Catalonia Oro Negro

Hotel fajny jedzenie dobre bardzo dobra lokalizacja blisko 3 rózne plaże jedyny minus na kolacji płatne picie ok 2-5euro /os Polecam koniecznie zobaczyć Siam Park, Loro park, Manky Park, Yungle Park rewelacja

Hotel stosunkowo stary ale bardzo zadbany. Duży wybór śniadań i obiadokolacji. Obsługa rewelacyjna. Polecam pokoje na 4 piętrze cicho i super widoki.

Polecamy wszystkim nowożeńcom, cudownie, spokojnie....a jedzenie jak w najbardziej wykwintnej restauracji....jedyny minus to spacerek 15 minut do morza...

bardzo dobry hotel za przystepną cene, posiłki i obsluga rewelacja, w recepcji trzeba wziąć pilot do kimatyzacji, zostawia się depozyt, o to trzeba zapytać. Pani Agnieszka, rezydentka godna polecenia!!!!!!!!!!! bardzo kompetentna, ogólnie polecam bardzo. Do plaży na skrot do 15 min, ale to nie przeszkadza, plaza jak na kanarach ciemny piasek, do centrum bardzo blisko. Hotel bardzo godny polecenia ze względu na ogromną zaletę bliskości od lotniska i promu, dzięki czemu byłyśmy grupą najkrócej czekajaącą na jakikolwiek transport i najpóźniej wykwaterowaną.

Ogólnie fajne wakacje, polacy sa kwaterowani na 1 pietrze , fajny widok na basen, okolica fajna

Nazwa  Catalonia Oro Negro
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Playa de las Americas
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, rowery, golf, bez paszportu, parking, zwierzęta

Do lotniska Reina Sofia ok. 15 km

Wi-fi w lobby bezpłatnie

Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi

Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami

6.5

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mariusz

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Czysto miła obsługa

Wady

płatne picie kolacja

Pobyt - Lipiec 2023

Nowożeńcy

simba

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Fajny basen, Blisko nad morze Blisko Siam Parku Blisko sklepy Obługa miła

Wady

Pojedynczy karaluch

Grażyna Paturalska

Pobyt - Marzec 2015

Świetne położenie, czystość, przestronne pokoje, miła obsługa i dobre jedzenie.

Zalety

Świetne położenie, czystość, przestronne pokoje, miła obsługa i dobre jedzenie.

Wady

dość duża odległość od plaży piaszczystej.

Magda M

Pobyt - Październik 2014

hotel dość stary,jak większość w tej miejsowości. ale bardzo zadbany i czysty, stosunek jakości do ceny odpowiedni.

Zalety

w centrum miejscowości Playas de las Americas-duży plus

Wady

do najlepszej plaży ok 20-30 min

ysantis

Pobyt - Czerwiec 2014

Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w tym hotelu, na plus oceniamy obsługę, jedzenie - bardzo duży wybór ryb, mięs, zawsze znajdzie się też posiłek dla wegetarian, codziennie sprzątane pokoje i basen. Zostaliśmy zakwaterowani (jak większość Polaków) w najgorszej części hotelu ,czyli od strony ulicy, pokoje w tej części hotelu są bez lodówki, czajnika elektrycznego, z bardzo niewygodnym, wyrobionym materacem i z łóżkami na kółkach. Kaucja za pilota od klimatyzacji wynosi 10 euro/za tydzień a opłata za sejf 18 euro/tydzień. Po incydencie jaki miał miejsce w hotelu (hałasy, burdy na korytarzu) zostaliśmy przeproszeni przez obsługę za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty przeniesieni do pokoju o podwyższonym standardzie (poziom 6). Mamy więc porównanie 2 pokoi, które można określić \"niebo a ziemia\". Pokój po remoncie, bardzo dobrze wyposażony z wygodnym łóżkiem i materacem, lodówką, czajnikiem, suszarką. A w łazience czekały na nas szlafroki i jednorazowe kapcie. Hotel oceniamy dobrze, oczywiście zależnie od pokoju jaki się dostanie, w 90% goście to angielscy emeryci, trochę Rosjan i Polaków. W jednym z barów pracuje Pani Paula - Polka, bardzo pomocna i sympatyczna osoba.

Zalety

obsługa, duży wybór posiłków

Wady

pokoje przed remontem

label

Pobyt - Maj 2014

Byliśmy w hotelu na początku maja 2014. Dla nas hotel Oro Negro to strzał w dziesiątkę. Pokój mieliśmy na drugim piętrze z centralnym widokiem na duży basen (dużo leżaków, wolnych w każdej chwili). Hotel super ? wszyscy mili, pomocni (hiszpański, angielski, rosyjski). Pokój był duży, czysty, klimatyzacja (depozyt ? 20 euro) nie była potrzebna, wiatrak na suficie ewentualnie. Jedyny mankament to brak lodówki (przy HB) oraz brak polskiego kanału tv. Duża łazienka z suszarką, żelem do kąpieli i mydłem. Ręczniki zmieniane codziennie. W lobby wifi. Blisko do plaży, ale ciemnej i kamienistej, ale też niedaleko do fajnej i piaszczystej (jasnej) plaży de las Vistas oraz do urokliwego centrum, pełnego kafejek, sklepów itp. Przy plaży promenada ciągnąca się kilometrami z knajpkami, sklepami, perfumeriami itp. Jedzenie super, duży wybór, do kolacji płatne napoje (mineralna 1.40 euro, wino od 5,5 do ok. 8,5 euro ? które można przechować w lodówce restauracyjnej na następny dzień). Codzienne animacje, fajne. Byliśmy na dwóch wycieczkach (z Alfa Star), jedna jeepami na wulkan Teide i do Maski ? super, natomiast druga to objazd wyspy i Loro Park. Polecamy obie wycieczki. Były zorganizowane na wysokim poziomie. Pani Kasia M. - rezydentka wykazała się dużymi kompetencjami ? wiedza i historyczna i współczesna, naprawdę extra. ?Wisienką na torcie? okazała się wspaniała Polka Paula ? szczera, wesoła, dowcipna, która pracuje w barze. Rewelacja!!! Robiła najlepszą kawę i najlepszą Sangrię. Już tęsknimy za Teneryfą i Oro Negro.

Zalety

duży pokój z widokiem na basen, duża łazienka z suszarką, blisko centrum i plaży, urozmaicone i smaczne posiłki, miła obsługa,

Wady

brak lodówki i polskich kanałów w tv

Michał

Pobyt - Sierpień 2012

Oro Negro ? bardzo dobry hotel, polecam! Pokój (wersja premium) ? ładnie umeblowany (uważam, że powyżej 3*), codziennie sprzątany, bardzo czysta łazienka (z suszarką), lodówka, wydajna klimatyzacja w pokoju, TV z kanałami w różnych językach. Obsługa ? najmilsza i najbardziej uprzejma ze wszystkich hoteli, w której do tej pory byliśmy. Nie mieliśmy żadnych problemów. Jedzenie ? bardzo smaczne. Codziennie do wyboru kilkanaście dań od uniwersalnych (typu pizza, czy makarony) po typowo hiszpańskie (np. paella). Basen ? sporej wielkości, czysty, zawsze były dostępne leżaki. Animacje ? nie korzystaliśmy, ale codziennie od rana do nocy się coś działo. Położenie ? do plaży (jasny piasek) ? około 5-10 minut; do barów i dyskotek ? około 5-10 minut; do centrów handlowych (Zara, Bershka, jubilerzy, perfumerie etc.) ? 10-15 minut. Nie zgadzam się z opiniami, że hotel jest położony ?przy ruchliwej ulicy?. To, że ulica ma 3 pasy, nie oznacza że jest ruchliwa. W nocy była cały czas pusta. Ponownie wybralibyśmy ten hotel, jeśli byśmy mieli teraz ponownie wybierać!

Janina

Pobyt - Marzec 2009

Jak na 3 * byłam bardzo miło zaskoczona, pokoje przyjemnie urządzone, ładne i czyste. Dużym atutem hotelu jest fakt, że wiele pokoi jest łączonych (dla rodziny 4-osobowej było to idealne rozwiązanie, żeby spędzić czas razem). W hotelu można korzystać z różnych animacji (aerobik, gimnastyka, rzutki, ping-pong, mini golf czy kręgle). Jeśli nie wymaga się marmurów i złota to ten hotel jest idealnym miejscem na wypoczynek za rozsądne pieniądze.

Tomek

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel dla rodzin z mniejszym portfelem, albo młodych studenckich par. Jeśli zdecydujecie się na podróż tutaj to polecam wybranie opcji HB. Jedzenie bywa różne raz naprawdę smaczne a innym razem bufet potrafi być skromny. Dlatego warto wybrać się na obiad do tutejszych restauracji, których jest całkiem sporo. Dobre jedzenie w niezłej cenie. Duży czysty basen, nie inaczej z czystością było w pokoju. Narzekający mogą mieć pretensje o to że hotel ma przestarzałe czy nie modne wnętrza. I pewnie mają rację z tym że mi to nie przeszkadzało.

Przemo

Pobyt - Grudzień 2008

Położenie w centrum. Plusy dużo sklepów, przystanków, knajpek, zero nudy. Minu to hałasy. Pokój w klimacie lat 80 tych. Jak ktoś lubi trochę old school będzie zadowolony. Jedzenie bez zachwytu, ale jadłem co dali więc aż tak źle też nie było. Lekko podniszczony prysznic w łazience miał problem z ciśnieniem. Przyszedł starszy Pan który mówił tylko si senior. Pogrzebał 20 minut i problem znikł. Woda w basenie zimna. Nawet jak na taki upał który panował. Cieplejsza był w morzu 400 metrów od hotelu.

Leon

Pobyt - Grudzień 2008

Jestem zdania że ludzie powinni uważnie poczytać o hotelu zanim agent turystyczny coś wciśnie. I wiedzieć że 3* są specyficzną kategorią. Potrafią być albo dobre albo nie różnić się wcale od tych 2* Ten stawiałbym w gronie tych lepszych. Wrażenie jakie na mnie pozostawił dobre. Zawsze czysto, dość świeże posiłki. To że czasem coś nie smakowało to normalne. Wy chyba idąc do waszej ulubionej restauracji też zjedliście coś niedobrego a nie przestajecie tam chodzić ;). Okolica sprzyjająca aktywnym, mniej dla tych którzy cenią ciszę. Pokój bez większych uwag. Może jedynie trochę nowej farby.

Jędrzej

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel frontem ustawiony do drogi. Nasz pokój był jednak od strony basenu i my nigdy nie zaznaliśmy jakichkolwiek hałasów. Basen ok od 2,6 do 3 m głębokości w zupełności wystarczało do spokojnego pływania. Animacje nam się podobały, personel bez zastrzeżeń. Jedzenie w mojej skromnej opinii lepsze niż w 4* hotelach w których jadłem. Pokój ładny, żadnych mrówek. Czysto, schludnie skromnie. Korzystaliśmy z transportu publicznego. Tanio w miarę sprawnie.

Bartłomiej

Pobyt - Grudzień 2008

Gigantyczne łóżko. Meble przypominają trochę o wspaniałych latach '80/90. Nie było suszarki do włosów w łazience i lodówki. Była natomiast klimatyzacja, telewizor z satelitą. Restauracja pochwalić się mogła sporym wyborem różnych potraw, owoców. Goście z różnych zakątków tak więc jedzenie nie było nastawione tylko i wyłącznie na jedną grupę odbiorców. Basen bardzo duży miejscami bardzo głęboki. Super do pływania ale woda zimnnnnnnaaaa. Mały basen także dla najmłodszych.

Dada

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel położony w dość dużej odległości od plaży piaszczystej, 20min spokojnym spacerkiem. Pokoje duże, czyste, łazienki również, ale bez suszarki, mydła. Jedzenie super. Basen duży codziennie rano sprzątany nie ma tłoku. Hotel naprawdę ładny i niedrogi. Jedyną rzeczą, która bardzo mnie denerwowała to wieczorne animacje, które zaczynały się od gry w bingo prowadzonej przez idiotycznego faceta, który wydzierał się na całe gardło, a po występach zespołów całkiem fajnych jeszcze głośna muzyka do 1 w nocy, koszmar. Mimo wszystko polecam.

Elżbieta i Grzegorz

Pobyt - Listopad 2006

Plaża kamienista (są leżaki) położona ok. 400 m, natomiast bardzo ładna plaża (jasny piasek) w odległości ok. 800 m.
Wyżywienie SUPER : bardzo urozmaicone, bardzo smaczne, bardzo miła obsługa w restauracji hotelowej. Hotel bardzo zyskuje z powodu bardzo dobrej kuchni.
Mieliśmy pokój na czwartym piętrze, z widokiem na ocean- byliśmy zadowoleni. Goście - mieszkańcy pokojów od ulicy - niezadowoleni z powodu hałasu - zostali przeniesieni bez większych problemów.
Rezydentka - super - bardzo profesjonalna
Wynajęliśmy z innymi turystami (razem 4 osoby) samochód i samodzielnie zwiedzaliśmy wyspę - w naszym przypadku był to bardzo dobry pomysł- widoki w drodze do La Laguny oraz Candelaria - niezapomniane
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu - polecamy

Byczek

Pobyt - Lipiec 2006

Miło zaskoczyła nas klimatyzacja w hotelu, bo od wiosny 2006 jest zamontowana. Hotel jest bardzo dobrze położony i za nieduże pieniądze oferuje duży komfort. Pokoje czyste i dość przestronne. Jedzenie brdzo dobre i bardzo dużo, choć jestem wybredny to zawsze znalazłem coś dla siebie.Jednego wieczoru do kolacji dostaliśmy szampan. Nie byliśmy z dziećmi to nie wiem jakie są dla nich udogodnienia, słyszałem od znajomych żę za hotelem jest brodzik oraz mały plac zabaw, a w restauracji widziałem że były foteliki dla dzieci. Mieliśmy bardzo miłą rezydentkę z Orbisu panią Agnieszkę, która zastępowała naszą rezydentkę z Selectours! Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel!Życzę udanych wakacji w Hotelu Catalonia Oro Negro!

Ilona

Pobyt - Lipiec 2006

Byliśmy w podróży poślubnej i hotel,po wcześniejszej od nas informacji spełnił wszystkie nasze życzenia;-)
Jednak są to typowe 3 gwiazdki i nie ma się co spodziewać rewelacji.My byliśmy nastawieni na zwiedzanie,więc w hotelu nocowaliśmy i jedliśmy,więc jeśli ktoś chce siedzieć tylko w hotelu to nie polecam,bo nie jest to duży teren,nie ma ogrodu, więc mało przytulnie.Dużym plusem jest wyremontowana restauracja i rewelacyjne jedzenie!!!!Do plaży dość duży kawałek,
ale taki spacer to sama przyjemność;-) Poza tym wszystko w zasięgu ręki,sklepy,bary,restauracje i wypożyczalnie aut.

Catalonia Oro Negro