Dogodna lokalizacja - w centrum miejscowości, nieopodal piaszczystej plaży.
W pobliżu hotelu znajdują się lokalne tawerny, restauracje i sklepy.
Na terenie znajduje się basen i osobny brodzik dla dzieci.
Dla gości hotelowych dostępne są: restauracja, bar, snack bar, bar przy basenie oraz taras słoneczny.
Hotel bardzo fajny, jakoś adekwatna do ceny. Pokoje ładne, trochę mały prysznic.
Fajnie była podawana kolacja w formie reasekuracjyjnej. Kucharz dla każdego przygotowywał danie. Nie było bufetu.
Monotonne śniadania. Mały wybór.
bardzo zadbany hotel wygląda jakby był niedawno remontowany, czysto i codziennie było sprzątane w pokoju. Bardzo ładna marmurowa podłoga. Grzeczna i sympatyczna obsługa mogę polecić każdemu pobyt w tym hotelu pozdrawiam
Pokoje komfortowe, klimatyzowane, dobre śniadania. Przy hotelu przystanek autobusowy a obok wypożyczalnia samochodów w której pracuje Polka. Jedyny minus to dostępność basenu, jest czynny do 19
Godziny dostępności basenu
Położony blisko plaży i ulicy. Hotel i jego otoczenie bardzo zadbany i czyty. Pokoje estetycznie urządzone, wyposażone we wszelkie potrzebne sprzęty włącznie z wagą czy suszarką w łazienkach. Pomieszczenia te były codziennie sprzątane, codzennie też były wymieniane reczniki i pościel.. Personel - bardzo życzliwie nastawiony do klienta, zawsze chętny do pomocy. ( pracownocy recepcji i kuchni ). Wspaniała obsada kuchni zasługuje na szczególne pochwały, Z otwartością codziennie witająca przybyszów miejscowymi specjałami. Przygotowywane posiłki bardzo smaczne i estetycznie podawane. Zauważyłąm , że wiele osób z zewnątrz przychodziło popoludniami aby skosztować miejscowwych specjałów w wydaniu kuchni Castro Hotel.
Personel - wspaniali, życzliwi ludzie. W trakce swego pobytu poprosiłam w jednym dniu o wczesniejsze śniadanie z uwagi na wyjazd krajoznawczy. Nie było z tym żadnego problemu mim, iż perosnel musial rozpocząć swoją pracę o 2 godziny wcześniej . Ponadto, zatrudnieni starali się pomóc w transerze na lotnisko w drodze powrotnej, kiedy rezydenci biura Join Up całkowicie zawiedli - nie odzywali się i nie informowali swoich klientów o organizacji powrotu.
Nie było żadnych wad.
W kwestii pobytu w hotelu oceniam na bardzo dobry. Obsługa przemiła, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Śniadania bardzo w porządku. Jeśli chodzi o pokój, to w porządku jak na dwie osoby, w środku klima, balkon i ładna łazienka. Pokój był często sprzątany oraz była wymieniana pościel oraz ręczniki, co uważam za wielki plus. W hotelu znajduje się na 3 pietrze teras, z którego można zaobserwować bardzo ładne widoki, m.in na morze i góry. Basen znajdujący się na zewnątrz bardzo zadbany, mnóstwo miejsca. Lokalizacja również jest rewelacyjna - dookoła mnóstwo sklepików, restauracji oraz wypożyczalnia samochodów obok i przystanek autobusowy. Wyjazd oceniam na 11/10.
- taras z pięknym widokiem na góry i morze, - klimatyzacja (mocna) w pokojach, - duży balkon, - systematyczne sprzątanie pokoi, - przemiła obsługa, - przepyszne śniadania, - rewelacyjna lokalizacja, nieopodal sklepik ( z żywnością), mnóstwo świetnych restauracji, bary, wypożyczalnie samochodów.
Osobiście - nie zauważyłem żadnych.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Pyszne jedzenie, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa hotelu uśmiechnięta w każdej sprawie pomocną. Pokoje średniej wielkości, my mieliśmy dwójkę. Tylko łazienki dają wiele do życzenia.
Miła zawsze uśmiechnięta i w każdej sprawie pomocną obsługa hotelu.
Stare łazienki.
Hotel położony blisko ulicy co jest dobre bo komunikacji i dostępność do sklepów ale od frontu musi być gośno. Miła obsługa, dobre jedzenie, do plaży 5 minut. Plaża piaszczysta duża z dużą ilością barów do wyboru- z jedzeniem i leżakami. Fajny basen. Obok wypożyczalnia samochdów z pania Edytą która podposiw gdzie jechać i da dobre auto.
Wszystko ok polecam pokoje czyste śniadania bardzo smaczne
Wszystko ok polecam
Hotel bardzo w porządku, zgodny ze standardem 3 gwiazdek. Nie mam żadnych większych zarzutów. Czysto i przyjemnie. Miła, uśmiechnięta i pomocna obsługa. Fajny, kameralny basen. Kilka minut spacerkiem do pięknej plaży. Spokojna okolica, natomiast jak ktoś chce pozwiedzać więcej - pół godziny autobusem do stolicy Krety - Heraklionu. Jedyna uwaga - śniadania na średnim poziomie, niezbyt zróżnicowane i średnio smaczne. Poza tym 100% polecam!
Bardzo dobre jedzenie. Mila obsluga. Blisko do morza i komfortowy basen przy hotelu. Polecam
Dobre jedzenie.
Male pokoje
Super . Miła obsługa czysto dobre jedzenie czysty basen
Cisza i spokój
Nie ma
Pobyt w hotelu oceniam jak najbardziej na plus. Wszystko było w porządku, bez problemowo. Pokój sprzątany codziennie, pościel zmieniana. Jedzenie przepyszne, na śniadanie bufet, przez co każdy mógł wybrać coś dla siebie. Blisko do morza i tawern, market pod hotelem. Obsługa przemiła i zawsze uśmiechnięta. Polecam.
Obsługa Odległość do morza Śniadanie w formie bufetu
Idealny hotel dla osób planujących zwiedzanie. Obok hotelu wypożyczalnia samochodów z bardzo dobrymi cenami. Fiat Panda za 43 euro na dzień. Pod hotelem przystanek autobusowy do Heraklionu. Bilety 1.5 euro w jedną stronę. Komunikacja autobusowa dobrze rozwiązana. W hotelu basen z głęboką woda 2.2 metra. Dużo leżaków. Śniadanie w postaci bufetu szwedzkiego. Wybór dań ok.
Bliskość morza 400 metrów, komunikacja autobusowa. Dużo sklepów i tavern w okolicy
Krótko otwarty basen od 10.30 do 19.00 ale to wynika z nowego prawa greckiego. Chodzi o czas na czyszczenie basenu.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji w Castro. Czyste pokoje, klimatyzacja. Chociaż hotel jest przy ulicy, to nie jest ona zbyt zatoczona i głośna. Jedzenie w restauracji bardzo dobre, urozmaicone śniadania. Polecamy!
Hotel czysty, zadbany, w restauracji goście hotelowi mają 10% zniżki. Bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo smaczne. Położenie hotelu bardzo dogodne - piaszczysta i niezatłoczona plaża po drugiej stronie ulicy, markety, biura podróży, sklepy z pamiątkami obok, przystanek (Heraklion+lotnisko, Knossos, Hop on-off itp.) przy hotelu. Wi-fi dostępne także w pokojach. Całodobowa przychodnia lekarska niedaleko.
Niewielki basen - ale w zasadzie niezatłoczony i wolne leżaki były zawsze dostępne. Zakwaterowanie oficjalnie od 15h, więc jeśli ktoś przyjedzie rano to musi zostawić bagaże na recepcji - ale ten czas można spędzić np. na basenie lub wybrać się nad morze.
Najgorsze 3 gwiazdki w jakich byłam. Śniadania bardzo skromne i mało zróżnicowane, wątpliwość budziła też świeżość niektórych produktów. Pokój (wersja premium) ciasny (z trudem można było znaleźć dość miejsca żeby otworzyć walizkę). Sprzątanie właściwie się nie odbyło, raz w ciągu tygodniowego pobytu wymienione ręczniki. Prysznic dramat, odpływ zatykał się przy każdej kąpieli. W zasadzie poza lokalizacja, trudno mi znaleźć jakieś zalety.
Hotel szczególnie warto wybrać jeśli chce się zwiedzić na przykład Heraklion. Jest czysty i zadbany, panuje w nim rodzinna atmosfera, a sama miejscowość, w której jest usytuowany oferuje możliwość zakupu pamiątek, zrobienia zakupów czy zjedzenia posiłku w tawernie.
Krótki transfer z lotniska, świetna baza wypadowa.
Hotel Castro wybrałam ze względu na świetną lokalizację do zwiedzania wyspy. Hotel jednocześnie położony w centrum większej miejscowości co daje możliwość wyjścia na miasto a niedaleko jest przystanek autobusowy co daje świetne możliwości komunikacyjne. Jest kameralny ale bardzo schludny i czysty. Obok biuro polskie, gdzie można zakupić wycieczki lokalne. Dodam, że mieliśmy późny przylot z Heraklionu oraz szybki transfer na miejsce a hotelarz przygotował dla nas jeszcze kolację, to było bardzo miłe. Pokoje skromne ale jedzenie bardzo smaczne. Za dobrą cenę hotel super jeżeli ktoś nastawia się na zwiedzanie i oczekuje przyzwoitego hotelu z dobrym serwisem.
Świetna lokalizacja, miła atmosfera oraz niska cena :)
skromne łazienki
Niewielki hotel położony w cichej okolicy stanowiący świetną bazę wypadową. Niedaleko znajduje się piaszczysta plaża, na terenie hotelu basen. Pokoje czyste i przestronne. Łatwy dojazd do centrum miasta, obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy.
Hotel świetnie zlokalizowany! Polecam szczególnie osobom, które lubią korzystać z uroków miasta. Hotel znajduje się przy jednej z głównych ulic, właściwie to w samym centrum. Niedaleko hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Poza tym dobry standard hotelu - schludnie, czysto. Bardzo przyjemna strefa basenowa. Obsługa zapewnia rodzinną, przytulna atmosferę i z każdym problemem można się zgłosić. Jeżeli ktoś potrzebuje specjalnej diety, wystarczy wcześniej dać znać.
Lokalizacja. Czystość. Blisko plaży
Kameralny hotel w świetnej lokalizacji, przy samym centrum. Jest bardzo szybki transfer z lotniska. Pokoje są czyste, obsluga bardzo pomocna. Pod hotelem znajduje się biuro z wycieczkami w języku polskim oraz wypożyczalnia aut.