Dzika i nieodkryta egzotyczna przyroda
Rozległa i zachwycająca rafa koralowa
Długie, malownicze i czyste plaże
Dobra baza wypadowa do pobliskich miejscowości
Pokój był czysty z wyjątkiem poszewek na poduszki które były ze sztucznego materiału i bardzo szybko było czuć na nich pot. Jedzenie było bardzo dobre, jednak największym minusem całego obiektu są ptaki które są w każdej restauracji, przez co jest pełno ich odchodów wszędzie.
Najbardziej podobał mi sie duży teren na którym był położony obiekt.
Ptaki w restauracjach, odchody.
Jeśli ktoś będzie na Dominikanie pierwszy raz to hotel może być. Palmy , woda i ciepło - prawie raj ;) no ale jeśli ktoś już był w Bavaro to...raczej nie polecam tego hotelu bo naprawdę mały basen, bardzo przeciętnej jakości drinki, zużyte leżaki/łóżka na plaży. Dopłata do privilege nie warta uwagi ( chyba że hotel zaproponuje bezpłatnie) . Omijać szerokim łukiem pokoje w budynkach 1,3,5 z balkonami na zachód ( głośna muzyka do północy z klubu na plaży) Jeśli ktoś lubi spacery plażą to niestety ...z jednej strony 100m i koniec a na wschód tylko przy odpływie i żywej duszy ( dla jednych to plus a dla mnie minus bo musiałam chodzić z żoną :) Sama się bała jak zobaczyła znak ostrzegawczy że opuszcza się plażę strzeżoną ) Obsługa hotelu bardzo miła. Do restauracji na kolację z menu nie trzeba się wcześniej umawiać. Kantor hotelowy to ...bez komentarza ( 100? = 75$ ) W kasynie można w razie czego wymienić ?,? na $ po normalnym kursie. Pokoje standard karaibski - raz lodówka pełna, raz nie , kosz raz opróżniony raz nie, łazienka raz zaopatrzona raz nie.....ale to karaiby ;) No i ostatnia sprawa...glony na plaży. Nie znam powodu ale przez pierwsze 3 dni morze wywaliło tyle zielska na plażę, że sąsiedni royal bavaro używał koparko-ładowarki do zbierania tego. U nas traktor +przyczepa. Później woda się oczyściła i ilości glonów mieściły się w normie - poranne sprzątanie zalatwiało problem. Podsumowując - na pierwszy raz miejsce super jeśli to kolejny wyjazd to są hotele dużo lepsze przy głównej plaży.
Miła obsługa. Blisko lotniska. Odpowiedni dla osób , które będą na Karaibach pierwszy raz. Całkiem dobry dla rodzin z dziećmi ( odpowiedni basen, animacje ) Zielono , wysokie palmy.
Mała plaża ( hotel nie jest przy głównej plaży Bavaro jak w opisie) Słaby wybór jedzenia(mało owoców morza) . Mały basen. Kiepskie drinki ( soki do drinków to najtańsze koncentraty, bez świeżych owoców) Krótka plaża. Hotel ( + sąsiedni royal ) i nic więcej trochę odcięty od reszty Bavaro.
.......................................................................................
od strony oceanu