Catalonia Royal Bavaro

Położenie Hotel znajduje sie ok. 15km jazdy samochodem od lotniska w Punta Cana. Polozony przy przepieknej szerokiej plazy Bavaro. Plaza jest dobrze utrzymana, glony\wodorosty byly sprzatane codziennie. Lezaki, parsole i reczniki sa bezplatne, reczniki mozna wymieniac na swieze w punkcie przy plazy w godzinach 8-18. Na plazy nie zauwazylam 'rezerwowania' lezkow recznikami, natomiast przy basenie juz o 7 rano czesc lezakow byla 'zarezerwowana'. W sasiedztwie siostrzany Catalonia Bavaro Beach Golf & Casino Resort - goscie czesci Royal moga korzystac rowniez ze strony Family. Teren hotelu jest idealnie zadbany, jest na nim sporo ptakow, mozna zobaczyc miedzy innymi kolibry Obsluga Przemila usmiechnieta obsluga! Zainteresowana goscmi, ale nie nastawiona na napiwki. Niestety mowiaca glownie po hiszpansku. Pierwszego dnia pobytu mielismy problem z sejfem (rozladowana bateria), po telefonie na recepcje w ciagu pol godziny pojawil sie ktos zeby ja wymienic. Przy zameldowaniu obsluga zawiozla nas do pokoju z bagazami wozkiem golfowym, i odwiozla do recepcji przy wymeldowaniu. Wyżywienie Wybor jedzenia jest bardzo szerki, na pewno kazdy znajdzie cos dla siebie - od karaibskich specjalnosci po europejskie makarony i pizze. Jedzenie bylo swieze, ale ze wzgledu na specyfike flory bakteryjnej zalecane jest branie probiotyku przed i w trakcie wyjazdu Sniadania i obiady dostepne w formie bufetu. po stronie Royal: + klimatyzacja + blyskawiczna obsluga, ktora pamieta preferencje gosci - na nas przy kazdym posilku czekala mimosa + bardziej nowoczesny wystroj wnetrza - mniejszy wybor jedzenia po stronie Family: + wiekszy wybor jedzenia, szczegolnie deserow - brak klimatyzacji - duzo wiecej stolikow, wiec jest dosc glosno - przestrzen jest mniej zadbana i wolniej sprzatana - mimo zamontowanych siatek lataja w srodku ptaki Kolacje dostepne w bufecie po stronie Family lub w restauracjach tematycznych. Restauracje wymagaja wczesniejszej rezerwacji, nie mielismy problemu z robieniem rezerwacji na nastepny wieczor. W ciagu dnia dostepne sa przekaski w bufecie obok basenu, rowniez pizza (do poznych godzin nocnych), hot dogi, nalesniki. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe sa dostepne w barach przy basenach, przy plazy, bardzo polecam Juice Bar na plazy! Jest dostepna rowniez kawiarnia z pysznym frappucino W rozne dni tygodnia na plazy jest sa przygotowywane BBQ lub paella. Pokoje Pokoje sa w niskich willach. Zdecydowalismy sie na opcje Priviledged. Pokoj wygladal idealnie jak na zdjeciu, ale niestety widac bylo po drobnych szczegolach, ze jest lekko przestarzaly. Housekeeping codziennie dokladnie sprzatal, reczniki byly wymieniane wedle potrzeb. Duze wygodne lozko. Swietnie dzialajaca klimatyzacja. Na balkonie dwa krzeselka, stolik i hamak. W pokoju dostepna kawa, herbata, woda, slodkie napoje w lodowce - wszystko uzupelniane codziennie. Kosmetyki hotelowe uzupelniane na biezaco. Sport i rozrywka Dostepne sa dwa baseny (z czysta woda). Organizowane sa animacje, zumba, aerobik, siatkowka plazowa. Po stronie Family jest dyskoteka i codziennie inne przedstawienia np cyrk. Na plazy dostepne sa kajaki i paddleboarding. Odplatne SPA z widokiem na morze. Porady - polecam zabrac duza ilosc kremu z filterm, slonce jest bardzo ostre. Kremy w sklepikach na terenie hotelu kosztowaly ok 25$ - rowniez srodek na komary moze byc przydatny, wieczorem jest ich dosc duzo - jednodolarowki na napiwki, niestety nie zawsze byla w recepcji opcja rozmienienia Hotel jest idealny dla par. Luksusowy wypoczynek w przepieknym miejscu, polecamy calym sercem!

Bylismy tam na Sylwestra . Impreza kiepska kolacje trzeba było zarezerwować w jednej z niewielu restauracji . Jedzenie kiepskie jak na Karaiby. Po nowym roku w momencie jak dojechało mnóstwo turystów brakowało miejsc w restauracjach i leżaków przy basenie o ręcznikach nie wspomnę. Woda w basenie brudna z plamami tłuszczu po olejkach i kremach nieczyszczony przez 10 dni. Plaża Adult Strefa cała w palmach zabierających słońce cały dzień był cień . Nabrzeże brudne . Wycieczki z Corala nie polecam brać , stare autokary , katamarany i łódki . Pokoje przy uliczce bardzo głośne . Od 5 rano jeżdżą starymi wózkami i hałasują . Ogólnie NIE Polecam . Wybierzcie inny hotel jak ktoś się nad nim zastanawia .

Świetny hotel, pyszne jedzenie, przemiła obsługa. Pokój w typie standard, a niczego w nim nie brakowało, wszystkie sprzęty sprawne. Otoczenie hotelu bardzo zadbane.

Hotel naprawdę luksusowy. Obsługa błyskawiczna - wystarczy usiąść gdziekolwiek, a natychmiast pojawia się kelnerka czy barman. Wadą były komary w barze Piano, po kilku dniach wieczorami siadywaliśmy w czynnym do północy barze na plaży, gdzie było ich mniej. Wszystkie posiłki a la carte we wszystkich restauracjach, jedynie na śniadaniu można skorzystać ze szwedzkiego stołu. Jedzenie to w ogóle bardzo mocna strona hotelu. W żadnym hotelu nie jadałem tak dobrze - w żadnym kraju, bez względu na standard i typ (także w hotelach klasy business). Catalonia Royal to cichy, luksusowy obiekt wyłącznie dla gości tego hotelu, my natomiast mogliśmy korzystać z infrastruktury \"zwykłej\" Catalonii - gwarnej, typowej wioski wakacyjnej. Chyba tam wrócimy, choć do tej pory przez blisko 15 lat stosowaliśmy zasadę \"każdy pobyt w innym hotelu\".

Hotel, dbałość o szczegóły, czystość, jedzenie, wszystko w jak najlepszym porządku i warto pojechac właśnie tam na wakacje

Nazwa  Catalonia Royal Bavaro
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, golf

Rozrywka: dzienne i wieczorne animacje, muzyka na żywo, dyskoteki, przedstawienia.

Rozbudowana infrastruktura: taras słoneczny, jacuzzi, 3 restauracje, 4 bary, amfiteatr, sklepy, kasyno.

Dla aktywnych: siłownia, aerobik, tenis, kajaki oraz sporty wodne (odpłatnie).

6.5

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

- zadbana zielen na terenie hotelu - przepiekna plaza - obsluga - sklepiki na terenie hotelu, mozna tam kupic pamiatki, ubrania i artykuly spozywcze - bardzo polecam kupic rum, kakao, czekolade i cukier trzcinowy! - wykwaterowanie jest do godziny 12, nasz lot byl o 21, do wieczora moglismy korzystac ze wszystkiego w hotelu, moglismy rozniez skorzystac z prysznica w strefie SPA przed wyjazdem

Wady

- koty chodzace w poblizu glownego basenu i resturacji, bardzo smutny widok, wszystkie sa bardzo chude i glodne, wiekszosc jest chora - przestarzale pokoje, dla mnie z tego wzgledu jest to hotel 4.5 gwiazdkowy - slaby zasieg internetu na plazy - brak szlafrokow w pokoju - 'rezerwowanie' lezakow przy basenie recznikami z samego rana - odrapane kubki do serwowania (pysznych) napojow

2.6
Renata

Pobyt - Grudzień 2021

Zalety

Mila obsługa restauracji .

Wady

Brak należytej ilości leżaków i ręczników , słabe jedzenie , brudna woda w basenie i brzydka w Oceanie .

Mateusz

Pobyt - Październik 2021

Zalety

Czystość, serwis i wiele innych.

Wady

Nie zauważyłem!

KLAPEK

Pobyt - Kwiecień 2017

Zalety

- hotel dla dorosłych - absolutnie fantastyczne jedzenie + obsługa - doskonałe drinki na bazie najlepszego rumu - basen z idealną wodą - bar na plaży - mnóstwo leżaków - dobrze ocieniona palmami plaża

Wady

- dużo wodorostów - komary (marzec/kwiecień)

Daniel

Pobyt - Czerwiec 2016

Zalety

Poza klimatyzacja w pokoju, która była głośna i ciezko się ją regulowalo, a bardzo wyziebiala pokój wszystko super!

Wady

Klimatyzacja, która za bardzo wyziebiala pokój.

ola

Pobyt - Maj 2013

Hotel o dobrym standardzie. Położenie hotelu zapewnia spokój i mozliwość swobodnego korzystania z plaży.Jednak tego roku plaża w tej okolicy PC była wyraźnie zniszczona przez morze, znacznie węższa, część palm podmytych i poprzewracanych. Podobnie było bardziej na północ, gdzie poszliśmy odwiedzić hotele, w których byliśmy wcześniej. Pogoda w maju doskonała, kilka razy pokropiło po kilkanascie minut.

Zalety

Hotel wyłącznie dla dorosłych. Nie ma wrzasków i pisków na plaży, bo jest prywatna, tylko dla gości Royal, spokój w restauracjach i na basenie. Bardzo czysto, chociaż hotel nowy i jeszcze niezbyt \\\"zarosnięty\\\". W drugiej części hotelu można korzystać z dobrze przygotowanych bufetów i jest osobna sala dla dorosłych do jedzenia.W części Royal do wszystkich posiłków karty i obsługa kelnerska, nie potrzeba biegać z talerzami. Na plaży bar z sokami wyciskanymi na poczekaniu ze świeżych owoców,świetny wynalazek. Posilki a la carte bardzo smaczne i pięknie podane, całkiem niezłe wino do posiłków Nie ma żadnych animacji i \\\"zabawiania\\\" gości, jak to komuś potrzebne, mógł iść do drugiej części hotelu. W piano-barze wieczorem naprawdę dobra muzyka na żywo, Drinki też w tym barze najlepsze, podawane w odpowiednim szkle. Hotel z klasą dla bardziej wymagajacych.

Wady

Tylko dwie- muchy , dość dokuczliwe w ciągu dnia w części lunchowej na powietrzu. Po drugie podlewanie trawników dokładnie w porze wczesnego śniadania, a woda to jak wiadomo z grubsza oczyszczone ścieki, więc niefajnie było po tym chodzić w klapkach.

Catalonia Royal Bavaro