blisko do plaży, dużo wolnych leżaków, brak kolejek do barów.

Wady

W październiku wyłączone było ogrzewanie basenu więc woda lodowata.

Kamila

Zalety

Brak problemów jelitowych. Pyszne jedzenie w ogromnych ilościach. Jedzenie w każdym punkcie wypoczynku. Ekskluzywne wnętrze. Sklepiki na dole hotelu i w pobliżu. Super salon gier dla dzieci! P

Wady

Żadne

Kamila

Zalety

Brak problemów żołądkowych

Mary

Zalety

Jedzenie, obsługa, czystość, super taras, internet w lobby, rozrywka.

Wady

Nie było ;)

1.0
Sara

Hotel Tragedia Nie dobre jedzenie ciągle to samo Wręcz stare 😭 Szyf brud! Nigdy więcej

Zalety

Nie mam żadnych

Wady

Wszystko jest wadą w tym hotelu.

Lech

Pokój ok. Usytuowanie hotelu niestety na odludziu, brak w pobliżu sklepów i jakichkolwiek atrakcji. Nawet nie ma gdzie wyjść na spacer

Zalety

Hotel w dobrym stanie technicznym, czysto a pokój przestronny. Blisko plaża

Wady

Wyżywienie: duży wybór jednak monotonne menu. WiFi tyjko w lobby jednak bardzo słabej jakości.

Elżbieta

Hotel bardzo ładny, pokoje czyste, przestronne. Sprzątane jest codziennie, ręczniki również wymieniane codziennie. Łazienka duża, czysta. Nie ma problemu z leżakami zarówno przy basenie jak i na plaży. Plaża bardzo blisko wystarczy przejść tunelem. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Blisko do Manawgat jak i Side.

Zalety

Bardzo ładne pokoje, czysto. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Wady

Ręczniki na plażę wydawane tylko między 9 a 11, zwrot tylko do 18.

Jacek

Bardzo poprawny hotel. Miła obsługa, czysto, animacje również dobre (jeśli ktoś je lubi). Natarczywi panowie nad basenem oferujące masaże.

Zalety

Hotel położony bardzo blisko plaży, w pośrodku niczego (dla mnie atut, że z dala od bazarów, dyskotek i tureckiego zgiełku). Można łatwo dojechać busikiem na pobliski większy bazar. Duży czysty basen, dla dzieci dwie zjeżdżalnie mogą okazać się niewystarczające.

Wady

Sama plaża położona blisko ruchliwej drogi, leżąc na plaży słuchać szum aut, klaksony. Jedzenie bardzo kiepskie, mimo, że wybór był ogromny i codziennie w 90 procentach się powtarzające. To był dla mnie największy minus pobytu.

Patrycja

Ogólnie hotel na 3* W recepcji proponują ci " lepszy pokój za dopłatą " dla mnie jest to absurd ponieważ powinno być to zawarte w ofercie aby można było wybrać sobie opcje np lepszego pokoju. Ogólnie mieliśmy pokój trzy osobowy i na spokojnie się mieściliśmy ☺️ Pokoje mogły by zostać odświeżone. Łazienka duża przestronna. Pokoje sprzątane codziennie. W telewizji jeden polski program TVP Polonia. W pokoju balkon z dwoma krzesełkami oraz stolikiem , działająca klimatyzacja. W regulaminie hotelu jest błąd odnośnie sejfu jest wyraźna informacja że trzeba zapłacić depozyt w wysokości 10 euro natomiast w recepcji wymagają 1,5 euro za dzień. Jeśli chodzi o internet - darmowy w lobby bardzo słaby za 13 euro można wykupić sobie na tydzień i ten jak dla mnie był ok. Zdjęcia na stronie są przekłamane nie ma widoku z basenu na może za to jest na wielki hotel który zasłania wszelkie widoki. Nie polecam pokoji z widokiem na basen od rana głośno na szczęście miałam balkon od strony wejścia z widokiem na góry i byłam bardzo zadowolona . Proszę nie kupować wycieczek od rezydenta strasznie zdziera (...)

Zalety

Blisko plaży wystarczy przejść pod kładka , nie ma problemu z wolnym leżakiem na plaży jak i na basenie. Proszę pamiętać aby zabrać ze sobą buty do wody. Pyszne chlebki który piecze na kamieniu Pani nad morzem przy snack barze

Wady

Animacje dla dorosłych na bardzo słabym poziomie , jedzenie dobre ale bardzo monotonne. Drink w barze..robione po łepku każdy smakował tak samo chyba że...dało się extra tipa

Magdalena

Pobyt w hotelu udany, obsługa hotelowa bardzo sympatyczna ,pokoje bardzo czyste codziennie sprzątane chyba żeby ktoś nie chce, jedzenie bardzo dobre ,ogromny wachlarz możliwości wyboru produktów .

Zalety

Basen oraz przynależąca do hotelu plaża

Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje - pobyt z dziećmi bardzo udany , hotel czysty , jedzenie dobre, obsługa bardzo miła

Iwona

Hotel duży przestronny robi wrażenie, czysto, miła obsługa, jedzonko rewelacja. Napewno wart tej ceny. Plaża faktycznie kamienista ale można z mostku schodzić do wody. Pobyt bardzo udany. Polecam

Zalety

Przestronnie, czysto

Wady

Nie znalazłam.

Grazyna

Pobyt uwazam za udany Basen super!Morze blisko chociaz plaza moglaby byc kepiej zagospodarowana.Jedzenie bardzo dobre!

Zalety

Po ostatnim pobycie w marnym hotelu ten oceniam na bardziej niz dobry! Jedynie kawa mi nie smakowala...reszta juz taak...

Wady

Polozenie i niemoznosc wyjscia do miasta badz centrow handlowych

Iwona

Hotel położony w dobrej lokalizacji, czysty i zadbany. Blisko do morza, plaża czysta.

Zalety

Miła obsługa. Smaczne posiłki oraz ciekawy program animacyjny.

Ogólnie pobyt był nawet ok, ale na pewno nie wrócimy. Byliśmy w 4 osoby, ze znajomymi. Animatorzy są w większości w porządku, jednak bardzo nastawieni na inne narodowości. Kiedy prosilo się o polską piosenkę „DJ” wyrzucał i krzyczał. Jedzenie przez cały tydzień było to samo, ostatniego dnia w sobotę była kolacja specjalna z tradycyjnymi daniami tureckimi - wszyscy się pochorowaliśmy po niej. Na wstępie pytają czy chce się lepszy pokój za 20 euro lub 10 za pobyt. Nie dajcie się nabrać to wyłudzenie kasy przez recepcje, dostaniecie ten sam pokój. Do plaży dość blisko, nie jest zatłoczona, polecam zabrać buty do pływania bo jest bardzo kamienista. Ogólnie hotel jest po środku niczego, my wynajęliśmy auto z hotelowej wypożyczalni - bardzo polecamy. Hotel bardzo nastawiony na Turków i Niemców, od 10 do 23 non stop leci muzyka przy basenie. Na tydzień 2 razy były pokazy tańców/ dla dzieci. Drinki w barze bardzo dobre.

Zalety

- bliskość plaży - dobrej jakości bar z drinkami

Wady

- brak różnorodności jedzenia - roszczeniowość obsługi - wyłudzanie pieniędzy na wejściu - duża odległość od przystanków, brak dojazdu do miast - głośna muzyka od rana do nocy

Robert

Nie dałbym 5* za całokształt, jednak pokoje czyste, a pokój o podwyższonym standardzie baaardzo przestronny z widokiem na basen bardzo ładny. Czystość całego obiektu i otoczenia basenu pozostawia sporo do życzenia ale akceptowalna. Jedzenie smaczne i różnorodne (zarówno w restauracji jak i snack barze). Obsługa i animatorzy miła i nienachalna. Animacje jednak słabe. Organizacyjnie chaos, wszystkie wydarzenia z opźnieniami (no ale to przecież wakacje więc nikomu się nie speszy :)) Plaża kamienista z głębią po 2 metrach od linii brzegowej więc na pewno nie dla dzieci. Plaża raczej pusta, bar przy plazy tylko z piwem bez mocniejszych alkoholi. Jedzenie w tym barze smaczne. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni w tej cenie hotel godny polecenia

Gienek

Przede wszystkim zanim kupiłem ofertę na wakacje.pl ogladalem zdjęcia na stronie wakacji i basen był z widokem morza a w rzeczywistości tak nie jest bo jest wielki drugi hotel ktory zaslania jak mur chinski wlasnie ten widok. Poza tym rodzinny hotel. Jedzenie obfite i Smaczne, choć nie ma rewelacji. All inklusive ale n.p sok ze świeżych owocow sa platne. Soki napoje z maszyny nie polecam bo chemia w proszku. Plaza 200-300m. Od hotelu pod tunelem i blisko jest. Uważam że Baseny muszą czyścić jak najczęściej i dokladnie bo dużo ludzi skorzysta. Obsługa bardzo miła. Pracownicy starają się i pomocni. Animacja dla dzieci i mini club w porządku. Ale dla dorosłych słabo oprócz piłki wodnej. Jak ktoś wyjeżdża nad ranem z hotelu te lunchboxe na wynos które przygotowuja na śniadanie to nie polecam. Bo dostalismy sucha bulka do hotdogi z pleśniowym serem żółtym i do tego w kartoniku nie dobry napoj. Wokół hotelu nie ma nic specjalnego a czasami bazaar jest i tyle. Podsumowując; więcej razu nie wrócę do tego hotelu.

Zalety

Pracownicy mili i pomocni.

Martyna

Obsługa przemiła, pokoje duże i funkcjonalne codziennie sprzątane , animacje dla dzieci jak i dorosłych które fajnie jednoczyły gości, baseny, dużo jedzenia, bar też spisywał się na 5+ , sklepy w hotelu także też można cos kupić na miejscu , ewentualnie 10 minut piechotą mini bazarek , blisko do morza, sala z dodatkowo płatnymi grami i mini klubik dla dzieci . Także idealnie polecam dla rodzin z dziećmi :)

Zalety

Animacje dla dzieci i dla dorosłych Brodzik Basen ze zjeżdżalniami I duży basen dzięki czemu każdy może spokojnie popływać Duży wybór jedzenia

Pawelcio

Hotel na 10 daje 6 . Jestem co 3 msc 6 jest dobra opinia pozdrawiam serdecnie

Zalety

Zalety jak i wady 6 na 10

Wady

6 na 10

Cenger Beach Resort