Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac zabaw, miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik.
Tylko 100 m do publicznej, szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Bogata oferta rekreacyjno-rozrywkowa: program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, siłownia, centrum SPA.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Jest w porządku. Wyposażenie pokoi dość leciwe, ale czysto. Zasluguje na swoje gwiazdki. Fajne to, że są dwa pokoje i dwie toalety. Plus kuchenka elektryczna w drugim pomieszczeniu i zlewozmywak. Nie korzystaliśmy.
Bardzo dobre jedzenie. Może niespecjalnie wyszukanie, ale wszystko świeże i smaczne. Spory basen, z leżakami nie było problemów, czasem tylko problem z poszukiwaniem cienia. Do morza kawałek drogi i w pierwszym rzędzie raczej brak wolnych leżaków, ale ogólnie jest ich dość. Morze ciepłe, za to duża fala nie pozwalała się kąpać.
W zasadzie to tylko jeden nieprzyjemny typek na recepcji. Szczęśliwie rzadko się pojawiał.
Miałem okazję spędzić tydzień w hotelu all inclusive Casablanca w Obzor, i muszę przyznać, że był to niezapomniany pobyt. Lokalizacja: Hotel znajduje się w malowniczej miejscowości Obzor, zaledwie kilka kroków od pięknej, piaszczystej plaży. To idealne miejsce dla osób szukających spokoju i relaksu, z dala od tłumu turystów. Pokoje: Pokoje w hotelu Casablanca są przestronne, czyste. Wyposażone w wygodne łóżka, klimatyzację, 2 telewizory, oraz balkony, które oferują widok na morze, basen, ogród lub okolice, co dodatkowo podnosi walory pobytu. Jedzenie: Jedzenie w opcji all inclusive jest naprawdę różnorodne i smaczne. Restauracja serwuje bogaty wybór dań. Codziennie można spróbować innych specjałów. Atrakcje i udogodnienia: Hotel oferuje atrakcje zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Na terenie obiektu znajdują się 2 baseny, plac zabaw dla dzieci, oraz centrum spa. Codziennie organizowane są różne animacje i wieczorne rozrywki, które umilają czas gościom. Obsługa: Personel hotelu jest bardzo przyjazny i pomocny. Zawsze uśmiechnięci i gotowi do pomocy w każdej sytuacji. Dbałość o gości jest na najwyższym poziomie. Podsumowanie: Hotel Casablanca w Obzor to doskonały wybór dla rodzin z dziećmi, par oraz wszystkich, którzy chcą spędzić wakacje w komfortowych warunkach, korzystając z oferty all inclusive.
Casablanca oferuje wysoką jakość usług w przystępnej cenie, co sprawia, że jest to świetny wybór na wakacje all inclusive. Te zalety sprawiają, że hotel Casablanca w Obzor jest idealnym miejscem na wypoczynek zarówno dla rodzin, jak i par oraz wszystkich, którzy szukają komfortu, relaksu i spokoju.
Jednym z głównych minusów hotelu jest możliwość palenia papierosów w pobliżu miejsc, gdzie serwowane są posiłki. W strefach restauracyjnych na zewnątrz, często spotyka się gości palących podczas posiłków. Dla osób niepalących, jest to znaczący problem. Dym papierosowy nie tylko wpływa negatywnie na komfort spożywania posiłków, ale również może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Hotel mógłby poprawić swoją politykę w zakresie palenia by zapewnić wszystkim gościom komfort w miejscach restauracyjnych
Pobyt oceniam bardzo dobrze duże przestronne apartamenty. Duży basen i brodzik dla dzieci. Pyszne jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie.
Zawsze były wolne leżaki zarówno przy basenie jak i na plaży
Mój pobyt w hotelu Casablanca w Bułgarii był niesamowity! Pokoje były przestronne i nowocześnie urządzone, a widok na Morze Czarne z balkonu był oszałamiający. Personel był niezwykle uprzejmy i pomocny, zawsze gotów spełnić nasze życzenia. Jedzenie w hotelowej restauracji było różnorodne i smaczne, z dużym wyborem potraw zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych. Basen był czysty i dobrze utrzymany, a dostęp do plaży doskonały. Hotel Casablanca to idealne miejsce na relaksujący i bezstresowy wypoczynek.
Spędziliśmy wspaniały tydzień w hotelu Casablanca w Bułgarii. Hotel jest pięknie położony, z łatwym dostępem do plaży i urokliwymi widokami na morze. Pokoje były komfortowe, a łóżka bardzo wygodne. Codziennie rano czekało na nas smaczne śniadanie w formie bufetu, które było idealnym początkiem dnia. Obsługa była profesjonalna i zawsze uśmiechnięta. Gorąco polecamy hotel Casablanca każdemu, kto szuka idealnego miejsca na wakacje w Bułgarii!
Hotel Casablanca w Bułgarii to idealne miejsce na relaksujący wypoczynek z wieloma udogodnieniami, które zaspokoją potrzeby nawet najbardziej wymagających gości.
Hotel o średnim standardzie we wrześniu nie Polsce wyjazdu chyba że ktoś preferuje całkowita ciszę i spokój. Plusem we wrześniu będzie 100%dostępność leżaków na plaży
Jedzenie przyzwoite
Pokoje do remontu
Położenie hotelu wyłącznie do pobytu w hotelu, nie ma gdzie tak naprawdę pójść, więc jeśli ktoś ma ochotę nie tylko leżakować ale również zwiedzać, to nie polecam. Jedzenie przepyszne, różnorodne, tak miękkiej wołowiny i wieprzowiny nie jadłam jeszcze nigdzie. Drinki w barze raczej średnie, barman bardzo upierdliwy. Obsługa hotelu na medal, codzienne sprzątanie, bardzo miła recepcja. Basen mały, ale jak na początek czerwca i bardzo małą ilość osób, był wystarczający. Lobby nowe, widać, że po remoncie. Trafiłam też na okres remontu hotelu, jakieś 3/4 było zamknięte. Część użytkowa to mocny PRL. Gdzieś udało mi się zajrzeć przez okno do pokoi już gotowych i te już weszły w XXI, a dokładnie w rok 2022.
* bardzo blisko do morza * miła obsługa * pyszne jedzenie
* położenie takie, że tylko basen - leżak - plaża, nic do zwiedzania (dla mnie osobiście to minus) * ówczesny wystrój przed remontem, wyglądało to bardzo źle... Tanie pokoje w Zakopanem mają lepszy komfort
hotel wczesne lata 80, a nawet koniec 70, niestety jest brudno, mieliśmy 2 pokoje w tym jeden apartament. Oba pokoje śmierdziały szambem i stęchlizną. Mimo zamkniętych drzwi do łazienki czuć było ,,kanalizację\'\'. Poprosiliśmy o zamianę choć jednego pokoju, to w nowym mniej było czuć. Jest duża wilgoć w każdym. Wszędzie dużo kurzu, pajęczyn, włosów po poprzednich gościach, co jest obrzydliwe i ,,kotów\'\' w każdym kącie. Firanki i zasłony brudne, zerwane z karnisza po kilka cm z każdej strony, w ubikacji żarówka migająca jak w dyskotece, piloty od tv lepik od brudu. Po wykładzinie polecam chodzić w klapkach, a pod prysznic w życiu nie radzę wchodzić na boso. Kibelek sobie, a deska klozetowa sobie. Kolorystyka pokoju i malowanie (niby odnowione) szkoda gadać. Szaro i ponure. Panie sprzątające powinny wziąć się za robotę. Jeśli chodzi o kuchnię. Byliśmy 6 dni, mieliśmy all i najlepsze były śniadania. Klasyczne, europejskie, ale obiad i kolacja - monotonne, ciągle to samo. Non stop to samo mięso : schab, kurczak, coś co niby kurczak, ,,ryba\'\' i coś niby wołowina. Mianowicie to co nie zjedzone na obiad, lekko przerobione, coś dodane, coś podsmażone lub pokrojone i podane na kolację. Generalnie po 2 dniach ma się dosyć tego samego jadła. Szkło w restauracji niestety niedomyte, zalecam uważać. Na szczęście są kubki plastikowe. Wiem, że nie jest to ekologiczne, ale na pewno zdrowsze niż picie po kimś. Między posiłkami wystawiana jest albo pizza, albo rogaliki z czekolada, ale ludzie tak się rzucają, pakując do worków, że czasami na jeden kawałek trzeba czekać aż dorobią. Ludzie jak dzicz się rzucali. Niestety byliśmy już po sezonie, tak sądzę, ponieważ byli sami emeryci. Czuliśmy się jak w sanatorium, średnia wieku 70 i wyżej do tego mnóstwo grup osób niepełnosprawnych. Być może ten hotel sprzyja leczeniu, rehabilitacji itp. nie wiem, ale wówczas należy o tym napisać na portalu wakacji.pl, bo ciężko się na to wszystko patrzy, skoro człowiek leci na urlop, po słońce, radość i energię. Jeśli chodzi o basen, to woda już była bardzo zimna, ale tez bardzo czysta, jedyne czyste miejsce w tym hotelu. Plaża - dojście na plażę hotelową drogą okrężną, a idąc prosto od hotelu idzie się obok śmierdzącej rzeki, dróżką w psich kupach, nierównymi tylko do połowy drogi wyłożonymi kafelkami. Tam plaże bez leżaków. Tylko na plaży hotelowej: Leżaki płatne 7 lewa parasol 7 lewa za dzień. Morze czyste, piasek fajny.
blisko morza, blisko małego centrum
posiłki monotonne i non stop to samo, w pokojach śmierdzi stęchlizną i kanalizacą ( pop prostu szambem), jest brudno, obsługa powolna, reszta w opisie niżej
Poleciła bym wakacje w tym hotelu rodzinom z dziećmi jest dobra opieka animatorów dzieci się nie nudzą.
Hotel położony w spokojnej okolicy, blisko plaża z leżakami i parasolami basen czysty. Bardzo dobre jedzenie, trzy posiłki jest w czym wybierać, między posiłkami pizza i ciastka bary z napojami czynne cały dzień. Ogólnie ta część super .
Wadą hotelu są pokoje na pierwszym piętrze z widokiem na parking właściwie auta parkują pod samym balkonem, nie czuliśmy się tam komfortowo
Byliśmy na wczasach od 27.08.-10.09. Jesteśmy bardzo zadowoleni . Rezydent pan Marcin bardzo pomocny przekazał nam dużo wiadomości o okolicy.Wybraliśmy się do tego hotelu z TUI. Jeśli ktoś chce się wybrać do Bułgarii szczerze polecam hotel Casablancę i biuro TUI. Standard hotelu adekwatny do ceny.
Dobre jedzenie ,miła obsługa pokoje sprzątane codziennie,czysto , pracownicy bardzo pomocni .Woda w basenach czysta wokół basenów również czysto.
Brak pomieszczenia na wieczorne animacje (we wrześniu) wieczory chłodne.
Czysty, zadbany hotel, sprzatany codziennie. Dwa pokoje dla 3osobowej rodziny. Jedzenie smaczne-POLECAM z calego serca. Dla imprezowiczow raczej nuda ....nie jest to Ibiza bułgarska ;), raczej dla starszych par i rodzin z dziecmi.
Czysty, zadbany, sprzątane codziennie pokoje, dla rodzin dwa pokoje+aneks, pyszne jedzenie, kawa i codziennie swiezo pieczone bulki i chleb
Zadnych
Polecam dla osób z dziećmi. Codziennie są animacje dla dzieci woda w basenie czysta blisko morza.
Bardzo duży hotel położony blisko morza z basenem byłam z trójką dzieci są bardzo zadowolone ze względu na animacje dla dzieci jedzenie bardzo dobre obsługa również pokoje czyste i duże
Ogólne wrażenie bardzo dobre, blisko morza, dobre jedzenie, pokoje sprzatane często. Hotel schludny i czysty. Polecam
Dobre położenie, niedaleko przystanku autobusowego - świetna baza wypadowa dla osób lubiących aktywne spędzanie czasu. Pokoje przestronne, dobry standard. Jedzenie dobre, obsługa w porządku. Bardzo polecam:)
Bez zastrzeżeń
Hotel jest czysty i zadbany, smialo mozna go polecić każdemu, ja osobiscie jestem bardzo zadowolony z wakacji.
Świetna lokalizacja, różnorodne i smaczne posiłki, pokoje czyste codziennie sprzątane, na barze świetne alkohole, obsługa bardzo miła. Hotel godny polecenia.
Nieprzyjemny zapach z toalet.
Bardzo miło i sympatycznie . Jedyny mankament to miejscowość Obzor , totalna dziura , same stragany.
Blisko plaży , basen przy hotelu, miła obsługa, dobre jedzenie.
Jechaliśmy na wypoczynek do Obzoru już piąty raz z rzędu i drugi do Casablanki. Pobyt w Casablance poleciła nam córka. Spotkaliśmy też znajomych którzy kolejny rok wakacje spędzali w Casablance. Miła obsługa, czyste pokoje, zmiana pościeli i ręczników bez uwag , sprzątanie i utrzymanie czystości na wysokim poziomie. Z pobytu jesteśmy zadowoleni i zamierzamy to miejsce odwiedzić na wypoczynek po raz kolejny.
Przydał by się drobny remont.
Ogólnie pobyt bardzo udany ,bardzo miła obsługa, czysto ,wyśmienite jedzenie, desery super
Czysto,bardzo dobre jedzenie, miła obsługa
Otoczenie hotelu,krzaki ,budowa
Hotel na duży plus. I Z pewnością broni te 4*. Z chęcią się do niego wraca. Obsługa miła i pomocna polecam!
Hotel bardzo duży i ladny, wszędzie czysto, sprzatanie pokoi także na plus. Pokoje przestronne z aneksem kuchennym łazienkami i dużym balkonem. Do dyspozycji gości leżaki przy basenie jak i na plaży do której spacerkiem jest ok 200m. Jedzenie bardzo smaczne duży wybór, mimo powtarzalnosci posiłków codziennie można było skomponować inne danie. Pyszne przekąski między posiłkami ( pizza, ciasteczka świeżo pieczone oraz rogaliki i lody dostępne w kilku smakach). Duży wybór alkoholi i drinków przy barze koko basenu jak i w lobby. Hotel przyjazny dla par jak i rodzin z dziećmi.
Jedyną wadą może być ogólne pozwolenie palenia tytoniu. Poza miejscami do tego wyznaczonymi
Polecam ten hotel w szczególności dla rodzin z dziećmi
-barmani nie żałują alkoholu i często w drinkach jest więcej alkoholu niż soku -miła obsługa -fajny i czysty basen -o każdej porze dostępne były leżaki zarówno przy basenie jak również na plaży, nie trzeba było ich wcześnie rano rezerwować ( oczywiście wszystko w cenie wycieczki) -super jajecznica na śniadanie:):)
-monotonne jedzenie -sprzątanie w pokojach pozostawiało wiele do życzenia
wszystko zgodne z oferta bardzo polecam... wspaniala obsluga kelner z ukrainy i jego drinki poezja...
wszystko super....
plac zabaw troszkę na uboczu...