Castello Village Resort

Ten hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki

Przyjemny hotel, czysto miła obsługa. Standardowo zgodny z oczekiwaniem

Hotel położony jest w cichej okolicy. Na piewrszy rzut oka wydaje się być mały, ale tak nie jest. Jest bardzo \"rozłożysty\" co powoduje, że pokoje położone są w różnych zakątkach całego hotelu. Balkony lub tarasy też są w różnych konfiguracjach. Posiłki są bardzo przyzwoite, obsługa w czasie posiłków jest sprawna i przyjazna, Również obsługa w hotelu jest bez zarzutu. Wg mnie hotel nie jest dla małych dzieci, gdyż jest spory kawałek do plaży i nie ma animacji dla dzieci. W hotelu są dwa baseny, jeden większy i głębszy, drugi mniejszy i bardziej płytki. Pokoje posiadają klimatyzację, ja byłam w pokoju dwuosobowym i był całkiem przyzwoity. Prysznic i tolateta były w pomieszczeniu zamkniętym a umwywalka w pokoju, tuż przy łazience. Pościel zmieniana jest co trzeci dzień, ręczniki co drugi. Plaża jest żwirowa, na plaży dwa leżaki + parasol kosztowały 8 ? za cały dzień, od hotelu przynajmniej 500 m i trzeba do niej zejść po skałach. Mnie hotel bardzo się podobał, na pewno może służyć jako baza wypadowa do zwiedzania.

Na pewno nie 4 * może dwie. Stanowczo nie za tą cenę. Ubogie wyposażenie, tandetne pokoje, słabe posiłki, płatne napoje (HB) ogólnie na każdym kroku czuć oszczędności.

Nazwa  Castello Village Resort
Miejsce  Grecja / Kreta / Sissi
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, rozrywka i życie nocne

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jarek

Ten hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki

Wady

nieprofesjonalna obsługa oraz robaki w pokoju (karaluchy), co zostało zgłoszone zarówno recepcji jak i opiekunowi biura

Witold

Przyjemny hotel, czysto miła obsługa. Standardowo zgodny z oczekiwaniem

Zalety

Fajna lokalizacja

Wady

Nic nie przychodzi mi do glowy

Pobyt - Lipiec 2021

Zalety

hotel ładnie położony, w cichej miejscowości Sissi, bardzo dobra obsuga hotelowa

3.8
Wojtek

Pobyt - Sierpień 2020

Ryszard

Pobyt - Wrzesień 2015

Bardzo dobre położenie, Kameralny układ hotelu, Dobre wyżywienie i obsługa.

Zalety

Bardzo dobre położenie, Kameralny układ hotelu, Dobre wyżywienie i obsługa.

Wady

łazienka na średnim poziomie

L

Pobyt - Lipiec 2014

1.Na wstepie pamietajcie by wykorzystac po 20 kg w bagazach, wezcie alkohol i wode do oporu; 2. Sklepy bezclowe to porazka, fajki sa w takiej samej cenie, alkohol 20% drozszy; 3. Wypozyczajcie skuter (60E za 3 dni), warto pojechac W, E, S, gory na poludniu sa rewelacyjne, widoki mega! darujcie sobie wycieczki fakultatywne, ich ceny dochodza do 140 E za dzien (satorni) nie warto! Spinalonga bedzie was kosztowac tym samym 20E plus 2l paliwa i 6E taxiboat z plaki zamiast ok 60E. w czasie naszych wycieczek znalezlismy mase tavern i malych sklepikow ceny lepsze niz w supermarketach; 4. Rezydenci to heh smiech na sali, slabo rozeznani, odsylaja do recepcji i ogolna olewka, a wiec liczcie na siebie; 5. Wbrew ogolnemu pogladowi do knossoss i do ruin w mali nie warto jechac, chyba ze lubisz ogladac kamienie i zastanawiac sie co sobie mysla w taki upal :P 6. jedzenie na poczatku wydawalo sie spoko, ale jego roznorodnosc polega na tym ze sa jajka z papryka potem z pomidorem potem z etc. po 7 dniach mialem juz dosc i wszystko smakowalo tak samo. czasem trafiaja sie perelki jak owoce morza w roznych postaciach, ale jak nie lubicie larw i gasieniczek z mackami i przessawkami to zawsze bylo jakies miecho i zupa. sprobujcie OKRE. u nas tego nie ma, kawa herbata i soki tylko rano! i najdajcie sie wtedy do oporu, 7-10 sniadanie, 19-21 kolacja, na kolacje radze odpuscic bo zle sie spi najedzonym, UWAGA - zakaz wynoszenia jedzenia z baru, my tylko bralismy herbate, cukier, czy cytrynke do drinkow, jezeli poprosicie w recepcji zrobia wam jedzenie na caly dzien i zapakuja jesli np. planujecie na dluzej opuscic hotel (trzeba zglosic 24h przed). 7. Pierwszy dzien i tak musicie troche odespac po podrozy, radze wykorzystac go na poznanie okolicy i plaz, grecy mowia troche w paru jezykach ale slabo im to idzie, uwazaja nas czesto z ruskow i bywaja nachalni z zapraszaniem do knajp podobnie jak arabowie, 8. w razie pytan zostawiam mail, piszcie smialo: lukesabbather@o2.pl

Zalety

raczej cicho i spokojnie, nie bylo zbyt wiele dzieciakow, czy pijanych rosjan , czy polakow; dobry dojazd do drogi glownej heraklion - agios n, ladny hotel i widoki, plaza piaszczysta ok. 500 m, mozliwosc gotowania i lodowka rodem z PRLu

Wady

jedzenie dobre, ale malo urozmaicone, slono sobie za wszystko licza: klima, woda do kolacji, tragiczne animacje hotelowe (koles wzbudza litosc i smiech)

Pobyt - Kwiecień 2010

Bardzo miły pobyt. Kompleks hotelowy wyśmienity. Obsługa w restauracji przemiła (także polska), posiłki urozmaicone i smaczne.Sam szef ośrodka z najwyższej półki. Minusem jest chyba tylko odległość do plaży piaszczystej, ale dla niektórych było to pewną zaletą ze względu na obowiązkowy spacer przez piękną okolicę. Miasteczko ciche, spokojne. Wrócę tam napewno.

Zosia

Pobyt - Kwiecień 2009

W hotelu Castello Village spędziliśmy wspaniałe wakacje.Hotel jest ładnie położony,nie ma tłoku przy basenach i problemów z leżakami,bardzo sympatyczna i przyjazna obsługa hotelowa,w tym kilka osób z Polski. Duże, wygodne pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie OK w porównaniu z hotelami, w których byliśmy wcześniej,chociaż zdecydowanie wolę lokalne tawerny, w których objadaliśmy owocami morza (najbardziej smakowało nam w Fisherman\'s Place, gdzie byliśmy wiele razy. Minusiki: ok. 600 m. do ładnej plaży - my głównie siedzieliśmy przy basenie. Baseny są małe. Dość wysłużone meble w apartamencie, brak jakiejkolwiek anglojęzycznej stacji TV poza Eurosport. Jednak te minusy nie mają żadnego znaczenia - wakacje były fantastyczne! Bardzo polecam.

Pobyt - Sierpień 2008

bardzo fajny hotel położony blisko barów i restauracji, troche dalej plaża piaszczysta i zadbana w sam raz na spacery, jedyny mankament to brak baru przy plaży. animacje średnie za to w hotelu czysto jak i w pokoju, łazienka ładna i czysta. do dyspozycji małę baseny. jedzenie w miarę dobre choć czasem troche monotonne. obsługa hotelu jest miła i uprzejma.

Sławek

Pobyt - Sierpień 2008

Bylismy w tym hotelu przez dwa tygodnie we wrzesniu. Hotel nawet fajny, chociaz mial tez kilka minusow. Plaza bardzo srednia i daleko, a baseny male. Pokoje standardowe, nie za duze, przyjemne, ladne lazienki. W hotelu czysto, zarowno w pokojach jak i w miejscach ogolno dostepnych dla gosci. Jedzenie calkiem calkiem:) Bylo w czym wybierac, a co sie nie wzielo to smaczne i swieze :) Hotel warty swoich gwiazdek ;)

Krysia

Pobyt - Lipiec 2008

Wróciłam w końcu lipca. Bardzo fajne miejsce, zwłaszcza za tak niewielkie pieniądze. Polecam bo miło, ładnie i tanio

Asia i Adrian

Pobyt - Lipiec 2008

W hotelu jest w miarę spokojnie, od centrum oddalony parę minut pieszo. Pokoje różne, chociaż ładnie urządzone i czyste. Jedzenie dosyć dobre, było go dosyć sporo także zawsze byliśmy najedzeni. Przy hotelu małe baseny ale za to sporo miejsca do opalania. Dużym plusem hotelu jest jego położenie, w miarę daleko od hałasów, ale na tyle blisko żeby nie było problemów z dojazdem :)

Henryk

Pobyt - Czerwiec 2008

Może bez rewelacji, ale nie było też źle

Maciek

Pobyt - Czerwiec 2008

Plaża żwirowa i dosyć daleko bo jakieś 15 minut spacerkiem, za to wsam raz na spacerowanie brzegiem. Pokoje ładne i przestronne. Obsługa miła i uprzejma, nienarzucająca się. Hotel leży w niedużej odległości od centrum Sissi. Generalnie wrażenia bardzo pozytywne to byłuy świetne wakacje, polecam.

Pobyt - Kwiecień 2008

Bardzo fajny hotel miły i przytulny dysponuje bardzo fajnym, ale małym basenem, a przy nim bary z dobrymi drinkami. Wystrój wnętrz bardzo miły w odczuciu tak samo pokoje chociaż skromne to bardzo przytulne i jest w nich wystarczająco miejsca na wypakowanie. Obsługa miła chociaż czasami można było się nie zrozumieć z nimi, ale generalnie bez większych problemów. Hotel leży 15 minut pieszo od piaszczystej plaży wysprzątanej i miłej wsam raz na smażenie się na słońcu. Polecam.

mrowka

Pobyt - Lipiec 2007

Było po prostu super!

Pobyt - Marzec 2007

W Castello Village spędziliśmy cudowny tydzień. Był to naprawdę upalny tydzień biorąc pod uwagę, że byliśmy tam w maju. Do 35 stopni w dzień, a noce były dość chłodne. Wieczory za to bardzo przyjemne. W hotelu nie było tłoku! Najwięcej Niemców! Francuzów! Mało Polaków - my spotkaliśmy 1 rodzinę. Bezpieczna dzielnica. Polecam Castello Village praktycznie wszystkim osobom, ale w szczególności rodzinom z małymi dziećmi. Ja byłam na Krecie z chłopakiem, ale z tego co udało mi się zauważyć, to na dzieci czekają tam świetne atrakcje: specjalny pokój zabaw, gdzie nie tylko mogły się bawić, ale organizowano dla nich specjalne zajęcia, podczas których m.in. mogły rysować. Cały czas były obdarowywane drobnymi prezentami (jakieś małe samochodziki, laleczki, słodycze, naklejki). Przepiękny plac zabaw. Hotel przy samym morzu - wybrzeże skaliste - minusem jest brak plaży przy hotelu. W sumie podczas pobytu tylko 2 razy wybraliśmy się na plażę, oddaloną jakieś 15 minut pieszo od hotelu. Uważam, że jest to spory kawałek i niezbyt praktyczne rozwiązanie jeśli chodzi o udanie się tam z dziećmi. Woda w morzu cieplutka, czysta (początkowo żwir, im dalej w głąb morza - piasek). Brak plaży rekompensują 2 baseny! Niezbyt duże! Ale my w maju nigdy nie mieliśmy problemu z miejscem przy basenie i z leżakami. Minusem był brak ratownika! Zupełnie nie wiem dlaczego! 2 bary przy basenie górnym (jeden otwierany był po 19) i 1 przy dolnym. Jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo. Wg. mnie troszeczkę za mało mięsa (chociaż mój chłopak był bardzo zadowolony). Świetna i bardzo miła obsługa w restauracji na dole - podczas pobytu nie daliśmy im napiwku! Wcale! A i tak byli dla nas bardzo mili! :D (była też górna restauracja, ale ona chyba tylko w sezonie jest otwarta). Sklep zaraz przy hotelu, można w nim kupić wszystko! Od alkoholu, pieczywa, wędliny, po kosmetyki i stroje kąpielowe, jeśli ktoś by potrzebował. Morze jest śliczne, piękne zachody i wschody słońca. Bardzo bliziutko centrum Sisi, 5 minut pieszo, gdzie znajdują się liczne sklepy z pamiątkami - bardzo miła obsługa! W ogóle Grecy to fantastyczni ludzie! To zupełnie inna mentalność! Liczne knajpki z jedzeniem i alkoholem w zatoczce przy brzegu morza. W pokoju suszarka, TV, klimatyzacja, my mieliśmy lodówkę (wcale za nią nie płaciliśmy), sejf za opłatą, ale nie pamiętam już ile kosztował! Pokoje sprzątane codziennie! Ręczniki wymieniane! Hotel jest zadbany i słusznie nadane mu są 4 gwiazdki! Ja nie uczestniczyłam w żadnych imprezach organizowanych przez hotel (wieczór grecki). My wybraliśmy wycieczkę fakultatywną na Santorinii! Polecam każdemu! Cud! Po prostu najpiękniejsze miejsce na ziemi! Warto zabrać aparat fotograficzny - my mamy ponad 800 zdjęć z Santorinii! W hotelu jest też bilard, sauna (ale była nieczynna). Naprawdę polecam! Ja jestem bardzo zadowolona. Jest to piękna, bezpieczna okolica! Znajdziesz w niej zarówno spokój, jak i rozrywkę!

Marka_żona

Pobyt - Czerwiec 2006

Hotel jest godny polecenia.
Jedzenie było rewelacyjne - zawsze wszystkiego pod dostatkiem,
duże urozmaicenia, raz w tygodniu show cooking.
Sporo potraw greckich.
Baseny czyste.
Hotel jest nad samym morzem ale do plazy trzeba trochę dojść - to jedyny minus.
Najblizsza plaża jest w zatoczce - widoki jak z bajki.
Animacje dla dzieci były wspaniale przygotowane.
Aha, Sissi to spokojna miejscowość - jeśli szukasz całonocnych dyskotek
to nie ten adres - jest za to dużo tawern, kawiarenek itp.
Warto przejsć się do tak zwanej starej Sissi, trochę oddalonej od Sissi przy porcie.
Warto.

4.2
jurek

Pobyt - Maj 2005

bylem w 2005r po raz 3 na krecie i wlasnie dlatego mam porownanie.Castello Village niczym nie przypomina tego co w katalogu na zdjeciach.ogolnie brud,smrod i kiepskie jedzenie.za ta cene mozna znalesc o wiele lepszy hotel.

Castello Village Resort